Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גוף חדש לרכב קלאסי בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום לכולם,

באופן אישי, איני רואה כל פסול בהקמת ארגון זה או אחר אשר ישמור על תחום האספנות בישראל.

ראוי לדאוג לשיתוף פעולה בין הגופים הפועלים, באשר הם, בכדי לוודא שאינטרסים משותפים לא ייפגעו.

מועדון החמש פעל בשנים עברו בכדי לקדם את התחום באופן אינטנסיבי ובשנים האחרונות, המשיך בפעילות זו. ייתכן כי הפעילות אשר ביצע המועדון אינה מספיקה לאחדים או רבים ואם אין הם מוצאים לנכון לפעול מתוך המועדון אלא מחוצה לו, כל שנותר לי הוא לאחל בהצלחה ובטוחני שכל עוד שהמטרה משותפת - שמירה על סטטוס, תקנות, הטבות וחובות רכבי האספנות וכן המכוניות הקלאסיות בישראל והאספנים בתוכם, יהיה טוב לכולנו.

ושוב באופן אישי, כמי שחבר בוועדה להתנהלות מול משרד התחבורה מטעם מועדון החמש, אדאג לוודא כי לא תהיה פגיעה בתקנות ובאספנים, לא יהיו פעולות של אינדבידואלים מתוך המועדון ללא מינוי מוסמך וידוע לכל וכאמור, שיתוף פעולה בין ארגונים בעלי אינטרסים משותפים, יוכל רק לחזק.

שלום לליאור

אשתדל להיות צמוד ככל האפשר למכתבך, ראשית הקמתו של ארגון אספני הרכב הארץ ישראליים הוא עובדה מוגמרת.

אשר לשיתוף פעולה הסבר בבקשה את כוונתך, מהטעם שאם התנהלות מועדון החמש הייתה נאותה לא היה מוקם הגוף החדש, וממילא לא היה צורך בשיתוף פעולה.

מועדון החמש אכן פעל בעבר, על כך אין חולק, זאת אגב לא מפסיקים להזכיר לנו אבל בהחלט לא לבדו, ולא עם ההנהלה הנוכחית, הדברים כבר נכתבו לא אחת בשרשורים אשר עוסקים בנושא בעת האחרונה.

בחודשים האחרונים ראינו פעילות אשר לא בדיוק איפיינה את פעולות העבר הרחוק, אשאל גם אותך ליאור, ואנא , ענה בכנות, האם היית מאפשר להנהלה אשר אתה חבר בה לשמור על רכושך ? ( לענייננו האוסף שלך ).

אשמח אם תאיר את עיניי איך פועלים מתוך המועדון על נושא שנסגר בחדרי חדרים בין 2 או 3 אנשים נחתם, ואין שום רצון לדון בו שנית, ומה על השרשורים שנמחקו ? נראה לך עדיין רציני לפעול מבפנים ? מה כבר אפשר לשנות עכשו. אני שמח שהחלטת לשמור על המטרה המשותפת ( לא בציניות ) ורק מקוה שחבריך ואתה תעשו זאת ביתר הצלחה מבעבר, ובאשר לשמירה על הקיים יעשה זאת אספני הרכב הארץ ישראליים ודאי לא פחות טוב.

והעיקר שיהיה לכולנו שנה טובה וחג שמח. - זאב

נ.ב. מה עם הויקטוריה ?

zeev

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שני שאלות הבהרה לאחר קריאה של כל השירשור הזה:

1. למה מיחס המועדון את חוסר שביעות הרצון מממהלך העיניינים, רק לכמה "עשרות בודדים" שפרשו... לטענתו של קובי?

2. ומדוע "הרוב הדומם" משוייך אוטומטית לרצון המועדון, אולי הם פשוט מנותקים או אדישים?

אולי צריך משאל מועדון? אסיפה כללית? להטמין את הראש בחול? לנסוע לטבריה?....

אסור לשייך את השתיקה והאדישות לשביעות רצון, כפי שאסור להתעלם מפרישתם של חברים משמעותיים ואושיות אספנות נוספים!

זה הזמן לכנס את הכוחות להפעיל חשיבה מסודרת ולצאת לדרך חדשה המשך השתיקה הרועמת רק מזיק-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
שני שאלות הבהרה לאחר קריאה של כל השירשור הזה:

1. למה מיחס המועדון את חוסר שביעות הרצון מממהלך העיניינים, רק לכמה "עשרות בודדים" שפרשו... לטענתו של קובי?

2. ומדוע "הרוב הדומם" משוייך אוטומטית לרצון המועדון, אולי הם פשוט מנותקים או אדישים?

אולי צריך משאל מועדון? אסיפה כללית? להטמין את הראש בחול? לנסוע לטבריה?....

אסור לשייך את השתיקה והאדישות לשביעות רצון, כפי שאסור להתעלם מפרישתם של חברים משמעותיים ואושיות אספנות נוספים!

זה הזמן לכנס את הכוחות להפעיל חשיבה מסודרת ולצאת לדרך חדשה המשך השתיקה הרועמת רק מזיק-רן

רן שלום

איני יודע למי בדיוק מופנות שאלותיך, אני אענה לך מההיבט שלי,

ממש לא תגובה רשמית של המועדון, ובבקשה אל תיקח אותה ככזאת.

