Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראלי ירדן 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני להודות לחברה הכלכלית בקעת הירדן למזכירה חנה ובמיוחד למר משה דרמר שהשקיע מזמנו האישי כדי לאפשר לי ולעוד כמה משוגעי ראלי ספונטנים לצפות פעמיים בסטייג' נהר הירדן של הראלי.

בדיעבד החוויה הייתה יותר טובה ממה שיכולתי לדמיין ומספיק שאומר שלמרות שהבאתי משקפת שחשבתי שבלעדיה לא אראה הרבה, לא השתמשתי בה.

בבקעת הירדן יש עניין רב בתחום והם בהחלט רואים את הפוטנציאל לקיים אירועי ספורט מוטורי בתחומם (לתשומת לב המארגנים שירצו להרים את הכפפה).

המקום מעבר לכך הוא גם מדהים לטיולים ומומלץ למי שמעוניין להציץ באתר הבא דרכו יצרתי איתם קשר http://www.bikathayarden.co.il/

IMG_2288.JPG

IMG_2292.JPG

IMG_2295.JPG

IMG_2296.JPG

IMG_2297.JPG

IMG_2311.JPG

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כתבת סיכום - ראלי ירדן .

וכן...אתם רואים טוב, התמונות שצולמו על ידי דרור והתמונות שלי דומות, כמעט זהות מכיוון שהיינו שם יחד .

זה המקום להודות קודם כול לדרור שדאג לכול הבלאגן וגם להודיע לי בזמן וכמובן למשה דרמר ש"סבל" אותנו במשך היום עם השגעון שלנו ונראה לי שנהנה מזה.

בהמשך יעלו עוד תמונות שאביתר, הבן שלי צילם, יחד עם אייל נוריאל .

אנחנו נהנינו וקשה לי להאמין שהיתה דרך יותר טובה ומיוחדת לצפות בקטע המרתון הזה .

דובי

IMG_4141.JPG

IMG_4144.JPG

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
בבקעת הירדן יש עניין רב בתחום והם בהחלט רואים את הפוטנציאל לקיים אירועי ספורט מוטורי בתחומם (לתשומת לב המארגנים שירצו להרים את הכפפה).

המקום בו אני צפיתי על הסטייג' הנ"ל היה מרוחק דרומה יותר, אך היה דומה להפליא למה שעמלנו ולבסוף לא יצא לפועל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=131843

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=130003

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
המקום בו אני צפיתי על הסטייג' הנ"ל היה מרוחק דרומה יותר, אך היה דומה להפליא למה שעמלנו ולבסוף לא יצא לפועל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=131843

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=130003

אלון

אכן מדובר על אותו אזור. את המעבר הראשון ראינו בנקודה דרומית יותר ואת המעבר השני בנקודה טיפה צפונית לשם שנבעה מטעות אנוש כאשר הכוונה הייתה להימצא בדיוק באותה נקודה בה אמור היה להיות הקהל.

בזמנו נסעתי לראלי טורקיה ולכן לא יכולתי להיות שותף לעשיה אבל עכשיו כשראיתי את המקום אני יכול רק לקוות שכשהתקנות יחוקקו ויגמרו התירוצים יהיה אפשר לחשוב שוב על סטייג' נהר הירדן אבל מהצד המערבי של זרזיף המים.

אני לא יכול לחשוב על הרבה מקומות בארץ שיכולים לתת את אותם תנאים כמו האיזור הזה הן מבחינת הבידוד שלו וכניסת גורמים לא רצויים לשטח מצד אחד ותצפית מרהיבה לקהל מהצד השני.

פורסם

אחרי הסרט של דרור (שמסתבר מוכשר גם בעריכה בנוסף למחלה המוטורית קשה ביותר) והתמונות, אני יכול לסכם:

1) יצאתי טמבל שלא באתי!:twisted:

2) יצאתי עוד יותר טמבל שלא באתי עם שדמה לירדן!!!:evil:

לסלי:oops:

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

אני גם נסעתי לצפות בראלי עם חבר - ביום שבת עברנו בבוקר את הגבול לירדן, הספקנו להגיע להתחלה של סטייג' 12, וחזרנו בערב לישראל.

הסיפור והתמונות בקישור:

http://www.psi.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=33638

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
אני גם נסעתי לצפות בראלי עם חבר - ביום שבת עברנו בבוקר את הגבול לירדן, הספקנו להגיע להתחלה של סטייג' 12, וחזרנו בערב לישראל.

הסיפור והתמונות בקישור:

http://www.psi.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=33638

עשיתם בדיוק את מה שקיוויתי לעשות אבל בגלל שאני עם רכב ליסינג לא ממש התאפשר.

חבל שלא פירסמתם את נסיעתכם כי אז הרכב היה מלא.

