Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כביש 443, פניה ארוכה ורחבה, נחמד, בדיוק בשביל האוטו שלי, זה מה שהוא אוהב...

הצצה קטנה למחוג המהירות מראה לי פתאום שאני קצת מעל 200 :shock: (מטר לשעה...)

ואוו, מהירות כזו בסיבוב עוד לא יצא לי לקחת.והאוטו אפילו לא מצייץ.

לא, לא, זה לא הקורס עצמו, זה שבועיים אחרי, וזה פתאום מפתיע, כמה שזה ברור שזה בזכות הקורס.

הכל התחיל באלטרנטיבי, לפני כמה חודשים, קורס בסיסי לנהיגה מתקדמת.

היה נחמד, למדנו כמה דברים חדשים, רעננו קצת את הזיכרון לגבי דברים שאמורים להיות ברורים, אבל משום מה הם כבר מזמן לא, ותרגלנו קצת בלימות, החלקות, ושליטה ברכב.

אני לפחות, ונראה לי שגם שאר המשתתפים דיי נהנו, למרות שכולנו רצינו שהתרגול במגרש ההחלקה לא יסתיים, וקצת התאכזבנו שהוא נגמר כל-כך מהר...ככה זה שנהנים !

ואז בא אליי דני, שאל אם אני רוצה קורס המשך ? בהתחלה חשבתי, יאללה, מה כבר זה יוסיף לי, מה כבר הם יכולים ללמד אותי. היום אני יודע שהרבה מאוד !

אז במפגש הראשון נסענו לאשתאול, ואחרי תדרוך קצר של דני יצאנו לדרך.

אני נוסע לי דיי רגיל, ודני כל רגע מתקן אותי, תיקח את הפניה ככה, יותר צמוד לכאן, תתרחק קצת משם, ופתאום אני מבין עד כמה אני לא יודע כלום.

ת'אמת, קצת מבאס ! כל השנים אתה נוהג, חושב שאתה משתפר, ופתאום אתה רואה שאתה לא יודע כל-כך הרבה, שוב פעם, קצת מבאס :roll: .

אני לא אלאה אתכם בפרטים, אבל אחרי המפגש הראשון שלקח כמה שעות, נפרדתי מדני לשלום, תוך הנחיה מפורשת שלו, שאני צריך לתרגל "קצת" את מה שלמדתי.

לקח לי כמה שבועות למצוא זמן לתרגל, אבל בסוף עשיתי את זה. לאט לאט אני רואה ומרגיש שאני לוקח את הפניות נכון יותר ומהר יותר, מבין מתי עשיתי טעות, איפה לא בלמתי נכון, מתי סובבתי את ההגה מוקדם מידי, ומתי קצת איחרתי.

ואז קבענו את המפגש השני. שוב, אותם סיבובים, אותם מקומות, אני כבר מרגיש בטוח בעצמי, חושב שכמעט אני יודע הכל. ואז דני אומר לי, קדימה גז, אתה יכול יותר מהר, תחזיק את האוטו עם הגז. ואני כמו ילד טוב מחזיק. והופ, הסיבובים עוברים להם הרבה יותר מהר, הרבה יותר חלק, למרות ששוב ושוב אני מרגיש שאני יכול לשפר.

המפגש השני עבר הרבה יותר מהר, והיה יותר מהנה, במהלכו גם הדגים לי דני מה אפשר לעשות עם האוטו שלי, ובאיזה מהירות וקלות אפשר לקחת את המסלול שם, יש עוד הרבה מה ללמוד !

לסיכום: היה אחלה קורס, אני מאוד נהניתי, והכי חשוב, למדתי להבחין מתי אני לא לוקח נכון פניות, איפה אני צריך להשתפר, ויותר חשוב, שיש לי עוד מה לתרגל. עכשיו, אחרי כמה שבועות, אני רואה בשטח את התוצאות, והדוגמא למעלה רק ממחישה זאת.

מקווה שהיה לכם כוח לקרוא עד כאן, אני ממליץ לכל מי שיכול, שייקח קורס כזה, זה משפר את יכולת הנהיגה בעשרות מונים !

