Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוסטוס , מאן מביאים מגוון מסננים לרכב, לפעמים את אותו הדגם למגוון מנועים ולכן לדעתי הטענה שלך לא מחזיקה מים.

משום ש6 שקלים זאת עדיין תחרות על מחיר של 30 שקלים +- זה הרבה והפילטר באותה איכות אם לא יותר גבוהה.

כלומר אתה מקבל פה חבילה יותר טובה...

פורסם
טוסטוס , מאן מביאים מגוון מסננים לרכב, לפעמים את אותו הדגם למגוון מנועים ולכן לדעתי הטענה שלך לא מחזיקה מים (מכאן נובא ,שגם המסנן של הפיאט המקורי, מתאים למגוון מנועים).

משום ש6 שקלים זאת עדיין תחרות על מחיר של 30 שקלים +- זה הרבה (נו באמת 6 ש"ח אף אחד לא ימות מזה, מה גם שהתדמית של המקורי הרבה יותר טובה. ) והפילטר באותה איכות אם לא יותר גבוהה ( יותר גבוהה אני כמעט בטוח שלא, אחרת פיאט היו קונים את הפילטר מMANN למרות שאני מאמין שMANN הוא היצרן של הפילטרים של פיאט)

כלומר אתה מקבל פה חבילה יותר טובה...(נו זה הבדלח מחיק של ארטיק קרח)

תיקח לדוגמא הבדל מחיר בין חיישן חמצן של בוש בעל מק"ט זהה, למק"ט של .VAG

ההבדל יכול להגיע ל1000 ש"ח.

אותו הדבר עם פנסי HELLA ,למקוריים של יצרן עם לוגו.

ההבדל במקרה שלנו ממש זעום, משהו פה מחשיד. אם הייתי היבואן של MANN לא הייתי מנסה להתחרות בפיאט.

אבל יכול להיות שאחד מהמחירים שהוצגו לנו, לא מדוייקים.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

הבעיה היא שמקורי של פיאט משווק רק לפיאט והמאן יכול להיות של 5 מנועים מ5 חברות שונות שמתמחרות שונה את המחיר של הפילטר המקורי שלהם.

וזה עונה לך על השאלה.

והפילטרים של מאן הם מהשורה הראשונה ולא בטוח שהמקורי של פיאט יותר טוב.

פורסם

אני לא חושב שמסננים של MANN הם סחורה איכותית כמו מקורי ולא משנה של איזה יצרן. מסננים מקוריים עוברים בדיקות וביקורת איכות שאך יצרן אפטרמרקט של מסננים לא מעביר ובגלל זה הבדלי המחיר. וזה נכון לכל חלק תחליפי, גם אם הוא תואם מקורי!

פורסם

פילטר מקורי ל פונטו עולה כ 40 ש"ח, ועדיי ןאין שום סיבה לא להשתמש ב פילטר של MANN מכיוון שאיכותם לא נופלת מהמקורי והם עוברים בדיוק את אותם הבדיקות כמו הפילטרים שרשום אליהם מקורי וזאת כדי להיות מאושרים על ידי היצרן.

ולחלק מהמכוניות MANN מיצרת פילטרים מקוריים כולל הלוגו של החברות המזמינות.

פורסם

חלקים תחליפים, גם אם הם אותם החלקים שמשמשים את היצרן אינם עוברים את אותו התהליך בקרת איכות שאותו דורש היצרן מהספק ולפעמים גם שינויים/שיפורים קלים שאותם דורש היצרן מהספק ליצר לו בחלק וכאשר הוא נמכר כתואם מקורי לא ימצאו שם. זה בדוק, ולכן באמת יש פערים בין מחירי חלקים מקוריים לבין תחליפיים של אותה חברה בדיוק, למעט נושא המותג והלוגו המוטבע.

זה לא פוסל מחלק להיות גרוע או לא תקין אבל בהחלט שלא ניתן להגיד שזה אותו החלק בדיוק או באותה רמת איכות.

לא זוכר מי אמר לי בזמנו, שכנראה כל החלקים שנופלים בביקורת של היצרן עוברים לשוק בתור תואם מקורי...:wink:

שורה תחתונה ולסיכום, אם ההפרש בין החלקים הוא קטן או לא משמעותי במיוחד, קנה חלף מקורי.

פורסם

לא מסכים איתך דניאל , לדעתי חלק גדול משוק ה"תואם מקורי" אלו יצרנים שמייצרים מוצר דומה לתעשיה ( למשל משאבות מים , פילטרים וכו) לכל מיני שימושים ויש בידיהם את הכלים לתכנן ולייצר חלק כזה( או שהם כבר בכלל מייצרים חלקים דומים כמקורי לחברה אחרת ).

ולאחר שהם רואים את המחיר הגבוה של המקורי הם מנסים להכנס לשוק עם מוצר לא פחות טוב אבל זול משמעותית.

הרי אין שום דבר שהם לא יכולים להעתיק מהחלק המקורי.

פורסם

דברי מבוססים מהמציאות ולא פרי דימיוני, ודווקא מסנני שמן ודלק היה לי הזכות להיות שותף בעבר בבדיקות מעבדה של תפקודם של חלקים תואמי מקורי/תחליפי מול המקורי, הבדלי האיכות היו מפתיעים ולטובת המקוריים.

אני אתן דוגמא, היצרן מבקש שחלק מסויים יעמוד בלחצים מסויימים לאורף X זמן, לאחר סידרה של בדיקות מחליטים שדרוש אטם או חומר מסוג מסויים בתוך החלק כדי להגיע לתוצאות המתבקשות שהחלק יעמוד במשך תקופת האחריות ללא תקלות.

אותו החלק, כדי לחסוך עלויות של יצור ולהיות תחרותי בשוק החלקים התחליפיים, עובר שינוי והאטם מוחלף לחומר בעל עמידות קטנה יותר שכמובן זול יותר. חשוב לזכור כי חלקים תחליפיים אינם מיועדים לעמוד בתנאי היצרן ותקופת האחריות שלו ולכן הם עובדים מודיפיקציות שונות כדי להוריד עלויות יצור ואז נמכרים כתחליפי "איכותי" ובנוסף הספק מתהדר שהוא הספק העיקרי של היצרנים Z ו Y.

מקווה שהייתי כעת ברור יותר.

פורסם

אתה היית ברור מההתחלה , ואין לי ספק שדבריך מבוססים , ואולי גם נכונים לחלק מהמקרים.

אבל אני עדיין לא משוכנע שכל החליפי זה זבל עופות/פחות טוב ממקורי.

כי כדי להתחרות במקורי לא צריך להוריד עלויות , פשוט לא מוסיפים לחלק את דמי התיווך של החברה וזהו יש לך חלק במחיר נמוך.

פורסם

לא כתבתי שחלקים תחליפים זה זבל עופות אלא שהם לא משתווים למקורי באיכותם. דמי תווך? איפה החסכון? למחסני היצרן יש את אספקת החלפים שלו לכל העולם יחד עם שאר חלקי החילוף, לספק/יצרן החלף יש לדעתי פחות אופצות הפצה מסודרות וגם הרבה יותר ידיים שעוברים בדרך ומגדילים את פער התווך מאשר ליצרן רכב.

דמ התווך לדעתי שוליים אם לא קיימים כלל.

• תוכן חדש...