בדרך כלל נהוג ללכת על פי דעת הרוב.

לחברים במועדון יש כידוע לך אפשרות הבעת דיעה בבחירות,

וכמו כן, יש בידם אפשרות להגיע לישיבות הועד (שמועדן מפורסם) ולהביע דיעה גם בפורום זה.

מי שמגיע ואת דעתו מביע, זוכה לכך שידונו ויתחשבו בדעתו.

לחלוטין, אין לועד אפשרות לנחש את רצון החברים שלא אומרים כלום (הרוב הדומם לטעמך).

בכל גוף רציני, וגם במועדון ה-5, הנטיה היא לפעול בדרך דמוקרטית, על ידי נציגי אותו הגוף (חברי הועד ),

כאשר גם דעת 7 המופלאים אינה אחידה כידוע לך, ואולם דעת הרוב היא המייצגת את דעת רוב חברי המועדון.

בתשובה לשאלותיך:

ראשית, צריכים חברי המועדון להתעורר מתרדמתם אם הנושא מפריע להם,

ולהגיע לישיבות. מי שלא מגיע לא משפיע...

שנית, בנושא המשאל, יש כבר כזה על הפרק, ובקרוב יישלח לבתי החברים.

אני מקווה שיהיו חברים רבים שיטרחו לשבת ולענות ברצינות על השאלות הרבות שבשאלון וישלחו אותו למשרד.

שלישית, האסיפה הכללית אינה בנויה במתכונתה לפתור את הנושא.

רביעית, אני בעד הנסיעה לטבריה - שם נולדתי !!!

חמישית, כבר עניתי לך אתמול בקשר לפורום החשיבה. זו יוזמה שלך - גלגל אותה קדימה.

כל זה אינו אומר שהמועדון לא צריך לדון בנושא, ודעתי זו כבר עלתה בפני חברי הועד לפני זמן.

אולם בשום אופן אין להיבהל ולהתנהל על פי איום של חבר זה או אחר.

המועדון צריך לדון בכל נושא ולהחליט על פי שיקול דעתו ועל פי ראייתו את רצון וטובת מרבית חבריו.

טענות תמיד תהיינה לקומץ כזה או אחר. אי אפשר להתנהל על פי איומים של הפלגים/החברים השונים.

אגב,אותי מעניינת שאלה אחרת לגמרי.

בניסיוני להכיר את הגוף "החדש", שאלתי בפורום מספר שאלות הבהרה, ובין התשובות שקיבלתי היו הבאות

(שאלותי בשחור ותשובות עו"ד ירון פרץ באדום):

אם היו או יהיו בחירות לאותו צוות מנהל או שהוא מינה עצמו בכח היותו יוזם הרעיון,

לא יהיו בחירות!!.

האם תהיה שמיעה של דעת החברים המצטרפים לגוף, ופעולה בהתאם לדעת הרוב.

זהו לא גוף שפועל על פי דמוקרטיה.

ושאלתי היא - האם לכל התומכים, המעודדים, המפרגנים והמצטרפים למיניהם נראה סביר שהם מצטרפים

לגוף שלא תהיינה בו בחירות, שאינו פועל על פי דמוקרטיה? האם לא נשמע מהם טענות בנושא תוך זמן קצר?

שאלה נוספת - האם נכונות השמועות שלגבי חלק ממייסדי הגוף החדש אין זו הפרישה הראשונה מגוף/מועדון רכב?

ערב טוב, ולהתראות באירוע ביום שני.

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אבי, אם לא רכשת לאחרונה יכולת קריאת מחשבות ניסתרת, איך אתה קובע שאתה מייצג את דעת הרוב? מה אתה יודע על דעת הרוב בפרשיות האחרונות? אולי הרוב שינה דעתו? אולי הרוב לא מתכוון לחדש חברותו וגם אם כן אולי הרוב עושה זאת מסיבות אחרות?

אולי הרוב הם כל אלה שבשנתיים האחרונות לא חידשו חברותם במועדון, ולא עשו מזה טררם? אולי בשלוש השנים האחרונות הרוב הלך הביתה?, בוא נחשוב על זה הוא כבר היה חבר מועדון ועזב....מישהו בירר איתו למה? למה הוא הצביע אי אמון ברגלים? אולי אם היית יודע היית יכול לספק את הסחורה טוב יותר והיית מחזיר אותו? הרוב הוא קלף מיקוח חשוב שכל אחד מיחס אותו לעצמו אולי נישאל את פי הרוב!-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

בניסיוני להכיר את הגוף "החדש", שאלתי בפורום מספר שאלות הבהרה, ובין התשובות שקיבלתי היו הבאות

לא יהיו בחירות!!.

ושאלתי היא - האם לכל התומכים, המעודדים, המפרגנים והמצטרפים למיניהם נראה סביר שהם מצטרפים

לגוף שלא תהיינה בו בחירות, שאינו פועל על פי דמוקרטיה? האם לא נשמע מהם טענות בנושא תוך זמן קצר?

