Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ניסיתי להתחמק משמירות, עובדה, עשיתי שמירות עם כפכפים בזמן שהייתי שם. פשוט מלא אנשים העירו לי שלפי חוקי מטכל אסור לי לשמור שלא בנעליים צבאיות אז רציתי לבדוק את זה לעומק.

והקבילה זה בלי קשר לנפקדות, אני אקבל עונש על הנפקדות בלי קשר לכפכפים, אבל אם יש אפשרות גם להפיל כמה אנשים בגדוד על הדרך, אז למה לא?

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין מכשיר קשר בעמדת שמירה, שומרים עם כפכפים, אחלה צבא!

מעניין מה החייל אמור לעשות קודם, להתקשר למישהו בתקווה שיענו לו בצד השני כי יש תקרית ואין מכשיר קשר, או לרדוף אחרי מחבל עם כפכפים?

ברור שבמקרה ותהיה תקרית ויתחילו לחקור, ימצאו כמה ליקויים טובים בכל המערך הזה, אז למה לא לגרום לחקירה בלי תקרית?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כי בצבא, כמו בשאר המדינה, צריך שמשהו יתפוצץ בשביל שמישהו יזיז משהו. ואני מקווה שזו לא נבואת זעם לגבי איזה משהו שיתפוצץ במדינה הזאת, כמו המשאית הממולכדת שניסו להכניס לפי גלילות, עד אז זה היה בסדר לאחסן שם חומרים רעילים וכל מיני דלקים וסוגי גז, ופתאום היום כבר לא מאחסנים שם כלום. ככה פשוט הבנתי. אז מה? עד שניסו לפוצץ את המקום זה היה בסדר לאחסן שם את כל החומרים האלה?

הכל במדינה הזאת רקוב מבפנים.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
יש לךפטור מנעליים סגורות ולא אישור לכפכפים. אין בעיה לשמור עם סנדלים אז תפסיק להתבכיין.

כיוצא אותו החיל יצא לי לשמור גם עם סנדלים וגם עם נעליים שפשוט התמלאו בקרח בגלל הקור והרטיבות. אם הרופא לא קבע שאתה פטור משמירות אז צפה כליאה ארוכה על נפקדות (ובצדק) ושום נקח"ל לא יוציא אותך מזה.

שי - זה לא נכון.

כמי שהיה אחראי על השומרים בבסיס - אסור לשמור עם נעליים פתוחות. זה פוגע בכשירות.

זה לא מצדיק נפקדות, אבל המפקדים שלו פעלו בחוסר אחריות.

שהם יחטפו את המגיע להם ושהוא יחטוף את המגיע לו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

וואי וואי איזה שירשור מפלצת אז כמה דברים :

ציפורן חודרנית : ציפורן חודרנית זה דבר מאוד לא נעים - יצאתי עם אחת כזאת למארבים חודרים בהר דב, באמת לא נעים והסבל הוא גבוה מאוד ! אני הצלחתי להתגבר על הסבל כדי לשמור על היכולות המבצעיות שלי, אני בטוח שיש אנשים שסף הסבל שלהם נמוך יותר

שמירה בכפכפים : הקמב"צ הוא זה שמגדיר נהלי שמירה, עם אפוד/בלי אפוד, בעמידה/ישיבה, עם בחורה/בלי בחורה, חמוש בפלאטופ עם טריג'יקון/חמוש במשרוקית, וכו' וכו' - אם הקמב"צ קבע בשמירה הספציפית שכפכפים זה תקין (נגיד שמירה באט"פ או מקום אחר שבו אין כל מגע פיזי אפשרי אלה תצפית "בטוחה") אז תשמור עם כפכפים ואל תפתח לחברים שלך ת'תחת יותר ממה שגם ככה פותחים לכם! (אני בטוח שגם אתה סובל איתם)

בקשר לכל יפי הנפש שלא עשו צבא : התשובה היא מאוד קצרה, אין לכם זכות להגיב בשירשור הזה וזה נכון גם לגבי אנשים שלא עשו צבא מסיבות מובנות לחלוטין (נכויות שונות...שלאנשים כאלו ממש ממש אין לי טענות) כי שוב, לא הייתם במערכת הזאת לחוויתם אותה ואין לכם זכות להעביר עליה ביקורת

הבחור ששאל אם ל' עשתה צבא בכלל : אני לא יודע אם היא רוצה לפרסם מה היא עשתה אבל אני יכול להגיד לך שהיא כנראה תרמה לא פחות ממני (לוחם 3 שנים בגולני, וכמובן שהמילואים ממשיכים) וכנראה גם לא פחות ממך...

