Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר מ-13.8V ל-14.4V

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חשבתי הרבה זמן על עלית וולטים ברכב שלי, לטובת הגברה.

אך ניתן לקבל את זה?

אם זה גורם נזק לשער מכשרים ברכב?

איפו נתן לקבל מידע אם כן?

תודה מראש

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרכב בנוי לעמוד במתח הזה, כך שאין בעייה. השאלה היא האם ניתן לגרום לאלטרנטור לעבוד קבוע במתח הזה.

אצלי לדוגמה כל עוד המנוע קר - המתח נשאר קבוע על 14.4. ברגע שהרכב מגיע לטמפ' עבודה הוא יורד ל 13.8 ונשאר שם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם יהיה אלטרנטור מספיק חזק לספק את המתח בשילוב עם ווסט מתאים אין סיבה שלא ישאר שם

אבל מה הרעיון ? הספק גבוה יותר מהמגברים ? זה עד כדי כך משמעותי ? בכל זאת לא מדובר על 12 מול 14.4 מדובר על 13.8 מול 14.4

פורסם

אין קשר בין אלטרנטור 'חזק' למתח המוצא שלו.

מתח המוצא של רוב האלטרנטורים נע בין 13.8-14.6 בתלות בעומס ובטמפ' של מייצב המתח. הרכיבים לייצוב מתח המוצא הם בעלי טולרנס ויכולת לשמור על מתח קבוע במוצא הינו בתחום של 0.3 וולט ברוב האלטרנטורים לכן אין לך מה לחפש.

קיימים אלטרנטורים מיוחדים של חברת בוש לרכבי ספורט הבנויים ומתוכננים במיוחד לרכבי ספורט ונמכרים עם מתח מוצא מדוייק מאוד של 14.4 וולט ועלותם אלפי דולרים שמתאימים למהירויות סיבוב גבוהות וטמפ' עבודה גבוהה.

ניתן להזמין גם אלטרנטור מיוחד עם מתח מוצא שתחפוץ מחברת בוש או שאתה תבנה מייצב מתח בעצמך (אפשרי מאוד).

לא מומלץ לעלות את מתח המוצא מעבר ל-14-14.2 וולט בכדי לא לפגוע במצבר כמובן גם זה תלוי בסוג המצבר המותקן ברכב שברשותך.

ראה צילום.

untitled.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

אם האלטרנטור לא יהיה חזק מספיק לא משנה כמה הווסט שלו יהיה יציב ומיוצב, אם הצריכת חשמל תעלה על היכולת לספק (ובמקרה הזה, עם כמות ההגברה הזאת) - והיא תעלה, אז המתח יפול

פורסם

אם יש לי מצבר שתומך ב-14.4 V, אך אני מעלה את וולטים במערכת חשמל, ואם זה יפגעה במכשרים אחרים של רכב?

אם 14.2 V זה טוב או לא, אם יהיה שיפור בהגברה שלי?

פורסם
אם האלטרנטור לא יהיה חזק מספיק לא משנה כמה הווסט שלו יהיה יציב ומיוצב, אם הצריכת חשמל תעלה על היכולת לספק (ובמקרה הזה, עם כמות ההגברה הזאת) - והיא תעלה, אז המתח יפול

יש לבחור אלטרנטור שיענה על כול דרישות הצרכנים הקבועים והזמנים בתוספת של מרווח ביטחון (קיימת נוסחה לחישוב גודל האלטרנטור) אבל שוב פעם אין קשר ישיר בין גודל למתח המיוצב כול עוד אתה בוחר אלטרנטור בצורה נכונה

רוב רכיבי החשמל ברכב מתוכננים לעמוד במתח של עד 16 עד 18 וולט ולכן אני לא רואה בעיה.

בל נשכח שמנורות הרכב לדוגמא H7 מתח העבודה הנומינלי שלהם הינו 13.8 וולט לכן מתח גבוה ב-10 אחוז עלול לקצר את אורך החיים שלהם ב-10-20 אחוז לפחות.

דוגמא לחישוב גודל האלטרנטור:

1. סכם את ההספק בוואטים (P1) של כול הצרכנים הקבועים כגון:

1.1 מערכת ההצתה

1.2 משאבת דלק חשמלית

1.3 מערכת שמע

1.4 אורות ראשיים

1.5 אור מספר

1.6 תאורת דש

1.7 מערכת הזרקת דלק

...

....

2. סכם את ההספק הנצרך בוואטים (P2) של כול הצרכנים המזדמנים כגון:

2.1 מפשיר אדים אחורי

2.2 אורות בלימה

2.3 ווישרים

2.4 מערכות מיזוג

..

...

כול רכיב שעובד באופן זמני יש להכפיל במקדם שהייצרנים קבעו על סמך ניסיון ולסכם את שני ההספקים יחדיו.

P סופי=P1+P2

לאחר שתחשב את הפרמטרים האלה נבחר מתוך גרף+טבלה אלטרנטור בצורה מקצועית כלומר לא גדול מידי ולא קטן מידי וכמובן שייתן תשובה גם בסל"ד סרק מה שרוב החשמלאים לא נותנים את דעתם בנושא.