שאלה נוספת - האם נכונות השמועות שלגבי חלק ממייסדי הגוף החדש אין זו הפרישה הראשונה מגוף/מועדון רכב?

אבי נוף.

טוב למרות שלא ראית לנכון להתייחס להודעותיי (אולי בגגלל שאינני חבר במועדון החמש או מכל סיבה אחרת) אך אני כן אתייחס לדבריך מנוקדת המבט שלי .

בתור התחלה אני אסביר היגיון אחד שאני לוקח , כל תשובה שאתה מקבל היא על היום, העכשיו. לא היום זה לא מחר כי נסיבות משתנות .

לא יהיו בחירות!!.

אכן בנוסף אני לא רואה שום סיבה שיהיו כיום בחירות כל עוד הארגון עדיין בתחילת הדרך, ההצטרפות למועודון עדיין בתחילת הדרך וכמובן עוד לא ידוע מי זכאי להיות ומי לא זכאי להיות בניהול .

בהתחלה בעל היוזמה הוא זה ששולט, כמו בכל דבר בחיים. כל מדינה שקמה מתחילה במשטר צבאי/דקטטוריה/ארגון של שולטים וכולה , עד שהמצב מתבהר ואז יהיה אפשר לדבר על משהו כזה .

תדמיין לך למנות צוות ניהול לקיוסק פלאפל ?? זה אותו דבר כמו למנות צוות ניהול למסעדת גורמה יוקרתית ?

בכל נקודת זמן יש צורך כרגע אין צורך בבחירות ! ואני ולמרות שגם אני מדבר למען ההבהרה אך ורק מטעם עצמי (כדי שזה יהיה מודגש ומובן) אך עם הזמן הכל יכול להיות .

בעת מצב חירום לא פועלים לפי דמוקרטיה, ולפי מה שאני רואה ושומע במקרה הזה הגוף הוקם בשל "מקרה חרום" כמעל הגוף היחיד בישראל למען אספני הרכב בישראל יש ענן גדול ורועם עם ברקים של דעות, שמועות ופרשיות שבחלקן נטען שהן מסכנות ואף פוגעות באותו ציבור למען מטרות אישיות .

במקרה כזה פעולה לפי דימוקרטיה אינה המקום, פועלים מהר ומתארגנים מהר .

המצב הקיים מצריך פעולה מהירה, לכן הגוף לעת עתה לא יפעל על פי דמוקרטיה .

את דעתי קיבלת במהיר בזק (ככל האפשר) ואני חושב שהסברתי את עצמי באופן מלא .

בקשר לשאלה הנוספת , האמת שזו שאלה פחות חשובה ואפילו לא חשובה בכלל ! העיקר המטרה . אני זוכר כשהייתי בפורום YNET והיו חילוקי דעות והוקם CF בזמנו , האם זה אומר שכל מי שפעל להקמת CF ומנהל אותו פסול ?

אני חוזר ואומר זו דעתי האישית בלבד ומשקפת את נקודת המבט האישית שלי .

בנוסף אשמח לקבל התייחסות כלשהי לדבריי מקודם .

בברכה,

פאדי עוואד

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
רן שלום

לא יהיו בחירות!!.

אבי נוף.

מר נוף, איני מעוניין בווכחנות עד לאין קץ, אבל היות והעלית טענות כנגד אני אשיב לך - אכן אצלנו אין בחירות ולא יהיו בחירות (אנחנו לפחות כנים ומבהירים זאת מראש). מי שהצטרף אלינו קרא חומר וגם/או מכיר אותנו וגם/או יכול בכל רגע שיחפוץ להפסיק להמנות עלינו.

בוא ננתח את הגוף "הדמוקרטי" שהינך נמנה עליו (ולמי שלא הבין הכוונה למועדון החמש) - באסיפה הכללית ("הדמוקרטית") את הוועד לא ניתן להחליף, שהרי מתוך 8-9 מועמדים נבחרים 7 (בדר"כ המועמדים החדשים והלא מוכרים לא נבחרים). את וועדת הביקורת לא ניתן להחליף שהרי מתוך 4-3 מועמדים נבחרים...3.

את בית דין חברים לא ניתן להחליף כי מתוך 3 מועמדים נבחרים...3.

וכעת לאסיפה הכללית עצמה - גם כאשר בעל תפקיד מעלה את גורל תפקידו לבחירות באסיפה הכללית ולא נבחר, ולבסוף נשאר בתפקיד (כי הרי זה סוג של מונרכיה) על דעת הוועד אומנם (למיטב ידיעתי האסיפה הכללית היא הריבון והוועד אמור לבצע את הוראותיה ולא להפך) - זו דמוקרטיה בהתגלמותה.

בכל גוף/אירגון/מדינה דמוקרטית יש מגבלה על מספר הקדנציות של המובילים - ויש בכך הגיון, הדבר מונע הסתאבות, מונע מן האופוזיציה להרגיש חסרת אונים ומיואשת ולמעשה מרענן את המערכת - רק במועדון החמש "הדמוקרטי" אין התיחסות לכך כלל (ואני דווקא העליתי את העניין לפני שנים!!).

