Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי, אני הבעלים של C5 דיזל שנת 2003. הגיע הזמן להחליף את הרכב ואני חושב לקחת C5 שנת 2005 (הדגם בעיצוב החדש יותר). אין שום טעם שבעולם לרכוש רכב דיזל (מחירי הדיזל ביזיון. אני זוכר שליטר עלה שני שקלים...) היום ולכן אני שוקל לרכוש C5 חדשה בנזין ולהסב אותה לגז.

אחת הבעיות של הC5 היא היותה צרפתית: כמו כל צרפתייה אחרת, מלא בחיישנים, יונטים ושאר הפתעות שעלולות לצוץ ולהשבית את הרכב.

שאלה נוספת: אני מעונין להוסיף לC5 החדשה סאנרוף. מישהו יכול להמליץ על מקום טוב שעושים את זה, כמה זמן עבודה זה והאם הענין חוקי? (אני מאזור השרון)

בתודה מראש,

פורסם

המדינה מחכה לך ולעוד כמה אלפים, שיתקינו גז ברכבים ואחר כך יעלו המחיר כמו שעשו עם הסולר.

לא מתביישים ליטר נפט הגיע ל-8 ש"ח.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
המדינה מחכה לך ולעוד כמה אלפים, שיתקינו גז ברכבים ואחר כך יעלו המחיר כמו שעשו עם הסולר.

לא מתביישים ליטר נפט הגיע ל-8 ש"ח.

דוד.

עד שיעלה המחיר אני רוצה לנצל את המחיר הזול...

פורסם

בקשר לגפ"מ המחיר שלו צמוד למחירי הדלקים שמיוצרים בבתי הזיקוק אבל בניגוד להם אין עליו מיסים(בלו)מעצם העובדה שעלית מחירי הגז תייקר את עלויות התעשיה ומשק הבית שהם הצרכנים הגדולים שלו.

כיום רשומים(באופן חוקי) בערך 10000 רכבים בישראל כך שאין למדינה כל עיניין לטרפד עוד יותר את נושא הגפ"מ שכאמור עוזר בהפחתת גזי החממה.

ניתן להסב C5 לגז אתה מוזמן ליצור קשר.

פורסם

בקשר להסבה לגז אני לא יכול לעזור לך.

אך בקשר לסנרופ לפי מה שאני יודע (ידע אישי יכול להייות שיש עוד מקום) יש רק מקום אחד בארץ שמוסמך לעשות עבודה של סאן רוף ברכב באופן חוקי. נמצא במושב גנות , הינה האתר שלהם:

http://www.sunroof.co.il

תכין עשיריה לפחות.

פורסם

את המודע לעובדה שעלות התקנה היא בערך 9000 ש"ח? חישבת כמה זמן ייקח לך להחזיר את ההשקעה?

האם בדקת אילו תחנות תדלוק יש (אם בכלל) קרוב אליך?

המדינה לא צריכה לטרפד את העניין (למרות שאם יהיו יותר רכבים עם גפ"מ היא כמובן תעלה את מחיר הגז או לחילופין תטיל בלו על הגז לתחבורה), החברות המשווקות עושות את זה לבד עם עלות ההתקנה הגבוהה והחוסר בתחנות תדלוק מתאימות.

מלבד זאת לא כל המוסכים מוכנים לתקן או לטפל ברכבים שבהם מותקנת מערכת שכזו.

בריאות לכולם!

פורסם

גם כשזה מקורי זה נוזל ונרקב. אז לעשות את זה לא מקורי?!?

ובכלל כל הרעיון של גג-שמש הוא לפתוח תריס עם חלון סגור ביום קר כשהשמש זורחת. אצלינו חם, אם שכחת.

פורסם

זה מיותר, זה לא מזהם פחות באופן משמעותי (תקן יורו-4 יאפשר זיהום כמעט זהה בין גז לבנזין, או משהו כזה).

בכל מקרה - לגבי ההסבה, 9000 ש"ח לא יחזירו את העלות בצורה משביעת רצון. המדינה מתנערת מעניין הגז - ולא מבטיחה שלא יהיה בלו על זה בעתיד הקרוב מאוד.

בקיצור חפש את מסמך "מיסוי ירוק" באתר משרד התחבורה/אוצר/GOV ותשקיע בקריאת ה-PDF הלא קצר. זה מאוד מעניין.

פורסם

שלא תעז להתקין חלון שמש. (סאן רוף).

ברכבי הראשון היה מותקן שכזה..כל יום גשם הייתי שם ניילונים על הרכב כנגד המים (לא עזר) ובכל יום שמש לאחר יום גשום הרכב החל להתייבש והריח כמו משתנה.מכרתי את הרכב ב40% פחות מערכו בגלל הנזילות.