במידה ותרצה עזרה צור קשר דרך הפורום.

אני לא רואה סיבה להגדיל את מתח המוצא כאשר רכיבי השמע מתוכננים לעבוד במתח של 12 וולט נומינלי.

יש לך ציוד מיוחד לא סטנדרטי ?

פורסם

יש רכבים שבהם מתח של 14.4 וולט לא "בריא" למנורות של הרכב הנשרפות בצורה מהירה מאוד כמו אופל אסטרה שברכב זה, זו מחלה קשה ולכן האלטרנטור המקורי נותן פחות. יותר באיזור 13.6 וולט.

חוץ מזה 0.6 וולט תוספת למתח לא יתן כלום לווליום, אתה רוצה יותר עוצמה, תחליף מגבר!

מיכו.

פורסם

יש לי בסה"כ מגברים טובים, וגם חשמל שלי יציב 13.8V, ומצבר עושה את עבודה, (לאחר שעתים וקצת ב-85% ווליום וצריכה של 65A בממוצע, אני מניעה את רכב, ואפילו עור של יוניט לא נכבה). אתם מקרים את מחלה זו, שתמיד רוצים יותר, נראלי זה זה :-D.

קיצור לא מומלץ.

ואם אלטרנטור שלי רק 80A, ולפמים צריכה שלי של מערכת עולה ל-100A, זה בסדר?

לגבי תואר, אני לא צריך בהנדסה, השנה אני אקבל משו יותר טוב.8)

פורסם

אתה רציני במה שאתה אומר?

זה לא יתן לך שום שיפור במגברי ערוצים קלאס AB

.

קח לדוגמא מגבר שאמור לספק 100 וואט 13.8

זה אומר שבשביל להביא 4 ערוצים למצב של 100 וואט [400 כולל] ב 13.8 המגבר ימשוך 48 אמפר.

שום, ואני חוזר, שווווםםםםםםםםםם מגבר לא מוציא את ההצהרות שלו בזמן מוזיקה, אפילו מגבר 2 ערוצים, שמוצהר 200 אראמאס לערוץ, במוזיקה כבדה ימשוך לא יותר מ 15 אמפר.

עכשיו נעשה כזה דבר

מגבר 4 ערוצים, שמוצהר 100 אראמס ב 13.8 יספק את ה 100 אראמאס לערוץ .

מגבר 4 ערוצים שמוצהר 100 אראמאס לערוץ ב 13.8 , יספק לא יותר מ 109 אראמאס לערוץ במצב של 14.4.

ה 9 וואט הזה, אפשר לזרוק אותם לפח :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
יש לי בסה"כ מגברים טובים, וגם חשמל שלי יציב 13.8V, ומצבר עושה את עבודה, (לאחר שעתים וקצת ב-85% ווליום וצריכה של 65A בממוצע, אני מניעה את רכב, ואפילו עור של יוניט לא נכבה). אתם מקרים את מחלה זו, שתמיד רוצים יותר, נראלי זה זה :-D.

קיצור לא מומלץ.

ואם אלטרנטור שלי רק 80A, ולפמים צריכה שלי של מערכת עולה ל-100A, זה בסדר?

לגבי תואר, אני לא צריך בהנדסה, השנה אני אקבל משו יותר טוב.8)

צודק קודמי שרשם שצריכת הזרם שרשמת היא מוגזמת.

מאיפה אתה יודע מהי צריכת הזרם האמיתית ? חיברת מד זרם ובדקת בפועל מהי הצריכה או סתם ניחוש.

אלטרנטור של 80A אמור לספק מכסימום זרם רק בסל"ד של 5000 סל"ד.

לשם המחשה ...

אלטרנטור של 90 אמפר של סובארו לגאסי תוצרת מיציבושי מספק

36 אמפר ב-1500 סל"ד

65 אמפר ב-2500 סל"ד

86 אמפר ב-5000 סל"ד

מנתונים אלה אתה יכול להבין שבנסיעה בעיר ייתכן שהמצבר שלך גם לא נטען.

ייתכן שמותקן אצלך אלטרנטור עם פולי גדול יותר ולכן יחס ההעברה ומהירות הסיבוב של האלטרנטור היא נמוכה ולכן הוא לא מספק את הזרם הדרוש.

אני כותב לך נקודות למחשבה

פורסם

יש לי קבל, שמראה וולטים, וגם אמפרים. המגברים שלי צורכים בתרוף, אחד מונו ב-1HOM 1000RMS (אינדיקציה לפי פיוז, 3 כפול 30A), ושני 2 כפול 200RMS ב-4 HOM (אינדיקציה לפי פיוז, 1 כפול 80A). לפמים בקבל אמפירים מגיעם ל-130A, זה יכול ליות?

לגבי אלטרנטור, חשבתי עם שידרוג, ואמרתי אם לשדרג, אז אם אפשרי 14.4V, אם לא אז יש מישהו שעושה את זה בפ"ת, אחד בשם אלקטרוטיב.

אם לשדרג, או להשפר, בכמה? ואם יש עוד המלצות?

• תוכן חדש...