פורסם

שמירה בכפכפים : הקמב"צ הוא זה שמגדיר נהלי שמירה, עם אפוד/בלי אפוד, בעמידה/ישיבה, עם בחורה/בלי בחורה, חמוש בפלאטופ עם טריג'יקון/חמוש במשרוקית, וכו' וכו' - אם הקמב"צ קבע בשמירה הספציפית שכפכפים זה תקין (נגיד שמירה באט"פ או מקום אחר שבו אין כל מגע פיזי אפשרי אלה תצפית "בטוחה")

מגע פיזי? אממ מדובר בש"ג אחרי הכל, אבל תודה ענית לי כל מה שרציתי לדעת.

פורסם

מפקדיך הם אלו שקובעים נהלי שמירה, אבל הרופא של יחידתך קובע כשירות רפואית. אם אתה סבור שאינך כשיר לבצע את המשימות שלך, פנה אליו. מניסיוני, רוב הפניות לרופא הן פניות סרק שנועדו להשיג פטורים שונים ולא עזרה רפואית, אבל מידי פעם צצה בעיה אמיתית בה ניתן לעזור.

לגבי הנפקדות, זאת ממש לא דרך להתמודד עם בעיות. הרס"פ הנצלן הוא אולי מי שאתה רואה, אבל מעליו יש שרשרת פיקוד ארוכה, וזכותך לפנות אליהם עם בעיותיך, וחובתם לפתור את הבעיות. חייל מתוסכל וממורמר זו פגיעה בכשירות מבצעית לא פחות מתומ"ת מושבת.

ולרון - מי שלא עשה צבא, לא יכול אפילו להתחיל להבין את הדברים. תשלום כספי מיסים למדינה איננו מתקרב אפילו לתרומת שלוש שנות חיים וסכנת אובדנם לחלוטין.

נמרוד

פורסם
עשית צבא בכלל שאת ישר עפה על הבחור ?

לוחמת שסיימה בהצטיינות רובאית 05 במשמר הגבול.

משם ישירות לקורס מכים יחד עם עוד 150 לוחמים ו 10 לוחמות רובאית 07.

שרתתי בקו התפר הדרומי של פלוגות המרכז.

כמו כן הדרכתי שני מחזורים, לוחמות 05 לוחמים 05.

שנתיים של שירות צבאי בלי לבקר במרפאה בלי ג' בלי ב' ובלי חופשת רגילה.

מספיק?

השירות הצבאי שלי מספק אותך?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לא תוקף אף אחד ואני אישית עברתי צבא קצת ממה שאתה מתאר והסיפור של הבריחה מעיד על 2 דברים: אחד - אתה די מפונק שניים - אתה לא מסוגל להתמודד עם הבעיות

בכל מקרה צבא זה לא קייטנה - הגיע הזמן להטמיע את זה

ציפורן חודרנית זה משהו פשוט למדיי שניתן להסדיר תוך 2 דקות אצל רופא או אפילו בפדיקור

ההתנפלות על נהגת שודים היא מצ'ואיסטית וטפשית (אפילו אם היא לא עשתה מה שפירטה יש לה זכות להעיר הערות)

ולפחות תכתבו נכון את המילה - קבילה באות קוף (ולא כבילה)

פורסם

בקיצור ולעניין לפותח השירשור.

אם החוק המטכלי אומר שאסור לך לשמור ללא נעליים סגורות (וזה מה שנראה לי שהוא אומר) תקבול כאילו אין מחר.

לגבי אלה שלא עשו צבא ועפים על פותח השירשור: זה לא שאין לכם זכות לדעה, להפך יש לכם זכות שווה בדיוק לכמו כל אחד פה. העניין הוא שהחוויה הצבאית גורמת לך לשנות את צורת החשיבה שלך והיא נותנת פרספקטיבה שונה על הצבא ממה שאתם יודעים.

לא משנה כמה תתן את הנשמה שלך לצבא, הצבא ירק לך בפנים כל פעם מחדש וזה גורם לאנשים לשנות את הדעה שלהם אחרי שיורקים להם בפנים פעמיים שלוש. פתאום ציפורן חודרנית שזה אחת ההנפצות החזקות ביותר הופכת להיות משתקת על סף מוות.

