Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מספר הבהרות ותיקונים:

איכות צלחת הבלם חשובה לא פחות מאשר סוג הרפידה וכדאי להפקיד על מוצר אמין ואיכותי. צלחות מחברות סיניות נוטות להתעוות גם בשימוש בלמים סביר וחלילה גם להסדק או להשבר ולהשאיר את הרכב ללא יכולת בלימה כלל.

אכ חשוב להפקיד על שימוש בפחיות מונעות רעשים ואם הם חלודות, שחוקות, עקומות וכו' לא להתקמצן ולדרוש את החלפתן.

בדקו עלות של צלחות חדשות, לעיתים מתשלם להחליף צלחת מאשר לחרוט.

חריטת צלחות במקום (על הרכב) תמיד תהיה עדיפה על פירוקם ומשלוח לבית מלאכה אך מעטים המוסכים המשתמשים במחרטה ניידת.

על המוסך לבצע תהליך BREAK IN תקין לבלמים לאחר החלפה ואם אתם מרגישים שהבלימה אינה כפי שייתה לאחר תיקון מערכת בלמים יש לחזור למוסך בדחיפות.

פורסם

מניסיון רב

הבעיה היחידה שיש בצלחות הסיניות היא שלפעמים הם מגיעות עקומות מהמפעל

ועיוות הצלחת נוצר כתוצאה מאיכות הרפידה ומאופי השימוש

ואין כמו חריטה איכותית לפעמים יותר טוב מהמקור (הסיני)

חברה באמת עם יד על הלב ה100-200 ש"חו שאתם חוסכים על מוצרי בלימה "זולים" שווים באמת את החיים שלכם ושל בני משפחתכם

אותה המלצה עינינית גם לגבי איכות צמיגים ובטיחות רכב(חופשים וכו')

אם לא נלמד איך נדע

פורסם

שזוג צלחות עולות פחות מ 100 ש"ח אני לא הייתי מופתע שראיתי אותן נסדקות וגם נשברות!

לאיכות הצלחת יש חשיבות מכרעת לאורך החיים של הרפידה, רעשים ואורך חיים. שום ליטוש או חריטה לא יהיה עדיף על צלחת חדשה ומקורית או ממותג ידוע.

פורסם

שלום.

לצערי אני חושב שהבעיה נובעת מעבודה רשלנית במוסך!!!

אין דבר כזה לשחרר רכב במצב כמו שאתה מתאר!!!

או בוכנות קליפך תפוסות ונאלצו להחזיר אותם בכוח, ואז הם ממשיכות ללחוץ בעדינות על הדסקיות וגורמות לשחק מוגבר מלווה בריח

כמו כן סביר להניח שמשהוא מורכב לא נכון!

עצתי לך למוסך אחר בקש שיפרקו את הגלגלים הקדמים ויבדקו האם הכול מורכב נכון ותקין!

אני לא היתי נוסע בצורה כזו.

למען ההשכלה אם הבלמים מיתחממים יתר המידה נוזל הבלמים מעבד מהתכונות שלו והדוושה נהית ספוגית רכב ונמוכה אם פגיעה קשה באיכות הבלמים עד כדאי סכנת חיים.

לסיכום אסור לנסוע בצורה כזו יש לטפל מיד.

כאשר אני שומע בעל מיקצוע אומר ללקוח תיסע כמה ימים הכול יסתדר אני מתחיל לגחך ולמה?

האמת שלפעמים יש צורך בנסיע של כה 100 ק"מ על מנת לגרום לבלמים "להתישב" במקומם אבל בדרך כלל כאשר העבודה מבוצעת כראוי אין בעיות כאלה.

נחזור לגיחוך שלי :lol:.

אדם ניכנס לחייט ומזמין חליפה לפי מידה. החייט מודד ימינה שמאלה למטה ולמעלה ואתה הולך הביתה .

לאחר מיספר ימים אתה הולך שמח לחייט לקבל את החליפה החדשה שאמורה להיות תפורה לפי מידה אמממה כאשר אתה לובש את הז'קט מיסתבר שהשרוולים ארוכים בה חמישה ס"מ אתה כמובן מיתלונן ושואל את החייט מה זה הדבר הזה ?

שימו לב להסבר של החייט " על תידאג אחרי הכביסה הראשונה השרוול יתקצר בדיוק למידה והכול יהיה בסדר"

אבל המעניין בדבר שבדיוק באותו הזמן אדם אחר בא לקחת את החליפה ורואה שהשרוול קצר בה חמישה ס"מ.

שימו לב להסבר של החייט המהולל שלנו " על תידאג אחרי הכביסה הראשונה השרוול יתארך בדיוק למידה והכול יהיה בסדר"

לצערי יש לא מעט מוסכים ומכונאים שעובדים לפי התאוריה של החייט.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

למען ההשכלה אם הבלמים מיתחממים יתר המידה נוזל הבלמים מעבד מהתכונות שלו והדוושה נהית ספוגית רכב ונמוכה אם פגיעה קשה באיכות הבלמים עד כדאי סכנת חיים.

לסיכום אסור לנסוע בצורה כזו יש לטפל מיד.

.

ופה נכנסת החשיבות של הדיסקיות

לצערי עבדתי בכמה וכמה מוסכים "מורשים" שבשביל לחסוך בזמן לא מחזירים את הדיסקיות.

אז גם במורשים צריך להתעקש על איכות חלקים ולבדוק אותם

הרבה משתמשים בצלחות סיניות ומחייבים בעלות מקורי

ברפידות הם לא משחקים ומרכיבים מקורי

אם לא נלמד איך נדע

• תוכן חדש...