Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור הראשון שהעלה את האופציה בשרשור הקודם - שמח שהחלטת, ובטוח שלא תצטער...

לגבי ליסינג או רכישה פרטית - יש מבצע היום בסוכננות משנה בראשון לציון 03-6330500

לפי מה שהבנתי עושים טרייד אין במחיר מחירון, אין לי מושג אם יש אשראי מוזל להפרש.

ליסינג תבדוק ב"הרץ" כי היבואן הוא הבעלים גם של חברת הליסינג.

בהצלחה בקניה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתור הראשון שהעלה את האופציה בשרשור הקודם - שמח שהחלטת, ובטוח שלא תצטער...

לגבי ליסינג או רכישה פרטית - יש מבצע היום בסוכננות משנה בראשון לציון 03-6330500

לפי מה שהבנתי עושים טרייד אין במחיר מחירון, אין לי מושג אם יש אשראי מוזל להפרש.

ליסינג תבדוק ב"הרץ" כי היבואן הוא הבעלים גם של חברת הליסינג.

בהצלחה בקניה.

מה אתה אומר!? שווה בדיקה!! תודה!

לא ידעתי שהרץ הוא הבעלים של הונדה.

נבדוק הכל היום.

פורסם
למה לא פריוס? מבחינת צריכת דלק בבין ערוני אין הבדל (לא יודע למה מגזין אוטו מבלבל מוח) כפי שנית לראות צילום המצורף מהאתר הזה.

הונדה בעלת מושבים מאוד נוחים בצורה מפתיע, מרגישה מחוברת על הכביש בצורה מדהימה ובכלל נהנתי מהרכב.

בבין עירוני ההבדל באמת לא גדול אבל בצריכה משולבת יש ועוד איך הבדל. במבחן של "אוטו" שבו המכוניות נסעו יום שלם באותם התנאים בדיוק (ובתנאים מגוונים עד כמה שניתן) ההונדה עשתה 3.5 ק"מ לליטר יותר גרוע מהפריוס - הבדל משמעותי. תוסיף לזה את העובדה שהיא מרגישה חלשה משמעותית, שהמצברים נגמרים בה מהר הרבה יותר ושהיא לא יכולה לנסוע רק על חשמל כשהמזגן עובד.

מעבר לזה עלות הטיפולים השנתיים בסיוויק גבוהה ב-2000 שקלים ביחס לפריוס לאורך 105000 ק"מ. עלות הביטוח גבוהה בכ-1000 שקלים לשנה בממוצע.

בדבר אחד אתה צודק - המושבים של הפריוס לא נוחים מספיק.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אכן יש בעיה גדולה בטויוטה וזה היבואן שמתמחר את הרכבים לא ממש נכון,וזאת דוגמא מעולה לתמחור לא נכון של רכב מצויין

חבל שזה המצב,אני לצערי לא הגעתי למצב של לחפור בכל התוספות וכמה הן עולות אז אני אשמוח על המילה שלך :p

אכן בעיה קשה ביותר ש"בכלל לא קיימת" אצל יבואן הונדה.

1.8 ידני 5 דלתות (שעולה בחול כמו פוקוס 1.6) עולה בארץ 180 אלף ש"ח!

למה? כי היא 5 דלתות.

ואתה אפילו לא מקבל את הגירסא המאובזרת - אתה מקבל אותה עם טאסות!

זה יותר מאקורד בסיסית!

התמחור הזה מתאים יותר לTYPE R שמתומחרת בסביבות ה200 ו...

אתה רוצה לדבר על עיוותים במחיר - בבקשה!

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

SCRONIS,טעית.

המזגן כן פועל כשמנוע מכובה,גם בפקקים וגם ברמזורים.המזגן חשמלי כמו בפריוס.

בחברה שאני עובד בה יש שני סיויק הייבריד ושני פריוסים, ההבדל בצריכת דלק לא עולה על 1.5ק"מ.

אין דבר כזה" שהמצבר נגמר". אני עשיתי כבר כ9000 ק"מ כלל פעמיים עליה מים המלח.הכי נמוך שירד לי זה לשתי קוביות מתוך 10.

מי שאומר שהחיסכון זה רק בתוך העיר גם זה לא נכון.איזה רכב בגודל שלסוויק/פריוס יכול לתת מחוץ לעיר צריכה של 20 קמ"/ל ואף יותר בקביעות.

