Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שוב אני נמצא בהתלבטות.

הכל התחיל לפני שלושה חודשים אז הלבטתי לגבי רכב חדש מליסינג שאמור להחליף את מאזדה 3 שנת 2006 שהייתה לי בדיוק 3 שנים.

הזמנתי טויוטה קורולה וכשקיבלתי אותה גיליתי שאישתי לא ממש מסתדרת עם הגיר. בצעד יוצא דופן חברת ליסינג הסכימה לקחת את הרכב ונתנה לי אפשרות להזמין רכב חדש. לכול אלה קפצו כבר לגבי נסיעת מבחן, אישתי ביצעה נסיעת מבחן של כחצי שעה ואז זה נראה לה בסדר :?.

אז החזרתי את הקורולה והזמנתי פוקוס חדשה (המחודשת) וזה היה לפני כחודש וחצי ועד עכשיו אני נוסע על רכב גישור ומחכה... :cry:.

היום התקשרתי לבדוק מה קורה עם הפוקוס והפקידה של חברת ליסינג אמרה לי כך:

"אין אפילו צפי להגעת הפוקוסים ויש אנשים שמחכים כבר יותר משלושה חודשים. זה יכול להיות באוקטובר, אבל אני לא מבטיחה כי אין צפי. אבל יש רכבים במלאי מיידי כמו מאזדה 3, יונדאי I30 ורנו מגאן... "

השאלה היא האם כדאי לי להמשיך ולחכות לפוקוס עוד מי יודע כמה זמן או לבחור ברכב אחר שישנו במלאי.

שאלה נוספת היא לגבי C4 - מכל מיני פירסומים הבנתי שיש דגם מנוע חדש של 120 כ"ס ומתיחת פנים קלה.

בחברת ליסינג אומרים שהמלאי יתחדש רק בספטמבר עם הדגם המחודש.

בסוכנות של סיטרואן אמרו לי בארץ המנוע לא ישנה וימשיך להגיע עם 110 כ"ס.

מה נכון?

פורסם

לגבי הC4 סביר מאוד להניח, שהסוכנות צודקת לפחות לשנה הקרובה.

מבלי לדעת מה סדר העדיפויות שלך, אנני רואה שום סיבה לא לקחת מגאן, שהיא מן הבטוחות והנוחות בקטגוריה, או I30 עם ביצועים בהחלט לא רעים, ואיבזור טוב.

פורסם
פשוט בושה שאתה צריך לחכות לפחות 4 חודשים בשביל פורד פוקוס - השאלה היא מי האשם כאן, היבואן או חברת הליסינג?

בדקתי עם חברים שהחברות שלהם עובדות עם חברות ליסינג אחרות ויש להם אותם זמני הספקה.

כנראה שהבעיה היא דווקא היבואן שיוצר לחץ מלאכותי.

פורסם

לגבי הזמני הספקה זה נכון לגבי כל חברות הליסינג

ישנו מחסור אצל היבואן,לא מדובר במחסור מלאכותי אלא כנראה בצפי לקוי לגבי ביקושים לרכב.

בכל מקרה קח חשבון שבכל אוניה שמגיע כל חודש יש 380 רכבים שמתוכם רוב דגם TREND.

C4 זאת אופציה מעולה,גם עם המנוע 110 כ"ס הוא דיי זריז,יותר מהפוקוס,קח בחשבון ששמעתי כל מיני אנשים אומרים שיש לחלק מהרכבים בעיות במחשבים שגורמים להם להיתקע באמצע הכביש,לא יודע עד כמה זה נכון,העניין הוא שאלה מספר אנשים שיש להם את הרכב בתור פרטי וליסינג.

מעבר לכך לא ידוע לי על בעיות ומבחינת רכב הנוחות כנראה תהיה פחות טובה מהפוקוס,בגלל שהמתלים מקויילים על הצד הקשיח קצת דווקא.

מבחינת אבזור בטיחות 6 כריות אויר+ESP וגם כל החשמול הרגיל,בהבדל מהמגאן שלה יש אבזור חשמלי דל במקצת,אבל אם אתה צריך את המקום מאחור אז אין לה מתחרות בקטגוריה.

פורסם

הבעיה היא לא ביבואן אלא ביצרן שנותן מספר קטן של הקצאות של פוקוס לישראל.

הפוקוס המתוחה מאוד פופלרית באירופה והספרדים כנראה לא עומדים בביקוש.

אופצייה שנייה (לדעתי האישית בלבד) - במחיר הזה זה מספר הרכבים שהיצרן מוכן לתת לישראל.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

יש תוכנית שהיבואן עובד לפיה

הכוונה היבואן אומר ליצרן בתחילת כל שנה כמה רכבים הוא צפוי לדרוש +/- 10% אין בעיה במחינת המפעל.

אם זה עובר את המוסכם אז לא תמיד יש למפעל עוד מכוניות שלא תוכנן עליהן לספק,בגלל נוצרות בעיות הספקה.

אני חושב שפשוט לא צפו מראש את הביקוש לרכב וזאת הבעיה שנוצרה,אנשים מעדיפים פוקוס על פני מזדה 3 ודלק פשוט לא ערוכים לזה.

זה בדיוק הסיפור עם המונדאו,לא צפו את הביקוש האדיר לרכב,חשבו שימכר כמו המונדאו הקודמת,וטעו ובגדול.

אני מאמין שבתחילת 2009 הבעיה הזאת תיפתר,בוא נקווה שאפילו לפני זה.