פורסם

כל הכבוד על כך שהבנת שאתה בעצם לא יודע לנהוג נכון, ועשית מאמצים לתקן את זה. לא הרבה אנשים עושים את זה, כולם חושבים שהם יודעים הכי טוב, אבל מספיק חמש דקות באוטו עם מישהו שיודע לנהוג בשביל שתבין שאתה לא ממש יודע משהו.

אני גם נהנתי יותר בקורס השני מאשר בראשון, שבו נהגתי מאוד לאט ועשיתי הרבה טעויות. מאז לקחתי אפילו עוד קורס מתקדם יותר ואני מתחיל לאט לאט להיות יותר מרוצה מיכולת הנהיגה שלי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קבלתי בעיתון של חודש שעבר או לפני שעבר (מגזין אוטו) שובר הנחה לקורס נהיגה מתקדמת בבית הספר מסלולים של ראם .... שיהיה לי אפשרות כספית לזה אני בטוח הולך לזה אין ספק !

נ.ב

http://www.maslulim.co.il/

המשך יום נעים!

פורסם

אני עברתי קורס דומה ב"מסלולים",

באמת שיפר את הנהיגה שלי. סילק כמה פחדים שהיו לי ואני מקוה שיעזור לי בתגובות חירום אם תהיינה חס וחלילה.

מומלץ.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

גם אני יצאתי אחר לגמרי בנהיגה שלי אחרי קורס נהיגת ראלי. אומנם זה קצת שונה מקורס על כבישים ועם האוטו שלך אבל זה גם מלמד ה-מ-ו-ן. יוצאתי משם נהג חדש.

second is the first looser

פורסם
גם אני יצאתי אחר לגמרי בנהיגה שלי אחרי קורס נהיגת ראלי. אומנם זה קצת שונה מקורס על כבישים ועם האוטו שלך אבל זה גם מלמד ה-מ-ו-ן. יוצאתי משם נהג חדש.

עברית יפה שפה, אה?

אגב,

אתה עדיין בטוח שעדיף קורס על הרכב של המורה, למשל על האימפרזה שלמדת עליה, מאשר על הרכב האישי של התלמיד, במידה וזהו רכב ספורטיבי?

ניר, לדעתך התוספת של הכסף שווה את האימפרזה, או כדאי ללמוד על המכונית הפרטית? (הפער של ה 1,000 שקל בין הקורס על מכונית המורה, לבין המכונית הפרטית שווה את הכסף?)

ואיפה לדעתך אתה היית לומד יותר, במכונית המורה (אימפרזה), או במכוניתך האישית?

Back to the original - NC again.

פורסם

לקורס הראלי על האימפרזה, ולא שעשיתי כזה בעצמי אלא שמעתי מכמה וכמה אנשים שעשו, אין כמעט שום ערך לימודי. זה קורס חוויה ופאן נטו. גם לא יכול להיות לו ערך לימודי על הכביש מכיוון שהוא נעשה בשטח עם מכונית ייעודית שההתנהגות שלה שונה לחלוטין. על הכביש רק קורס אחד על אחד עם מדריך יעזור באמת.

דרך אגב, אני מסתכן פה בהאשמות, אבל כיום אפשר ללמוד המון על צורת ההתנהגות של מכונית ראלי בעזרת... משחקי מחשב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני עברתי קורס נהיגת ראלי במסלולים ולדעתי האישית אין לקורס ערך לימודי מכמה סיבות :

1.אין הרבה זמן תכלס על האוטו.

2.המצבים שאתה מתרגל הם מלחתחילה לא מצבים שניתקלים בהם בכבישים רגילים.

3.המכונית בה אתה נוהג בקורס, כולל תוואי השטח בו אתה מתאמן לא משקפים

את המציאות.

4.אין לך יכולת ליישם את מה שלמדת (בהנחה שיצאת עם משהו מהקורס הזה).

זהו קורס חוויתי, כיפי,ולמי שלא יזדמן לנהוג באוטו כזה יהנה .

