Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה גאז ויאריס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין גאז לבין יאריס רגילה או ורסו.אני מודע ליתרונות שלהם פחות או יותר(אמינות,חסכוני,שוק טוב)אך איני יודע איך הם

בכל מה שקשור לנהיגה...איכות נסיעה,אחיזת כביש,נהיגה בינערונית,מרווח,מקום בבאגז',וכמובן-האם הנהיגה מהנה?!

וכן מה החסרונות של יאריס רגילה+וורסו.

אודה למי שיאיר את עיני בנושאים אלו. תודה רבה!!!

I don't drive fast, I fly low

פורסם

מכיר היטב את הווארסו, הרכב חיצונית מכוער, אם אתה מצליח להתגבר על כך מדובר על רכב שימושי בהחלט, מרווח לנוסעים, פחות בתא המטען.

לגבי נוחות, טוב בקטע הזה אל תצפה לגדולות, הרכב יחסית רועש, גימור פלסטי לא מזמין מסביב , ומנוע 1.3 ליטר נושא בעול אך מרעיש.

לטעמי אם אתה מחפש רכב למשפחה של עד 4 נפשות רק הווארסו או הגאז יענו על הצרכים שלך, קח הבחשבון שאם יש עגלות, אתה נכנס לבעיה אשר מחייבת בדיקה פיסית של כל אחת מהאלטרנטיבות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מכיר טוב את ג'אז.

נתחיל מזה שביאריס רגילה, אפשר להגיד, אין בגאז' בכלל - תיק לא גדול יכנס, לא יותר מזה.

יש ביקוש גדול לשני הרכבים ואין הרבה למכירה (את זה לבטח כבר ראית בלוחות שונים).

החיסרון של ג'אז הוא אחזקה יותר יקרה ( ביטוח מקיף , מרווח הטיפולים כל 10 אלפים ק"מ).

חוץ מזה הרכב מוצלח מאוד- אמין, חיסכוני מאוד, גיר רציף יעיל, מרחב פנים גדול יותר מאשר בכל רכב סופרמיני אחר, תכנון של המושבים המתקפלים נהדר, המושבים הקידמיים נוחים (אחוריים לא כל כך), שמירת ערך טובה.

אני לא יודע כמה יאריס וורסו יש למכירה (בוודאי לא הרבה).

אני לא אוהב את המראה החיצוני, אבל אם תמצא שמורה פרטית היא יכולה להתאים לא פחות טוב מג'אז (הבונוס - חיסכון של 800 עד 1000 ש"ח בביטוח מקיף).

לסיכום: במצב של ביקוש על הרכבים האלה אין אפשרות להיות בררן - מה שיפול לידיים במצב טוב קודם, זה מה כדאי לקנות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התגובה! איך הנסיעה בגא'ז? שמעתי שהיא קצת רועשת..אני נוסע הרבה בינעירוני,וחשוב לי נוחות נסיעה,ושיהיה כיף לנהוג עליה.

I don't drive fast, I fly low

פורסם

לחבר שלי יש ג'אז 2005 ובמשפחה ג'אז 2007 (שתיהן אוטומטיות, או יותר נכון עם גיר רציף).

אני לא שמתי לב לרעשים מיוחדים (אולי אם לוחצים על גז בצורה מוגזמת כי אין העברת הילוכים).

מושב הנהג מפתיע לטובה, צריכת דלק בינעירוני 1:15+.

מנוע 83 כ"ס אבל לא מרגיש חלש (טוב, תלוי למה משווים).

מה שנחמד, זה שאין בליטה ברגליים בשורה השניה, המושבים האחוריים מתקפלים על תוך הריצפה ויוצרים משטח ישר עד למושבים הקידמיים.

יש גם אפשרות להרים את המושבים האחוריים בלי לקפל שום דבר (כמו בבית קולנוע).

לגבי מרחב פנים - שלושה אנשים מאחור מרגישים פחות צפוף מאשר במאזדה 3.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא הייתי מתקרב לשתי המכוניות האלו. שתיהן מאובזרות בקמצנות כמו מכוניות רוסיות של שנות ה-80 והמחיר חסר פרופורציות לתמורה לחלוטין, באדיבות תופעת העדר הישראלית.

יש לנו יאריס 1.3L במשפחה, מודל 2001 עם 48K ק"מ עליה. נראית ונוסעת כמו ביום שהוצאנו אותה מהסוכנות - עגלה מהסרטים. נסיעות בין-עירוניות זה פשוט סבל.

