Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבוע וחצי האוטו נכנס למוסך (מוסך רנו מורשה) ועבר טיפול גדול מאוד כולל טיימינג , כמובן שכל החלקים במוסך הזה מקוריים מה שהוביל את המחיר הסופי ל7500 ש"ח .

הרבה , אני יודע ,אבל לא זה העניין.

היום באמצע הנסיעה האוטו דמם ולא הניע שוב ולכן נלקח לאותו המוסך שטופל בו .

כאשר הגענו לראות את הרכב הראש כבר היה בחוץ ואמרו לנו שמשאבת המים לא תקינה ולכן הראש נדפק.

-שום נורה לא דלקה במהלך התקופה מאז הטיפול , לא חום ולא נורת אזהרה (ויש המון נורות באוטו הזה).

-לא הצצתי על ראש המנוע לראות את הנזק.

-לדעתי מה שדפק את הראש , אם זה באמת הראש (שוב , לא התעמקתי) זה הרכבת טיימינג שגויה וכנראה עיקום של שסתומים.

-אני יודע שאם ראש נהרס בגלל התחממות , יש אפשרות סבירה שהמנוע יניע שוב אבל לא יעבוד כמו שצריך , במקרה הנ"ל הוא לא היה קרוב אפילו להניע.

כמובן שהסברתי והראיתי למכונאי שאין לו עסק עם חסר מושג , ניתן לי רכב חלופי והאוטו נשאר שם להמשך טיפול.

מה לדעתכם אני צריך לעשות כדי להוכיח צדקתי בהתחשב בזה שהם כבר על ההתחלה התחילו לשקר בעניין משאבת המים?

תודה רבה ,

:-)

*עד למיצוי הדברים אני אנסה להמנע משימוש בשם המוסך.

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אם הסיפור נכון, ואני בספק, אולם לא הייתי שם, לא ראיתי , וממילא אינני מומחה ברנו, הרי שעל המוסך היה להציע לך להחליף את משאבת המיים עת החלפת הטיימינג עקב סכנה לתקלה כזו, ככל שהיא בכלל קיימת, ולחילופין, להחתימך שאינך מוכן להחליפה, וכל אחריות על נזק כתוצאה מכשל בה, הוא על אחריותך בלבד, מה שנראה שלא עשו.

אתה בבעיה, ולדעתי האישית, הם לא פחות, אם לא יותר.

אם הם לא מוכנים לקחת אחריות, (אם כן, אז על המשאבה עצמה אתה צריך לשלם) , אולי כדאי לקחת שמאי טרם מתן אישור לביצוע תיקון כלשהו, ואם אין אחריות, הייתי שוקל להעביר את האוטו למוסך אחר, דאג שהחלק שהוסר מהרכב שלך, להלן המשאבת המיים התקולה, תהיה ברשותך, היא ולא אחרת שכמותה.

המתן לתגובות מכונאים שמכירים רנו באופן מעולה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

איך מגיעים לסכום של 7500 ש"ח וזה לא כולל אפילו משאבת מים ?

למה לא הציעו להחליף משאבת מים ?

האם מישהו בכלל בדק אותה בזמן הפירוק כדי לוודא מה מצבה ?

על איזה דגם מנוע מדובר ? 1.6 או 2.0 ?

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

ואני שואל: איך מגיעים למצב שראש המנוע מפורק בעוד הלקוח בכלל לא נתן אישור על כך?! :shock: האם המוסך רשאי לעשות כל שברצונו ברכב בכדי לאתר מקור תקלה?!

פורסם
גם אם הסיפור נכון, ואני בספק, אולם לא הייתי שם, לא ראיתי , וממילא אינני מומחה ברנו, הרי שעל המוסך היה להציע לך להחליף את משאבת המיים עת החלפת הטיימינג עקב סכנה לתקלה כזו, ככל שהיא בכלל קיימת, ולחילופין, להחתימך שאינך מוכן להחליפה, וכל אחריות על נזק כתוצאה מכשל בה, הוא על אחריותך בלבד, מה שנראה שלא עשו.

