Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לשנות את הכותרת ל "אני נוהג כמו חיה ואח"כ בוכה שאני נדפק"

תהיו בני אדם תפסיקו להתעלל ברכב ותפסיקו להיות ישראלים ברוטאלים.

זה לא נגמר רק באוטו אלא גם בבטיחות שלכם ושל כולנו בכביש,אני רואה אתכם כל בוקר נוהגים כאילו האישה שלכם לידכם כורעת ללדת.צאו מזה זה לא שווה את זה!!

אם היו נותנים לכם גם טנק בליסינג גם אותו הייתם מפרקים.אתם מתעללים ברכב וגומרים אותו-להגיע למנתק על בסיס קבוע בהילוך ראשון ושני :evil: בטח אתם גם עושים את זה איך שהנעתם את האוטו בבוקר שהמנוע קר. נהיגה בפול דוושה לכל אלה יש מחיר.

אני לא רוצה לדבר על זה שאף אחד לא שומר על הרצה נאותה בק"מ הראשונים של הרכב.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מנועים חדשים, כל תעלות השמן הינם פנימיות - אין קשר ממנוע אחד לשני ומאוד לא סביר שקרה מנזילה שהתפתחה במנועים שונים.

אז יצאתי מטומטם אחרי הכל :roll:

הבנתי, נרגעתי, תודה.

GS300.

פורסם

ויטלי - נזילת שמן 3 פעמים מ-3 מנועים שונים וחדשים? אתה יודע מה הסיכוי?!

בכל מקרה, אני מסכים 100% עם פותח השרשור והתקלה היא אך ורק ברכב ולא בבעל הרכב.

הרכב צריך להיות בנוי גם לנסיעה אגרסיבית - היצרן צריך לקחת בחשבון שגם אנשים מתחת לגיל 65 קונים מאזדה 3.

עם כל הכבוד, רכב חדש שצורך שמן, זה דראק של אוטו, ושאני קונה רכב חדש אני לא רוצה להתעסק בשטויות האלה.

כתוב בספר הרכב שמומלץ לבדוק שמן. יופי. יש עוד הרבה דברים מומלצים שאנחנו לא עושים.

וכולם מתעלמים מזה שהפורד פוקוס הקודמת, קיבלה את זה כמו גדולה ולא איבדה כלל שמן.

בקיצור - לבעל המאזדה 2.0, שלא ינסו להוציא אותך פה האשם בעניין.

1. אולי בכל זאת, כיוון שאתה כבר יודע שזה מנוע רגיש אז פשוט מאוד כל כמה תדלוקים תיתן למתדלק לבדוק לך שמן מים אם לא בראש שלך לבדוק לבד (לא תמיד יש כוח, בבוקר ממהרים לעבודה, בערב ממהרים הביתה, ובתדלוק מנוע חם וחוצמזה שלא נעים להתקרב אליו גם תוצאת לא משקפת את המציאות).

2. מאזדה אני בטוח שלא תקנה יותר, אז אין לי מה להוסיף בנדון.

3. אל תחתום להם על כלום, ושלא ינסו לעשות ספין ולהפיל את זה עלייך. אני במקומך הייתי בכלל עושה רעש במערכת ומנסה לגרום לסיום חוזה מוקדם ללא קנס ושיחליפו לי את הרכב בדגם אחר.

פורסם

בשלב מסויים נגמרה לי הסבלנות לקרוא את כל השרשור,

אבל לדעתי מדובר בבעיה ברכב אשר היתה מתפוצצת בפרצוף ליבואן אם היתה קיימת במנועי ה1.6.

הבעיה ברכב יכולה להיגרם מתחזוקה "חסכונית" של הליסינג, אשר משתמש בשמן גרוע ופילטר תחליפי, וגם מבעיה תכנונית במנועים הללו.