אולי אם תגיד מה התקציב שלך נוכל להמליץ לך על אלטרנטיבות עדיפות.

פורסם
לא הייתי מתקרב לשתי המכוניות האלו. שתיהן מאובזרות בקמצנות כמו מכוניות רוסיות של שנות ה-80 והמחיר חסר פרופורציות לתמורה לחלוטין, באדיבות תופעת העדר הישראלית.

יש לנו יאריס 1.3L במשפחה, מודל 2001 עם 48K ק"מ עליה. נראית ונוסעת כמו ביום שהוצאנו אותה מהסוכנות - עגלה מהסרטים. נסיעות בין-עירוניות זה פשוט סבל.

אולי אם תגיד מה התקציב שלך נוכל להמליץ לך על אלטרנטיבות עדיפות.

מה זה קשור לעדר? מדובר במכוניות שנמכרו במספרים קטנים מאוד....

(ומבוקשות כי הן מוצלחות ואמינות, לא בגלל האיבזור שבד"כ לא מענין את קהל היעד)

STI 2004

פורסם

סיפור נחמד לגבי הונדה ג'אז:

הרכב נקנה חדש מהחברה בשנת 2005 כרכב משפחתי אמין-חסכוני;

קודם לכן, אין לי שום דבר אישי נגד הונדה, אני אפילו מאוד אוהב את הרכבים של הקונצרן. חשוב לי להדגיש שמודבר בסיפור אישי שלי ולא ניפוח של עובודות או משהו כזה.

נוחות: נוחות נסיעה סבירה, מושבים דיי נוחים, שפע של מקום אכסון (פרט לתא כפפות פצפון), שפע בחניות בעקבות גודלה הקטן. משפחה קטנה יכולה להסתדר יופי עם המרחב הפנימי, איכות הרכבה והנדסת אנוש סבירה +.

נסיעה: המונע מרגיש די נמרץ יחסית ל-1300, מעט רועש בטורים גבוהים, גיר רציף מגיב יפה ובנוסף קיים מצב של 7-הילוכים חצי רובוטי (מדמה גיר אוטומטי רגיל מבחינת העברת ההילוכים), חסכונית מאוד בדלק במידה ונוהגים רגוע - מגיע פחות מ-20:1 בבינעירוני.

אמינות: 3 שנים ראשונות עשיתי ב-"מאיר", טיפולים יקרים יחסית. אחרי שתמה האחריות העברתי את האוטו למוסך של חבר טוב של המשפחה, שהקפיד כמובן לבצע את כל הטיפולים לפי הספר רכב ובנוסף לבדוק טלפונית מול "מאיר". כמובן שהחלפים יקרים להחריד.

לאחר כחודש התחיל רעש מוזר מכיוון הגיר, מסתבר ש"הלכה" תושבת גיר, חתיכת גומי שעולה 1300-1700 שקל. פנינו לשירות לקוחות של "מאיר" בטענה שעברו רק 50,000 ק"מ והם החליפו על חשבונם (יפה מאוד!), אחרי כחודש-חודשיים נוספים שוב רעש איום ונורא מהגיר, לאחר בדיקה במכון גירים ממוחשב אותרה תקלה (!!!) בגיר. חשוב לציין שימוש בשמן גיר לפי הוראות יצרן.

לאחר פנייה חוזרת ל"מאיר" אובחנה תקלה בגיר, שלטענתם היא בעייה מוכרת בדגם של הג'אז (בחיי שאלה היו המילים המדוייקות של בוחן הרכב). הטיפול שהוצע הינו שטיפה של הגיר 3 פעמים בשמן גיר, וואקום וכיוב' בעלות של כ-1000 שקל. לאחר הטיפול הרעש נעלם כמעט לחלוטין, ונשמע בעמעום לסירוגין.

הרכב נמכר והוחלף בקורולה ראנקס, יקרה יותר בצריכת הדלק, אבל טיפולים בזיל הזול, בנתיים אמינותה עדיין עומדת במבחן, אבל כנראה שתעמוד בו בהצלחה.

לא מכבר נתקלתי בשרשור של טוקבקים ב-Ynet, בו עשרות אנשים מתלוננים על הבעייה הנ"ל בגיר ועל עוד תקלות מוזרות כגון מיסבים אחוריים בגלגלים רועשים שדורשים החלפה לאחר כמה שנים.

שבת שלום וסליחה על ההודעה הארוכה.

• תוכן חדש...