ונמשיך...גם כאשר 2-3 אנשים מתוך הוועד מחליטים ומבצעים פעולות מהותיות שיש להם השפעה ארוכת טווח על המועדון - ולא מודיעים מראש לשאר חברי הוועד או לחברים (רק בדיעבד) - זו דמוקרטיה. ונוסיף כי הכל מתנהל תחת מעטה סודיות מלא, כאילו המדובר בשב"כ, לא פחות (הם לא שמעו על מושג שנקרא שקיפות). האם אתה כאיש וועד ידעת על כל מהלך שהוועד הוביל והיית שותף לו בטרם ביצועו??!!

כאשר מאן דהוא מעלה ביקורת כנגד בעלי תפקידים בעמותה, קורה אחד משניים - או שתגובותיו נמחקות בפורום של מועדון החמש על ידי נציגיו או שהוא "נשלח" על ידי אותם בעלי תפקידים לאסיפה הכללית (משמע לך לעם) - זו ממש דמוקרטיה.

ולסיכום - מר נוף, למקרא שאלותיך בפורום הכללי בעניין "אספני כלי הרכב הארצישראלים" הסקתי מראש שהשאלות לא היו תמימות. רק אציין כי הגוף שלנו בצורת התנהלותו - פותר את מרבית הבעיות המבניות במועדון החמש "הדמוקרטי", אנו לא אוכפים על איש דבר, לא גובים כסף בעבור תמורה מזערית ולא מנסים לתקוף גופים אחרים...

את הסייפא של לעניין שמועות על פרישה קודמת (שאינה מובנת או מוכרת לי אישית) - נא הבהר, במי ניסית לפגוע? מי הוא האדם שניסית להפחית מכבודו?

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אבי, אם לא רכשת לאחרונה יכולת קריאת מחשבות ניסתרת, איך אתה קובע שאתה מייצג את דעת הרוב? מה אתה יודע על דעת הרוב בפרשיות האחרונות? אולי הרוב שינה דעתו? אולי הרוב לא מתכוון לחדש חברותו וגם אם כן אולי הרוב עושה זאת מסיבות אחרות?

אולי הרוב הם כל אלה שבשנתיים האחרונות לא חידשו חברותם במועדון, ולא עשו מזה טררם? אולי בשלוש השנים האחרונות הרוב הלך הביתה?, בוא נחשוב על זה הוא כבר היה חבר מועדון ועזב....מישהו בירר איתו למה? למה הוא הצביע אי אמון ברגלים? אולי אם היית יודע היית יכול לספק את הסחורה טוב יותר והיית מחזיר אותו? הרוב הוא קלף מיקוח חשוב שכל אחד מיחס אותו לעצמו אולי נישאל את פי הרוב!-רן

רן,

הציניות (אם קיימת בתשובתך) - מיותרת. ראית באיזה מקום שאני קובע שאני מייצג את דעת הרוב?

כתבתי שכלל הועד מייצג את דעת הרוב. ואני בטוח שאתה מבין את ההבדל.

בנוסף, אני שמח לראות שאתה חושב שאתה כן יודע על דעת הרוב.

אני איני יודע, ולכן כתבתי לך בתשובתי הקודמת:

"בנושא המשאל, יש כבר כזה על הפרק, ובקרוב יישלח לבתי החברים.

אני מקווה שיהיו חברים רבים שיטרחו לשבת ולענות ברצינות על השאלות הרבות שבשאלון וישלחו אותו למשרד".

לגבי חברים שלא חידשו חברות - תתפלא אולי, אבל ביררתי עם רבים כאלה.

אגב, בעקבות זה נולד הרעיון לשאלון שביעות הרצון.

העליתי את מחשבותי בפני חברי הועד, ויש והיו בעבר דיונים בנושא זה.

לו היית נוכח בשבוע שעבר בישיבת הועד אליה הוזמנת, ואשר מועדה נקבע על פי שהיה לך נח בתיאום המוקדם,

היית שומע חלק מהדברים.

אתה יודע שאני בעד שינויים, בעד רעיונות חדשים כאלו ואחרים, ואולם "אספקת הסחורה" שאתה מדבר עליה,

שאני מדבר עליה, ועוד חברים מדברים עליה אינה בהכרח אותה הסחורה.

האם אתה סבור שאתה יודע את דעת הרוב או קורא מחשבותיהם?

ככלל, הועד משרת את חברי המועדון בפועל, וצריך ליתן את דעתו על רצונם וטובתם. אין הוא מייצג כהוא זה את אלו שאינם חברים, שרוצים ללכת בלי ולהרגיש עם...

אולם אין ללמוד מכך שאין צורך לחשוב על הדרך שתגרום להצטרפותם, ו/או לשובם של פורשים מהמועדון, בכל התקופות הקודמות.

ואגב, רק לידיעתך האישית, ותוך הבטחה שלא תגלה לאף אחד,

בצעירותי עסקתי גם בטלפטיה ובקריאת מחשבות. (אולם על מופע לחברים הרשומים כחברי מועדון נדון באייטם אחר).

מצורפות להלן תמונות בשחור לבן מאותה תקופה זוהרת בצעירותי, במופע במושב מזור בסוף שנות ה-60...