ברור לי שנהיגה מאומצת על הרכב רק מעצימה את הבעיה ואני לא חושב שהנהג חף מפשע לחלוטין, אבל מכאן ועד מה שנאמר לו , יש מרחק לא קטן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני אומר לו לבדוק שמן, אם היה עושה זאת לעיתים תכופות היה יכול לפחות לדעת כמה שמן הוא מאבד ואז לבדוק האם זה סביר לגשת עם הבעיה למוסך אם יש כזו. הוא לא נתן צ'אנס לזה בכלל.

ולנקמישי, צר לי אך תפיסת עולמך לגבי רכב לא מתאימה כלל לעולם המוטורי או לפורום הזה בכלל! רכב זה מכונה שדורשת התייחסות תקופתית וקודם כל ע"י הנהג. תיכף תגיד שגם לתדלק אין לך זמן וחשק כי יש לך דברים יותר חשובים לעשות ואתה מצפה שהיבואן או חברת הליסינג שממנו נקנה/הוחכר הרכב יתדלק את רכבך בזמן שאתה ישן.

יש אנשים שפשוט לא מגיע להם להחזיק רכב ואלו בדרך כלל מחזיקים במאזדה. כנראה זה שילוב קטלני.

פורסם
בשלב מסויים נגמרה לי הסבלנות לקרוא את כל השרשור,

אבל לדעתי מדובר בבעיה ברכב אשר היתה מתפוצצת בפרצוף ליבואן אם היתה קיימת במנועי ה1.6.

הבעיה ברכב יכולה להיגרם מתחזוקה "חסכונית" של הליסינג, אשר משתמש בשמן גרוע ופילטר תחליפי, וגם מבעיה תכנונית במנועים הללו.

ברור לי שנהיגה מאומצת על הרכב רק מעצימה את הבעיה ואני לא חושב שהנהג חף מפשע לחלוטין, אבל מכאן ועד מה שנאמר לו , יש מרחק לא קטן.

סוף סוף כמה מילים במקום.

הנהג הוא לא הבעיה, הבעיה היא הרכב.

למי שכתב פה לבדוק כל שבוע שמן\מים - חלאס להתחסד.

כשאנשים מעלים טפסים של מכוני בדיקה יודעים יפה מאוד לכתוב לגבי חלקים שלמים "כסת"ח" ואחר כך, כשזה מגיע לתכלס שולחים בנאדם עם רכב ליסינג לבדוק לו שמן\מים פעם בשבוע?

חברים, האוטו עובד עבור הבאנדם או להיפך?

לו אני הייתי בעלים של מזדה-3-ליסינג לא הייתי מוכן לדעת או לשמוע איפה ממוקם פותח מכסה המנוע, זה רכב ליסינג = שחברת הליסינג תטפל בו.

תפקידי כנהג הוא לנהוג ברכב ותו לא.

אני לא מאשים פה את הנהג בכלום, הוא לא אחראי לכלום ולא צריך לדאוג לכלום, בשביל זה הוא משלם 3K בחודש, כדי לנהוג ברכב. [ואני מאמין שהוא משלם יותר]

בכל מקרה, יש פה דיסוננס חמור בין התדמית של מזדה כרכב אמין והפשלות שמנועי השני ליטר שלה מדגימים ברכב הספציפי הזה.

לו אני הייתי היצרן - הייתי יושב לברר מה קורה פה, לו אני חברת הליסינג, הייתי מתנצל יפה ונותן לו 1.6 אמינה ומחזיר לו קצת כסף.

כל פתרון אחר, ובעיקר להאשים את הנהג יהיה מתחסד ותו לא.

רון.

-שבודק שמן\מים כשיוצא לו, אחת לחצי שנה אולי, וקורע את האוטו הזקן שלו, ומבין ויודע שספר הרכב הוא כסת"ח אחד שלם-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

דניאל - בקצרה, אני לא מסכים.

הרכב צריך לשרת אותי ולא ההפך, וכשיש בעיה משמעותית הוא צריך להתריע.