קורס יותר לימודי הוא קורס נהיגה אישית.

תהפכו את כל מה שאמרתי על הקורס ראלי וזה מה שתקבלו מהקורס האישי.

הגלוז.

wrx 2001 8)

פורסם
לקורס הראלי על האימפרזה, ולא שעשיתי כזה בעצמי אלא שמעתי מכמה וכמה אנשים שעשו, אין כמעט שום ערך לימודי. זה קורס חוויה ופאן נטו. גם לא יכול להיות לו ערך לימודי על הכביש מכיוון שהוא נעשה בשטח עם מכונית ייעודית שההתנהגות שלה שונה לחלוטין. על הכביש רק קורס אחד על אחד עם מדריך יעזור באמת.

דרך אגב, אני מסתכן פה בהאשמות, אבל כיום אפשר ללמוד המון על צורת ההתנהגות של מכונית ראלי בעזרת... משחקי מחשב.

רוני

לדעתי האישית קורס נהיגת הראלי מלמד המון, והוא משפר רבות את הנהיגה על הכביש.

רוני עם כל הכבוד אני חושב שאתה קצת מגזים ואני במקומך לא הייתי מביע כזו דעה על הקורס מבלי לעשותו.

דווקא זה שלמכונית הראלי התנהגות "עצבנית" משהו מאפשר לימוד מירבי, כלומר ההחלקות יכולות להגיע מצד אחד במהירות נמוכה אך גם במהירות גבוהה. אתה מקבל במכונית כזו קשת שלמה של התנהגויות (תת היגוי, נטרליות או היגוי יתר) וכל מגע שלך בהגה או בדוושות מתורגמות מיד לאחת מהשלוש. נכון לא עשיתי קורס אישי ולכן אני לא מביע דעה עליו, אך מהמלצה של מישהו שעבר גם קורס אישי וגם קורס ראלי החלטתי ללכת על קורס הראלי.

זו דעתי.

second is the first looser

פורסם

אז ככה !!

לקורס ראלי יש ערך לימודי.

אומנם לא כמו קורס מגרש או אימון אישי מהסיבה שהאחרונים נעשים

עם הרכב האישי.

בנוסף קורס מגרש נעשה בשטח סטרילי כך שיש מקום להגיע למגבלות ללא פחד מתנאי הדרך.

חוץ מהיתרונות הנ"ל

כל הטכניקה הנלמדת בקורס ראלי טובה גם לכביש :העברת מסה, גז הדרגתי ביציאה תוך כדי פתיחת הגה, בלימות, הפניית הגה חדה והחלטית, והכי חשוב - מבט.

אם אתה מצליח להעביר את מה שלמדת בראלי - אל הכביש , עשינו את שלנו

בנוסף לפאן מהנהיגה באימפרזה שקיבלת.

(הגלוז - חבל לי שאתה לא רואה את הערך הלימודי ולא רואה לנכון לקחת את הדברים לנהיגה יומיומית ברכבך האישי).

ולחלק המעניין - אני משחק הרבה במשחקי ראלי במחשב (הגה פורס וכאלה...)

ולנהוג אח"כ באימפרזה ראלי היה קטע מטורף.

נכנסתי למוד טירוף כשנהגתי עליה בשבילים ולא יכולתי לצאת מזה כמה ימים.

הקטע המעניין הוא שאח"כ הצלחתי לשפר ולחדד כמה דברים בנהיגה במשחק.

דוגמא קטנה - מבט רחוק לכוון היציאה מהפנייה כבר מתחילתה.

נשמע מצחיק כשכל שדה הראייה שלך הוא מסך בגודל "19 , אבל זה עובד.

פוקוס 2002 2.0 אוט'

פורסם

:mm_yeah: על הכתיבה ועל עשיית הקורסים.

הקורס האחרון שלי היה לפני כמעט שנתיים (אותו דבר כמו הקורסים שאתה עברת), ומקווה בקרוב לעשות עוד אחד.

לי דווקא נשארו הרבה "חורים" גם אחרי הקורסים, אולי בגלל שהגעתי אליו עם הרבה פחות ניסיון ואופציות להתאמן.

