Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניין לקנות פיאסטה בשנים 96-98.

1)מישהו יכול להסביר לי האם יש הבדלים רציניים בין הדינאמיק ליוט'?

2)בנוסף, האם גם במנועים כל הדינאמיק יש שרשרת טיימינג ולא רצועה?

3) מהם בדיוק ההבדלים בין הדגמים דינאמיק ודינאמיק 16V שמצדיקים כאלה הבדלים במחירון? האם לא שווה פשוט ללכת על הדינאמיק הרגילות?

אני אוסיף קצת על הצרכים שלי, אם זה יעזור לקבל תשובה: אני מעוניין ברכב ידני בלבד, לנסיעות קצרות יומיומיות (כ15 ק"מ יומי).

חרשתי על הפורום ובסופו של דבר בעזרת הרצונות שלי, המידע מכאן ומחברים החלטתי ללכת על פיאסטה.

אשמח אם תוכלו לעזור לי

גיא

פורסם

דיינמיק, הייתי יותר ממליץ עליה בגלל מנוע מתקדם יותר עם 75כ"ס לאומת 60 בדגם 8V.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

1.) מודל 96 זה פיאסטה דור שלישי (יוצר בין השנים 89 - 97), המנוע הוא 60 כ"ס עם שרשרת טיימינג. (דגם זה מכונה YOUTH בשנים מסויימות).

2.) בשנת 97 נמכרו בארץ גם פיאסטות דור שלישי וגם פיאסטות דור רביעי

דור רביעי מכונה DYNAMIC, ואותו ניתן היה לקבל עם שני מנועים - או 60 כ"ס עם שרשרת טיימינג כמו של הדגם הישן או עם מנוע חדש בנפח 1250 סמ"ק, 16V ו 75 כ"ס. למנוע החדש יש רצועת טיימינג ולא שרשרת.

3.) בשנת 98 מכרו רק את דור רביעי כלומר DYNAMIC.

4.) בשנת 99 יבואן של פורד פשט רגל ואין כמעט מכוניות פורד מודל 99 בארץ.

5.) בשנת 2000 זיכיון עבר ליבואן חדש, דלק מוטורס, והם צימצמו את מבחר הדגמים של פיאסטה לדגם אחד בלבד, עם מנוע 60 כ"ס ושרשרת. דגם זה נמכר בשנים 2000-2002 , הוא כבר לא מכונה DYNAMIC, ויש לו פנסים וגריל שונים מאלו של דגמי 97-98. אבל זה עדיין דור רביעי.

6.)בשנת 2003 הוצגה פיאסטה חדשה לגמרי (דור חמישי), שנמכרה בארץ בשנים 2003-2004 בלבד. רק כמה מאות יחידות עלו על הכביש, ודלק מוטורס החליטו להפסיק ליבא אותה, עקב חוסר הצלחה.

7.) שנים 2005-2008 - אין פורד פיאסטה בארץ.

8.) יש שמועות על חידוש היבוא בשנת 2009.

מקווה שלא נסחפתי:roll:

פורסם

וואו BUKI, כל הכבוד על התשובה... לא היה יכול להיות מפורט מזה.

בקשר לדינמיק 98, במחירון של יצחק לוי יש גם עם המנוע 16V 1250 החדש, וגם עם ה1300 הישן- האם זה אומר שיש רכבים כאלה שנתון 98 עם מנוע 1300? כי לפי מה שרשמת הדינאמיק 1300 בא רק בשנת 97, ו98 זה כבר רק המנוע החדש.

שני דברים נוספים שרציתי לשאול אותך הם :

*האם נכון שהמנוע 1300 יותר אמין מה-1250, והאם בשנת 97 יש הצדקה להבדל מחירים של כ-4000 ש"ח בין דינאמיק 1300 לדינמיק 1250?

*מה דעתך על הרכב בהתאם לצרכים שלי? כלומר אני מחפש אמינות טובה, צריכת דלק טובה-סבירה, בטיחות ורק בסוף ביצועים ונוחות.

תודה רבה..

פורסם

תבדיל בין מנוע חדש לצורת מרכב חדשה.