הוא לא עושה את זה ונהרס המנוע. זו בעיה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
וכולם מתעלמים מזה שהפורד פוקוס הקודמת, קיבלה את זה כמו גדולה ולא איבדה כלל שמן.

זה ממש ממש לא נכון! לחבר שלי יש פורד פוקוס דור I בגימור GHIA שנת 2004 מנוע 1600 אוטומט שעד עכשיו עשתה 40,000 ק''מ. הוא שומר על הרכב וגם מכונאי בעצמו. הרכב צורך שמן, לא בכמויות, אבל צורך. כל רכב וכל מנוע שונים אחד משני.

לגבי המאזדה, אם מתחילים להעמיס על הרכב מ-0 ק''מ אז צריכת השמן בהמשך חייו של הרכב תהיה גדולה יותר מרכב שלא העמיסו עליו לפחות 1,000 ק''מ הראשונים. זה לא אומר שתהיה בעיה במנוע, פשוט צריכת השמן תהיה גדולה יותר. המנועים של מאזדה יעילים בסל''ד גבוהה ואין מה להתפלא אם misterb מגיע ל-6000/6500 סל''ד, הוא מנצל את הרכב עד הסוף. לכל דבר יש מחיר, במקרה שלו זה רק לבדוק שמן, לא יותר מזה! מה יכול להיות יותר קשה? אפילו שלא בא לו לבדוק שמן, הוא בהחלט ירגיש חוסר על ידי תיקתוקים בהתנעות בוקר, בעט עומס על מנוע וכד'. הוא בחר להתעלם מכך לחלוטין, אז זה המחיר שיבואן ישלם (שלפי דעתי יש פה רשלנות של הנהג).

אם ל-misterb לא היה רכב ליסינג , אלא רכב צמוד של החברה היו מפטרים אותו מהעבודה על כך שהוא גרם לנזק ברכוש לפחות מספר פעמים.

אם ל-misterb היה רכב פרטי משלו אני בטוח במיליון אחוז שהוא היה בודק שמן/מים כמו גדול, או לפחות מכניס את הרכב לבדיקה במוסך לצורך בדיקה של צריכת השמן. אבל כמו שציינתי קודם, מנוע שהעמיסו עליו על ההתחלה יצרוך שמן בכמויות.

ולסיום, לפי דעתי יש פה גם גורם של שימוש בשמן פחות איכותי משמן סינטי, שהוא כמובן נשרף ומתעדה יותר מהר. שימשו בשמן סינטטי היה לפחות מונע פי 2 פחות בצריכת השמן. ובשורה אחרונה אני גם רוצה לציין ושוב להפנות את misterb ואת קצין הרכב שלו ל"ספר נהג" לעמוד 8-5 בו כתוב מפורשות כי: "החלף שמן מנוע ומסנן שמן כל 10,000 ק''מ, בתדירות גבוהה יותר אם הרכב מופעל בתנאים קשים". במקרה הנ''ל הגיוני כניסה למוסך לצורך החלפת שמן+פילטר כל 8-9 אלף ק''מ. אולי זה היה מונע איך שהוא הריסת המנועים.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

מגיבי השרשור נחלקו לשניים:

- אלה שטענו שהרכב היה צריך להתריע על תקלה.

- אלה שטענו שהנהג התנהג בחוסר אחריות

לטעמי, כמו בכל דבר בחיים, האמת נמצאת באמצע, אכן ישנה בעיה בכך שהרכב לא הדליק נורות אזהרה במועד.

אולם זה עדיין איננו משחרר את הנהג מאחריות לבדיקה בסיסית של הרכב, לכן גם עיקר האחריות חלה עליו (במיוחד אחרי המנוע השני שנגמר).

לראייה - האם מישהו מחברי הפורום מעלה על דעתו שדבר כזה יכול להתרחש אצל משתמש פרטי? ברור שלא !

