Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מעוניין לקנות פג'ו 306 ובדקתי אחת במצב באמת טוב. האוטו שנת 1999 ועם 145000 ק"מ נוסע פיקס.

בעל הרכב אמר לי שהוא עושה 1 ל- 17 מה שדי קיצוני ורציתי לשאול אם זה אפשרי\מתקרב לאמת...

חוץ מזה אני בדילמה די קשה. לרשותי 2 אפשרויות:

1. ה 306 שציינתי.

2. פורד פיאסטה שנת 2001, עם 190000 ק"מ אמנם אבל נוסעת מצויין(!) ובמחיר נמוך עקב היכרות עם המוכר (4K פחות מהמחירון).

שתיהן ידניות, שתיהן מטופלות קבוע, שתיהן היו יד ראשונה ליסינג, ושתיהן במצב שמור עד מאוד!

אני באמת לא יודע מי מהן בסופו של דבר תהיה אוטו שעלות התיקונים ותדירותם בו נמוכה יותר כי זה מה שיכריע (בשתיהן נהניתי לנהוג והמצב המכאני שלהן טוב - כמובן שאקח לבדיקת מוסך את מי שאבחר)

אני ממש אודה לכם על תשובות מנסיון!

פורסם

לדעתי האמינות הבסיסית בשני הרכבים היא די זהה. תדירות התיקונים ועלותם תושפע בעיקר ממצב כל רכב בנפרד.

אתה אומר שבדקת את הרכב, האם זה אומר שלקחת אותו למכון בדיקה/מוסך? כי "נוסעת מצויין" זה לא ערובה לרכב תקין.

אתה צריך לשקלל עלויות טיימינג (במידה וצריך) + תיקונים הכרחיים (שאמורים להתגלות בבדיקה, שרצוי שתעשה גם אם המוכר הוא אחיך התאום) ואז למושג "עלויות ותדירות התיקונים" יהיה ערך כלשהו. ה306 הוא 4 או 5 דלתות? ומה נפח המנוע?

לא ציינת פרטים נוספים, כמו- מה הדרישות שלך מהרכב, מה אופי וכמות הנסיעה בו וכדומה, אז כמו שבטח כבר ברור גם לך- הנתונים היבשים לא נותנים עדיפות משמעותית לכאן או לכאן.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

הפיאסטה היא העמידה מבין השתיים, עם מכלולים סופר מיושנים ואמינים. היא גם תהיה ככל הנראה מעט חסכונית יותר,

ואחזקתה זולה יותר (טיפולים, תיקונים, ביטוחים).

מצד שני, ה-306 נוחה ומרווחת יותר.

לא ציינת איזה מנוע יש ל-306, כך שקשה לדעת אם נתון תצרוכת הדלק אופטימי או לא. עם זאת, גם ה-1.4 וגם ה-1.6

מסוגלות להגיע לתצרוכת כזו עם תיבה ידנית ונסיעה שכמעט כולה בינעירונית.

פורסם

היי,

קודם כל תודה רבה.

שנית, הפג'ו היא 4 דלתות 1.4 ליטר.

1. XNIGHT - זהו בדיוק העניין שאני צריך לבחור עם מי מהן ללכת למוסך (זה יקר). כל זאת עם סיכום מראש בשתיהן שהשילדה+מנוע+קלאצ' תקינים ואם לא מתחלקים בבדיקה.

2. רועי - הנסיעה שלי היא ראשון-ת"א כל יום, כלומר יתכן עומס אך לרוב בשעות שלי פנוי ומהיר.

3. רועי - האם יתרונותיה של הפיאסטה שהזכרת תקפים גם אחרי 190000 ק"מ?

4. נקודה נוספת שתהיתי - הפיאסטה מגיעה מקסימום ל 125 קמ"ש. לא זזה טיפה יותר.

נכון שבד"כ לא נוסעים ככה אבל אם אני נוסע במשך רבע שעה הביתה בלילה על 110 קמ"ש, לאורך חודשים זה לא ישחוק אותה מאוד? יתכן וזו מגבלה שמכריעה את הכף לטובת הפג'ו שעושה 20 קמ"ש יותר...

5. שאלה נוספת (מצטער על הבלאגן) - האם יש פעולה של התקנת חלונות חשמליים קדמיים היכן שאין?

תודה רבה.

פורסם

2. אז צפה לתצרוכת דלק נמוכה יותר מכפי שטוען בעל ה-306. תצרוכת דל 1:16-1:14 תהיה סבירה יותר,

אלא אם אתה נמנע לחלוטין מהפקקים האופיניים לכביש זה.

3. כן. בהנחה שהרכב תוחזק כיאות לאורך חייו (כנ"ל במקרה של ה-306).

4. אם הפיאסטה מאיצה למהירות של 125 קמ"ש בלבד, אזי שיש בעיה כלשהי ברכב הגורמת לאובדן ביצועים משמעותי.

פיאסטה תקינה תוכל לשייט בקלות גם במהירות גבוהה יותר משמעותית (לא שזה נדרש).

פורסם

מנועי ה1.4 ב306 הם מאלומיניום (תקנו אותי אם אני טועה), מה שאומר שהם רגישים מאוד לנוזל קירור שבא מהברז (כלומר- מים). ודא שנוזל הקירור שנמצא שם כרגע הוא אכן נוזל קירור, זה ייתן לך אינדיקציה לגבי עד כמה הרכב *באמת* שמור.

לגבי שאר הפרמטרים, זו דעתי:

306:

יתרונות: נוחה ונעימה יותר לנהיגה, ק"מ ממוצע-נמוך (יחסית), חסכונית.

חסרונות: רכב משפחתי גדול יחסית (זה לא חסרון אמיתי, אבל מיותר לצרכיך), רגישה לחוסר טיפולים.

היא תהיה חסכונית בדלק (אם כי 1:17 נראה לי אופטימי מדי), ואם מטופלת היטב, היא תשרת אותך נאמנה. הביטוח עליה לא יקר בכלל, גם לא המקיף (מנסיון).

פיאסטה:

יתרונות: כמו שאמר רועי- עמידה יותר וקלה לאחזקה. כנראה תהיה גם סחירה יותר כשתרצה למכור (אם כי הק"מ הגבוה יהווה בעיה).

חסרונות: ק"מ גבוה, ספרטנית ומפנקת הרבה פחות מה306, ונושא המהירות שהעלית (שלדעתי לא מהווה בעיה אמיתית. עריכה: נכתב לפני שקראתי את ההודעה של רועי- שים דגש על הנקודה הזו).

באופן אישי הייתי נוטה יותר לכיוון ה306, גם בגלל הק"מ אבל גם בגלל שהנאה מנהיגה נמצאת גבוה אצלי ברשימת הדרישות (ואני פרנקופילית).

כמו כן, חשוב להדגיש שוב, שהכף יכולה ואולי גם צריכה להיות מוכרעת בשקלול פרמטרים נוספים כמו טווח הטסט, ביצוע טיפול הטיימינג האחרון/טיפול גדול אחרון, תדירות הטיפולים בשוטף וקיום היסטוריית טיפולים גלויה ומסודרת.

בסה"כ מדובר ב-2 מכוניות שכל אחת מהן זה עולם אחר, לך גם עם מה שהלב שלך אומר, מאוטו צריך גם ליהנות...

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תוכן חדש...