Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברשותי יונדאי גטס 2005, לאחר שהתקנתי רדיו דיסק(פתחתי שאלה נוספת לגבי הרדיו באשכול הבא, בכל פעם שאני מסובב את הסוויטץ' בשביל להדליק את המנוע, השעון מתאפס לשעה 1:00.

למישהו יש רעיון מה יכול לגרום לזה?(אני מניח שזה קשור להתקנה של הרדיו) - אפשר לראות בלינק לאותו אשכול, שחיברתי את החיבורים של הרדיו ל"סוויטץ'" ברכב).

תודה.

פיג'ו 308, Comfort plus, 2010

פורסם

החוט האדום והשחור לא אמורים להיות מחוברים יחד.

אחד מהם אמור להתחבר ל + קבוע, שמספק מתח לרדיו גם כשהרכב כבוי, זה משמש להפעלת השעון ולזכרונות.

החוט השני מתחבר ל + דרך הסוויץ'.

אינני זוכר כרגע, איזה צבע מתחבר למתח קבוע ואיזה למתח דרך הסוויץ'.

פורסם

אני אשמח מאוד אם מישהו יוכל להזכר בצבעים.

כי דווקא באחד המדריכים להתקנת רדיו דיסק רשום שאין בעיה לחבר את השחור מלופף עם האדום...

תודה

:)

פורסם
שלום.

ברשותי יונדאי גטס 2005, לאחר שהתקנתי רדיו דיסק(פתחתי שאלה נוספת לגבי הרדיו באשכול הבא, בכל פעם שאני מסובב את הסוויטץ' בשביל להדליק את המנוע, השעון מתאפס לשעה 1:00.

למישהו יש רעיון מה יכול לגרום לזה?(אני מניח שזה קשור להתקנה של הרדיו) - אפשר לראות בלינק לאותו אשכול, שחיברתי את החיבורים של הרדיו ל"סוויטץ'" ברכב).

תודה.

שאלה קטנה, הרדיו עצמו גם כן לא שומר תחנות?? כי במידה וכהוא לא כנראה שלא חיברת את חוט הזכרון למתח קבוע(החוט הצהוב ברוב הטייפים).

בד"כ כל מערכת שהרכבתי בחיי ישנו חוט אדום של מתח קבוע וחוט צהוב של זכרון שאותם אני מלפף ביחד ומחבר מתח קבוע ולא למתח אחרי סוויץ.

פורסם

הייתה לי בעייה זהה בקנגו. שם הסתבר שהמצבר עצמו היה תקול, וברגע שהוחלף נפתרה הבעייה.

זה נמשך כמה חודשים עד שמת המצבר סופית.

בנוסף ייתכן שישנה טעות בפיוזים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אני אשמח מאוד אם מישהו יוכל להזכר בצבעים.

תודה

חבל שפיצלת את השאלה לשני פורומים שונים, ואנשים לא רואים את כל התמונה ולכן מצעים לך להחליף מצבר, כי הם לא יודעים, שחיברת את החוט האדום ביחד עם הצהוב למתח דרך הסוויץ'.

לכל מכשיר רדיו מצורפת חוברת עם הוראות עם פירוט הצבעים.

במכשירים רבים ישנה מדבקה על גבי המכשיר עצמו, עם תרשים חיבורים בסיסי, שכולל ציון צבעים.

אתה יכול לנסות את שתי האפשרויות ולגלות לבד, לאן אמור להתחבר כל צבע. תזהה את החוט עם מתח קבוע בצמה ( חוט שאמור לספק 12V גם כשאין מפתח בסוויץ'), תעשה כמה ניסיונות (מקסימום 2 ) וזהו. נזק מזה לא יגרם.

אם תחבר כמו שהמליץ מיכאל 6, הרדיו ישאר דלוק גם כשאתה מכבה את הרכב ויוצא ממנו, ותצטרך לכבות אותו כל פעם באופן יזום. זה לא נוח לרוב האנשים, ויש סכנה לגמור מצבר, כי מתישהו בוודאי תשכח לכבות את הרדיו.

פורסם
חבל שפיצלת את השאלה לשני פורומים שונים, ואנשים לא רואים את כל התמונה ולכן מצעים לך להחליף מצבר, כי הם לא יודעים, שחיברת את החוט האדום ביחד עם הצהוב למתח דרך הסוויץ'.

לכל מכשיר רדיו מצורפת חוברת עם הוראות עם פירוט הצבעים.

במכשירים רבים ישנה מדבקה על גבי המכשיר עצמו, עם תרשים חיבורים בסיסי, שכולל ציון צבעים.

אתה יכול לנסות את שתי האפשרויות ולגלות לבד, לאן אמור להתחבר כל צבע. תזהה את החוט עם מתח קבוע בצמה ( חוט שאמור לספק 12V גם כשאין מפתח בסוויץ'), תעשה כמה ניסיונות (מקסימום 2 ) וזהו. נזק מזה לא יגרם.

אם תחבר כמו שהמליץ מיכאל 6, הרדיו ישאר דלוק גם כשאתה מכבה את הרכב ויוצא ממנו, ותצטרך לכבות אותו כל פעם באופן יזום. זה לא נוח לרוב האנשים, ויש סכנה לגמור מצבר, כי מתישהו בוודאי תשכח לכבות את הרדיו.

אין ספק שזהו חיבור אינדבידואלי אלי כי אני כבר רגיל אליו והוא נוח לי.

