Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלנו יש C5 2002 ועוד מעט טיפול 150 אנחנו יד ראשונה כאילו מהשקית..וחוץ מהחלונות חשמל שסידרנו שלא יסגרו שמכבים את האוטו לא היה לנו שום בעיה....

אחלה אוטו..במחיר שלו עדיף להשאיר את האוטו הזה בבית ולקנות עוד אוטו..

יאללה מתי מגיע 09?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תגובה רצינית לפותח השרשור:

כל אקסמפלר ייבדק לגופו - אני מניח שלכל דגם של כלי רכב ישנם בעיות כאלה ואחרות שחלקן מחמירות עם הזנחתו ונפתרות עם טיפולו.

גם למזדה 3 וגם לטויוטה קורולה יש את התקלות שלהן - נקודה.

לכן אם מצאת רכב - בקש הסטוריית טיפולים מלאה וקח את האוטו לבדיקה.

אני חושב(ברצינות גמורה) שמספיק להסתכל על לוחות של יד שנייה של רכבי ה C5 ולראות שאין כאלה למכירה המון פרטיות ואם כבר יש - כולן יד ראשונה או שנייה!!!!!!!!

עכשיו תגיד לי מה זה אומר לך?

דרך אגב - אני מחפש C5 כזו שנת 2003 ,2000 אוטומטית פרטית יד שניה ו100 אלף קילומטר מקסימום - אשמח לעזרתכם.

פורסם

מעתה ואילך כל הודעה בשרשור הזה שמשתייכת לקבוצת "ידוע שהאוטו אמין מאוד\לא אמין בכלל" או "לדוד של חבר של סבתא שלי היה אוטו כזה ולא היו לו בכלל תקלות\הוא לא יצא מהמוסך" ימחקו וכותביהן יזוכו באזהרה.

פותח הדיון מעוניין לרכוש C5 ומעוניין לשמוע תובנות. אם יש מישהו שיש לו תובנה פרטית שהגיע אליה לבד, הוא מוזמן לשתף את הקוראים בה. אלה המעוניינים למחזר את מה ש"שמעו" ואת מה ש"ידוע", לא כאן.

אם זה "ידוע" לכם, זה "ידוע" גם לפותח השרשור. אפשר למצוא שמועות בכל מקום ברשת. לא צריך אפילו אינטרנט. מספיק לשאול את השכן במעלית.

השכנים במעלית תמיד מבינים מאוד במכוניות, וישמחו לספר שטויוטה לא מתקלקלת לעולם.

פורסם

טוב,

אני רואה שזה לא הולך לשום מקום, אז אני מבקש להתנצל בפני פותח השירשור על כך שבקשת העזרה שלו הפכה למלחמה בעד ונגד סיטרואן.

אני ציינתי בסה"כ עובדות יבשות ע"פ ביקורות. כמו שאמרתי ה-C5 נהדרת מבחינת הנוחות. אני מאמין בלב שלם שיש סיבה לשמועות על האמינות הפחות טובה שלה. אני מתקשה להאמין שיש פה איזו קונספירציה יפנית נגד סיטרואן כמו שאחד המגיבים כתב.

קח איתך מה שאתה רוצה, תאמין למי שאתה רוצה והכי חשוב תבחן את הרכב לפני.

בשורה התחתונה אין דיעה מכרעת.. תחליט מה שתחליט.

לא היה לי סיטרואן אבל חבר קרוב שלי החזיק כזו 4 שנים. הוא עבר לטויוטה קאמרי וקילל כל רגע עליה אבל יש לו פחות תקלות. יכול להיות שבגלל שאני לא נוהג בסיטרואן דעתי לא נחשבת פה, מצד שני היא גם לא משוחדת. רכב לא מקבל סתם אות קין.

אני לא אגיב יותר כי אני לא רואה סיבה. אבל כל המגנים פה על הרכב הם כאלה שנוהגים בו. יכול להיות שהם צודקים ויכול להיות שדעתם משוחדת מעט. הייתי מצפה מפורום מכובד כזה לתגובות יותר אובייקטיביות.

