Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי , בסביבות 100K שתיים , 1600 ו-2000 והן מ-2005. מרווח פני מי זכה למחמאות מהבן שלי , עכשיו - תשפכו! ידיעות , מיתוסים , דעות קדומות והכי חשוב - תצעקו: קנה! תסתלק! משהו...

:roll:ממשיך לחפש-אורי
פורסם

היתה לי 307 מנוע 2000 מאוד נהנתי מהגימור , הנוחות, הסחיבה, אבל גיר אוטמטי מעצבן ביותר אשר מוריד הילוכים עם כל עזיבת דוושת הגז, מה שגורם לך לנוע קדימה ואחורה הם קוראים לזה "גיר חכם".

מלבד זה ביום הראשון לאחר רכישתה נאלצתי להחליף חיישן חמצן, וממיר קטליטי סך של כ-4000 שקל, וזה הספיק לי כדי לחזור לטויוטה קורולה.

כנס לפורום YNET מדור רכב ותמצא המון תגובות.

פורסם

השוק של ה307 לא הכי טוב . נמכרות לרוב מתחת למחירון!

איכות צרפתית.

ה1.6 עייפה מאוד.

בהצלחה.

נ.ב: הבחור עם הטויוטה- הגיר של הטויוטה נוראי מתמיד... (כמובן שאני מדבר על הרובוטי המעפאן.. 2008..)

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

307 לא נמכרת בפירוש גם הרבה מתחת למחירון(10K) וגם במצב מעולה למרות שהרכב מצויין.

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם

מנסיוני, ה-307 (2.0L XT) מאוד נוחה, גם ביחס למתחרות כיום. מנוע מספק בהחלט, איבזור עשיר, הנדסת אנוש מעולה וסביבה נעימה מאוד (במיוחד בגימור "עץ").

מצד שני, בעיות חשמל ותיבת הילוכים ארורה הורסות את החבילה.

בהצלחה,

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

אפשר לקבל מאזדה 3\קורולה\C4\מגאן\פוקוס ב114K, חדשות. אז למה לקנות 307 בת שלוש ב14K פחות?

היא לא מכונית רעה, אבל גם לא עמידה במיוחד.

אם כבר, רק את ה2.0. כאמור, היא מכונית טובה למדי, אבל העמידות שלה מוטלת בספק.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני מבקש, ברשותך, להציע את הזווית האחרת.

ה- 307, כמו כל אחיותיה לבית פיז'ו-סיטרואן, מפגינה שרידות סבירה בהחלט כל עוד טופלה כראוי. מכונית משנת 2005 עדיין בתקופת האחריות, ועל כן אין כל סיבה שהיא לא תטופל כך.

בשנת המודל הראשונה, 2002, מערכת החשמל שלה הפגינה "אנטי" רציני להתקנות מקומיות.

בשנים הבאות שודרגה המערכת ונעשתה רגישה פחות. מכוניות פרטיות (להבדיל מליסינג) סבלו מכך פחות כיוון שרוב התקנות ציוד המיגון בוצעו ע"י היבואן.

אשר ל"מחירי מחירון", שוק המשומשות משנתוני 04-05-06 מרוסק. פשוט כך. לאו דווקא של ה-307, אלא רובן המכריע של המכוניות.

יותר ממאה אלף משומשות משוחררות מדי שנה לשוק מחברות הליסינג, כולם נוצצות, כולן "מטופלות היטב", כולן "מנהג הייטק יחיד" ולכולן מוצעים מבצעי מימון מנקרי עיניים יוצאי דופן.

בנוסף, לדגמים האהובים על חברות הליסינג (מאזדה 3, פוקוס) קובע מר לוי יצחק מחירים בשמיים (לפעמים עד כדי גיחוך. מחיר מאזדה 3 מדגם ליסינג זהה לדגם ה"פרטי" למרות שאין בו בקרת אקלים, מערכת קול מתוחכמת ועוד), שמאפשרים לחברות להציע הנחות נאות ועדיין להרוויח.

זה הופך את כל מחירי המחירון ה"מצוטטים" לחסרי משמעות. מוכר פרטי יכול לבקש מה שהוא רוצה, אבל קשה לו להתחרות במכונית משומשת שמוכרת חברת ליסינג "עם אחריות לחצי שנה".

אם ה-307 הזו מוצאת חן בעיניך וטופלה כראוי, אין סיבה להסתייג ממנה.

