Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

שאלתי כאן בעבר על קניית הרכב הנ"ל והחלטתי ללכת על האפשרות הזאת.

הרכב המדובר הוא משנת 2002 ידני והוא עבר 110,000 ק"מ והוא יד ראשונה, מחבר לעבודה.

הרכב שמור מאוד ומטופל רק במוסך מורשה. עבר טיפול 110,000 לא מזמן. לא הוחלפו בו דיסקים ובולמים בטיפול האחרון,

נאמר לבעל הרכב שניתן לעבור איתם בערך 2,000 ק"מ נוספים ומדובר בהוצאה של 1,200 ש"ח.

עכשיו המחיר הרשמי של הרכב הוא 51,000 ש"ח בהתחשב בקילומטרז'.

הבעלים של הרכב מוכן למכור לי אותו ב48,000 בהתחשב במה שציינתי ובכך שצריך לרכוש מפתח רזרבי בעלות של 300 ש"ח במוסך המורשה ובכך שהטסט של הרכב נגמר בזמן הקרוב.

ראוי לציין שאני סומך לחלוטין על בעל הרכב ולאור זה שאני מכיר את היסטוריית הטיפולים שמגובה בקבלות ובכך ידוע לי שהרכב לא עבר אף תאונה רצינית אם בכלל. האם יש טעם לוותר על בדיקה לפני קנייה?? לאור העבודה שבכל מקרה נוהגים בה לנפח דברים מעבר לכל פרופורציה. או לחילופין אולי להעדיף במקום הבדיקה לפני קנייה פשוט לגשת למוסך המטפל ולבקש שם שיתנו לי חו"ד?

רב תודות.

פורסם

קרה לי כבר שרכשתי רכב ללא בדיקה, ולא התאכזבתי. מצד שני, קשה לי להמליץ על כך למישהו אחר, וזה שיקול שלך. יש טעם בבדיקה, גם לגבי המנוע והגיר, וגם כדי להוריד במחיר (אם זהרלוונטי). אגב, תבדוק את עניין המפתח הנוסף - הוא יכול להיות יקר יותר.

פורסם
להעדיף במקום הבדיקה לפני קנייה פשוט לגשת למוסך המטפל ולבקש שם שיתנו לי חו"ד?

לפי התיאור שלך, ואם באמת יש לך היסטוריית טיפולים מלאה מהיום הראשון, לפי דעתי זו אפשרות שיכולה להספיק במקרה זה ולחסוך לך 400 ש"ח.

מצד שני, תמיד טוב שיש ביד דו"ח בדיקה של מכון. בשביל ראש שקט.

פורסם

כמובן שאני אבדוק, לגבי הבדיקה אם כן וגם אם לא אני מתכוון לגשת למוסך המטפל ולבדוק את כל הדברים וכמובן להחליף את אותם דיסקים ובולמים.

פורסם

ראש שקט, זהו שאני לא בטוח כי מכון הבדיקה דואג מראש לכסת"ח מכל הכיוונים לכן בכל מקרה שלא יהיה אם אותו טופס בדיקה אני יאלץ לגשת למוסך המטפל שבו יתנו לי חוות דעת מקצועית וראלית ובנוסף יציינו את העלות הכספית.

פורסם

לא הייתי מוותר בשום פנים ואופן על הבדיקה ולו רק בשבעל השקט הנפשי.

לפעמים אפילו בעל הרכב לא יודע מה באמת הולך אצלו ברכב ותקלות קורות גם יום לאחר טיפול 110000

אתה מתכוון לרכוש רכב ב50K- תשקיע עוד 400 ש"ח ועשה זאת כמו שצריך.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אגב פעמיים בעבר עשיתי בדיקות לפני קנייה בקומפיוטסט (ולא היו לי תלונות מיוחדות) בצק פוסט יש לי סיבה להעדיף מקום אחר?

פורסם
לא הייתי מוותר בשום פנים ואופן על הבדיקה ולו רק בשבעל השקט הנפשי.

לפעמים אפילו בעל הרכב לא יודע מה באמת הולך אצלו ברכב ותקלות קורות גם יום לאחר טיפול 110000

אתה מתכוון לרכוש רכב ב50K- תשקיע עוד 400 ש"ח ועשה זאת כמו שצריך.

עידן

+1 גדול , גם אם הוא חבר כמו שאתה אומר, מדובר ב50K שלא באים ברגל . אני בטוח שעבדת הרבה בשבילם .

תשלים את זה כמו שצריך , 400 ש"ח קטנים ליד 50K .

המלצה שלי

בברכה

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם
לא עושים עסקים עם משפחה או חברים!

נ-ק-ו-ד-ה!!

מותר לקנות יפניות שמורות ומטופלות ממשפחה או חברים...

בקשר לכל השאר... לא הייתי עושה :)

דעתי בנושא היא שעל מנת לקבל תמונה אמיתית, עליך לקחת את הרכב לפחח + מוסך עליהם אתה סומך.

הבדיקה ידאגו להשחיר את הרכב ולא תמיד יראו את התמונה הנכונה.

אני באופן אישי, כדי לשמור על שקט נפשי מבצע בדיקה + מוסך מקצוען שמבין ברכב הספציפי + פחח.

אתה יכול לגלות למשל שהרכב עבר תיקון לפני שנמסר לחבר שלך לעבודה, והוא בעצמו אינו יודע על כך (כי עד לא מזמן היה חוק שמאפשר לתקן נזק של עד 10 אחוז לפני המסירה בלי להודיע ללקוח)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לדעתי ללכת על בדיקה

אני רכשתי רכב ב12 אלף ש"ח סופר לנסר 94

המוכר אמר לי שאין כלום

אמרתי וואלה אני יחסוך 400 ש"ח

בסוף לרכב היה שאסי

אל תוותר על השאסי לפחות

אין כמו שריקת הJT3D-7 על הבוקר...8)

פורסם
יש טעם בבדיקה, גם לגבי המנוע והגיר

לגבי הגיר אין מומחה אחד בעולם שייתן חוות דעת אמיתית כי אי אפשר לתת. עובדה שכל מכון בדיקה מציין שאין אחריות על בדיקת גיר.

פורסם

במצב הנ"ל, אני הייתי מוותר על בדיקת הרכב במכון לבדיקת רכבים, ולו רק מהסיבה שמרבית הבדיקה הינה כסת"ח אחד גדול.

מה שאני הייתי עושה:

1. הולך יחד עם המוכר (החבר), למוסך המורשה בו טופל הרכב ובודק לפרטים את היסטוריית הטיפולים/תיקונים.

2. הולך לפחח מקצועי לבדיקה של תיקוני מרכב/פח אם היו כאלה.

3. מתקזז עם המוכר על מחיר הריג'קטים (אם ישנם).

4. מתחדש ונהנה מרכב מצויין, שנשמע "על הנייר" כעסקה מעולה.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
לא עושים עסקים עם משפחה או חברים!

נ-ק-ו-ד-ה!!

בוודאי שלא.

רכב עדיף לקנות מזר מוחלט, כשאין לך מושג מה עבר על הרכב, לאחר שיביא אישורים שאין קירבת דם שלושה דורות לאחור...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני גם דוגל בכך שלא עושים עסקים עם משפחה או חברים.

זה סתם מתכון לצרות.

למרות הכל במידה ואתה מעוניין ברכב ,אל תלך לדואר לפני שעשיתה בדיקה, בכסף אין חברים ו50 אלף שקל זה לא סכום קטן.

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

• תוכן חדש...