אם מישהו מעוניין להוריד את הוידיאו שעשיתי באיכות קצת יותר טובה הוא יהיה זמין לשבועיים בלינק הבא:

https://sapmats-de.sap-ag.de/download/download.cgi?id=OQPUKOM5LRU5CWIDB8HKTMSDM62MXFHQ8XTUHOW6KDQX76XYK0

פורסם

הכל התחיל לפני חודשיים לערך בטלפון של חבר טוב "הזמנתי לנו מקומות לראלי ירדן – תכין את עצמך", אי אפשר לסרב לסבב WRC, על אחת כמה וכמה שהוא מטר מהבית. בעבר כבר צפיתי בראלי אוסטרליה (במהלך טיול תרמילים) והזיכרונות נשארו מאוד חיוביים.

6:30 בוקר יום חמישי, אנחנו במעבר הגבול נהר הירדן, שעה ורבע מאוחר יותר כבר היינו בצד הירדני מדרימים לכיוון השייקדאון, נסיעה של שעה וחצי עם התברברות קטנה במעבר הגבול 'חוסיין' והנוף משתנה ממכוניות של 20 שנה על הכביש לצהוב חודר של סוזוקי סוויפט 1600S דנדשה שנוסעת מולנו בכביש הראשי על צפון מזרח ים המלח, נדהמים מהקרבה לנהגים ולמכוניות ובעיקר מהיציאה מהמקום של מכוניות ה-WRC (בסטייג'), נסו לתאר בדמיונכם לראות מרחק 5 מטר ממך, מכונית שמאיצה מ-0 ל-100 ב-3 שניות על עפר!! מי שעיכל את המשפט האחרון מסוגל להבין את הצמרמורת שחווינו ממראה ענינו ומשמע אוזנינו. התאוצה לא נגמרת בזה, מהירויות הפנייה של המכוניות הללו לא נתפסים בראש, מהיר מאוד!

השייקדאון בנוי מקטע בודד בו נוסעים הצוותים לצורך כיוונים אחרונים והסתגלות למקום בפעם הראשונה באירוע עם מכוניות המירוץ, את ה-Notes הם עושים במכוניות אחרות מספר ימים קודם לכן.

שעה וחצי הספיקה לנו לראות את מה שרצינו ומיהרנו לסרוויס (איזור הטיפולים) כדי לראות את הצוות השני בפעולה - צוות המכונאים ואנשי הסיוע. מה שיותר סקרן אותנו היה לראות את המכוניות מפורקות כדי לראות מקרוב את האיברים הפנימיים של המכוניות הללו, מערכות הבלמים, המתלים, הסרנים - עצומים בגודלם. עבודת הצוות – הכל מתוקתק כצפוי ברמות הגבוהות ביותר.

בבית המלון פגשנו מספר ישראלים ובניהם, מיקי יוחאי ומשפחתו - נווטו של יובל מלמד (שהגיע מאוחר יותר עם חלק מהצוות שלו) והצלם הוותיק פז בר. בין היתר שכנו לידנו במלון, אסף שדמה מ-ממ"י שהגיע עם גיא גוטליב ובחור נוסף שאת שמו אינני זוכר. יותר מדי ישראלים לא ראינו ואפשר להבין זאת – גם לנו היו קצת חששות. אפילו סיכמנו על שמות לועזיים למקרה ונתקל בקהל עוין ;-) . בין היתר ישנו מתחרים וצוות הסיוע שלו איתנו במלון מקבוצת סיטרואן החצי רשמית כך שאפשר להבין עד כמה קרוב הספורט הזה לקהל שלו.

מכיוון שאחד מהחברים הוא כתב רכב באחד מהמגזינים, היה לו תג (עיתונאי) רשמי של הראלי, ולמכונית הצמדנו מדבקה של צוות תקשורת – מה שתרם לנו לא מעט במהלך האירוע, את החוויות שלו מארוחות הצהריים שניהל עם לאטבלה, הירבונן ואחרים תקראו/קראתם באחד מאתרי האינטרנט (אינני יכול לתת לינק בשל חוקי הפורום).

בכל יום הספקנו לראות כ-4 סטייג'ים מתוך ה-8, כשביום האחרון צפינו ב-2 מתוך ה-6. וזה לא כולל את הנסיעה לסרוויס פעמיים ביום לראות הנזקים ואת צוות הסיוע בפעולה מפרק חצי אוטו ומרכיב אותו בחזרה בחצי שעה תמימה. זה חלק מהחוויה לרדוף אחרי המתחרים מסטייג' לסטייג', הקרבה לים המלח נתנה את ההזדמנות לטבול ולצוף בסוף כל יום, שהוסיף לנופך המדהים ממילא שממנו נהנינו. היה חם מאוד - השפיע הן על הצוותים והן על הקהל שהגיע לצפות.

בסטייג'ים עצמם רואים את ההבדלים בין המכוניות (הפורד והסיטרואן בליגה משל עצמם), מי שחד בעין רואה עד כמה לואב מהיר מכולם, הוא לא מבזבז זמן על החלקות מיותרות, הפורד והסיטרואן נטועות באספלט בעוד הסובארו מיושנת למדי בהשוואה אליהם - פשוט לא כוחות. סוזוקי הרחק מאחור - נקווה שהם ידביקו את הפער. הנהג המועדף עלי הוא ג'יג'י גאלי שהוא למעשה הנהג הראוותני מכולם (עולה על הוליווד) - פשוט כיף לראות אותו! הטמפרמנט שלו מזכיר את המנטליות שלנו לעומת הקור הקודר שמשדרים הנהגים הסקנדינביים (למעט פטר) - בחור כלבבי.