זה נכון שזאת סוג של השתמטות, אבל צריך להיות שם כדי לשפוט כזאת התנהגות.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
לוחמת שסיימה בהצטיינות רובאית 05 במשמר הגבול.

משם ישירות לקורס מכים יחד עם עוד 150 לוחמים ו 10 לוחמות רובאית 07.

שרתתי בקו התפר הדרומי של פלוגות המרכז.

כמו כן הדרכתי שני מחזורים, לוחמות 05 לוחמים 05.

שנתיים של שירות צבאי בלי לבקר במרפאה בלי ג' בלי ב' ובלי חופשת רגילה.

מספיק?

השירות הצבאי שלי מספק אותך?

ל'

שוב פעם. מטרת השאלה לא לתקוף. אני מתנצל אם ראית את זה ככה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

נסיך אתה יכול ללכת לחפש מי ינענע אותך מבחינתי אנשים כמוך צריך לזרוק מעבר לגדר, אוכל חינם.

המינימום שבמינימום זה לפחות שאם אתה לא עשית צבא, ואני לא בא לשפוט את הסיבות בין אם זה סיבות בריאותיות מוצדקות כולל קב"ן או שסתם לא בראש שלך לעשות צבא כי אתה מעדיף לעשות דברים אחרים בחיים שלך אל תשפוט בן אדם שיושב וטוחן שמירות ועובד בבסיס סגור חוזר הבייתה פעם בשבועיים ותורם לזה שאתה תוכל לישון בלילה, לפחות תעריך את מה שעושים בשבילך ואל תתנשא בזה שלא עשית צבא כי אין בזה גאווה גדולה, אידיוט.

בקשר לפותח השרשור, נכון שלא נעים לשמור עם כפכפים. אבל אם אתה מרגיש שאתה לא מסוגל להמשיך לתפקד ככה היית צריך לרדת מהשמירה לדבר עם המפקד ששלח אותך לשמירה זה דבר ראשון, אח"כ במידה ולא קיבלת מענה מתאים אתה רשאי לפנות למפקדים שמעליו. בכל אופן לדעתי, היית נכנס לרופא שיודע את מצבך הרפואי, מסביר לו את המצב בשטח והוא היה מוצא לנכון מה לעשות איתך עד הניתוח בהתאם עם פטורים ואו המלצות לתורנויות אחרות שאתה יכול למלא במקום.

בקשר לכל עניין הג'ובניקים, יש אנשים שמה לעשות מסיבות בריאותיות מוצדקות לא יכולים לשרת ביחידות שדה קרביות ולא יכולים לעמוד בתנאים הללו, זה לא אומר שאם הם יושבים בבסיס קרוב לבית וחוזרים כל יום הבייתה הם לא עושים כלום, כמו שיוסי אמר גם הטבח, האפסנאי, המתכנת מחשבים, המש"ק ממטרות, הש"ג בקרייה כולם תורמים וכולם עושים את החלק הקטן שלהם להצלחה הגדולה. בלי כל האנשים האלו הצבא לא היה מתקדם לשום מקום.

אבי.

פורסם

טוב לכל מה שנכתב אני לא אתייחס אלא אשתדל להיות ענייני וספציפי לשאלתך.

כבר נתקלתי במקרה דומה (לא שלי) וכמדומני גם ערכתי בירור. אם אני זוכר נכון שמירה עם כפכפים אינה עולה בקנה אחד עם פקודות הצבא לגבי נוהלי שמירה. את פקודות הצבא גם הקמב"ץ לא יכול לשנות וחבל לי שבמקומות רבים הם יאשרו גם לנכה פיסח עיוור וחרש לשמור רק כדי לא לפתור אותו. יעילות השמירה... "זה עניין שולי מבחינתם"

ערוך חיפוש בצה"לנט באתר הפקודות לגבי נוהלי שמירה. הגדרות מה שומר אמור לעשות ומה כשירותו ברורות מאד. אף קמב"ץ לא יעוות את זה.

קבילה אני לא בטוח שתעזור אבל אפשר לנסות. עדיף שתדבר עם המפקד שלך ותצליח לשכנע אותו שזה לא הגיוני מכל הטעמים ובעיקר לאור העובדה שנפצעת כתוצאה מכך.

• תוכן חדש...