Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,בבעלות סבתא שלי נמצאת סובארו DL שנת 84,הרכב כאמור בכותרת לא עבר טסט כ4-5 שנים.

לפני שאנשים יתחילו לחשוב שיש לי סבתא פושעת,הרכב לא עלה על הכביש ב4-5 שנים הללו חוץ מהתנעה פעם בשבוע וסיבוב קטן מסביב לכמה בניינים כדי שלא יתפס המנוע.

היא החליטה שהגיע הזמן להחזיר את הרכב לחיים ולהעביר אותו טסט,כאשר אבי התקשר לברר מה הפרוצדורה נאמר לו במשרד הרישוי שהרכב "הורד מהכביש". איך יתכן שרכב שעומד בחניה הורד מהכביש?

ידוע לי שאם לא עושים טסט וזה מצטבר יש סוג של קנס על הדבר אבל עד כדי הורדה מהכביש?!

הרכב מצב נדיר שלא נראה יש כמוהו בארץ,יד ראשונה עם כ85,000 ק"מ וחבל להשבית את הרכב.

אשמח לקבל עצות לגבי מה ניתן לעשות בעניין ואיך יתכן שהרכב "הורד מהכביש".

בתודה,בן.

Got To love It

פורסם

יכול להיות שהסבתא לא זוכרת שבוצעה הורדה מהכביש ?

בכל אופן, אם היא דבקה בעמדתה, שתבקש ממשרד הרישוי להמציא לה העתק מהטופס המקורי שעליו חתמה.

אם אין למשרד הרישוי טופס שכזה, אולי כאן מתחיל קצהו של פתרון.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

רכב אשר לא מחודש רישיונו לאחר שנה/שנתיים מורד מנהלתית ולא נשלח רישיונות חדשים.

כל מה שצריך לעשות זה ללכת למשרד הרישוי ולבקש רישיון חדש שבו תאלצו לשלם על כל הטסטים שלא שלמתם ולעבור בדיקת מעבדה. לפי הערכתי תאלצו לשלם 3-4 אלף ש"ח רק בשביל לכסות את האגרות שהרכב צבר, זה עוד לפני ההכנה המכאנית לבדיקת המעבדה שלא יהיה כ"כ פשוט לעבור אותה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מה כוללת בדיקת מעבדה? והיכן עושים אותה?

אפשר להעביר בעלות רכב שהורד מהכביש/הפסיקו להעביר או לשלם טסטים ?

עומר.

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם
רכב אשר לא מחודש רישיונו לאחר שנה/שנתיים מורד מנהלתית ולא נשלח רישיונות חדשים.

תשובה נכונה חלקית.

רכב מיושן(שמלאו לו 19 שנים), החל משנתו ה-20, אשר לא ביצע שנתיים רישוי שנתי יירשם לו באופן מנהלתי במחשבי הרשות - הורדה מהכביש.

רכב שנרשם לו הורדה מהכביש ייצטרך לעבור בדיקה ע"י אחת מהמעבדות המוסמכות(מת"י, טכניון). את הבדיקה ניתן לבצע גם באחלק ממכוני הרישוי(ע"י בוחן מעבדה). הבדיקה עצמה די דומה לטסט רק מעט מחמירה יותר ומקיפה יותר.

ניתן להעביר בעלות על רכב ללא רישוי שנתי רק במשרדים המחוזיים של הרשות. ישנו טופס מיוחד(הצהרה על מודעותו לכך הרכב ללט טסט ואינו תקין) שעל הקונה למלא. בעל הרכב חייב להיות נוכח בעת הרישום, לא די ביפוי כח+ת.ז. כבהעברה רגילה בדאר.

פורסם

על רכב שרשיונותיו הופקדו, מה הדין לגבי העברת בעלות והחזרתו לכביש? גם מעבדה?

עומר.

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם
על רכב שרשיונותיו הופקדו, מה הדין לגבי העברת בעלות והחזרתו לכביש? גם מעבדה?

עומר.

אם הרכב בגיל 20 ולא נעשה בו טסט שנתיים,או רשיונותיו היו מופקדים שנתיים,דינו מעבדה....

בקיצור,רוצה להעמיד הרכב? ולהפקיד? והוא בן עשרים,לך כל שנה ו11 חודש לטסט.

נשמע דבילי? זה המצב.

לעומת זאת רכב שעמד 30 שנה לא חלה עליו מעבדה,איך זה נשמע?....................

יהיה נהדר אם מישהו ישחיל לכאן הסבר שיש בו הגיון,למען האמת האישית שלנו.

פורסם

רכב בן 30 שנה הוא רכב אספנות ולא רכב מיושן וחלים עליו חוקים אחרים.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

רכב בן 30 הוא כן רכב מיושן(גם אספנות הוא מיושן).