אני רשמתי שבשנת 98 כבר לא מכרו את הפיאסטה דור 3 (YOUTH)

בשנת 98 מכרו רק את הפיאסטה דור 4 (DYNAMIC) עם שני המנועים.

מנוע 1300 נחשב אמין יותר.

פיאסטה דור 3 עד שנת 97 היא מכונית די בינונית מבחינת ביצועים ואיבזור (אין הגה כוח, המזגן לא מקורי, אין שום איבזור חשמלי ואין כריות אוויר), ולכן אני ממליץ רק על דור 4.

האם מנוע חזק ומתקדם יותר שווה או לא שווה את התוספת במחיר - לא יודע, אין לי ניסיון איתו.

פורסם

buki את טיפה טועה

הפיאסטה משנת 2000 נקראת CLX והיא נחשבת דור 5.

תבדוק ב Ebay וכו'

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

CLX זה רק רמת גימור, לא שם הדגם.

לגבי דור 5 - אתה צודק.

הנה פירוט דורות מדוייק :

פירוט השנים הוא לפי מכירות בארץ, בפועל חלק מהדגמים הופיעו מוקדם יותר.

1976-1983- דור ראשון, הפיאסטה המרובעת המקורית.

1984-1989- דור שני, שהוא מתיחת פנים לדור ראשון, ואין הבדלים משמעותיים.

1989-1997- דור שלישי, מרכב חדש לגמרי, לראשונה קיים גם דגם 5 דלתות.

1997-1999 - דור רביעי, שהוא עידכון מקיף לדור הקודם.

2000-2002 - דור חמישי, שינויים קטנים בלבד בייחס לדור רביעי.

2003-2004 - דור שישי, רכב חדש לגמרי, שמעוצב בסגנון הפוקוס.

אחרי 2004 אין יבוא לארץ

ב 2005 פיאסטה (דור 6) עברה מתיחת פנים, לא יודע אם מסווגים את הדגם המחודש כדור 7 או שזה עדיין דור 6.

פורסם

מהם בדיוק ההבדלים בין הדגמים דינאמיק ודינאמיק 16V שמצדיקים כאלה הבדלים במחירון? האם לא שווה פשוט ללכת על הדינאמיק הרגילות?

דינאמיק 16V כמו שהוזכר זה הדגם עם מנוע ה1250 סמ"ק וה75 כוחות סוס, אבל חוץ מהבדל המנוע יש הבדלי איבזור לעומת דגם הדינאמיק בעל 8 השסתומים.

בשניהם יש הגה כח ושתי כריות אויר, אבל רק ב16 שסתומים יש ח"ח מקדימה וכפתור לפתיחת תא המטען מתוך תא הנוסעים (שממש תזדקק לו אם אתה הולך הרבה לקניונים).

אפשר לזהות בניהן לפי פס הקישוט בצדי הרכב, כאשר רק ל16 שסתומים יש פסי קישוט וזאת עם ה8 מגיעה ערומה.

בתור מישהו שעומד לפני רכישת פיאסטה, כדאי לך לדעת שבפיאסטות זו תופעה די מוכרת שמנוע הצעדים שובק חיים.

עניין לא נוח ובמיוחד לא בטיחותי, הדבר גורם למנוע לכבות באמצע נסיעה כשהקלאץ' לחוץ או כשהגיר בניוטרל (כמו לפני עצירה ברמזור, או כניסה לכיכר) כשהמנוע כבה, ההגה ההידראולי לא פועל ולסובב אותו זו משימה קשה למדי, הברקסים דווקא מצליחים לבלום ובגלל זה אני עדיין יכול לכתוב פה.

כמובן שאפשר להתגבר על הבעיה בשחרור איטי של הקלאץ' כשהרכב בהילוך המתאים, אבל לא תמיד הכיכר במרחק הנכון.

בכל אופן שווה לבדוק את זה לפני קניה, כי לא נעים לגלות דברים כאלה בירידה לפני כיכר...

אם אתה רוצה לדעת עוד פרטים, אתה מוזמן ליצור איתי קשר בהודעה פרטית.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...