Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני תמיד עשיתי ככה:

בתחילת נסיעה : שילוב לD ואז הורדת ההאנדברקס.

בסיום נסיעה: שילוב לP ואז הרמת ההאנדברקס.

חבר שלי אמר לי שבסיום נסיעה קודם מרימים האנדברקס ואז משלבים לP בסיום נסיעה.

ההגיון שלי אומר הפוך.. רציתי לדעת מה נכון לגבי תחילת וסיום נסיעה ואם אפשר את ההסבר גם.

תודה רבה.

פורסם

לאחר ההתנעה ולפני תחילת נסיעה אתה אמור לבצע את הפעולות הבאות:

לחיצה על דוושת הבלם

הכנסת הילוך

הורדת בלם יד.

בעיקרון אין כל הבדל אם אתה מוריד בלם יד לפני או אחרי שילוב ההילוך.

העיקר הוא שתחזיק את דוושת הבלם לחוצה.

בעת גמר הנסיעה ,

ממילא אתה כבר לוחץ על דוושת הבלם

שלב להילוך חניה.

והרם בלם חניה.

גם כאן אין הבדל מהותי .

העיקר הוא שתבצע את שניהם.

ישנם רכבים שלא ניתן להעביר את ידית ההילוכים ללא לחיצה על דוושת הבלם.

ירון מאיר

פורסם

אולי כדאי להיתיחס לזה בשאלה של איפה הרכב חונה.

נגיד שהחניה שאני חונה בה היא בשיפוע קל.

כך שתמיד אבל תמיד אני מכניס לניוטרל, מרים בלם יד, עוזב את הבלמים ואז מכניס ל-P.

עושה את זה בשביל שהגיר לא יחזיק את משקל הרכב, אלא בלם היד.

פורסם
אולי כדאי להיתיחס לזה בשאלה של איפה הרכב חונה.

נגיד שהחניה שאני חונה בה היא בשיפוע קל.

כך שתמיד אבל תמיד אני מכניס לניוטרל, מרים בלם יד, עוזב את הבלמים ואז מכניס ל-P.

עושה את זה בשביל שהגיר לא יחזיק את משקל הרכב, אלא בלם היד.

תשובה מדוייקת ונכונה ! (פשוט הוצאת לי את המילים מהפה)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לדעתי האישית. עדיף קודם להרים האנדברייק ורק לאחר מכן להעביר את הידית לP על מנת לא שחוק את הפין שנועל את תיבת ההילוכים.(תקנו אותי אם אני טועה).

כי כך אתה, בעצם, מוודה, שבאמת הרכב עצר ב100 אחוז, וזה מאין מקדם ביטחון, בשביל עצמך.

אין כמו שריקת הJT3D-7 על הבוקר...8)

פורסם

אני קודם כל מעביר לN, לאחר מכן מרים הנדברקס ורק אז מעביר לP.

לא משנה אם אני נמצא במישור או בשיפוע.

Toyota Yaris TS

פורסם

תומך בנירו.

שאלה לי אליכם בנושא,

לאחר שהרמתי את בלם היד ושילבתי לפארקינג בזמן שדוושת הבלם לחוצה,

האם יש השפעה בנוגע למהירות שאני משחרר את דוושת הבלם?

האם יותר בריא לשחרר את הדוושה לאט?

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

אם אני מבין נכון, אין שום סיבה לשלב ל N לפני P. פשוט למשוך בלם יד לפני שמשלבים ל P. מה שאפשר עוד לעשות, זה ללחוץ על הברקס, לשלב P, למשוך בלם יד ואז לשחרר את הברקס. אותו אפקט בדיוק- בלם היד מחזיק את הרכב, ולא הגיר.

"ai motoare capul doare"

פורסם
אם אני מבין נכון, אין שום סיבה לשלב ל N לפני P. פשוט למשוך בלם יד לפני שמשלבים ל P. מה שאפשר עוד לעשות, זה ללחוץ על הברקס, לשלב P, למשוך בלם יד ואז לשחרר את הברקס. אותו אפקט בדיוק- בלם היד מחזיק את הרכב, ולא הגיר.

שאתה מכניס לP יש פין שנועל את הגלגלים בנוסף להאנדברקס,

לא סתם יש ניוטרל ו P באוטו, P זה כמו הילוך ראשון או רברס בגיר רגיל[לא אומר שהוא עושה

את אותו הדבר אבל הוא נועד לאותו דבר של חניה בשיפועים וכו'] אם אתה מעביר לP ללא האנדברקס

וללא ברקס זה מכביד על הפין והוא יכול להישבר, תנסה לשים P להוריד אמברקס לעזוב ברקס

במישור ולנסות לדחוף את האוטו ולגלות שהוא לא יכול לזוז אחרי שתעזוב את הברקס או תוריד אמברקס

אתה תרגיש תזוז קלה של האוטו ואז הוא יעצור כי הפין ממוקם טיפה יותר למטה ליתר ביטחון.

הייתי באוטו שהאמברקס היה מאוד חלש והוא לא החזיק את האוטו בניוטרל אז שמתי פארקינג ואז הוא כן החזיק,

כמובן שזה לא כזה טוב אבל זה מה שהיה באותו רגע.[חיכיתי באוטו למי ששואל למה הייתי בניוטרל.

פורסם

אני יודע איך עובד P. אם תקרא שוב את ההודעה שלי, בכל אחת משתי השיטות שרשמתי, בלם היד מחזיק את הרכב, ולא תיבת ההילוכים. מה שטענתי הוא שאפשר להעביר מ D או R ישר ל P, ולא צריך לעבור דרך N.

"ai motoare capul doare"

פורסם

אין צורך בדוושת בלם. משלבים ל-P וכשהאוטו מתחיל לזוז קדימה ואחורה בצורה מצחיקה מושכים בלם יד. אולי אחרי כמה זמן יעלמו המכוניות האוטומטיות מהעולם. רוב הסיכויים שלא.

פורסם

זה בדיוק מה שלא רצוי לעשות- לשלב ל P ולתת לאוטו לזוז קדימה אחורה "בצורה מצחיקה" .אלה לעשות כמו שNIRO15 כתב.

...Our necessities are few but our wants are endless

• תוכן חדש...