לגבי קטגוריית 1600S - הנהגים נלחמו להשיג אחיזה, תוואי הסטייג'ים היה חלק מאוד - אך עדיין המכוניות האלו מדהימות, כמו צרצרים קטנים - עושים הרבה מאוד רעש (בעיקר הסוויפט), מבחוץ זה לא נראה כל כך מהיר ביחס ל-WRC, אבל רואים את איכות הנהגים, בעיקר סנדל ואוג'ייה הצרפתיים.

לאטבלה והירבונן (מנצח המירוץ) מאוד מאוד מהירים, אין עוררין לגבי הכישרון שלהם (לדעתי לאטבלה מוכשר יותר מהירבונן) - אך אני גם חושב שיש להם יתרון עם הרכב, היו מספר קטעים שראיתי שהם יכלו לתת גז מבלי לחשוש, בעוד הסיטרואנים האטו, יכול להיות שזה סט אפ של הרכב.

בהשוואה לראלי אוסטרליה, אני יכול לציין שכמות הקהל הייתה קטנה הרבה יותר, יובל מלמד העלה את הרעיון שלא פרסמו את הראלי באמצעי תקשורת נרחבים, כדי לעבור אותו בשלום מבלי שארגון עוין כזה או אחר ינסה לגרום נזק – ובכך הם הצליחו. גם בשיחות עם צופים זרים ותיקים (ונתקלנו בכאלה שזה גם עיסוקם –תיירות למירוצים), היו מחמאות על כך שהירדנים עומדים בסטנדרט של WRC ועל כך מגיע להם כל הכבוד, הם רחוקים שנות אור מאיתנו בכל מה שקשר לספורט מוטורי לרעתנו ומה שנותר לנו הוא רק לקנא. היו כמה קטעים שהפריעו כמו כמות לא מספקת של סדרנים בסרוויס, היה שם קצת בלאגן בכך שאנשים לא רצויים טיילו במקומות שהם לא אמורים להיות בהם - בשביל אירוע רשמי עולמי ראשון - הירדנים היו הרבה יותר מטובים.

בנוסף, העובדה שהראלי מתקיים בשטח הררי נטול עצים וסבך (למעט סטייג' נהר הירדן) נותן את האפשרות לראות את המכוניות לפרק זמן גדול יותר, באוסטרליה הסטייג'ים בתוך היערות ורואים את המכוניות לפרקי זמן קצרים. אנסה להעלות מספר סרטונים שיש לי בכדי להמחיש זאת.

בלילות של שישי ושבת נסענו לעמאן לאכול ארוחת ערב (מרחק של 50 ק"מ), עמאן היא עיר מודרנית ומערבית, החומוס מצוין ודומה למה שיש לנו בארץ. הכביש הוא דו מסלולי לכל אורכו וחלק, בבקעה הכביש היה חלק מאוד ופחות איכותי (אפילו מסוכן מאוד בחלקו).

מעבר לזה, בניגוד למה שג'רמי רשם (למה לא התקשרת?) מעבר הגבול הן בהלוך והן בחזור היה מהיר, לא לקח לנו יותר משעה לעבור בשני מעברי הגבול, ללא המתנות מיותרות, אני מניח שזה תלוי בשעת המעבר ובלחץ שקיים באותו הרגע.

אם יש שאלות – אשמח לענות. תמונות (ובתקווה גם סרטונים) אעלה מאוחר יותר כשאגיע הביתה.

אני וחברי רוצים להודות להדס גל מ"קרוס קאנטרי" על העזרה הרבה בלוגיסטיקה של הטיול - תודה!

אלון

פורסם

כפי שהבטחתי, מספר תמונות שצילמתי:

• גאלי בשייקדאון
  • לואב בסרוויס
  • אטקינסון בסטייג' 1
  • לאטבלה בסטייג' 1
  • סורדו בסטייג' 1
  • גאלי בסטייג' 1

DSC01882.JPG

DSC01901.JPG

DSC01977.JPG

DSC01981.JPG

DSC01991.JPG

DSC02010.JPG

פורסם

המשך:

• הירבונן בסטייג' 8
  • סורדו בסטייג' 12
  • הירבונן עם פגוש אחורי תלוש בסטייג' 12
  • לאטבלה בסטייג' 12
  • לאטבלה בסטייג' 16
  • וילסון בסטייג' 16

DSC02114.JPG

DSC02120.JPG

DSC02127.JPG

DSC02140.JPG

DSC02157.JPG

DSC02243.JPG

פורסם

אחרון לבינתיים: (אשתדל להעלות סרטונים בהמשך)

• אל קאסימי בסטייג' 16
  • אל קאסימי בסטייג' 16
  • סורדו בסטייג' 19
  • לאטבלה בסטייג' 19
  • אל קאסימי בסטייג' 19
  • הירבונן על הפודיום פותח שמפניה

DSC02312.JPG

DSC02320.JPG

DSC02436.JPG

DSC02507.JPG

DSC02515.JPG

DSC02685.JPG