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

קודם כל, באמת לא עשיתי קורס ראלי אבל מכיר כמה וכמה אנשים שעשו וכולם אמרו לי שאם לעשות אז בשביל הפאן. גם אם יש ערך לימודי בכמה שעות בודדות של נהיגה על רכב בצורה כזאת, הוא פשוט לא גבוה ביחס לתמורה. את טכניקת המבט אפשר ללמוד מקורס אישי, ובמשחקי מחשב אפשר ללמוד המון חומר תיאורטי על נהיגה במכונית ראלי (מן הסתם זה לא כמו הדבר האמיתי).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

"הפניית הגה חדה והחלטית" ??? בנהיגת אספלט ??? אתה בטוח ???

אם יש משהו שקורס נהיגת ראלי תורם לנהיגת הכביש, זה רמת הריכוז הגבוהה, ואולי גם הרצון להוציא מעצמך יותר ויותר.

ופה זה בערך נגמר !

הנה כמה דוגמאות להבדלים בין נהגית ראלי לנהיגת כביש (אספלט) :

1. ראלי - אתה מראש יודע שתחליק, לכן אתה יוזם ומתזמן אותה.

כביש - עדיף להימנע ככל האפשר מהחלקות.

2. ראלי - משחק עם מסת הרכב והעבדות המשקל מייעלים את הנהיגה.

כביש - כל העברת משקל ו/או העמסת הרכב בכוחות חזקים, אינם רצויים.

3. ראלי - עבודת הגה מהירה ואגרסיבית.

כביש - עבודת הגה איטית, עדינה.

4. ראלי - שליטה אגרסיבית ברכב תוך גישוש מתמיד אחרי חלקיקי אחיזה.

כביש - שליטה עדינה וזורמת, תוך דיוק ונהיגה רהוטה ככל האפשר.

5. ראלי - אין משמעות לנהיגה בתחום מגבלות הרכב ומעבר להן, כל זמן שהנהג שולט בנעשה.

כביש - המטרה היא למתוח למקסימוום את מגבלות הרכב, מבלי לעבור אותן.

אפשר להמשיך כך עוד הרבה, אבל אני חושב שדיי ברור שלא רק שנהיגת ראלי אינה תורמת לנהיגת כביש, היא די הפוכה ממנה ברוב המצבים.

לא שאני חלילה נגד קורסי ראלי, אלא שאני חושב שאין טעם לערבב מין שאינו מינו.

לגבי הקורס של אושרי (קורס נהיגת כביש ספורטיבית):

אחד הדברים המעניינים שהוא הופתע לגלות הוא שגם ברכב אוטומטי, אפשר להשתמש בגז ביניים וטכניקת עקב בוהן !

אני חושב שאושרי הוא דוגמא מצויינת למישהו שמהר מאד נפל לו האסימון והבין שאין טעם לנסות להיות מהיר בכח, אלא לנהוג נכון והמהירות תבוא לבד .. (וככה הוא פתאום מצא עצמו על 200 מילימטר לשבוע :wink: כשהמאמץ שנדרש ממנו הרגיש הרבה פחות).

דני G.

פורסם

לגבי הקורס של אושרי (קורס נהיגת כביש ספורטיבית):

אחד הדברים המעניינים שהוא הופתע לגלות הוא שגם ברכב אוטומטי, אפשר להשתמש בגז ביניים וטכניקת עקב בוהן !

אני חושב שאושרי הוא דוגמא מצויינת למישהו שמהר מאד נפל לו האסימון והבין שאין טעם לנסות להיות מהיר בכח, אלא לנהוג נכון והמהירות תבוא לבד .. (וככה הוא פתאום מצא עצמו על 200 מילימטר לשבוע :wink: כשהמאמץ שנדרש ממנו הרגיש הרבה פחות).

דני G.

איזה קורס היית מציע כשלב הבא למי שכבר עבר את הקורס שאושרי עבר, ועדיין יש לו עוד הרבה ללמוד בקטע של נהיגה נכונה וספורטיבית?

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

• תוכן חדש...