גם אין ספק שאתה צודק והכי נכון יהיה לעבוד לפי הסכמה שניתנה ביחד עם הרדיו.

פורסם

שבת שלום

כדאי לבדוק פיוזים

יכול להיות שהפיוז שנותן מתח קבוע לשעון פשוט שרוף

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם
שאלה קטנה, הרדיו עצמו גם כן לא שומר תחנות?? כי במידה וכהוא לא כנראה שלא חיברת את חוט הזכרון למתח קבוע(החוט הצהוב ברוב הטייפים).

בד"כ כל מערכת שהרכבתי בחיי ישנו חוט אדום של מתח קבוע וחוט צהוב של זכרון שאותם אני מלפף ביחד ומחבר מתח קבוע ולא למתח אחרי סוויץ.

המצב אצלי הוא כזה:

ברדיו יש לי חוט אדום שכתוב עליו ACC וחוט צהוב שכתוב עליו BATTERY.

ברכב יש לי חוט צהוב-כתום שכתוב עליו MEMORY וחוט אדום של החשמל.

מה שעשיתי:

ברדיו:ליפפתי את הצהוב והאדום ביחד וחיברתי לאדום ברכב.

מה שמשאיר את הצהוב-כתום שברכב מנותק.

השאלה שלי, האם אני צריך לחבר את הMEMORY(צהוב-כתום) לליפוף שכבר עשיתי לאדום+צהוב?

או לנתק את הצהוב והאדום ולחבר:

צהוב לצהוב-כתום

אדום לאדום

שחור לשחור

(כי בצורה הזו שתיארתי עכשיו, אם אני לא טועה[כבר הייתי די עייף אחרי איזה 20 שעות שהייתי ער], הרדיו לא עבד בכלל).

תודה

ברווז1 הייתה לי בעייה זהה בקנגו. שם הסתבר שהמצבר עצמו היה תקול, וברגע שהוחלף נפתרה הבעייה.

זה נמשך כמה חודשים עד שמת המצבר סופית.

בנוסף ייתכן שישנה טעות בפיוזים.

המצבר חדש לגמרי, התקנתי לפני כחודשיים.

**עריכה**

יכול להיות באמת שיש פיוז שרוף, אני אבדוק.

בכל מקרה בקשר לרדיו, X-ENT הציע לי משהו בפורום אודיו.אני אנסה זאת מחר.

תודה לכל המגיבים :)

פורסם

טוב, אכן זה היה פיוז שרוף :).

מדובר היה בפיוז ה15A של הכוח לרכב(מאוחר יותר שמתי לב שגם לא הייתה תאורת פנים ברכב - כי זה היה במהלך היום).

החלפתי אותו והשעון עובד כמו שצריך.(וגם תאורת הפנים)

ניסיתי לחבר לאחר מכן בצורה שונה את הרדיו ושוב שרפתי את אותו הפיוז :)

משום מה כאשר אני מחבר את הכבל של הMEMORY שברכב לBATTERY במערכת, הוא גורם לפיוז להשרף...

אני אמשיך בפוסט שלי לגבי הרדיו בפורום אודיו.

רב תודות לכם :)

פורסם

איזה רדיו איזה דגם, איזה צבע חוט רשום כ MEMORY ?

האם המכשיר חדש? האם המכשיר עשה בעבר בעיות והיה בתיקון?

רגע רגע--

יתכן וחיברת את המינוס של הרדיו למקום לא נכון, למשל לחוט האור חניה שמצביע על מינוס בעת שהאורות חניה אינם דולקים.

נתק את המינוס, חבר את האנטנה, חבר שוב את החוט של ה MEMORY , נתק את כל שאר החוטים (ודא שלא יהיה קצר בינם לבין עצמם) ובדוק האם יש עוד קצר.

אם כן, או שיש טעות בסימון החוט, או שהמכשיר תקול.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
איזה רדיו איזה דגם, איזה צבע חוט רשום כ MEMORY ?

האם המכשיר חדש? האם המכשיר עשה בעבר בעיות והיה בתיקון?

רגע רגע--

יתכן וחיברת את המינוס של הרדיו למקום לא נכון, למשל לחוט האור חניה שמצביע על מינוס בעת שהאורות חניה אינם דולקים.

נתק את המינוס, חבר את האנטנה, חבר שוב את החוט של ה MEMORY , נתק את כל שאר החוטים (ודא שלא יהיה קצר בינם לבין עצמם) ובדוק האם יש עוד קצר.

אם כן, או שיש טעות בסימון החוט, או שהמכשיר תקול.

דני

הרדיו הוא pioneer DEH-P3950MP

החוט שרשום MEMORY הוא החוט שיוצא מהרכב - הצבע שלו הוא צהוב עם פס כתום(או אדום).(מכונית יונדאי גטס 2005)

בחוט הצהוב של המערכת רשום BATTERY.

המכשיר חדש לגמרי - מהקופסא.

עלה לי רעיון, אולי תוכלו לאשר לי אם זה אפשרי או לא.

אולי מהמערכת יש צורך בחיבור אחד בלבד לרכב - או הכבל הצהוב שכתוב עליו BATTERY או הכבל האדום שרשום עליו AAC.

תודה.

(לבינתיים אני לא מתעסק עם כלום, רק רוצה לנסות לחשוב מה מי מו)

תודה רבה לכולם, אחלה חבר'ה יש כאן באמת :)

• תוכן חדש...