דני

אני לא שמעתי אף פעם על הליך כזה , אתה בטוח שזה קיים.

*המנוע הוא 1.6 אוטו' מודל 2004.

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם

ההליך קיים.

ברכבי הקודם צ'מפיון החתימו אותי על טיימינג (אז הם דרשו החלפה אחת לשלוש שנים), אני לקחתי את הסיכון על עצמי, אילו היה קורה משהו הייתה לי בעיה קשה.

פורסם

מדובר על מנוע K4M שבו משאבת מים יושבת על הטיימינג. לפי דעתי, רשלנות וחוסר מקצועיות לא לבדוק את המשאבת מים בעת החלפת טיימינג/ להמליץ להחליף כי החלק לא יקר ובכל מקרה כבר פירקו את כל המכלול. אני יודע שבמס' מוסכים מורשים בעת הזמנת טיפול החלפת טיימינג, מייעצים מראש להחליף משאבת מים (תלוי כמובן בדגם המנוע)

למרות זאת, לפי דעתי לא מדובר במשאבת מים שגרמה לנזק אלא לטיימינג עצמו. סמיכות בין ההחלפה לבין התקלה מצביעה על קשר ישיר.

תעדכן בבקשה.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

OK , אני אבדוק את עניין ההחתמה , תודה.

*לגבי עניין הורדת הראש , המוסך לא עידכן שהוא עומד להוריד קראש מנוע , כשהגעתי לשם הראש היה מפורק.

**חוץ מזה , מעניין אותי לדעת מה הלך במשאבת מים , הרי מה יכול להתקלקל שם? היא יכול סה"כ לנזול כי להסתובב היא תסתובב כל עוד יש רצועה\שרשרת (לא יודע מה הולך שם.) ואם היא תנזול האוטו יתחמם או שיחסרו מים ושני הסימפטומים לא היו קיימים.

פורסם

לעתים קורה שהמניפה שלה נשברת או נשחקת (פעם בני ל העלה תמונות של משאבה שזה קרה לה), ואז המשאבה אומנם מסתובבת, אבל בפועל אין סירקולציה.

דבר נוסף שיכול לקרות, וידוע לי שהוא אכן התרחש במשאבת מים במנוע בוקסר של אלפא אשר לא הוחלפה בזמן, זה שמיסבי המשאבה נשחקו ברמה כזאת שהמשאבה פשוט לא יכלה להסתובב.

אם לא נעשה שימוש בנוזל קירור יעודי, עלולה להתפתח קורוזיה על המשאבה אשר תתרום לשחיקת המיסבים, כמו גם להיווצרות אבנית על המניפה, דבר שיגרום לתקיעתה בסופו של דבר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לטובת בעלי הרנו בפורום אני חושב שכן ראוי לציין את שם המוסך.

רון.

-ועם הנסיון שלי עם קרסו, לא מפתיעה אותי יותר רמת המוסכים שלהם-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

תוכל להעלות את פירוט החשבון של הטיפול אשר עלה לך 7500 ש"ח, משהו פה לא מתחבר לי, הסכום מופרז בעליל גם אם הוא כלל רצועת טיימינג.

מכול מקום נראה לי שהמקרה הנ"ל הוא קלאסי של רשלנות של המוסך, עצם העובדה שהוא הרשה לעצמו לפרק ראש מנוע ללא אישור מוקדם ממך מעידה על חוסר יושרה , ואולי אף הסתרה של האמת, כי מי יודע מה הוחלף מרגע פתיחת הראש ועד הרגע שאתה ראית אותו ?

יש להביא שמאי מטעמך, על מנת לבצע הערכת נזק, ולהעזר בעורך דין על מנת לקבל החלטות נוספות בנוגע לדרך הטיפול ברכב.

לאור הרוח החדשה בקראסו, הייתי פונה להנהלת החברה ומשתף אותם בסיפור, מדובר על מוסך מורשה של החברה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לטובת בעלי הרנו בפורום אני חושב שכן ראוי לציין את שם המוסך.