התמונות ישנות והסריקה קצת גרועה - אתכם הסליחה.

scan0001.jpg

המקום הנכון:

פורסם
טוב למרות שלא ראית לנכון להתייחס להודעותיי (אולי בגגלל שאינני חבר במועדון החמש או מכל סיבה אחרת) אך אני כן אתייחס לדבריך מנוקדת המבט שלי .

אכן בנוסף אני לא רואה שום סיבה שיהיו כיום בחירות כל עוד הארגון עדיין בתחילת הדרך, ההצטרפות למועודון עדיין בתחילת הדרך וכמובן עוד לא ידוע מי זכאי להיות ומי לא זכאי להיות בניהול .

בהתחלה בעל היוזמה הוא זה ששולט, כמו בכל דבר בחיים. כל מדינה שקמה מתחילה במשטר צבאי/דקטטוריה/ארגון של שולטים וכולה , עד שהמצב מתבהר ואז יהיה אפשר לדבר על משהו כזה .

בעת מצב חירום לא פועלים לפי דמוקרטיה, ולפי מה שאני רואה ושומע במקרה הזה הגוף הוקם בשל "מקרה חרום" כמעל הגוף היחיד בישראל למען אספני הרכב בישראל יש ענן גדול ורועם עם ברקים של דעות, שמועות ופרשיות שבחלקן נטען שהן מסכנות ואף פוגעות באותו ציבור למען מטרות אישיות .

במקרה כזה פעולה לפי דימוקרטיה אינה המקום, פועלים מהר ומתארגנים מהר .

המצב הקיים מצריך פעולה מהירה, לכן הגוף לעת עתה לא יפעל על פי דמוקרטיה .

פאדי עוואד

שלום לך.

איני מכיר אותך או את דיעותיך, וקורא אותן לראשונה בפורום רק בעת האחרונה.

אל נא תעלב מכך שלא הגבתי לתגובתך, איני מגיב לכל תגובה של משתתפי הפורום.

מאחר ולפי שכתבת אתה לא חבר מועדון ולא כל כך בקיא בפרטים, וניזון בעיקר ממה שאתה

קורא ו/או שומע בפורום, אין לי לדעתי מה לענות לך בינתיים - הייה שותף זמן נוסף לדיונים בפורום,

בוא והשתתף באירועי המועדון (אתה מוזמן מחר למפגש רעננה, אתה יכול להגיע ביום שני לאירוע בר"ג

וכיוצ"ב), תכיר את האנשים והפעילויות מעבר "לשמועות בפורום", ואז תוכל (לדעתי) לגבש דיעה מאוזנת ונכונה

(לאו דווקא כדעתי - אך על סמך הכרות עם המציאות ולא עם הסיפורים).

בקשר לבחירות בגוף החדש, ברור לי שאין צורך בבחירות "בשבוע הראשון", השאלה היתה באופן עקרוני, וכך להבנתי היתה גם התשובה שקיבלתי מחבר ועד הגוף החדש.

לא מדובר (להבנתי) בהתארגנות עקב מצב חירום, אשר כדבריך "אינו מצדיק דמוקרטיה".

מדובר באי קבלה ע"י חברים נכבדים, את המחיקה שנעשתה להודעות בשרשור ישן בפורום.

איני נכנס כרגע לשאלה אודות המחיקה ונכונותה - אך עדיין אין זו שעת חירום בנושא התקנות לרכבי האספנות.

חברים אלו "משערים" שמועדון החמש עלול לפעול בעתיד לשינוי לרעה (מבחינתם) של תקנות האספנות.

אך אין להם להערכתי כל מידע אמיתי ומבוסס אודות חששם זה.

עד כה אני עונה לך על פי שאני מתרשם מתגובותיך. אולם הפיסקא הבאה שלך מעוררת אצלי תהייה מסויימת.

אתה כותב: "המצב הקיים מצריך פעולה מהירה, לכן הגוף לעת עתה לא יפעל על פי דמוקרטיה ".

אתה כותב את זה בהחלטיות ובצורת הוראה, עברת בלי משים לסגנון אחר. אתה כותב כאחד שהוא הוא המחליט.

הוא מוביל הגוף, או מדבר בשמו. האם אני טועה בניחוש שלי... ?

ערב טוב ולהתראות

אבי נוף.

המקום הנכון:

פורסם
מר נוף,

בוא ננתח את הגוף "הדמוקרטי" שהינך נמנה עליו (ולמי שלא הבין הכוונה למועדון החמש) - באסיפה הכללית ("הדמוקרטית") את הוועד לא ניתן להחליף, שהרי מתוך 8-9 מועמדים נבחרים 7 (בדר"כ המועמדים החדשים והלא מוכרים לא נבחרים). את וועדת הביקורת לא ניתן להחליף שהרי מתוך 4-3 מועמדים נבחרים...3.

את בית דין חברים לא ניתן להחליף כי מתוך 3 מועמדים נבחרים...3.