אני אוסיף ואומר שיש לי חבר שאמור בימים אלה לקבל ליסינג,הוא רצה פוקוס,אבל בגלל שאמרו שאין תקווה לקבל פוקוס לא ב-3 חודשים הקרובים ולא הם לא יודעים מתי יהיה,אז הוא הלך על הC-4 לדעתי בחירה מעולה,אבל אין לו צורך בכיסא אחורי ענק,הכיסא האחורי של C-4 מספיק.

פורסם

אני מחכה לפוקוס מליסינג כבר ממרץ, חברת הליסינג התחיבה לאספקה בתחילת אוגוסט, דבר כנראה שלא יקרה כי משיחה עם איש הקשר שלה הצפי האמיתי לא לפני סוף אוקטובר, ממש בושה 8 חודשי המתנה. זה מזכיר לי את ימי ארידור העליזים שמכרו תור המתנה לסוברו. אולי הגענו לימי המתנה של ברית המועצות מזמינים היום רכב מקבלים אותו אחרי שנים.

הבעיה שאין כמעט משפחתומטיות קבוצה 2 ראויות. מגאן, לנסר ומזדה 3 לפני החלפה, רכבי 5 דלתות לא מתאימות לכל משפחה כרכב ראשי. ראיתי את הטיידה רכב די דוחה (מבחינתי) ועוד הורידו לו את איבזור הבטיחות. הקורולה כפי שציינת בעייתית לדי הרבה אנשים. הרומסטר נחמדה אבל אישתי לא מוכנה לשמוע עליה (רכב מסחרי עאלק), דווקא סוזוקי SX4 לא הציעו מעניין.

בעצם מכונית 3 קופסאות סטנדרטית נשארת לדעתי רק הפוקוס כנראה מכאן הבעיה של זמני אספקה. חבל שאת הג'טה ואו לנסר החדשה לא מורידים לקבוצה 2 היו נמכרות כמו לחמניות.

פורסם

כמה הערות: באוגוסט כנראה יתחיל השיווק של ה B3 סדאן, יכולה להיות אופציה מענינת. השאלה היא שוב מה יהיו זמני האספקה.

נכון, המאזדה 3 אמורה להיות מוחלפת בקרוב לרכב משופר משמעותית, אבל לכל המוקדם זה יהיה כנראה במהלך 2009 וממש אי אפשר לדעת איך הרכב יגיע, האם עדיין יהיה בקבוצה 2 וכד'. כמה חברים שלי חתמו בשנה האחרונה על רכב ליסינג משומש שהחוזה עבורו מסתיים עד סוף השנה - כך ניתן יהיה לראות מה יהיו אז האופציות בשוק וגם הכוונה היא לחתום על רכב עדיין ב 2008 כי החל מ 2009 עלויות שווי השימוש יגדלו.

פורסם

אי אפשר לדעת מתי יגיע?

בוא , אני אעדכן אותך:

מאזדה 3 החדשה, המשלוח הראשון יגיע מידית לישראל וקודם כל לישראל.

איפה בעולם עוד מאזדה זוכה להצלחה כ"כ מסחררת כמו כאן?:x

כמו כן אין ספק, שתהיה קבוצה 2.

גם אם לא- דלק מוטורס ידאגו לכך.

פורסם

ה B3 שמוכרים כרגע בקבוצה 2 היא ללא מערכת בקרת יציבות ויש לשער שכך יהיה גם עם הסדאן, להזכירכם מ1.1.2010 אסור למכור בישראל מכוניות ללא ESP.

פורסם

בכל מקרה קח חשבון שבכל אוניה שמגיע כל חודש יש 380 רכבים שמתוכם רוב דגם TREND.

אתה בטוח שיש רק 380 פוקוסים טרנד על כל אוניה ? נשמע ממש מעט!

ולגבי צפי הביקושים - יבואן חזק וגדול כמו דלק מוטורס לא יכול ללכת ליצרן ולהגיד שיש לו פי 3 יותר ביקוש מהצפי ולקבל יותר רכבים ?.

אם לא מייד אז לפחות הגדלה של כמות הרכבים מדי חודש, יותר ויותר רכבים כל חודש.

הרי גם היצרן מעוניין למכור. אומנם בטח פורד מעדיפים את השוק האירופאי ששם הרווח גדול יותר אבל עדיין, לא יכולים לזרוק כל חודש עוד כמה מאות פוקוסים לישראל ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

נסיעת מבחן על מגאן הוכיחה, לי לפחות, שמדובר בהחלט בבחירה עדיפה. נוחות נסיעה ומרחב פנימי שאין להם מתחרים בקבוצה 2. נכון שהיא לא פרארי מבחינת ביצועים, אבל ממילא עם הגה חשמלי כ"כ עלוב שיש לה, גם לא כדאי שהיא תהיה. אין חלונות חשמל מאחור וכנראה חסרים עוד כמה פינוקים, אבל איבזור בטיחותי מהמעלה הראשונה יש. סיפורי האמינות הלקויה, שנלקחים על ידי בערבון מאוד מוגבל, גם אם הם נכונים, לא בדיוק מטרידים כשמדובר בליסינג. בקיצור, לטעמי זה האוטו.

פורסם
השאלה היא מי האשם כאן, היבואן או חברת הליסינג?

האשמים הם טויוטה !

הם יצרו תור של כמה חודשים לקורולה , ככה שאלה שנשברו באמצע או שנמאס להם לחכות הזמינו פוקוס - והלחץ עליה עלה.

עכשיו אין פוקוס ויש מגאן :)

עוד חודש יהיה לחץ על המגאן ועל הC4

• תוכן חדש...