אשר לתיבת ההילוכים שלה, זה נושא לדיון נפרד (שאני מתכוון לפתוח בקרוב), אבל בקצרה - התיבה הזו מחקה את אופי הנהיגה ברכב ידני. מי שהורגל כל חייו לתיבה אוטומטית, עלול להתעצבן.

מי שנהג בידני, ונהנה לנהוג (כך רובם של האירופאים), ימצא בתיבה הזו בת לוויה נפלאה.

לנהיגה אמיתית (להבדיל מנסיעה, בה עוסקים רוב הישראלים), התיבה הזו, AL4, היא תיבת ההילוכים האוטומטית הטובה ביותר שניתן למצוא במכונית משפחתית כלשהיא.

כן, כן. עד כדי כך. :shock:

(זה שה-307 עצמה אינה בת לוויה מוצלחת לנהיגה אמיתית, זה כבר סיפור אחר).

פורסם

לנהיגה אמיתית (להבדיל מנסיעה, בה עוסקים רוב הישראלים), התיבה הזו, AL4, היא תיבת ההילוכים האוטומטית הטובה ביותר שניתן למצוא במכונית משפחתית כלשהיא.

תגיד אתה הוזה? אחרי ארבע שנים עם 307 1.6 xt אני יכול לומר רק דבר אחד----------------"אכזבה"

רמת גימור גבוהה אבל לא שורדת 30000 קמ-מאפרה התפרקה,דלת אחורית ימנית לא ניפתחת,משענת יד בדלת שקעה עד הפלסטיק,התמיכות לישבן בכסא שקעו,הכסאות כל הזמן "מפרישים" עודפי בד או מה שנראה כמו שערות של חתול,צפצפה שיום עובדת ויום לא ורעשים וקירקושים על חשבון הבית.

התיבה האוטומתית{מלשון מתה} אסון !בכל נסיעה יותר מרגועה ביותר פעם עולה ההילוך ופעם לא פעם יש קיק-דאון ופעם אחרת לא --כל הזמן נסעתי במוד ידני אבל תנסה להוריד משלישי לשני וכאילו נתקעת בקיר,צריכת דלק גבוהה יחסית של 1/7

ההיגוי דווקא נחמד והאחיזה טובה

בשורה התחתונה----יד ראשונה-33000 קמ בארבע שנים, בלי תאונות--פורסמה 3 פעמיים למכירה ----2 טלפונים בלבד

נמכרה בסוף בעזרת חברים טובים לאוטו-דיל מתחת למחירון כמובן וכנגד רומסטר חדש

need I say more...

פורסם

נתחיל מהסוף- ה307 היא משפחתית מצויינת...

לאבא שלי שנוסע בשנה בממוצע 28K היתה 1.6 03 ולאחר מכן הוחלפה בטרייד אין במחיר מחירון לדגם 05.

שום תקלות מיוחדות, שום מאפרות מתפרקות או דלתות שלא נפתחות, אני עצמי נהגתי על הרכב די הרבה, הנוחות מצויינת וכך גם האחיזה, האוטו מאובזר ומפנק ויש לו תא מטען לעניין. תיבת ההילוכים קצת מאכזבת ודורשת עבודה אם אתה רוצה להפיק ממנה את המקסימום. אם הרכב טופל כפי הנדרש לא צריכות להיות לך תהיות מיותרות לגביו, יש לו הרבה תועלות. לגבי המנוע- ציון עובר, אבל בעקר בגלל תיבת ההילוכים המסרסת...

הרכב הבא כבר לא יהיה 307 כי כבר לקנות שלישית ברציפות זה מוגזם, אבל אין ספק שהיא תהיה זכורה לטוב במשפחה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
מי שהורגל כל חייו לתיבה אוטומטית, עלול להתעצבן.

מי שנהג בידני, ונהנה לנהוג (כך רובם של האירופאים), ימצא בתיבה הזו בת לוויה נפלאה.

סוף-סוף, חשבתי שאני היחיד שמחבב את התיבה הזאת.

אני מעדיף ידני בכל הזדמנות, אבל מעולם לא הבנתי את הביקורות שנשפכות

מימין ומשמאל על התיבה הזאת. אותי היא מבינה, גם בנסיעה רגועה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

דגמי הHDI גם נסחרים מתחת למחירון?

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

מצטרף לדעתו של ארנון, לנו יש פיקאוסו 2 ליטר אוטומטית - המכלולים המכנים זהים ל-307.