בכל גוף/אירגון/מדינה דמוקרטית יש מגבלה על מספר הקדנציות של המובילים - ויש בכך הגיון, הדבר מונע הסתאבות, מונע מן האופוזיציה להרגיש חסרת אונים ומיואשת ולמעשה מרענן את המערכת - רק במועדון החמש "הדמוקרטי" אין התיחסות לכך כלל (ואני דווקא העליתי את העניין לפני שנים!!).

ונמשיך...גם כאשר 2-3 אנשים מתוך הוועד מחליטים ומבצעים פעולות מהותיות שיש להם השפעה ארוכת טווח על המועדון - ולא מודיעים מראש לשאר חברי הוועד או לחברים (רק בדיעבד) - זו דמוקרטיה. ונוסיף כי הכל מתנהל תחת מעטה סודיות מלא, כאילו המדובר בשב"כ, לא פחות (הם לא שמעו על מושג שנקרא שקיפות). האם אתה כאיש וועד ידעת על כל מהלך שהוועד הוביל והיית שותף לו בטרם ביצועו??!!

ולסיכום - מר נוף, למקרא שאלותיך בפורום הכללי בעניין "אספני כלי הרכב הארצישראלים" הסקתי מראש שהשאלות לא היו תמימות. רק אציין כי הגוף שלנו בצורת התנהלותו - פותר את מרבית הבעיות המבניות במועדון החמש "הדמוקרטי", אנו לא אוכפים על איש דבר, לא גובים כסף בעבור תמורה מזערית ולא מנסים לתקוף גופים אחרים...

את הסייפא של לעניין שמועות על פרישה קודמת (שאינה מובנת או מוכרת לי אישית) - נא הבהר, במי ניסית לפגוע? מי הוא האדם שניסית להפחית מכבודו?

שלום רב.

הטיעונים על חוסר אפשרות לבחור מספיק אנשים חדשים כי אין יותר מידי מתמודדים, כמו גם הטיעונים על אנשים שנבחרים שוב ושוב, אינם מראים כהוא זה על חוסר דימוקרטיה במועדון.

וברור לי על סמך הערכתי אליך כי אתה יודע ומבין זאת. כבר דשו בנושא אין סוף פעמים וחבל שנבזבז זמננו עליו שוב.

קביעתך הגורפת בקשר למספר הקדנציות של כהונות הנבחרים בכל גוף אינה נכונה, ואני משוכנע שאתה יודע זאת. האם יש הגבלה לזמן כהונת חברי הכנסת, חברי עיריה, חברי דירקטוריון וכד'? התשובה להבנתי שלילית.

קביעתך כי "הכל מתנהל תחת מעטה סודיות מלא, כאילו מדובר בשב"כ" הינה לא נכונה, משמיצה וגובלת לדעתי בהוצאת דיבה. (כן, קראתי כבר במקום אחר שאתה מכיר את החוק בנושא).

האם אתה סבור שהדברים נכונים וברי הוכחה?

בתשובה לשאלתך אלי באופן האישי, לגבי המהלכים המשמעותיים אני מיודע. אם כי אין לי שום דרישה כי בכל נושא שולי יצטרכו ליידע אותי. יש לסמוך על יו"ר המועדון או החברים האחרים איש איש בתחום אחריותו - שיעשו את העבודה נאמנה. אפשר ורצוי לבדוק מידי פעם, אך אין צורך בדווח על כל נושא ונושא קטן יחסית.

שאלותי בפורום הכללי אומנם היו תמימות ומתוך רצון אמיתי לקבל תשובות הגונות, ואני מאמין שכך עשית. זה שהתשובות בחלקן לא נראות לי - לא אומר שכוונתי לא היתה תמימה. ושוב, נא לא להשמיץ.

לעניין הסיפא, אין ולא היה ניסיון לפגוע או להפחית מכבודו של איש. אם מישהו הבין כך - טעות בידו. נשאלה השאלה מתוך עניין לגופה ולא לגופו/כבודו של אדם, והתשובה לצערי לא ניתנה.

ערב טוב לך.

אבי נוף

חבר ועד מועדון החמש.

המקום הנכון:

פורסם

קביעתך כי "הכל מתנהל תחת מעטה סודיות מלא, כאילו מדובר בשב"כ" הינה לא נכונה, משמיצה וגובלת לדעתי בהוצאת דיבה. (כן, קראתי כבר במקום אחר שאתה מכיר את החוק בנושא).

האם אתה סבור שהדברים נכונים וברי הוכחה?

בתשובה לשאלתך אלי באופן האישי, לגבי המהלכים המשמעותיים אני מיודע. אם כי אין לי שום דרישה כי בכל נושא שולי יצטרכו ליידע אותי. יש לסמוך על יו"ר המועדון או החברים האחרים איש איש בתחום אחריותו - שיעשו את העבודה נאמנה. אפשר ורצוי לבדוק מידי פעם, אך אין צורך בדווח על כל נושא ונושא קטן יחסית.

חבר ועד מועדון החמש.

הוצאת דיבה?!! תמשיך להיתמם, אתה בוודאי מבין את כוונתי (ולא התכוונתי לכמה בורקסים יש להזמין לישיבת הוועד הקרובה), ואם לא הבנת התייחסתי למאורעות הקשורים בפרשת נמרי-קיפניס - קטע שכלל דברים שנאמרו במסגרת פרטית ולא לפירסום - נמחק על ידי בני.