אני אומר בלב שלם שאני הייתי קונה את ה-C5. אני אוהב את הרכב, ואיכות הנסיעה שלו פשוט מעולה. אבל הייתי מודע לבעיות האמינות שלה ומצפה מראש לחלפים יקרים יותר. לדעתי נוחות חשובה יותר.

שוב סליחה שהפוסט שלך הפך למאבקים מלאי השמצות של כאלה שלא מסוגלים לשמוע דברים שלדעתם לא נכונים.

שיהיה בהצלחה.

אשמח אם המשתמשים ששלחו לי איזושהי הערת משמעת משתמש יפנו אליי כדי שאוכל לדבר איתם בצורה אמיתית ולא בהודעה מאיזה משתמש ניהולי שאין

אפשרות להגיב לו. זה לא איראן פה...

פורסם

לא משתמשים שלחו אליך הודעה, אלא מנהלי המערכת. בינם גם כאלה שאין בבעלותם סיטרואן, לתדהמתך.

חבל שאתה מתחפר באמונות שלך. אנשים שיש בבעלותם מכונית כזו מעידים על חוויותיהם ממקור ראשון, ואתה עוד מתייג את דיווחיהם כ"לא אובייקטיבים" ? למה, מי אובייקטיבי בעיניך ? אחד שלא היתה לא סיטרואן מעולם, "כי היא לא אמינה" ?

שב עם עצמך קצת ותחשוב על האבסורד שבדבריך.

ועוד משהו. חלפים יקרים יותר ? על מה אתה מדבר ? יש לך מושג אמיתי, או שזה עוד משהו ש"ידוע" ?

פורסם

למרות שתמיד חשוב לבדוק את היסטוריית הרכב,במקרה של ה C5 זה חשוב במיוחד,וחשובה גם הדרך והאופן בה טופלה המכונית.

בבסיסה,ה C5 מכונית אמינה שעושה שימוש במיכלולים מוכחים ומוכרים,אך סבלה לעיתים מבעיות אלקטרוניקה קטנות אך מרגיזות.

ל 1.8 ביצועים סבירים,כשחולשתו היחסית של המנוע מורגשת רק בתאוצה הראשונית.

ל 2.0 כמובן ביצועים טובים יותר,והיא מיישרת קו עם יתר המכוניות בקבוצתה - למעט ההונדה אקורד.

כל האמור לעיל ניכתב עקב ניסיון ניסיון ארוך של 3 חברים - 2 מהם הפגינו אמינות טובה למדי,גם אם לא מושלמת ואחת הפגינה אמינות מזוויעה ( מליסינג) עד שנינטשה בבסיס צה"ל בביקעת הירדן כאות מחאה, אבל כנראה שזהו מקרה חריג של רכב "לימון".

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שימו לב עד כמה אתם מוכנים להגן על רכבכם ולא באמת להקשיב לצד השני. ממש נחיתות יש כאן.

CX25GTI -

חמור קופץ בראש, אתה מכיר את המשפט הזה?

תגיד , אילו רכבים בדיוק מגיעים לסוחרי רכבים ?

לסוחרי רכב מגיעים אותם הרכבים שבסופו של דבר מגיעות לידיים פרטיות. כמעט כל המכוניות בארץ היו אצל סוחרי רכב כאלה או אחרים. והפלא ופלא - גם מאזדה 6 למיניהם מגיעות לסוחרי רכב, ואפילו בכמויות הרבה יותר גדולות מאשר C5. איכשהו עליהן לא הופצה השמועה הזדונית הזו...

האם היית רוכש רכב מאותם סוחרים ??

כן, הייתי רוכש רכב מאותם הסוחרים, שכן אני מכיר את חלקם אישית.

ה C5 בעייתית , זה ידוע אתה אומר בנחרצות, ידוע למי , לך ??

מוזר, אם הייתי רושם שסובארו DL ידועה כאמינה מאוד לתקופתה אז הייתם שואלים "למי זה ידוע"? לא נראה לי. המצב זהה מבחינתי, רק לצד השני.