שומר נפשו ירחק.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם
שלא תעז להתקין חלון שמש. (סאן רוף).

שומר נפשו ירחק.

איזה הכללות, איזה מילים מתלהמות

אז נפלת על אקזמפלאר לא טוב. אז נפלת על התקנה חאפרית. קורה. יכול לקרות עם כל דבר.

לי יש סאנרוף במצב מצוין. לא נוזל, ולא מריח כמו חתולות שהשתינו פנימה.

יש לסאנרוף 2 חסרונות,

1. בארץ אין מספיק ימים קרים עם שמש (למרות שבתקופה הזאת אני נהנה)

2. במהירויות גבוהות הוא נוטה להיות רועש במקצת (רעש של רוח אפילו שיש מסית רוח)

לגבי הגפ"מ, אם ישבת וחישבת ויצא לך שזה משתלם, ותחזיר את ההשקעה - לך על זה.

אבל כמו שאמרת, צרפתיות לא אוהבות ש"מכונאים-לא-צרפתים" נוגעים בהם.

אה - (ובנוסף כבונוס) ולא תוכל לחנות בחניון תת קרקעי

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם

אני תמיד יוצא מהנחה שאם לא חייבים את זה (סאנרוף) וזה כולל טיפול מידי פעם (החלפת מנגנון,גומיות שנרקבו מהשמש= הרבה $$$) אז בשביל מה להתעסק עם זה בכלל?

יופי לרכב? שים גאנטים מגנזיום ותהייה בריא :).

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם
הי, אני הבעלים של C5 דיזל שנת 2003. הגיע הזמן להחליף את הרכב ואני חושב לקחת C5 שנת 2005 (הדגם בעיצוב החדש יותר). אין שום טעם שבעולם לרכוש רכב דיזל (מחירי הדיזל ביזיון. אני זוכר שליטר עלה שני שקלים...) היום ולכן אני שוקל לרכוש C5 חדשה בנזין ולהסב אותה לגז.

אחת הבעיות של הC5 היא היותה צרפתית: כמו כל צרפתייה אחרת, מלא בחיישנים, יונטים ושאר הפתעות שעלולות לצוץ ולהשבית את הרכב.

שאלה נוספת: אני מעונין להוסיף לC5 החדשה סאנרוף. מישהו יכול להמליץ על מקום טוב שעושים את זה, כמה זמן עבודה זה והאם הענין חוקי? (אני מאזור השרון)

בתודה מראש,

מחיר המחירון בתחנה אומנם עומד על 8 שקלים בקירוב, בתשלום מזומן ההנחה יכולה להגיע ל 2 שקלים ואף יותר תלוי בתחנה שבה אתה ממלא.

מעבר לזאת, בנסועה שנתית של מעל 25,000 ק"מ יתרון הסולר הופך למוחשי יותר ויותר עקב צריכת דלק חסכונית הרבה יותר מרכב בנזין מקביל.

דרך אגב, סולר יקר יותר ברכישה בכול אירופה, זה עיקבי בכול אירופה, שם ההפרש הוא כ חצי אירו לליטר..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

הי,

ראשית - תודה רבה לכל המגיבים.

לגבי הסאנרוף - ירדתי מהנושא. תודה לכולם על הדעות. עזרתם לי (וחסכתם לי).

לגבי הגז - יש תחנה כ7 דקות נסיעה מהבית שלי. את הרכב אני קונה בתשלומים (דרך מימון) וזה יוצא עוד כ150 שקל בחודש. אנחנו נוסעים כ50K ק"מ בשנה ואני מתכנן להחזיק את האוטו לפחות שנתיים. אני חושב שזה יחזיר את עצמו, לא?

פורסם

לפי החישוב שלך, אם לא יהיו בזבוזי ימי עבודה בשל תקלות במערכת ולא יהיו הוצאות נוספות (מתוכננות או לא) על טיפולים למערכת (כן גם את זה צריך לעשות..), אז תוך שנה אתה מחזיר את ההשקעה, אח"כ זה כבר רווח.

השאלה היא - מי מבטיח לך שמחיר הגז ביחס לסולר יהיה כ"כ נמוך לאורך כל השנה?

אני במקומך הייתי מנסה לעבור לדבר אחר (אני מתנסה בו כבר חצי שנה ונהנה כמעט מכל רגע, שלא נדבר על החיסכון) - ביודיזל.

עולה כשני ש"חים פחות ללקוח ממחיר הסולר לאחר ההנחה, לא משנים כלום במנוע, אפשר לערבב עם סולר או לחזור לסולר ללא חשש.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...