אני מבין מדבריך כי הינך מרוצה מההתנהלות הנ"ל. יפה למדנו דבר או שניים אודותיך.

מר נוף הבן, איני מעוניין לדון במועדון החמש כי הוא אינו בראש מעייני כעת. כעת ישנו גוף חדש ורענן שקורם עור וגידים ומתרחב מרגע לרגע ולמי שלא הבין - "אספני כלי הרכב הארצישראלים" . אנו נפעל לא רק בענייני משרד התחבורה (למרות שההגנה על אספני כלי הרכב היא בראש מטרותינו), אנו גם נערוך מפגשים שבועיים, גם אירועים עפ"י צורך ויכולת, נכין כתבות/הודעות אשר ישלחו לנרשמים ויפורסמו בעיתונים שונים, נעזור בעינייני אספנות למי שיזדקק לכך, בשלב זה מוקם אתר בו נוכל להסביר פנים למי שירצה ללמוד וגם/או ליצור עימנו קשר ועוד פעילויות שאתה מתקשה להעניק גם לאחר שהחברים משלמים כסף בעבורם (אצלנו כמובן לא גובים כסף כלל).

פורסם

שלום שלום,

איני מכיר אותך או את דיעותיך, וקורא אותן לראשונה בפורום רק בעת האחרונה.

אל נא תעלב מכך שלא הגבתי לתגובתך, איני מגיב לכל תגובה של משתתפי הפורום.

אני לא נעלב, פשוט ביקשתי התייחסות ממך כחבר במועדון החמש שלא מרוצה מההתארגנות החדשה.

למה ?

כי זה דיון שנפתח ואתה עונה בו בצורה אינטנסיבית אז ביקשתי התייחסות לדבריי המנומקים (לדעתי) .

מאחר ולפי שכתבת אתה לא חבר מועדון ולא כל כך בקיא בפרטים, וניזון בעיקר ממה שאתה

קורא ו/או שומע בפורום, לא רק בפורום, אני מחפש דיי וטוב וחוקר על כמה שאפשר באופן עצמי ואני דיי יסודי בכל מה שאני עושה . אין לי לדעתי מה לענות לך בינתיים - הייה שותף זמן נוסף לדיונים בפורום, אני אכן שותף לדיונים בפורום כבר מזמן רב, שותף פסיבי שבדרך כלל קורא אך עדיין אינפורמציה נכנסת לראש מקריאה .

בוא והשתתף באירועי המועדון (אתה מוזמן מחר למפגש רעננה, אתה יכול להגיע ביום שני לאירוע בר"ג וכיוצ"ב), תכיר את האנשים והפעילויות מעבר "לשמועות בפורום", הייתי בכמה אירועים באופן לא בולט וללא היכרות עם אף אחד . ואז תוכל (לדעתי) לגבש דיעה מאוזנת ונכונה (לאו דווקא כדעתי - אך על סמך הכרות עם המציאות ולא עם הסיפורים).

.

אבי היקר,

עמדה לגבי דברים כאלה לא מגבשים מטיולים ביחד, ולא מהיכרות אישית וגם מישיבה באירועי ר"ג ולא רמת אביב .

ההיכרות שלי עם מועדון החמש אישית לא כזו גדולה, אך הייתי שמעתי והשתתפתי במידה שהזמן שלי אפשר ,

אך עדיין עדיין מניסיון עם ארגונים גדולים, גם אם הייתי חבר מועדון וגם אם אפילו הייתי פעיל ואקטיבי בארגון זה לא אומר שאני אדע מה קורה בחדרי חדרים במיוחד אם הוא נוגד את הצהרות המועדון , אני לא מצפה וגם יודע שאף אחד לא מצפה שכל מי שינסה לנצל מועדון זה או אחר למטרות אישיות יצא בזה בפומבי ובפה מלא !!

כך שגם אילו הייתי חבר במועדון הייתי נשען על סיפורים, אך לא כל סיפור היה מערער אותי, הבעיה היא שיש כבר יותר מידיי עשן ויותר מידיי סיפורים ועודויות שמעידות שמשהו לא בסדר . אם זו פרשה X Y Z או אם זה פלוני ואלמוני זה פחות חשוב בעיניי . העשן מעיד על שריפה ואילו זה היה עשן סתמי אז הוא היה מתפוגג מזמן (לדעתי) .

בקשר לבחירות בגוף החדש, ברור לי שאין צורך בבחירות "בשבוע הראשון", השאלה היתה באופן עקרוני, וכך להבנתי היתה גם התשובה שקיבלתי מחבר ועד הגוף החדש.

אכן והתשובה שלו עדיין לא תשתנה כנראה, התשובה שלו מתייחסת למצב של היום ולא המצב של מחר

לא מדובר (להבנתי) בהתארגנות עקב מצב חירום, אשר כדבריך "אינו מצדיק דמוקרטיה".

לדעתי כשיש גוף שולט אחד שאין דומה לו ויש חשש להתנהלות לקוייה אותו גוף אז זה מצב חירום ברמה ראשונה .