פורסם
עוד אסטרונאוט שאת לימודי התאוריה כבר שכח.

פסחת על הודעה אחד בפורום. קרא אותה היא גם בשבילך. שתצטרך לשלם על תיקונים לרכב מהכיס שלך תדבר אחרת.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1419599&postcount=65

כשזה יקרה לרכב שלי לא יקראו לו רכב ליסינג והיחס שלי אליו יהיה אחר לגמרי.

צר לי, תמורת 3000 שקל בחודש אני [או הבחור הזה, או כל אחד אחר] לא בייביסיטר של אף אחד, כולל לא של מזדה 3 שנולדה במזל טוב להורים יפנים.

אתה מפספס פה את הנקודה, לבחור הלכו שלושה מנועים ברכב ואף אחד, לא בחברת הליסינג ובטח לא אצל היבואן טרח לברר מדוע.

ברכב פרטי אגב, כשהיבואן היה זה שמחליף את המנועים היחס היה, להערכתי, אחר לגמרי. כשהמנועים מוחלפים על ידיד חברת הליסינג או ע"ח היבואן מול חברת הליסינג אין אף אחד שלוחץ לברר את מהות התקלה, אם זה ניהול המנוע שלא מתריע, או איזה חשין תקול אחר, ואז המצב האבסורדי הזה קורה.

שוב - אם זה היה רכב פרטי הייתי אומר לך - בכיף, שלח אותו לבדוק שמן כל יומיים, מצידי שינהל יומן, אבל אם הוא משלם לחברת אחזקות [ליסינג במקרה הזה] הוא לא צריך לדעת בכלל מאיפה פותחים את מכסה המנוע.

עצם זה שהוא בכלל פונה לפורום טכני באינטרנט לברר מה עלולה להיות התקלה זו הגדלת ראש מטורפת מצידו.

ואני חלילה לא אומר שצריך או מותר להתעלל ברכב ליסינג, אבל כל רכב מוזרק, כולל כל רכב, צריך לעבוד כמו שצריך בכל סל"ד בו הוא תוכנן לעבוד כשיצא מהמפעל.

אם מנוע 2.0 של מזדה לא מסוגל להחזיק 6K סל"ד, שיניחו את המנתק ב4.5 וחסל טענות למזדה.

שחררתם רכב כשהמנתק הוא ב6.5, אני, כלקוח, דורש שהרכב יעבוד כמו שצריך תמיד.

מה לא ברור? מרוח ההודעות בשרשור נראה שהלקוח או בעל הרכב צריך לגלות איזו אחריות כשהוא נוהג באוטו ולהתחיל לעשות את החישובים של מהנדסי מזדה לבי משיכת סל"ד והילוכים...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

רכב חדש מהחברה לא צריך "לשפוך מנוע" בגלל חוסר שמן של 1.5 ליטר, חברים אני נוהג ברנו 5 GT שנת 87, מנוע דחיפים מיושן, גודש לא מעט, נוסע מידי פעם בנס הרים, לפעמים לוחץ פה ושם, המנוע מחזיק יפה מאוד, אין סיבה שמנוע מודרני לא יוכל "לסבול" סל"ד גבוה, משהו פה מסריח.

פורסם

קשקוש , אני עובד במוסך מורשה שגם מטפל ברכבי ליסינג, אין דבר כזה נותנים לליסינג מה שרוצים. תיקונים של נזקים חברת הליסינג משלמת כמו גדולה וגם הנהג נושא בתשלום (השתתפות עצמית) ושיש מקרים של נזק מנוע הם נחקרים לעומק להבין מה גורם לכשל.

התנהגות של הנהג מאוד אופיינית לנוהגי הליסינג, התעללות קשה ברכב, נסיעות של קומנדקר בשטח, נסיעה ללא גבולות ולהביא את המנוע והכלי למקסימום ובכל הזדמנות, פשוט ביזיון לראות את הרכבים והנזקים האלו מידי יום. יש לציין שמכל הנזקים האלו ויש הרבה, המוסך מתפרנס יופי.

