Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קשה לי להאמין שלא היה מישהו שקנה מסיטרואן את הפטנט ולא שם את זה ברכבים מתוצרתו. אחד היצרנים שאני חושב - שברולט עם אימפלה משנות ה-60 עם מערכת AIRRIDE.

מעריצי יונדאי עם תגובות כגון "למה בכלל צריך את זה, צרפתים מטומטמים", אין צורך לטרוח. :-P

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם אינני טועה , אי שם בשנות ה 80 היה נסיון של מרצדס לשימוש במערכת הנ"ל בסרן האחורי בלבד..

לא סגור על זה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לפי מה שידוע לי, "הידרו" מתייחס בד"כ למשהו מבוסס מים..

מתלי אוויר קיימים היום כאופציה גם ברכבי מרצדס ואודי (ולדעתי גם BMW אבל אני לא בטוח בזה)..

(יש לנו את זה ברכב של אבא, וזה בהחלט שווה את זה :))

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מרצדס ציידה את אחד הדגמים המפוארים ביותר שלה במערכת.

רולס-רויס גם כן, בתחילה בארבעת הגלגלים ואח"כ רק בציר האחורי.

היתה גם מזראטי, בתקופה שהיצרנית נשלטה ע"י סיטרואן, שעשתה שימוש במערכת. מכנית המכונית הזו היתה זהה לסיטרואן SM.

למרות שהמערכת הזו אפשרה לרולס-רויס ומרצדס להציג מכוניות נוחות במידה שלא היתה קודם לכם בהיצע הדגמים שלהן, השת"פ הזה לא נמשך, עקב המורכבות העצומה שבהכשרת אלפי מכונאים מסביב לגלובוס בתחזוקת המערכת. להציע ללקוחות להיכנס עם הרולס-רויס שלהם למוסך של סיטרואן לא היתה אופציה...

בתוך קונצרן PSA, ה 405 בתצורת 4x4 עשתה שימוש במתלה הידרופנאומטי בציר האחורי.

פורסם
לפי מה שידוע לי, "הידרו" מתייחס בד"כ למשהו מבוסס מים..

מתלי אוויר קיימים היום כאופציה גם ברכבי מרצדס ואודי (ולדעתי גם BMW אבל אני לא בטוח בזה)..

(יש לנו את זה ברכב של אבא, וזה בהחלט שווה את זה :))

היום זה מתלי אוויר ולא הידרופנאומטיים עד כמה שידוע לי

מעריצי יונדאי עם תגובות כגון "למה בכלל צריך את זה, צרפתים מטומטמים", אין צורך לטרוח.

:-P

אני חושב שלהם יש בעיה אחרת שציינת

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בתוך קונצרן PSA, ה 405 בתצורת 4x4 עשתה שימוש במתלה הידרופנאומטי בציר האחורי.

שמעתי גם פעם שפג'ו 405 Mi16 צוידה במערכת כזו אבל רק מאחור.

גם אני שמעתי את זה פעם :wink:

פורסם
היום זה מתלי אוויר ולא הידרופנאומטיים עד כמה שידוע לי

ועל כן ציינתי שלפי מה שידוע לי "הידרו" מייצג בד"כ מים, והיום קיימים מתלי אוויר ברכבים כמו מרצדס, אודי וסביר להניח שגם BMW.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
שאלה עניינית,

למה באמת צריך את זה?

לדוגמא בBX. למה כאשר הרכב נכבה הרכב היה צריך להנמיך את הסרן האחורי. במה זה היה טוב?

לא "צריך" את זה. אתה מתאר תופעת לוואי של המערכת. לא משהו שמישהו תכנן בכוונה.

במערכת ההידרופנאומטית של סיטרואן, שיכוך הזעזועים מבוצע על ידי גז דחוס. ככל שהזעזוע גדול יותר, הגז נדחס יותר. ככל שנדחס יותר, התנגדותו גדלה יותר.

כך קיבלת, בלי שהתכוונת בכלל, מערכת מתלים בעלת שיכוך משתנה. רכה מאוד בתחילת המהלך, וקשה בסופו.

זה "החלום הרטוב" של כל מתכנני המתלים באשר הם, שתמיד נמצאים במרדף אינסופי (וחסר סיכוי) לייצר מערכת מתלים סטנדרטית (קפיצים ובולמי זעזועים) שתאפשר נוחות נסיעה גבוהה (מתלים רכים) אבל גם אחיזת כביש וזוויות גלגול סבירות בפניה תחת עומס (מתלים קשים).

מה שמעביר את תנועות המתלה לבלון הגז הדחוס זה השמן ההידראולי, ועל כן המערכת נקראת הידרו(נוזל)-פנאומטית(גז).

השמן ההידראולי נדחס ע"י משאבה שמחוברת ברצועה למנוע, וכאשר הרכב כבוי, הוא דולף חזרה למיכל הראשי לאט לאט, והמכונית שוקעת.

בדגמים מאוחרים יותר של המערכת (בקסנטיה) הוסיפו מנגנון שמונע את השקיעה הזו מאחור.

בדגמים עוד יותר מאוחרים, בעלי מערכת מתלים ממוחשבת ומשאבה חשמלית (C5, C6), גובה הרכב נשמר ע"י המשאבה, גם כשהמנוע כבוי.

לחקרנים, עוד מידע כאן.

פורסם

ומה עם כל רכבי היוקרה של היום, שבהם יש אופציה להעלות ולהוריד את הרכב (כנ"ל אוטובוסים עירוניים חדשים של אגד), איזה מערכת יש להם?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מערכות מבוססות אויר (קפיצי אויר) מורכבות ברכבי שטח היכולים לשנות את מרווח הגחון שלהם, כמו פולקוואגן טוארג ולנדרובר דיסקברי 3, למשל.

עד 27.1.2020 אני עסוק

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היתה גם מזראטי, בתקופה שהיצרנית נשלטה ע"י סיטרואן, שעשתה שימוש במערכת. מכנית המכונית הזו היתה זהה לסיטרואן SM.

For "yeda klali" for all Mazerati&Citroen fans, Mazerati was build only one Mazerati with "bombot":-P

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

גם ביגואר XJ 40 שהוצגה ב 87' היו מיתלי אוויר מאחורה,ולמרות מורכבות המערכת זה עבד מעולה.

ניסיון חיקוי בולט של המערכת ההידרופנאומטית היו מיתלי ההידראגאז שבהם הישתמשו האוסטינים של שנות ה 70'(אלגרו) ושנות ה 80'(המטרו).

גם שם פעלה המערת על עיקרון דחיסת נוזל כנגד גז,רק ללא משאבה,ועם קישורים בין שני זוגות גלגלים.

המערכת נחלה כישלון חרוץ,בעיקר בתחום נוחות הנסיעה,ונעלמה ללא שוב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...