יש דברים אי אפשר לשנות, הגלגל לא תמיד אחורה ותמיד יש את נקודת האל חזור שבה החזרת המצב לקדמותו תהיה הרבה יותר קשה אם היא בכלל אפשרית .

מדובר באי קבלה ע"י חברים נכבדים, את המחיקה שנעשתה להודעות בשרשור ישן בפורום.

איני נכנס כרגע לשאלה אודות המחיקה ונכונותה - אך עדיין אין זו שעת חירום בנושא התקנות לרכבי האספנות.

אני דיי חולק, ממה שקראתי זה לא רק המחיקות אלא תוכן מה שנמחק שכביכול "פוגע" ומראה את מה שלא רוצים להראות ואני חייב לציין המחיקות הן לא רק בפורום אחרי חיפוש דיי יסודי ברשת .

חברים אלו "משערים" שמועדון החמש עלול לפעול בעתיד לשינוי לרעה (מבחינתם) של תקנות האספנות.

אך אין להם להערכתי כל מידע אמיתי ומבוסס אודות חששם זה.

ההשערה הזו מבוססת על משהו , נכון או לא זה פחות חשוב .

בקשר לעלול לפעות בעתיד לשינוי לרעה , אז אתה כחבר פעיל בטח יודע ששינוי לא מתרחש פתאום אלא השינוי בא אחרי סדרת פעולות שנעשו לאורך זמן. חשש שהיו כמה פעולות שנויות בחלוקת בתוכן ובאינטרס שלהם גרמו להתארגנות הזו להתקיים .

להערכתך אין מידע אמיתי ומבוסס כי אכן היו מחיקות ושיחקו בדברים כאלה ואחרים - שמעתי וקראתי וחיפשתי - עדויות של אנשים שאני דיי מכבד (מהיכרות דרך הפורום בעיקר) הוסיפו לזה עוד השתשלות העניינים הפורום הזה, באוף טופיק ולהתייחסויות השונות שקיימים מעידיות שיש משהו באמור, האם הכל אמת או לא את זה אני לא יכול להגיד אבל מה שבטוח שיש פגם כלשהו !

עד כה אני עונה לך על פי שאני מתרשם מתגובותיך. אולם הפיסקא הבאה שלך מעוררת אצלי תהייה מסויימת.

אתה כותב: "המצב הקיים מצריך פעולה מהירה, לכן הגוף לעת עתה לא יפעל על פי דמוקרטיה ".

אתה כותב את זה בהחלטיות ובצורת הוראה, עברת בלי משים לסגנון אחר. אתה כותב כאחד שהוא הוא המחליט.

הוא מוביל הגוף. האם אני טועה בניחוש שלי... ?

אני מגיב כפי שכבר הבהרתי בשם עצמי בלבד, צורת ההתבטאות שלי נובעת ממה שאני מרגיש ובצורה שאני רואה לנכון לכתוב בה.

במקרה הזה אם ראית במשפט הזה צורה של החלטתיות אז היא נובעת מהרגש שצריכים לעשות משהו בהחלטתיות .

בכל מקרה קראתי בהודעה הראשונה שאתה קורא מחשבות אז היית יכול לבדוק את זה מולי בצורה הזו ;)

אני לא מחליט כלום בהתארגנות החדשה, אני לא מוביל שום גוף . אני פשוט מוביל את עצמי למקום שלדעתי הכי נכון להיות בו .

בברכה,

פאדי עוואד

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

עו"ד פרץ,

מכל הלב, וללא צל של ציניות

איחולי הכנים להצלחת המטרה של "שמירה על האינטרסים של אספני הרכב".

צריכים כולם להבין, כי אנו, (שנראים כרגע) משני הצדדים, שייכים וקשורים לרכבי אספנות,

ומה לעשות - הנושא שייך לכולנו...

חג שמח.

המקום הנכון:

פורסם
עו"ד פרץ,

מכל הלב, וללא צל של ציניות

איחולי הכנים להצלחת המטרה של "שמירה על האינטרסים של אספני הרכב".

צריכים כולם להבין, כי אנו, (שנראים כרגע) משני הצדדים, שייכים וקשורים לרכבי אספנות,

ומה לעשות - הנושא שייך לכולנו...

חג שמח.

תודה רבה על האיחולים (בלי שמץ של ציניות).

ושוב אציין כי אתה מוזמן להמנות על שורותינו שהרי אין בכך משום ניגוד אינטרסים.

חג שמח.

פורסם

חבל...חבל שממשיכים לצנזר - אני העלתי בפומבי שיחה בה אני הייתי נוכח - אני לא התחייבתי לשמור סוד (ואיני מחוייב משפטית שלא לפרסמה)- אני מחוייב לפומביות ולכן, חשוב מאד לפרסם כי קטע שמפרסם דברים שנאמרו בשיחה פרטית והכותב התבקש לא לפרסם, נמחק. בני, מנהל הפורום.

והדבר (ראוי וחשוב למטרת שקיפות) מלמד דבר או שניים על התנהלות מועדון החמש !!

• תוכן חדש...