הגיר האוטומטי מצוין, אין צורך בקיקדאון ובהחלפת הילוכים ברוטלית כמו ביפניות.

החלפת ההילוכים נעימה מאוד.(אני מעדיף גיר ידני מכל גיר אוטומטי )

חובה לבדוק היסטורית טיפולים במוסך, ניתן למצוא רכבים שנכנסו למוסך לטיפולים שוטפים בלבד.

אני ממיץ על 307SW.

בהצלחה,

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
ראיתי , בסביבות 100K שתיים , 1600 ו-2000 והן מ-2005. מרווח פני מי זכה למחמאות מהבן שלי , עכשיו - תשפכו! ידיעות , מיתוסים , דעות קדומות והכי חשוב - תצעקו: קנה! תסתלק! משהו...

ההבדלים בתיפקוד התיבה והסחיבה של האוטו נעוצים בעיקר בנפח המנוע. ה 1600 יתקשה להזיז את הרכב וסביר להניח שתחווה העברות הילוכים לא נעימות עם ה 1600. עם ה 2000 הסיפור שונה לגמרי, העברות ההילוכים חלקות למדי והאוטו סוחב מצויין.

אם התקציב נע סביב ה 100K שח אז כבר עדיף כבר לקחת 307 חדשה מהחברה (114K שח) עם 3 שנות אחריות (ולא שנתיים יצרן עם אופציה לתוספת של שנתיים חלקיות נוספות כמו שהיה בדגמי טרום 2008 ).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תגיד אתה הוזה? אחרי ארבע שנים עם 307 1.6 xt אני יכול לומר רק דבר אחד----------------"אכזבה"

...התיבה האוטומתית{מלשון מתה} אסון !בכל נסיעה יותר מרגועה ביותר פעם עולה ההילוך ופעם לא פעם יש קיק-דאון ופעם אחרת לא --כל הזמן נסעתי במוד ידני אבל תנסה להוריד משלישי לשני וכאילו נתקעת בקיר

לא, אני לא הוזה, ואתה בביקורתך (שהתחילה כביקורת על התיבה והמשיכה כביקורת על הריפוד במכונית) לא שללת שום דבר שאמרתי.

רוב רובם של נהגי השודים הישראלים בוחנים את טיבה של תיבה אוטומטית באמצעות פרמטר עיקרי אחד - כמה מהר היא עושה קיקדאון. נראה שגם אתה.

ברשותך, ללמד תיבה אוטומטית לעשות קיק-דאון זה די פשוט - שמים מפסק קטן בקצה מהלך דוושת התאוצה.

ללמד תיבה מתי לעשות "קיק-דאון" ביוזמתה, דווקא כי אתה מאיט לקראת פניה, זה כבר תכסיס הרבה יותר מסובך.

ללמד תיבה מתי להחזיק הילוך ולא להעלותו, כי יצאת הרגע מעיקול במהירות ואתה עומד לצלול לעוד אחד תוך שניה או שתיים, זה גם לא פשוט.

ליצור תיבה אוטומטית שיודעת לנעול ממיר מומנט בהילוכים 2-3-4 כדי שהמנוע ישאר מחובר פיזית לצמיגים דרך גלגלי שניים , ולא דרך מרק של שמן הידראולי - לטובת שליטה בחרטום ובזנב בתוך פניה תוך שימוש בדוושת התאוצה - זה אולי פשוט, אבל אני לא מכיר אף תיבה יפנית שעושה את זה.

והן לא עושות זאת כיוון שאת כל הדברים שתיארתי עכשיו, לא מסוגל לדמיין מי שנוהג מיום היוולדו בתיבה אוטומטית. ה- AL4 היא התיבה הראשונה שנבנתה כדי לקרוץ גם לחובבי נהיגה.

היא לא חפה מחסרונות (בראש ובראשונה, 4 הילוכים. זה מעט מדי, ויוצר "בורות" מתסכלים ביחסי ההעברה), אבל היא התיבה האוטומטית היחידה שאפשר לנהוג איתה.

לא לנסוע. לנהוג.

מוזר בעיני (או שלא ?) שאין לכך שום ביטוי בקרב עיתונאי הרכב הישראלים. גורם לי לתהות מה הם עושים שם במבחני הדרכים שלהם, לעזאזל. משייטים בכביש 6 ?

• תוכן חדש...