Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שילוב של קצת זמן פנוי וחוסר שינה הביאו אותי לכתוב על היתרונות והחסרונות של פילטרים מסדר שונה.

Low Pass Filter -LPF משמש לחיתוך התדרים הגבוהים ומאפשר מעבר של תדרים נמוכים מנק' החיתוך. נהוג להשתמש ב-LPF למשל ע"מ להעביר לסאב וופר תדרים נמוכים בלבד. כאמור קיימים מספר סוגים שונים של פילטרים מסדר שונה 6db,12db, 18db ו-24db, הסדר מציין מהי "מהירות" ההנחתה של התדרים:

img880.png

בתמונה הנ"ל רואים מערכת צירים של תדר ועוצמה של פילטר LPF אופייני

אפשר להבחין בכמה סימונים:

passband - אלה הם התדרים שהקרוס (פילטר) מעביר לרמקול

stopband - התדרים שמונחתים מהרמקול (עד למצב שלא ניתן לשמוע אותם)

transitionband - תדרי המעבר, "הירידה" תיהיה תלולה יותר ככל שהסדר של הקרוס גבוה (6db, 12db, 18db, 24db)

ripple - הסטיה/עיוות הנוצר בתדרים שמועברים לרמקול, בדר"כ הסטיה תיהיה גדולה יותר ככל שהסדר גבוה

כמו כן, הפאזה של הצליל משתנה אבל זה מעבר ל-Scope של ההסבר הזה.

בדרך כלל נוצרת דילמה, ככל שהסדר גבוה יותר העיוות בנק' החיתוך (ripple) גדול יותר אך התדרים נחתכים "מהר" יותר וה-transition band קטן.

כדי להסביר ניקח דוגמא מספרית, נניח שאני רוצה לחתוך את הוופר שלי בתדר 3000 הרץ ומטה כדי שלא ינגן צלילים גבוהים, אם אני משתמש בקרוס מסדר גבוה, העוצמה של התדרים באזור ה-3000 ומטה תעלה ותיהי שונה מהמקור, לעומת זאת תדרים מ-3000 ומעלה יחתכו די מהר והוופר שלי כמעט ולא ישמיע אותם. מצד שני, אם אני משתמש בקרוס אובר מסדר נמוך (6db למשל) אני מקבל ripple נמוך מאד אך החיתוך יהיה איטי ותדרים של 3200 יונחתו מעט ועדיין יהיו שמיעים.

בשוק קיימים סוגים שונים של פילטרים מחברות שונות ובאיכות שונה, ככל שהקרוס/פילטר טוב יותר העיוות שהוא מייצר קטן יותר.

בקרוסים של חברת Audio Control למשל משתמשים בפילטרים של Linkwitz-Riley בהם רמת העיוות היא ממש נמוכה (כמו כן השינוי בפאזה).

בדר"כ ברכיבים כמו סאב וופר נעדיף פילטרים מסדר גבוה כדי לחתוך את התדר מהר, בכל מקרה העיוות שנוצר כמעט לא שמיע. בטוויטר לעומת זאת משתמשים בדר"כ בקרוס בסדר נמוך (6db, 12db) כי העיוות יותר שמיע ובכל מקרה הרמקול בדר"כ מסוגל לנגן גם תדרים קצת מעל/מתחת לנק' החיתוך.

מקווה שעשיתי סדר לחלק מכם, בטח לחדשים :)

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

יש ארבעה סוגים שונים של מתלולים, לא רק ברמת ההשתקה.

הסבר טוב:)

קרוסים זה עולם גדול מדי, אם לא הכי גדול בתחום האודיו

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אחלה הסבר.

יש עוד עולם ומלואו מאחורי ההסבר הנ"ל כפי שאלי אמר קיימים גם עוד סוגים של מתלולים, ועוד מס' שיטות חיתוך שונות מהלינקוויץ-ריליי, ולכל אחת יש את היתרונות והחסרונות שלה.

under construction..

פורסם

באטרוורת' זה הכי אחי.

סחטיקה על המאמר, יתווסף ל FAQ.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

פילטר אתה מרכיב בעיקרון על החוטים שרצים לרמקולים .

אם יש לך איזו מכשיר לדוגמה האודיו קונטרול אשמתחבר בין המגבר ל HU אז זה סיפור אחר .

למתכנני הפילטרים :

יוצא לי לפעמים לעבוד עם תוכנה בשם ADS שאם אני זוכר נכון היא מבית אג'ילנט היקרה (שמייצרת צב"דים לא רעים) שבעזרתה ניתן לתכנן פילטרים מכול סוג וכול סלופ .

תהנדסו תהנו ותתפרעו .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

• תוכן חדש...