Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול לאיטליה (כולל מודנה!)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקצרה:

יום שישי טסים לאיטליה, המסלול הוא מורונה לרומא, ויש אפשרות לעבור בדרך במודנה (בכל מקרה עוצרים שם).

רציתי, איך לא, להיכנס להיכנס למוזיאון של פרארי ומחיפושים קטנים (גם בפורום) הבנתי שזה מוזיאון

די מאכזב, במיוחד ביחס ל 12 יורו כניסה. הבעיה היא שאני די משוכנע שאותי זה לא יאכזב (מכיר הרבה רכבי

F1 שלהם לאורך השנים ומתעניין בזה מאוד) והמשפחה שלי בטח לא יתלהבו מהמקום.

הייתי שמח לדעת ממי שכבר היה שם, אם נראה הגיוני "לנטוש" אותי בתוך המוזיאון לשעה - שעה וחצי

ובזמן הזה המשפחה תסתובב במקומות אחרים (ומקומות ספציפים מאוד יעזרו !!) ?

תודה מראש !

מנהל אתר LFS הישראלי.

סימולטור הנהיגה הטוב בעולם.

http://www.lfsisrael.com

פורסם

אם אתה חושב שהמוזיאון של פרארי מאכזב בשביל 12 יורו - כל איטליה תאכזב אותך.

אם אני זוכר, אפילו טיפוס לראש מגדל פיזה עולה יותר, ושם באמת שיש אפילו פחות מה לראות (ואין אפילו מעלית!).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

א. רשמתי שם בפירוש, אנשים התאכזבו, אני לא הולך להתאכזב.

ב. :lol::lol: טיפוס למגדל פיזה?? מה אתה נורמלי :lol:

זה למגדל אייפל, ועשיתי את זה בעבר. שווה ת'דמי כניסה.

*הטיסה נדחתה ככל הנראה (לא ידוע למתי), אבל השאלה עדיין רלוונטית.

מנהל אתר LFS הישראלי.

פורסם

מה רע בעלייה למגדל פיזה? אני עשיתי את זה בטיול האחרון לאיטליה. עלה הון תועפות אמנם (יותר מ-20 יורו לחצי שעה) אבל אתם יודעים איך זה - לסמן וי ברשימת ה-TODO...

בכל מקרה, המשפחה יכולה להוריד אותך במוזיאון וללכת לאכול צהרים. מקסימום שיביאו לך סנדויץ... :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא רע בכלל. נוף יפה וריצפה עקומה, פחד אלוהים :lol:

הנקודה שלי היא אחרת. 12 יורו נשמע המון כסף במושגים ישראלים, אבל כשאתה באיטליה אתה חייב לקבל פרופרוציות אחרות לכסף כי שם הכל יותר יקר. בטח ובטח כשזה במקומות שתיירים מגיעים אליהם באופן תדיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• אחראי פורום
פורסם

אם אתה חובב F1 , נראה לי שתהנה שם.

לצד דגמי הכביש שממש אי אפשר להישאר אדיש אליהם ,

מוצגות שם כמה F1 ועוד כמה דגמי מרוצים ישנים מאוד.

גם אני חשבתי בהתחלה שזה קצת יקר, אבל צביקה פיק צודק בקשר לזה.

ממה שאני זוכר , אין ממש מה לעשות בסביבת המוזיאון, סתם כפרים רגילים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני יודע ששם המציאו את הבלסמי ויש שם משהו שקשור לגבינות....

העיניין הוא שלי 12 יורו לא מפריעים, רק שהמשפחה שלי ומוטוריקה לא בדיוק...

בקיצור, אם בכל זאת מישהו שהיה שהם ויכול לספר מה עשה במודנה ושיכול להיות

מקום תעסוקה טוב בשבילם יעזור זה יהיה נפלא.

מנהל אתר LFS הישראלי.

פורסם
ממה שאני זוכר , אין ממש מה לעשות בסביבת המוזיאון, סתם כפרים רגילים.

נכון. כמו סנטה-אגת'ה, לדוגמא, ביתה של למבורגיני (המוזיאון והמפעל ממוקמים צמוד זה לזה בעיירה זו).

הייתי ב"גלריה פרארי" בספטמבר 06'.

היצע המכוניות דל למדיי ומשתנה אחת לכמה חודשים (עד כמה שהצלחתי להבין).

לעובדה שאנצו פרארי בעצמו ובכבודו התעקש להשמיד את כל מכוניות המירוץ שלו מיד עם תום השימוש בהם (פן יפלו לידיי קבוצות מתחרות) יש חלק בזה. למיטב ידיעתי, זה היה הנוהל עד אמצע שנות ה-80. עם זאת, האווירה במוזיאון (ובמאראנלו עצמה) מומלצת לכל חובב רכב בכלל וחובב מירוצים בפרט: חלקים שונים של מכוניות מירוץ וכביש, הסרטונים על הקירות, חומר כתוב, הפוסטרים הגדולים על הקירות, דגמים מיניאטוריים של ה'דבר האמיתי', שחזור כאילו-אמיתי של המשרד האגדי של א.פרארי וכל מיני פיצ'פאקס אחרים (שאותי, לפחות, הלהיבו). באתר הזה: http://www.italiaspeed.com/ ניתן להתעדכן על התערוכות המשתנות שיש שם ומה הנושא שמוצג\יוצג שם בחודשים הקרובים. גם באתר הרשמי של ה"גלריה" יש מידע מועיל נוסף. בנוסף, יש לציין שרוב מוצגי ה-F1 מתרכזים בעיקר בתקופת שומאכר-אותי זה עניין, אחרים-קצת פחות.

