Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה "רכב אספנות לא ישמש את צרכי עיסוקו של בעליו" לפי דעתי, שהרכב הינו תחביב בלבד!

ניתן לנסוע לעבודה וגם לחזור מהעבודה, אחרי 9 בבקר. (בשביל זה יש לרכב טסט + ביטוח)

לא ניתן לרשום את הרכב על שם העסק / חברה ולקבל הוצאות רכב.

לא ניתן להשתמש ברכב להובלת סחורה שקשורה לעסק וליצירת רווח לעסק שבו אתה עובד.

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

לפי לשון החוק אסור רק לבעליו להשתמש בו לצרכי עיסוקו אבל לשאר אנשים מותר

והאם האיסור הוא גם כשהרכב לא נוסע?

למשל לצילומים? או לפרסומת עסק של בעל הרכב?

בקיצור האם זה איסור נסיעה או איסור של שימוש ברכב.

וההבדל הוא, אם יש איסור שימוש, לא רק לבעל הרכב עצמו,אלא וגם לאחרים, מי מקבל הקנס כשעובר על החוק?

If at first you dont succeed

Dont try ski diving

פורסם

לצורכי עיסוקו - פשוטו כמשמעו.

אם אתה אלטע-זאכן - אתה לא יכול לעבוד עם הרכב,

אבל אם אתה עובר דירה ומעביר ברכב דברים שלך - זה לא עיסוקך.

אם יש לך חנות דגים ואתה מביא ברכב את ארגזי הדגים מהשוק - זה עיסוקך, וזה אסור.

מרצה באוניברסיטה שיביא ברכב טלויזיה מהחנות לביתו - בוודאי אינו סבל/מוכר בחנות.

ככל שהדבר נראה, בקרות מקרה ביטוח, סביר שחברת ביטוח תחפש פרשנויות נרחבות לחוק.

קיימת אחת משתי האפשרויות:

1. שהמחוקק יתן פרשנות מדוייקת יותר.

2. לחכות למקרה פסיקה של שופט שיהווה תקדים.

נראה הגיוני שמי שתחום האספנות יקר לליבו, לא יחפש את ההתחכמויות הקטנות. אלה שתופסים טרמפ על אספנות, ממילא החוק לא מעניין אותם כל כך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כל השעות מותרות, מלבד בין 7:00 ל-9:00 בימי חול.

מה כדאי לך לדעת- להשתמש בחיפוש- על הנושא השעות דובר כאן מיליון פעם כבר. אבל מכוון, שאת חדשה- נסלח לך הפעם!:wink:

ברוכה הבאה לפורום!:-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
יש לי חיפושית 72

מהם שעות הנסיעה המותרות ?

תודה.

היי,

האוטו שלך רשום ברישיון כאספנות ?

אם לא, מותר לנסוע בכל שעות היום ללא הגבלות.

אם כן -השעות כמו בתשובה של GLUK

פורסם

מי הגאון שהכניס לחוק את המילה "בעליו"? מה הפריעה להם פשוט לכתוב שרכב אספנות לא ישמש לצרכי עבודה ומסחר?

מה שהחוק היום אומר הוא שאם אני מוכר אבטיחים שמסתובב בעיר משכונה לשכונה בטרנספורטר אספנות שלי אז אני עבריין.

אם אני עושה את זה בטרנספורטר אספנות של אח שלי אז אין כאן שום עבירה :?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מי הגאון שהכניס לחוק את המילה "בעליו"? מה הפריעה להם פשוט לכתוב שרכב אספנות לא ישמש לצרכי עבודה ומסחר?

מה שהחוק היום אומר הוא שאם אני מוכר אבטיחים שמסתובב בעיר משכונה לשכונה בטרנספורטר אספנות שלי אז אני עבריין.

אם אני עושה את זה בטרנספורטר אספנות של אח שלי אז אין כאן שום עבירה :?

חזק !!!

וצודק .

דרור.

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
כל השעות מותרות, מלבד בין 7:00 ל-9:00 בימי חול.