-

סבלנות ידידי ,

אני האחרון שאחסוך מידע כזה , רק תן לי להיות סגור על הסיפור שלא נעשה פה משהו בלתי הפיך.

תוכל להעלות את פירוט החשבון של הטיפול אשר עלה לך 7500 ש"ח, משהו פה לא מתחבר לי, הסכום מופרז בעליל גם אם הוא כלל רצועת טיימינג.

.

עד סוף השבוע יבוצע.

לעתים קורה שהמניפה שלה נשברת או נשחקת (פעם בני ל העלה תמונות של משאבה שזה קרה לה), ואז המשאבה אומנם מסתובבת, אבל בפועל אין סירקולציה.

.

הרכב בן שלוש , נראה לי בלתי סביר שאחד משני הדברים יקרה.

פורסם

ככל הנראה מה שקרה הוא שהציר של משאבת המיים נתפס ומכאן הנזק הענק.

כמו שרבים כתבו כאן 7500 ש"ח עבור טיימינג גם במורשה -מחיר מופקע.

המוסך היה חייב בהחלפת הטיימינג לפחות לבדוק האם יש חופש בציר של המשאבה או לחילופין אם היא רועשת /נוזלת.

במקרים האלה חובה להחליף את המשאבה.

בכל טיפול טיימינג שבו משאבת המיים יושבת על הטיימינג מומלץ להחליף כי זה פשוט על הדרך באותה עבודה.

אם הרכב נקנה מחברת ליסינג ויסלחו לי על ההכללה אז הבלאי סביר כי ככל הנראה הרכב עבר 100K לפחות ומשאבת מיים -אין לה אורך חיים מדוייק.

למשל אצלנו בהונדה ב-80K אמרו לאבא שלי שכדאי מאוד כדי לא להסתכן להחליף את הכל קומפלט וכך גם היה במאזדה הקודמת שלנו-90K ואצלי בדייהטסו ב90K -חבל לקחת סיכונים מיותרים.

נראה לפי תיאורך שהמוסך לא ביצע תפקידו נאמנה והאפשרות לדעתיח הטובה ביותר היא לפנות ליבואן במכתב תלונה עם פירוט השתלשלות העניינים בתוספת

העתק של החשבונית על טיפול הטיימינג תוך בקשה להשתתפות בתיקון.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
ככל הנראה מה שקרה הוא שהציר של משאבת המיים נתפס ומכאן הנזק הענק.

כמו שרבים כתבו כאן 7500 ש"ח עבור טיימינג גם במורשה -מחיר מופקע.

המוסך היה חייב בהחלפת הטיימינג לפחות לבדוק האם יש חופש בציר של המשאבה או לחילופין אם היא רועשת /נוזלת.

במקרים האלה חובה להחליף את המשאבה.

בכל טיפול טיימינג שבו משאבת המיים יושבת על הטיימינג מומלץ להחליף כי זה פשוט על הדרך באותה עבודה.

אם הרכב נקנה מחברת ליסינג ויסלחו לי על ההכללה אז הבלאי סביר כי ככל הנראה הרכב עבר 100K לפחות ומשאבת מיים -אין לה אורך חיים מדוייק.

למשל אצלנו בהונדה ב-80K אמרו לאבא שלי שכדאי מאוד כדי לא להסתכן להחליף את הכל קומפלט וכך גם היה במאזדה הקודמת שלנו-90K ואצלי בדייהטסו ב90K -חבל לקחת סיכונים מיותרים.

נראה לפי תיאורך שהמוסך לא ביצע תפקידו נאמנה והאפשרות לדעתיח הטובה ביותר היא לפנות ליבואן במכתב תלונה עם פירוט השתלשלות העניינים בתוספת

העתק של החשבונית על טיפול הטיימינג תוך בקשה להשתתפות בתיקון.

OK , קיבלתי את ההמלצה ואני אעדכן אחרי שאלך למוסך היום.

אלעד ,

התמונות דיברו חזק.:-)

*בטיפול הגדול שהאוטו עבר החלפו המון דברים לא רק הטיימינג .

• תוכן חדש...