Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם!

רציתי לברר פרט שמבלבל אותי קצת.

לפני כמה זמן מכונאי רכב שניסה לעזור לי בתקלה ברכב ויצאנו לנסיעת מבחן, ראה שבזמן הנסיעה בירידה הורדתי להילוך נמוך יותר כדי להאט את הרכב (בעזרת המנוע) בשביל לא לאמץ את הברקס והוא אמר לי שהאטה דרך הורדת הילוך מבזבזת דלק מיותר למרות שלא לחצתי על הגז בכלל ועדיף ללחוץ על הברקס.

העניין הוא שזה לא נראה לי הגיוני כי לדעתי אותה כמות דלק מוזרקת למנוע בלי קשר להילוך (כשלא לוחצים על הגז)!

השאלה היא מה נכון ולמה בדיוק? ובמידה והמכונאי צודק ואהיה קצת קטנוני מה עדיף לשחוק עוד קצת את הברקסים או לבזבז עוד קצת דלק???

תודה.

פורסם

תקשיב למכונאי שלך ותגיע רחוק :?

כשאתה בירידה הדרך הנכונה לשמור על המהירות היא בעזרת ההילוכים.

אם אתה צריך לבלום בירידות חזקות, אז תשתמש בבלמים (בעדינות) ביחד עם הורדת הילוכים.

ד"א לדעתי בירידה כשהרכב מאיץ ללא גז הרכב צורך פחות דלק ,כל עוד משולב הילוך...

פורסם

מה שחיפוש היה יכול להעלות לכם :roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הי,

סגרתם לי פינה שלא ידעתי שהיתה פתוחה בכלל, תמיד חשבתי ששורפים יותר דלק בהורדת הילוך, גם אם לא לוחצים על הגז אבל טוב לדעת שלא...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

max2005b- אם תקרא קצת בשרשורים קודמים בנושא, היית מגלה שמנוע מודרני כמעט ואינו צורך דלק כאשר הוא במצב בלימת מנוע (הרכב צורך יותר דלק בעמידה).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

בוא נגיד ככה....

כאשר אתה לוחץ על דוושת הגז,

בהנחה שזהו מנוע מוזרק, הפרפרית נפתחת, יותר דלק נשרף....

כאשר אתה מוריד הילוך אז הרעש מטעה..

ובהנחה שאתה לא יודע לדמיין את מה שקורה בתוך המנוע

טבעי שתחשוב שבגלל הרעש יותר דלק נשרף ופה הטעות....

כאשר מורידים הילוך המכונית כבר בתנופה ויש רעש של טורים גבוהים כי יחסי ההעברה משתנים, ולכן הגיר בולם את המנוע והמנוע לא לוגם אף לא טיפה אחת.

פורסם

לפי מה שהבנתי בלימת מנוע לא שורפת דלק, (תקנו אותי אם אני טועה), הדבר נכון גם למכוניות לא חדשות למשל הזרקה מ1994?

lock your car or it may be gone in 60 seconds

פורסם

הדבר נכון לכל רכב מוזרק, כנראה שגם לאלו שיוצרו בשנת 94.

בכל אופן, ברכבים עם קרבורטור ישנה תמיד יניקה של תערובת אויר ודלק.

פורסם

לא יאמן כמה שטויות כתובות בשרשור אחד.

חד משמעית ברכב מוזרק אין צריכת דלק בזמן האטה ללא לחיצה על הגז בזמן שישנו הילוך משולב, כל עוד הסל"ד אינו נופל מתחת לסף מסויים (בין 1500 ל-1200 סל"ד ברוב המכוניות). אם מאיטים בניוטרל יש צריכת דלק, שכן מחשב ניהול המנוע פוקד על המזרקים להזריק דלק על מנת לשמור על המנוע עובד בסל"ד סרק.

ברכב בעל קרבורטור, אכן מתקיימת ה"משוואה" יותר סל"ד = צריכת דלק גבוהה יותר, זאת בשל עיקרון פעולתו הפרימיטיבי של קרבורטור.

• תוכן חדש...