הייתה לך אחת פעם , או כל סיטרואן כלשהי ?

אתה מדבר כאילו אתה משוכנע שלא הייתה לי סיטרואן מימיי, בעוד שלא רק שהיו לי סיטרואן בעבר, יש אפילו ברשותי אחת כיום (ואפילו אותה אחת היא C5, מעל שנתיים).

אתה ושכמוך פשוט מצחיקים אותי , מעולם לא היה ברשותם רכב צרפתי

שוב, אתה מדבר כאילו יש לך מושג כלשהו, כשבעצם אתה סתם מגן בחירוף נפש. אין לך מושג כלום - לא עליי, לא על רכבי העבר שלי, וכניראה גם לא על אמינות ה C5 ביחס לאמינות מאזדה 6.

שים לב מה רשמתי: ה C5 היא קנייה מעולה - עלות נמוכה מאוד עם תמורה לא נחותה ממתחרותיה. לרכוש טויוטה קורולה 2001 כשבאותו המחיר אפשר לרכוש C5 2003 זה טמטום. פשוט טמטום.

אבל(!), לא צריך להיות עיוורים. גם ל C5 יש חסרונות שעיקרם זה איכות ההרכבה שלוקה בחסר ואמינות, שעדיין לא משתווה לאמינות היפנית.

לפני שאתה קופץ וצועק "סיטרואן אמינה, אין לך ניסיון אם אתה אומר אחרת" - תנסה לדבר לעניין. תנסה גם אולי לנסות ולהבין מול מי אתה מדבר. אומנם הרבה פעמים אתה צודק ואנשים טוענים שהצרפתיות לא אמינות בלי ניסיון אמיתי, אבל כשזה לא המצב ועומד מולך בן אדם עם ניסיון אמיתי, הטיעון הזה עקר.

Back to the original - NC again.

פורסם
ברזילי,

פרסמת את התגובה מעלה באשכול שלי.

מה השתנה? אתה באמת שינית את דעתך 180 מעלות אחרי בחינת הרכב?

ואללה הוצאתה לי את המילים מהאגזוז....

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

מצחיקות התגובות פה כל פעם שמישהו מזכיר צרפתייה בחיי...

כל מי שיש לו אחת ישר קופץ ונשבע שזה הרכב הכי טוב בעולם ושאסור להקשיב לשמועות כאילו שהוא מלך האובייקטיביות ולא נגוע בדיסוננס או באינטרס לשמר את הסחירות של רכבו...

הכי פשוט, והרבה יותר יעיל ורציני לדעתי לתת פשוט מבט באתרים כגון אלו:

http://www.carsurvey.org/model_Citroen_C5.html

כאן יש חוות דעת אישית, על סמך נסיון, של לא מעט בעלי רכב בעבר ובהווה ממקומות שונים בעולם.

ואם תביטו בצד שמאל, בנתון שכותרתו: Citroen C5 Statistics (לעניין ה-C5),

תוכלו למצוא מדד פשוט שמסכם לגבי כל דגם ודגם את שביעות הרצון הכוללת ממנו.

ואם תסתכלו לדוגמא ברכבים אחרים, לשם ההשוואה, תראו שרמת שביעות הרצון הכוללת מהרכב הבא למשל:

http://www.carsurvey.org/model_Peugeot_406.html

גבוהה בהרבה, או שרמת שביעות הרצון מהרכב הבא למשל:

http://www.carsurvey.org/model_Chrysler_Concorde.html

נמוכה משמעותית, כל דגם והסיפור שלו, והדברים תקפים לכל יצרן וכל דגם כל ככל שיש מספר מספק של חוות דעת (לעניות דעתי - 50 ומעלה).

בהצלחה

גילוי נאות - הכותב היה בעבר והינו גם היום הבעלים של לא מעט סיטרואנים, חלקם מצויינות וחלקם אסונות מוטוריים. :wink:

HFturbo

פורסם
שלום לכולם !

ברצוני לרכוש סיטרואן C5.

יש דגמים עם מנוע 2000 סמ"ק.

ויש דגמים עם מנוע 1800 סמ"ק.