לאחר הביקור במוזיאון מומלץ לבצע טיול רגלי בעיירה מאראנלו עצמה (אולי מהטיול הזה המשפחה שלך תהנה יותר-לראות עיירה איטלקית מנומנמת אותנטית-כזאת שלא מתויירת, כמעט, על ידי תיירים שפויים-כאלה שהם לא PETROL HEADS): חובה להעיף מבט על מסלול הניסויים הפרטי המושקע, המפואר (והמפותל...) של פרארי-FIORANO. שותפיי לטיול ואני הרגשנו חובה לכתת את רגלינו לכל חנות מזכרות\מרצ'נדייז שנמצאת בעיירה- החל מחנות המפעל הרשמית (FERRARI STORE) ועד לחנויות הלא רשמיות-אך-הלא-פחות-מרשימות- ההיצע מרהיב ומדהים כאחת (דגמים מיניאטוריים, פוסטרים, תמונות, מגזינים ישנים, ספרים נדירים וכו'...)-והמחירים-בהתאם. אבל אי אפשר שלא לצאת משם לפחות עם מזכרת אחת.

לרשימה של החנויות המומלצות באמת (יש בערך 5)- פנה בה"פ.

כמעט בכל פינה בעיירה (פיצריה, מסעדה, בנק, חנות מכולת וכו'...) ניתן לראות איזכור לפרארי. או שומאכר.או פרארי ושומאכר.

בנוסף, מומלץ להצטלם את הצילום המסורתי מול שערי המפעל של פרארי ולראות את עובדי המפעל יוצאים לאכול במסעדת הבית הסמוכה, IL CAVALLINO, שנמצאת ממש מעבר לכביש- כולם לבושים במדים נקיים ומגוהצים עם הסמל של הסוס הצוהל בפינה השמאלית-עליונה של חולצתם (קרוב ללב?). ניסינו להיכנס למסעדה מוכרת קצת-פחות אבל עדיפה קצת-יותר, מסעדת MONTANA- זו המסעדה בה סועד-סליחה, סעד- שומאכר כאשר הוא בוחן-סליחה, בחן- את מכונית ה-F1 שלו במסלול הניסויים הפרטי, שנמצא ממש מאחורי המסעדה. סולקנו בנימוס ע"י אחד המלצרים בטענה שאוטו-טו עומד להתקיים במקום אירוע פרטי. פרט אחרון: שימו לב שהרחובות בעיירה נקראים ע"ש אישים שונים מעולם הרכב והמירוצים: המוזיאון נמצא ב-VIA DINO FERRARI, המפעל ב-VIA ASCARI, סמוך למסלול הפרטי עובר רחוב ז'יל וילנייב.

בגלל דוחק הזמן-הגענו מהצפון הרחוק- עברנו ביעף ליד מודנה ולא נכנסנו לעיירה עצמה. ה'באלזמיקו די-מודנה' אכן הומצא שם, והגבינות ה'נחשבות' אכן מיוצרות בפארמה הלא רחוקה(מכאן: גבינת פארמזן). למיטב זכרוני, בעת ההכנות לטיול וקריאת חומר רקע, הבנתי שהבית המקורי של פרארי נמצא בשיפוצים ויוסב למשהו אחר לגמריי-יכול להיות שאני טועה פה.

מלבד הרוטב הבלזאמי, קשה לי להיזכר באטרקציות אחרות, כאלו שלא קשורות למוטוריקה, במודנה.

ביקרנו שם ביום שמשי ויפה- אולי הכבישים בסביבה והנוף הצמוד אליהם יכולים להעסיק את המשפחה למשך זמן מה.

נכון לשעה מאוחרת זו, אני יכול להיזכר רק באטרקציה מוטורית אחת במודנה- אוסף המכוניות של האחים PANINI. תריצו את השם הנ"ל בגוגל-יש להם סיפור מעניין.

צביקי-פיקי צודק בנוגע לפרופורציות של המטבע הנהוג שם- 12 יורו זה לא כסף, זה מספר טלפון.

לדעתי, כפי שניתן לקרוא, שווה כל פני.

אלה היו 60 שניות על יום אחד, יחיד ומיוחד, שהיה, עבורי, אושר, תענוג רצוף וחד פעמי. (חתיכת פעם ראשונה בחו"ל סידרתי לעצמי, הא?)

אשמח לענות על שאלות נוספות ואולי אצרף תמונות בודדות, במידת היכולת.

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

יגאל תודה על התשובה המפורטת ! !

ותודה לכל השאר.

יום רביעי הטיסה (בתקווה שלא תהיה שביתה) ובינתיים האפשרות לעצירה במאראנלו ואפילו

הורדה שלי במקום וטיול של המשפחה בסביבה עדיין פתוחה.

עכשיו באופן כללי על טיול באיטליה:

אנחנו רוצים לדעת על "מקומות חובה" בעיקר ברומא וכל מיני המלצות אחרות על מקומות בפירנצה וערים אחרות בכיוון.

אשמח לכל תגובה !!

מנהל אתר LFS הישראלי.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון:

מצטער לאכזב, אבל במהלך הטיול כבר הבנו שלא יהיה סיכוי להגיע למודנה כחלק מהמסלול שקבענו

ולכן לא יהיו תמונות ולא חוויות שרציתי להחזיר לכם תמורת העזרה:-(

מה שכן, היה טיול מדהים והפיאט סטילו (סטיישן דיזל 1.9) הפתיעה לטובה.

מומנט של 26 קילו, 115 כ"ס והילוכים ארוכים ונוחים..... ובכל זאת תצרוכת של 1/18.5 (והרוב המוחלט של הנסיעה היה

על כבישים כפריים ועירוניים, האוטו היה מלא בציוד ונוסעים).

ההגה שלו היה מצחיק במיוחד במצב City, יותר רך מהגבינה על הפיצה 8)

מנהל אתר LFS הישראלי.

• תוכן חדש...