מה כדאי לך לדעת- להשתמש בחיפוש- על הנושא השעות דובר כאן מיליון פעם כבר. אבל מכוון, שאת חדשה- נסלח לך הפעם!:wink:

ברוכה הבאה לפורום!:-D

יום שישי נחשב יום חול?

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

על הכביש:

• אסור לרכב אספנות לנוע בדרך בין השעות 7 - 9 בבוקר בימים א' עד ה', למעט חגים.
  • מותר לנוע גם בשעות אלו בימי שישי, שבת, חג וחול-המועד.
  • ערבי חג שאינם חלים בימי שישי נחשבים כיום חול רגיל, ולכן הגבלת השעות הנ"ל חלה בהם.
  • רכב אספנות חייב ברישוי אחת לשישה חודשים. אישור מוסך יוצג בטסט הראשון של כל שנה. מנסיון, רצוי לצלם ולהביא גם לטסט השני.
  • רכב אספנות לא ישמש את עיסוקו של בעליו

(הועתק מהדביק)

NIR .Y

פורסם

על פי מס הכנסה - נסיעה מהבית לעבודה ובחזרה היא נסיעה פרטית, ולא "לצורך עיסוק".

על פי הביטוח הלאומי - תאונה שקורית בדרך מהבית לעבודה או בחזרה - היא תאונת עבודה.

עכשיו לך תבנה מדינה...

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
יום שישי נחשב יום חול?

כן משה, את המסע אלונקות עושים גם עם הקיטבג!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לצורך הדיון בלבד-

מה עם הוצ. רכב ברכיב המשכורת?

כמובן מה שנטחן כאן - > השאלת הרכב לצורך צילומים, חתונות וכו'?

חוזר על שאלותי

צריך לשאול לפעמים שאלות קיטבג, אחרת אומנם קצת כבד על הגב, אך פחות בכיס ובגיליון הרישומים במשטרה.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

לפי זכרוני, אם אתה עצמאי /חברה ויש לך רכב אספנות, אתה לא יכול להגיש בכלל את הוצאותיו בתור הוצאות של העסק.

לגבי שכיר - ההיגיון שלי אומר שלא צריכה להיות בעיה כל עוד מדובר בהגעה וחזרה לעבודה. אולם אם כעובד אתה נעזר ברכב לצורכי עבודה (נניח נסיעה לפגישות), כאן כבר גם הספק לא יהא לצידך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
על פי מס הכנסה - נסיעה מהבית לעבודה ובחזרה היא נסיעה פרטית, ולא "לצורך עיסוק".

נכון , כי הם רוצים לחסוך בהחזר הוצאות , והטיעון שכנגד היה שאם לא אסע לעבודה לא אוכל להרוויח ולכן זו הוצאה לצורך עבודה , אבל בתי המשפט החליטו שמותר לעזור למדינה להרוויח מיסים

על פי הביטוח הלאומי - תאונה שקורית בדרך מהבית לעבודה או בחזרה - היא תאונת עבודה.

זאת בדיוק הבעיה ,שהיות וביטוח לאומי רצה לעזור לאנשים ,ואמר שמבחינה הגינית הם נפגעי עבודה כי אם לא היו הולכים לעבוד לא היו נפגעים , אז ברגע שנפסק התקדים הזה , הוא יכול לשרת את חברת הביטוח

עכשיו לך תבנה מדינה...

העניין הוא שבתי המשפט חילקו בין הנושא של המיסוי ובין הנושא של הנפגע (אולי כי גם הם חשבו בסתר ליבם ,שלתת גם את זה למשרד האוצר יהיה מוגזם). ולכן אם זה יגיע למשפט , לא ממש ברור מה יפסוק השופט . ועדיף לא לנסות להגיע עם חברות הביטוח לפסיקה עקרונית מבחינתם , אלא אם כן ,יש למישהו כאן כיסים עמוקים כמו חברות הביטוח ,והוא רוצה להיות על פרינציפים .

בברכה יהודה

• תוכן חדש...