מכיוון שמכרתי את הפסאט המשפחתית ידעתי שבמנוע שלי בנפח ה 1800 סמ"ק יש 5 הילוכים

ואילו במנועי ה 2000 סמ"ק יש 4 הילוכים.

הפירוש לנושא אומר שהאוטו אוכל יותר דלק.

ולכן ההייתי רוצה לדעת איזה מנוע טוב יותר בדגמי הסיטרואן 5 האם המנועים בנפח ה 2000 או המנועים בנפח ה 1800 סמ"ק

כמה הילוכים יש להם בגיר ומה יותר משתלם לקנות ?

לעניין השאלה עצמה:

הפאסט 1.8 היא טורבו ולכן 5 הילוכים, לעומת ה 2 ליטר רגיל

ה C5 עם מנוע 2 ליטר היא בעלת 4 הילוכים AL4 וגם ה 1.8 ליטר עם אותה מערכת AL4

לעניות דעתי כבעלים של C5 עם מנוע 2 ליטר בנזין עם כ 170000 ק"מ פרטיים שלי (כבר 7 שנים) היא עדיפה על ה 1.8!

לגבי תצרוכת דלק - באופן קבוע הממוצע שלי הוא 9 ליטר ל מאה ק"מ (כאשר שיוט ב 110 קמ"ש זו המלצה בלבד)

במחירים של היום אתה יכול להשיג רכב מדהים בעל טכנולוגיה מתקדמת במחיר מצחיק..........

המלצה - קח רכב מיד ראשונה/שנייה מבעלים אוהב, מטופל במוסך מורשה, עם הסטורית טיפולים מוכחת.

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם
שים לב מה רשמתי: ה C5 היא קנייה מעולה - עלות נמוכה מאוד עם תמורה לא נחותה ממתחרותיה. לרכוש טויוטה קורולה 2001 כשבאותו המחיר אפשר לרכוש C5 2003 זה טמטום. פשוט טמטום.

אבל(!), לא צריך להיות עיוורים. גם ל C5 יש חסרונות שעיקרם זה איכות ההרכבה שלוקה בחסר ואמינות, שעדיין לא משתווה לאמינות היפנית.

אני מבין, על סמך הרכב הפרטי שלך אתה מסיק כלפי כל C5 ..

הבעיה של דגמי 2002-2004 נפתרו עם מתיחת הפנים בדגמי סוף 2004, כל בעיות החשמל נפתרו עם שידרוג מערכת המולטיפלקס .

איזה עוד בעיות אמינות יש לרכב ? , אולי תאיר את עינינו ?

וכשאתה מדבר על אמינות יפנית אתה בוודאי מתכוון לקורולה אשר שפכה ושופכת מנועים, מחשבי מנוע, קטליזטורים, זה רכב אמין מבחינתך אני מבין... (אבל זה יפני אמין.)

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

סתם סיפור (..ולא שמועה);

ביום חמישי אני מטייל עם גיסי בעפולה באיזור התעשייה, עוברים ליד מוסך סיטרואן ורואים C4 על הליפט. ישר גיסי אומר לי: "אתה רואה, הנה עוד סיטרואן מקולקלת, כולם אותו חרא".

לאחר 2 דקות עוברים ליד מוסך הונדה ורואים על הליפט 3 הונדות וטויוטה (?) על הליפט, אני שואל אותו; "ומה זה? - אה, הם בטח פה רק לטיפול, הרי כל אוטו צריך טיפול לפעמים.."

בריאות לכולם!

פורסם

אני מסים ליסינג עם C5. כ-3 שנים - 100,000 ק"מ.

לא הייתה כל בעיה עם הרכב ואני לא מטפל בו בכפפות משי.

נוחות נסיעה מצוינת לנהג ולנוסעים.

כנראה שאמשיך עם C5 נוספת (מהדגם הקודם) כי החדש יהיה יקר יותר, ובדגם הליסינג ללא משככים הידרופניאומטיים.

ההתלבטות היחידה היא העלות בליסינג.

• תוכן חדש...