Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך עובד דלקן ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אתמול היה לי ויכוח עם חבר על איך עובד הדלקן / פזומט...

כידוע יש מסביב ל"חור" של הדלק מין טבעת שחורה כזאת,

אליהה מחובר חוט שנראה כמו קבל חשמל דק שנכנס אי שם לרכב...

עכשיו לעיקר...

חבר שלי טוען שניתן להוציא את הטבעת ובזה אני מסכים... לחתוך את החוט ולהלביש את הטבעת מסביב ל"חור" של רכב אחר ולתדלק חופשי... הוא טוען שהחוט הזה רק כדי שלא יוציאו את זה... ובעיגול יש מגנטים או משו כזה...

אני אומר שהחוט הזה מוביל לאיזו שהיא מערכת ששם מתקבל אישור לתידלוק חופשי...

אז מי צודק?:lol:

תודה מראש...

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור שסתם חוט לא יכול לתת דלק חופשי. יש קופסת בקרה שכאשר היא פעילה היא נותנת אות למשאבה ( שעליה יושבת גם אנטנה שחורה עגולה ) לתת דלק דרך האנטנה ( העיגול שאתם מנסים להוריד ). זה בכללי :wink:

פורסם

נכון, ואני אפרט עוד כצת.

החוט מסביב לפיית התדלוק מחובר לקופסת הבקרה של דלקן.

הקופסא הזאת מכילה פרטים כמו מס' רכב, סוג הדלק הנדרש, וקוד זיהוי של בעל הדלקן, שמאפשר חיוב חשבון.

הקופסא מחוברת גם לספידומטר, והיא סופרת קילומטרים שעובר הרכב, לצורך מעקב וגם למניעת גניבת דלק.

כשמכניסים את את אקדח התידלוק לפייה של הטנק דלק, המשאבה "מזהה" את הקופסא, ואז היא מבצעת בדיקת חוקיות מול חברת האשראי, כמו בתשלום בכרטיס אשראי.

אם החשבון תקין, הדלקן לא רשום כגנוב/חסום, ניתנת אפשרות לתדלק.

פורסם
נכון, ואני אפרט עוד כצת.

החוט מסביב לפיית התדלוק מחובר לקופסת הבקרה של דלקן.

הקופסא הזאת מכילה פרטים כמו מס' רכב, סוג הדלק הנדרש, וקוד זיהוי של בעל הדלקן, שמאפשר חיוב חשבון.

הקופסא מחוברת גם לספידומטר, והיא סופרת קילומטרים שעובר הרכב, לצורך מעקב וגם למניעת גניבת דלק.

כשמכניסים את את אקדח התידלוק לפייה של הטנק דלק, המשאבה "מזהה" את הקופסא, ואז היא מבצעת בדיקת חוקיות מול חברת האשראי, כמו בתשלום בכרטיס אשראי.

אם החשבון תקין, הדלקן לא רשום כגנוב/חסום, ניתנת אפשרות לתדלק.

זה בדוק?

לא ידעתי את זה, מגניב :) (אבל נראה לי שזה מיותר)

פורסם

זה בדוק במיליון אחוז.

אחרי כל תדלוק בדלקן, בחשבונית שאתה מקבל מופיע הקילומטרז' של הרכב.

כשמתקינים דלקן ברכב כלשהוא עושים "כיול דלקן", או במילים אחרות מכניסים את הקילומטרז' של הרכב לזיכרון של הדלקן, ומשם הוא ממשיך לספור לבד. כל קילומטר הוא מקבל פולס מהספידומטר, ומקדם את ה"ספידומטר הפנימי" שלו.

פורסם

נכון- אבל לא לגמרי. יש שני סוגים של דלקן, הסוג שהזכרת שיש בו קופסא שסופרת את הקילומטרים וכו', וסוג נוסף, שבו החוש שיוצא מהטבעת מתחבר פשוט לשבב (שמכיל איזשהו קוד זיהוי, יש להניח) ללא שום קופסת בקרה. הסוג השני, אגב, הוא מה שמותקן אצלי ברכב (ברכב הקודם היה מותקן דלקן מהסוג שעליו דיברת, עם ספירת קילומטרים והכל).

"ai motoare capul doare"

פורסם

כשמתקינים דלקן ברכב כלשהוא עושים "כיול דלקן", או במילים אחרות מכניסים את הקילומטרז' של הרכב לזיכרון של הדלקן, ומשם הוא ממשיך לספור לבד. כל קילומטר הוא מקבל פולס מהספידומטר, ומקדם את ה"ספידומטר הפנימי" שלו.

מעניין מאוד.

איך זה עובד ברכבים עם ספידומטר מכני? לא ידוע לי על מנגנון שיוצר פולס בכל קילומטר ברכבים האלו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היה לי כזה דבר ברנו אקספרס.

לוקחים את הפולס מהלוח שעונים עצמו.

לא יודע איך בדיוק מיישמים את זה, אולי מדביקים מגנט קטן (שמפעיל חיישן) לגלגל שיניים בתוך הספידומטר, שאחריאי להזזת הספרה השמאלית ביותר .

אם זה לא השיטה, בטח יש משהו דומה.

הדלקנים קיימים משנות ה 80, אז כל לוחות השעונים היה אנאלוגיים, אבל רישום הקילומטרים הופיע תמיד.

בדוק מניסיון שלי,עבדתי בתחנת דלק עוד בשנת 1993.

פורסם

יש שני סוגי דלקנים:

1) טבעת + קופסת בקרה שלא קשורה לספידומטר (לא סופרת ק''מ)

2) טבעת + קופסת בקרה + התחברות ללוח שעונים (שסופרת ק''מ)

כאשר אני מזמין דלקנים לרכבים אני בדרך כלל מזמין ללא קשירה לק''מ, כי נמאס מהבעיות בלוח שעונים.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

זאת אומרת שאני ניצחתי?

כיהוא אמר לתלוש את הטבעת ואז נגיד לשים אותה על האקדח דלק וזה עובד אז זה שטויות?

הוא אמר שיש מגנטים או משו, חיישן בטבעת עצמה...

פורסם

אתה ניצחת

הטבעת עצמה לא תגרום לכלום

יתרה מכך, גם אם לא חותכים את הטבעת ואני מבטל את התדלוק דרך המחשב, הרכב לא יתודלק בשום תחנה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

נתעלק ברשותכם.

האם זה אפשרי להתחיל תדלוק עם רכב שיש לו דלקן.

לעצור לרגע את המשאבה (לעזוב את ההדק), לבוא עם רכב אחר ולהמשיך למלא?.

אם כן, זה הולך להיות לילה ארוך.

פורסם

לא.

מכיוון שבפיית התדלוק ישנה"אנטנה" ובפייה של מיכל הדלק של הרכב ישנו משדר קטן.

ברגע שאין קריאה של הטבעת שיש סביב מיכל הדלק, דלק יפסיק לזרום אוטומטית.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...