אלו שקונים רכבי ליסינג - השמרו.

ולגבי התרעה - מה לעשות ורכב זה עדיין לא חללית, בהרבה תקלות שיש ברכב אין התראה רשמית לכך, אני בטוח כמו שכבר ציינו זאת, אם הנהג היה ערני יותר לרכוש עליו הוא משלם 3000 ש"ח בחודש ולא אכפת לי כלל, לרעשים ואיתותים שהרכב היה משדר לו הוא היה אולי עולה על מפלס השמן הנמוך בזמן.

אבל לא רק הנהג אשם, גם חברת הליסינג ובמיוחד קצין הרכב, "בפעם הבאה סע עד שישפך המנוע" גועל נפש של התנהגות אבל אני לא ממש נדהם ממנה, אני פוגש את החברה האלו במוסך ולכולם אותו דיבור.

פורסם

צר לי, תמורת 3000 שקל בחודש אני [או הבחור הזה, או כל אחד אחר] לא בייביסיטר של אף אחד, כולל לא של מזדה 3 שנולדה במזל טוב להורים יפנים.

ואני חלילה לא אומר שצריך או מותר להתעלל ברכב ליסינג

מעניין, מצד אחד אתה מחזק את תרבות הליסינג שאומרת "על הזין שלי האוטו, זה ליסינג, אני משלם 3K בחודש על זה ! שישרף האוטו" אבל מצד שני אתה אומר ש"לא צריך או מותר להתעלל ברכב ליסינג". אז הגיע הזמן שתחליט מה אתה רוצה... :idea:

ואם עדיין שכחתם, misterb גר באיזור הררי והנסיעות שהוא גומע על המנתק לא מוסיפות חיים לרכב. יצא לכם לקרוא את שירשור הצמיגים מדצמבר 2006 והתמונות של הצמיגים (ז"ל) שהיו על הרכב וראו רק 30-35K ק"מ ? כדאי לכם !

מן הראוי שהדבר הבסיסי שצריך לעשות (כמו לתדלק), מי שנוהג בצורה כזו, הוא לבדוק שמן או להיות עירני למצב השמן במנוע (לבקש מקצין הרכב שיבדוק, לפחות אחרי מקרה או שניים שהלך המנוע).

מי שלא טורח לעשות דברים בסיסיים ברכב ליסינג (תידלוק ובדיקת נוזלים) אבל היה עושה אותם השכם וערב ברכבו הפרטי - רק אומר במילים אחרות את מה שכתבתי בפסקה הראשונה של הודעה זו.

דניאל - בקצרה, אני לא מסכים.

הרכב צריך לשרת אותי ולא ההפך, וכשיש בעיה משמעותית הוא צריך להתריע.

הוא לא עושה את זה ונהרס המנוע. זו בעיה.

רכב זה לא משרת או משרתת, זו מ-כ-ו-נ-ה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אפילו סבתא בת 85 הייתה שומעת רעשים חריגים בבוקר והייתה מגיעה למוסך כדי לברר "למה לאוטו המסכנצ'יק יש רעש בבוקר?"

אני הנחתי את כל הנהגים ברכבים בחברה שלנו לבדוק מפלס שמן ומים מדי פעם, ומי שלא מקפיד מקבל על הראש מההנהלה. זאת הסיבה למה הרכבים מבלים בנסיעות עבודה ולא במוסכים.

היה לנו אחד שקודם עשה תאונה עם פיאט פונטו (כי נתן לחבר שלו לנהוג שהתנגש בעץ), ולאחר מכן התעלם מחום מנוע בסיטרואן ברלינגו המשיך לנסוע עד שהמנוע נתפס. הוא פוטר, כי הוא = נזק לרכוש. אותו הדבר misterb, הוא נזק (גם בזדון!! - והוא מודה בזה).

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...