נ.ב. המזגן פשוט מקפיא(טורנדו...(:).

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם

idan2002lb: לא מספיק ש"הונדה סיוויק" מקוטלגת כרכב של ארסים אני גם יקח שחור? :roll:

sronis:האמת, האמינות של מגזני הרכב בארץ שווה בדיוק לכמות הפרסום בעיתון (בלי להעליב אף אחד). אני בודק ומשווה רק בעיתונות הבין לאומית. אני יודע לקרוא אנגלית ולכן לא ניתן להסתלבט עלי כמו שאר המאזדה 3 בארץ.

בנוסף 3 חודשים המתנה כאשר הדגם מתחלף עוד 6 חודשים.

הביטוח? פריוס ביטוח מקיף עולה 1,500 ש"ח?!? טיפולים בהונדה מאוד זולים. חיסכון של 2,000 ש"ח על שלוש שנים (30,000 ק"מ בשנה) לא ממש עושה זאת.

מכלול הדברים כאשר העיקרי הוא זמן ההמתנה והחלפת הדגם, ונוחות המושבים (קריטי לגב תחתון רגיש כשלי) לא מאפשרים לבחור בפריוס.

פורסם

צילמתי כרגע את לוח שעונים של פריוס שנמצאת בחברה שלנו ואת לוח שעונים שלי.

השוני בצריכה בדיוק של 1.5 ק"מ ליטר

15062008098rb5.jpg

23042008056js9.jpg

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם

I rest my case

Toyota 100/6.1 = 16.4 Km/L Honda 100/6.7 = 14.9 Km/L Total difference 1.5 Km/L = 10%

בהמשך לתמונות של ידידי היקר לאון, ההבדל בין הסיוויק לפריוס = 10%. נכון שתלוי בדרך וצורת הנהיגה אבל בגדול זו התשובה. כמו שניתן לראות גם מהמבחנים שבוצעו בחו"ל !

תודה!

פורסם

sronis:האמת, האמינות של מגזני הרכב בארץ שווה בדיוק לכמות הפרסום בעיתון (בלי להעליב אף אחד). אני בודק ומשווה רק בעיתונות הבין לאומית. אני יודע לקרוא אנגלית ולכן לא ניתן להסתלבט עלי כמו שאר המאזדה 3 בארץ.

אתה יכול להגיד שפריוס חדשה בפתח, שזמן ההמתנה ארוך ושנוחות המושבים לא טובה, ובכולם אתה צודק.

אבל אנא ממך - אל תטיל ספק באמינות של המגזין בו אני עובד. בטח שלא בלי הוכחות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אגב, מישהו שם לב שבחלק מהדגמים של הפריוס מלבישים טאסות על הג'נטים?

הזוי לחלוטין...

התכוונתי על ג'אנטים שנראים די זהים לג'נטים סגסוגת. (כלומר היה אפשר לוותר על הטאסות).

מישהו שם לב לזה?

ופותח השרשור - תתחדש!

פורסם
אתה יכול להגיד שפריוס חדשה בפתח, שזמן ההמתנה ארוך ושנוחות המושבים לא טובה, ובכולם אתה צודק.

אבל אנא ממך - אל תטיל ספק באמינות של המגזין בו אני עובד. בטח שלא בלי הוכחות.

רוני

רוני היקר!

לא רוצה להכנס איתך לויכוחים לגבי רמת העיתונות הרכב בארץ בפרט והעיתונות הכללית בכלל.

הערתי את הערה הזו במאמר מוסגר מכיוון שהקיצוניות שהגיעו לגבי הסיוויק מדהים. הגעתם למסקנה שההבדל בין הגרסה ההיברדית לגירסה הבנזין 1.8 פחות מ-8% (!). כאשר הפער האמיתי שנמדד בין ההיברדית לגירסת הבנזין 40% ונבדק ע"י 50 נהגים במרחק נסיעה של יותר מ-500,000 ק"מ. אז אם כל הכבוד לעיתון שאתה עובד בו, אין שום הסבר הגיוני לתוצאות "המבחן" הזה שבוצע ע"י "הגה". את המבחן שלכם לא זכיתי לקרוא אבל לפי מה שאתה כתבת הגעתם גם לפער של יותר מפי 3 מהתוצאות המופיעות באתר הזה, שנמדדו על 5.5 מליון ק"מ. לא משהו ששום מגזין (גם מחו"ל) יכול להתקרב עליו מבחינה סטטיסטי.

