Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טעינת קבל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב ומבורך.

השאלה בגדול כתובה בנושא ההודעה.

איך אני טוען טעינה ראשונית לקבל אודיו לרכב.

ביצעתי חיפוש בפורום ולא מצאתי משהו שברור לי.

אז נתחיל.

כשאני התחלתי עם כל הרעיון של התקנות בחצר הבית,לפני כן התקנתי במרכז התקנות ושם שטענתי בעצמי את הקבל(הוא בקש ממני לעזור לו) פשוט הוא חיבר איזה שהיא נורת ביקורת עם סיומת של מתכת בצורת עט לדקירה חיבר פלוס לקבל למצבר וכו"

"יש לטעון ע"י נגד" ראיתי, אבל אני לא בהכרח מבין מזה אומר,בגדול עשיתי מה שביקש החזקתי את הקבל ואמר לי "כשמהנורת הביקורת תחלש,תתכבה לגמרי תעזוב הכל".כך עשיתי והקבל נטען ונשמר עובד ותקין עד היום.

אזז למומחים שבנינו אולי תסבירו לי לעזאזל איך עשיתי את זה אז? אני ממש לא זוכר. כי להתקין קבל ולחבר אותו בלינד אני יודע שאפשרי לגרום נזק ולא לזה אני שואף..

אשמח לשמוע על הדרך

בברכת שבוע טוב ותודה.

ג'ובני

ג'ובני

פורסם

אני לא חושב שיהיה נזק כשתחבר את ה+ וה- ביחד (או קודם + עדיף)

זה מה שעשיתי והבל ניטען רגיל.

כמו שעמרת,אתה יכול להטעין אותו כשתחבר רק + דרך נורה (שצריכה להגיע עם הקבל) קצה אחד של הנורה אתה מחבר ל+ וקצה שני ל+ של הקבל ומחכה עד שהאור בנורה יהיה חלש. ואז תחבר + ו - רגיל.

אבל,לפי דעתי זה מיותר.תחבר רגיל והקבל יטען כמו שהוא עושה זאת בזמן שהמערכת דולקת.

בהצלחה

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

במידה ויש לך מנורת ביקורת אתה יכול להשתמש בה באם אין אז תשתמש בנגד שמגיע עם הקבל

אתה מחבר את הקבל למינוס ומחבר בטור לפלוס את מנורת הביקורת כלומר כבל פלוס מחובר לצד אחד של מנורת הביקורת וצד שני של המנורה מחובר לפלוס של הקבל כך שהוא ייטען דרך נורת הביקורת כאשר עוצמת האור מעידה על רמת טעינת הקבל ביחס הפוך --נורה דולקת חזק =קבל פרוק

--נורה דולקת חלש או כבויה =קבל טעון

לאחר תהליך זה היות ובקבל אגור מתח אין פרש פוטנציאלים גדול וניתן לחבר אותו ישירות למתחים

אין לחבר ישירות למתחים ללא טעינה ממספר סיבור: א. סכנת פיצוץ של הקבל -הקבל הינו רכיב שבעת חיבור מקבילי הינו מעביר נמוכים LOW PASS כלומר בעת חיבור ישיר למתח DC הוא למעשה מקוצר ואם אינו טעון הדבר מסוכן

ב. הניצוץ שנוצר עם חיבור ישיר של קבל לא טעון עלול ליצור תקלות ונזקים רבים ברכב

אלי

פורסם

זה מאוד לא בריא להכניס קבל למעגל מתח כאשר אין בינו למקור המתח נגד.

חיבור ישיר של קבל למקור מתח יכול לגרום לפיצוץ של הקבל.

מילא קבל שעולה כמה שקלים בודדים אבל עם קבל שעולה כמה מאות שקלים לא כדאי לעשות טעויות.

לגבי טעינת קבל - נורת ביקורת היא גם נגד לכל דבר, למען האמת כל רכיב חשמלי שמכניסים למעגל הוא בעצם נגד כי בצורה טבעית הרכיב מנתגד למקור המתח.

לכן - כל נורה של 12וולט מהווה גם נגד - הנורית ביקורת היא בסה"כ נורה בעצם - ואם לא נורה אז משתמשים בנגד.

בטעינה - מנתקים את הכבל מהמגברים ומחברים אותו דרך הנורת ביקורת למשך כמה דקות בכדי לאפשר לו להטען.

לאחר כמה דקות מחברים את הפלוס לקבל ולאחר מכן מחברים את הפלוס מהקבל למגברים.

בפריקה - עושים הכל בסדר הפוך - מנתקים את הקבל מהמגברים, מנתקים את הקבל ממערכת החשמל של הרכב ואז בעזרת נורת הביקורת פורקים את הקבל עד שהיא נכבית לגמרי.

יש להקפיד באת הכנסת רכב למוסך - לפרוק את הכבל ולנתק אותו ממעגל המתח שכן המוסכניק יכול לנתק את המצבר אבל הוא לא מודע לכך שיש קבל טעון בתא המטען, הקבל אוגר מספיק אנרגיה בכדי ליצור ניצוץ או קצר שעלולים לעשות נזק.

מעבר לכך - כל קבל אמור להגיע עם הוראות יצרן והסברים מפורטים איך לחברו.

כבל המינוס צריך להיות קצר ככל האפשר - לא יותר ארוך מ25 ס"מ, כבל הפלוס - לא יותר מחצי מטר אחרת יכולת הפריקה של הכבל מעבדת מיעילותה.

מקווה שעזרתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...