Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אין אורות - פיאט אונו 95'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, מכיוון שכבר הדש-בורד מפורק (החלפתי רדיאטור חימום), החלטתי להתחיל לפרק את האילתורי חשמל שהיו שם (אזעקות, אימובילייזרים ושאר ירקות). בין השאר החלפתי גם חוטים שהיו יבשים ומתפוררים.

הכל חזר לעבוד כמו שצריך, חוץ ממערכת האורות. אין אורות חניה (לא מלפנים ולא מאחור), אין אורות דרך וכמובן שאין אורות גבוהים. מה שמפתיע הוא שדווקא פנסי הערפל מאחורה עובדים כרגיל (זאת אומרת עובדים רק כשידית האורות על אורות דרך / אורות גבוהים).

החשמל לא מגיע לנתיכים של מערכת התאורה בכלל frown.gif

לא הצלחתי למצוא מה הבעיה וכאן בעצם השאלה שלי - אני צריך סכמת חשמל של האורות, או לחילופין הסבר איך אני עוקף את החיווט המקורי. (אני מניח שמלוח הנתיכים הכל בסדר - כי לא נגעתי שם).

תודה מראש

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

הסר את חובק ההגה התחתון (הפלסטיק) ואז יראו לעיניך מחברי החשמל של ידיות האורות/אתות/מגבים.

יש מחבר בודד של מגע אחד עם חוט זרם המגיע לידיות ממתג ההצתה בצבע אדום/צהוב שמתחבר במחבר הזה לשני חוטים ירוקים

המכניסים זרם זה אל ידית האורות. נתק את המחבר וראה אם מגעי המתכת שבו שרופים ולכן אין לך הזנת זרם לידית האורות.

אם צדקתי תקן המגעים או חתוך את קצות החוטים וחברם ביחד ע"י הלחמה ובידודם כראוי.

אם תרצה את השרטוט החשמלי, אז כתוב דוא"ל שלך ותקבלו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אחרי שפירקתי את אילתורי החשמל באמת נשאר לי חוט אדום צהוב דק שיוצא מהסוויטש, ובצד של ידית האורות שני חוטים ירוקים מחוברים יחדיו.

חיברתי וזה אכן עשה את העבודה. (חיבור לרגע רק כדי לדעת מה אני צריך לעשות מחר :) )

אתה תותח - אתה כבר יודע את זה.

רק שאלה אחת, כשהחזקתי את החיבור עם האצבעות הרגשתי שהוא מאוד מתחמם. אם אחרי שמחר אני אלחים אותם המקום ימשיך להתחמם האם לשים ממסר ולסגור את הפינה הזאת?

ועוד שאלה, לחוט האדום צהוב מחובר חוט דק אפור שרץ אל השעון. מה זה החוט הזה והאם זה צריך להיות ככה?

(או שמרוב אזעקות ואימובילייזרים יש שם עדיין אלתורים שלא פירקתי?)

תודה תודה תודה!

פורסם

אין צורך לחבר ממסר (עוד יצירת אלתור עם חוטים ללא צורך). מגע חשמלי פגום גורם להתחממות מקום החיבור.

בשרטוט החשמלי לא מופיע החוט האפור שציינת כך שיתכן שהוא איזה חוט שהוסף להפעלת מזגן או אימובילייזר או רדיו וכו'.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה רבה רפי. ניתקתי את החוט האפור הנ"ל ושום דבר לא השתנה ברכב, אז אני אשאיר אותו ככה. ניקיתי את המקום והלחמתי אותו ובאמת הכל בסדר בינתיים. אני בכ"ז אשים אצבע על הדופק ואעקוב אחרי החיבור הזה.

:)

ושוב תודה - אם לא אתה הייתי צריך לנבור שעות בסבך החוטים שם.

• תוכן חדש...