Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הרבה זמן שהרכב לעיתים מתכבה ולפעמיים אינו מניע בפעם הראשונה , אחרי כמה בדיקות שמתי לב שיש חוטים רופפים בחיבור למחשב הרכב אז החלטתי ללכת לחשמלאי שיבדוק את זה , הוא בדק ושם מחשב אחר במקום וניער את הצמה של החוטים והאוטו אינו נכבה. הוא אמר שלי שאחד המגעים שמתחברים לפלאג של החוטים כנראה משוחרר, ושמחשב כזה יד שניה יעלה לי 300 שקל ושאין להשיג כזה חדש.

לפני שאחרים נותנים לי הצעות אחרות לבעיה אני רק רוצה להדגיש אני בדקתי את כל הדברים שמהם יכולים לנבוע הכיבוי של הרכב , וכאשר הוצאתי את הפלאג שמתחבר למחשב וחיברתי שוב הרכב הניע מכה אחת.

השאלה היא האם ניתן להשיג כזה חדש או שרק יד שניה ?? ואם יד שניה אז 300 שקל זה מחיר הוגן ( אני מאמין שיש על זה גם אחריות של כמה חודשים. את זה לא שאלתי).

**לכל התוהים מה הכוונה מחשב הצתה , הכוונה היא לדיג'פלקס (או איך שקוראים לזה.)

פורסם

ראשית צריך לבדוק את הארקת מחשב ההצתה (דיג'יפלקס) וזאת ע"י חיבור אוהמטר בין קוטב המצבר השלילי (-) לבין גוף המתכת של המחשב. התנגדות תקינה הנה עד כ 2.5 אוהם ואם ההתנגדות הנה של כמה מאות אוהם אז יש הארקה לקויה למחשב ההצתה והפעולות יבוצעו הלאה כך:

לבדוק שבמחבר החוטים אל המחשב, מגעי החוט השחור (הארקה) תקינים ואם כן אז לקלף מעט את בידוד החוט השחור ולחבר אליו, בהלחמה ועם בידוד, חוט מגשר שיתחבר בקצהו השני אל גוף הרכב (לדוגמא לאום בית המחשב או סליל ההצתה, קויל).

כעת יש לבצע שוב בדיקת הארקה ע"י האוהמטר ואם זה כעת תקין אז תוקנה בעיית הארקת המחשב ואם זה עדיין לא תקין אז יש נתק פנימי בתוך מחשב ההצתה ויש להחליפו.

במקרה של החלפת מחשב הצתה אחר משומש, יש לבדוק את הארקתו מייד לאחר הרכבתו ברכב כי הרבה מחשבים משומשים כאלו הנם עם נתק פנימי בהארקתם.

הערה - סיבה מרכזית לנתק פנימי במחשב ההצתה, דיג'פלקס, הנה חוסר זהירות בהחלפת מצבר כך שמפתח פרוק נעלי הכבל קיצר בין הקוטב החיובי של המצבר (+) לגוף מחשב ההצתה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ראשית שמע בעצתו של רפי שהינו בעל מקצוע מומחה ביותר ובפרט לרכבי פיאט. מעבר לזה לפי תיאור הבעיה הייתי ממשיך בחיפוש פין מלוכלך/עם קורוזיה או פין שלא סגור מספיק בקונקטור ולכן יותר מגע רופף.

לגבי נתק פנימי במחשב לא נראה לי שצריכה להיות בעיה מיוחדת לתקן אותו בתקווה שהוא קל לאיתור.

פורסם
ראשית צריך לבדוק את הארקת מחשב ההצתה (דיג'יפלקס) וזאת ע"י חיבור אוהמטר בין קוטב המצבר השלילי (-) לבין גוף המתכת של המחשב. התנגדות תקינה הנה עד כ 2.5 אוהם ואם ההתנגדות הנה של כמה מאות אוהם אז יש הארקה לקויה למחשב ההצתה והפעולות יבוצעו הלאה כך:

לבדוק שבמחבר החוטים אל המחשב, מגעי החוט השחור (הארקה) תקינים ואם כן אז לקלף מעט את בידוד החוט השחור ולחבר אליו, בהלחמה ועם בידוד, חוט מגשר שיתחבר בקצהו השני אל גוף הרכב (לדוגמא לאום בית המחשב או סליל ההצתה, קויל).

כעת יש לבצע שוב בדיקת הארקה ע"י האוהמטר ואם זה כעת תקין אז תוקנה בעיית הארקת המחשב ואם זה עדיין לא תקין אז יש נתק פנימי בתוך מחשב ההצתה ויש להחליפו.

במקרה של החלפת מחשב הצתה אחר משומש, יש לבדוק את הארקתו מייד לאחר הרכבתו ברכב כי הרבה מחשבים משומשים כאלו הנם עם נתק פנימי בהארקתם.

הערה - סיבה מרכזית לנתק פנימי במחשב ההצתה, דיג'פלקס, הנה חוסר זהירות בהחלפת מצבר כך שמפתח פרוק נעלי הכבל קיצר בין הקוטב החיובי של המצבר (+) לגוף מחשב ההצתה.

אם אני יגיד לך את האמת , אין לי כל כך מושג בכל מה שרשמת , אבל מה שאני כן יודע זה שכנראה יש פין אחד שהוא רופף בתוך המחשב הצתה ובגלל זה שהחוטים קצת זזים אז הרכב מתכבה . וכאשר החשמלאי חיבר מחשב אחר אז הוא ניער את כל הצמה והרכב לא נכבה, לעומת זאת במחשב הנוכחי כל נגיעה בצמה שמתחברת אליו גורמת לרכב להתכבות.

ובקשר למחשב חדש , משהו יודע אם ניתן להשיג??

פורסם

מחשב הצתה חדש נסה להשיג בחנויות חלפים מושות יבואן פיאט:

1. "מ.י.ר חלפים" שברח' המסגר 70 ת"א, טל' 03-5620275 ואתרם הנו www.m-i-r.co.il

2. "נחום סודאי" שברח' בן אביגדור 3 ת"א, טל' 03-5618052.

יש כמה דגמים למחשבים אלו ועל המחשב יש תוית עם הדגם .......MED

פורסם

זכור לי שהקופסה סגורה ויתכנו נזקים לבקרת הדיג'יפלקס אם היא תפתח, יותר פשוט להרכיב יחידה כזו מפירוק ולא חסר כאלו.

פורסם

יצא לי לפתוח גם יחידות אטומות ולתקנן. כעיקרון לרוב ניתן לתקן, למעט מקרים שהפינים מחוברים לסיליקון בטכנולוגיה שנקראת wire bonding (כמו למשל במודולי הצתה של temic) ואז למעט ניתוח מיקרו כירוררגי לא ניתן לפתוח את היחידה מבלי לקרוע את החוטים. מה גם שאין מה לתקן כי אין רכיבים, הכל נמצא על פיסת סיליקון חשופה.

אם תיפול לי ליד יחידת דיג'יפלקס אני אבדוק.

פורסם

יש לי דיגיפלקס של טיפו 1400, אני בטוח ב 99% שהוא תקין ובזמנו הוחלף ללא צורך.

תעתיק מהמדברה את הגדם המדוייק, בשביל להיות בטוח, שזה מתאים.

למסירה בחינם, כמובן.

פורסם

מה שיש לי זה MED439M, לא יודע אם זה מתאים או לא.

אתה יכול לקחת אותו, אני גר ברשל"צ ועובד בנתניה.

כמו שאמרתי אני לא לגמרי בטוח שהוא תקין ולא אחראי לתוצאות בכל מקרה :roll:.

• תוכן חדש...