ההסבר היחיד שהיה לי לפערים היה תלוי אך ורק באיכות הדלק אבל לאחר שראיתי שגם לאון מציג פער של 10%, לא מתקבל על הדעת פער של 250% בין התוצאות שבחו"ל ולאון לבין תוצאות המגזין שאתה עובד בו. אם יש לך הסבר אחר לתופעה המדהימה הזאת, אשמח לשמוע.

אני כותב הכל מתוך כבוד והערכה לדעתך. אני לא כאן במטרה "לרדת" או להעליב אותך או את מקום העבודה שלך. אני מעוניין בדיון ענייני ואמיתי.

תודה.

פורסם
התכוונתי על ג'אנטים שנראים די זהים לג'נטים סגסוגת. (כלומר היה אפשר לוותר על הטאסות).

מישהו שם לב לזה?

ופותח השרשור - תתחדש!

בחברה שלנו הפריוסים נוסעים עם הפלסטיקים אללו על הג"נט מגנזיום...

15062008099ov8.jpg

פורסם

אם אתה מעוניין בדיון ענייני ואמיתי - אנא ממך, אל תזלזל בעבודה של מגזיני הרכב.

לענייננו:

א. כדי למדוד הבדלים בצריכת הדלק ברמת דיוק גבוהה יש צורך לבצע את אותו המסלול בדיוק, ובאותו האופן, עם שתי המכוניות. זה מה שנעשה במבחן של הגה בין הסיוויקים וזה גם מה שנעשה במבחן של אוטו בין הפריוס לסיוויק (ולאוקטביה).

ב. הנתונים שאתה הבאת הם נתוני אמת של צרכנים אבל צריך להתייחס אליהם בהקשר הנכון ותוך כדי התחשבות בסגנון הנהיגה (דבר שאי אפשר לראות מהנתונים). הסיבות לכך הן רבות - ראשית, כלי הרכב הללו "דורשים" נהיגה רגועה (אופי יחידת הנעה, צורך פסיכולוגי לראות את צריכת הדלק יורדת ועוד), וכן הם מתנהגים שונה מכלי רכב רגילים במעבר בין עירוני לבין-עירוני (בעיר צורכים משמעותית פחות, מחוץ לעיר ההפרשים קטנים יותר).

ג. אופי מבחני הדרכים במגזינים הוא לרוב מגוון מבחינת תנאי הכביש והנסיעה - הנהיגה לא תמיד רגועה וגם לא תמיד מתקיימת בכר המרעה הטבעי של נהגי ההיי-טק. במסלול הנהיגה יש כבישים הרריים וכבישים מהירים - ולרוב גם פחות כבישים עירוניים ופקקים. לכן הגיוני שהתוצאות של שתי הסיוויקים בהגה הן קרובות - בתנאים כאלו ההיברידית מנצלת הרבה פחות טוב את המנוע החשמלי.

ד. אצל אוטו ההפרש בין הסיוויק לפריוס נובע, לדעתי (מכיוון שלא השתתפתי במבחן), מכך שהסיוויק חלשה משמעותית מהפריוס והמצברים שלה נגמרים מהר יותר. בתנאים לא עירוניים היא תתאמץ יותר משמעותית ולכן גם תשיג צריכת דלק פחות טובה משמעותית.

שים לב שסעיפים ג' וד' מסבירים מדוע במבחני הדרכים התקבלו תוצאות שונות ממה שהיית רוצה לקבל. אם אופי הנהיגה שלך איננו כזה, יכול מאוד להיות שתכנס לכאן בעוד כמה חודשים ותספר בהתלהבות על צריכת של 1:17 (ואז אני אספר לך שבפריוס של חברתו של אבא שלי הממוצע הוא 1:20).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

נסיעה בין ערונית עם הרבה קטעים של 110+

סה"כ 175 ק"מ (ערב פסח)

1600 סל"ד =100ק"ש זה לא מנוע שמתאמץ (אולי בגלל הוריאטור?)

5320qz4.jpg

• תוכן חדש...