רכב שהפכו את הסטטוס שלו לאספנות מקבל ביטול על מעבדה מוסמכת.

את התקנות התקינו בכדי להקל על בעלי רכבים אלו בשיקומם, לעיתים השיקום לוקח מס' שנים.

את הפרצה בתקנה זו מנצלים כל מיני חאפרים בכדי להשמיש גרוטות למינהן.

פורסם
רכב בן 30 הוא כן רכב מיושן(גם אספנות הוא מיושן).

רכב שהפכו את הסטטוס שלו לאספנות מקבל ביטול על מעבדה מוסמכת.

את התקנות התקינו בכדי להקל על בעלי רכבים אלו בשיקומם, לעיתים השיקום לוקח מס' שנים.

את הפרצה בתקנה זו מנצלים כל מיני חאפרים בכדי להשמיש גרוטות למינהן.

מת"ח זוכר?איש איש לדרכו ובדרכו.... הנסיון שלך לקטלג ציבור מסוים שעוסק בתחום השייך לכלל התושבים כחאפרים...אינו מקובל,אספנות רכב היא לא חצר פרטית של איש מאותו רגע שהוחלט שרכב אספנות הוא רכב אספנות.

ומה כוונתך גרוטאות למינהן??? הרי הבסיס לענף הוא שיקום גרוטאות לא?וגם למינהן לא?

אלא אם כן יש לך רצון לדחוק הצידה את אלו שמפריעים לחלק מהאספנים לאסוף חומר גלם,אבל אז תשובתך היא ל רק עבורי אלא עבור כל מי שגולש כאן באתר.

קראתי כאן אין ספור של שיקומי רכבים מסוגים שונים,חלקם עונים להגדרתך "גרוטות למינהן" ואת ה"פירצה" כהגדרתך מנצלים גם האספנים האחרים,הלא כן?

משהו משונה עולה מדבריך שלי אישית הוא אינו מובן,אלא אם כן אני לא מצוי מספיק לעומק בקטע.....

מאוד מסקרן אותי לדעת מדוע שמעון האספן שונה מראובן האספן בבחירת הגרוטות או בניצול הפרצות

פורסם

אני לא חושב שמת"ח התכוון שכל בעלי רכבי האספנות הם חאפרים אלא שיש אנשים שעניינם אינו כולל רכבי אספנות שמנצלים את החוק בשביל להעלות גרוטאות לא כשירות לכביש.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אין דבר כזה איש, איש לדרכו. כולם לבסוף נפגשים על אותם דרכים.

איני מקטלג את אלו אשר עסקים במלאכת הקודש של השיקום והפיכת גרוטות ליפהפיות. אני מקטלג את אלו אשר מנצלים פרצה ומעלים לכביש גרוטות מבלי לשקמם אשר מסכנות אותי ואותך.

פורסם
תשובה נכונה חלקית.

רכב מיושן(שמלאו לו 19 שנים), החל משנתו ה-20, אשר לא ביצע שנתיים רישוי שנתי יירשם לו באופן מנהלתי במחשבי הרשות - הורדה מהכביש.

רכב שנרשם לו הורדה מהכביש ייצטרך לעבור בדיקה ע"י אחת מהמעבדות המוסמכות(מת"י, טכניון). את הבדיקה ניתן לבצע גם באחלק ממכוני הרישוי(ע"י בוחן מעבדה). הבדיקה עצמה די דומה לטסט רק מעט מחמירה יותר ומקיפה יותר.

ניתן להעביר בעלות על רכב ללא רישוי שנתי רק במשרדים המחוזיים של הרשות. ישנו טופס מיוחד(הצהרה על מודעותו לכך הרכב ללט טסט ואינו תקין) שעל הקונה למלא. בעל הרכב חייב להיות נוכח בעת הרישום, לא די ביפוי כח+ת.ז. כבהעברה רגילה בדאר.

יש לך אסמכתה שאומרת שאפשר לבצע העברת בעלות לרכב ללא טסט, גם במכוני הרישוי?. שמעתי על זה, אבל לא ראיתי את זה בפועל.

ד"א, לי נודע, ממכתב של סמנ"כל תנועה בכיר (ואולי אני טועה) שחתימת מהנדס רכב תקפה כאישור מעבדה.

פורסם
יש לך אסמכתה שאומרת שאפשר לבצע העברת בעלות לרכב ללא טסט, גם במכוני הרישוי?. שמעתי על זה, אבל לא ראיתי את זה בפועל.

במכוני הרישוי?!

מהיכן תלשת זאת?

את העברת הבעלות לרכב ללא רישוי שנתי מבצעים במשרד רישוי מחוזי.

אין לי אסמכתה בכתב, אך ידוע לי שזה נעשה ולא פעם אחת.

• תוכן חדש...