Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבה לגפ"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

מעוניין לדעת מהם כל החסרונות ואך ורק החסרונות מפני שאת היתרונות כולנו יודעים +הפאקים האפשרים בהסבה לגפ"מ

איזו מערכת עדיפה ומבחינת מה(איטלקית או הולנדית)

והאם יש לכם המלצה על חברה עם גב ואחריות ומקצועיות בהתקנה להסבה לגפ"מ

התקשרתי לגרין קאר הם אמרו שהם מופיעים כל שנה באוטומוטור הם מוכרים אפשר לסמוך עליהם?

מצפה לתשובה מבנאדם עם נסיון שכבר הסב או מומחה תודה

פורסם

קצת מידע שאספתי על נושא הגפ"מ ברכבי בנזין:

המע' האיטלקיות הנן הנפוצות והן מתאימות לכמה סוגי רכב ומבצעים כיול של המע' המותקנת לאותו רכב.

המע' ההולנדית יקרה בהרבה כשהיא מגיעה עם כל האביזרים ועם מחשב מותאם ומכויל לאותו דגם מנוע ורכב שאליו המע' ניועדת להתקנה.

בגלל יוקר המחיר כמעט ולא מיובאות ומותקנות מערכות הולנדיות.

החשוב בנושא התקנת מע' גפ"מ זה בעיקר מתקין מקצועי היודע גם להתאים את המע' לרכב המיועד להתקנה, מבצע התקנה איכותית, יודע לבצע כיולים וכוונים כראוי והנו גם מוסך מכונאות רכב רגיל כך שבעל הרב אינו נופל בין 2 הכסאות של מתקין או מכונאי רכב במקרה של תקלות או טיפולים שוטפים.

יש יצרני מנועים שתושבת השתומים במנוע אינה עמידה בפני הגפ"מ והם עלולים להפגע כעבור זמן מה ורק בימים אלו נתקלתי במתקין מע' גפ"מ המתלונן על תקלה כזאת ב 3 מכוניות מזדה 3 שעברו התקנת מע' גפ"מ.

לא לשכוח שגם מע' גפ"מ מחייבת קצת טיפולים שגרתיים, אבל לא יקרים.

יש חשיבות בתדלוק בגפ"מ הנקרא אוטומוטיבי ולא בגז לבישול.

מכל הדברים שכתבתי שטוב לעשותם ולהשתמש בהם ברור מה הוא ההיפך הלא טוב.

יש הרבה מידע על הגפ"מ בפורום גפ"מ שבאתר רכבי השטח www.jeeptrip.com

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

שבת שלום

מידע שמבוסס על קצת נסיון שנאסף

1. התקנת מע' גפ"מ ברכב חדש מבטלת את האחריות ליחידת ההנעה (מנוע וגיר)
  2. היו מקרים שהלכו מנועים לאחר שהג"פמ עבר לשמן
  3. הנסיונות האומללים לחסוך ולהתקין מע' חד נקודתית במקום רב נקודתית (הפרש של 2000 ש"ח) מסבך לרוב את העניינים גורם להופעת קודי תקלה והפרעות בנסיעה
  4. יש הרבה אנשים שלא מצליחים להעביר את המע' הנ"ל רישוי
  5. בהרבה מוסכים, בעיקר במורשי חברות נמנעים מלהתעסק ברכבים עם מע' גפ"מ

לסיום המע' אולי חוסכת אבל גם עושה הרבה בלגאן תוכל לראות אותה בכל זוללי הדלק למיניהם סובארו, אמריקאיות גדולות

וכשרכב בנוי לדלק אז עדיף שככה ישאר

דרך אגב באר"הב נמכרים רוב דגמי GM עם מערכות גז מקוריות

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

העניין היחיד שמטריד אותי הוא עניין הטיפולים השוטפים.

אני גר באזור רחובות יש ברמלה מתקין בשם "חיש-גז" שמעתם עליו? אמרו לי גם שהוא עובד גם כמוסך כללי שוטף לרכבים המונעים בגפ"מ.

קראתי בכתבות שאין כמעט מוסכים שמסכימים לטפל ברכבי גפ"מ מלבד הונדה וסובארו, וזה עניין שמאוד מטריד אותי,

מפני שאני בעל פיג'ו 206 1.6אוט' XT ולא שמעתי על 206 שהוסבה לגפ"מ .

השאלה היא האם אתם מכירים מוסכ\ים באזור רחובות ראשון שמטפלים ברכבים בגפ"מ

מפני שאני לא רוצה להתקע בלי אפשרות לתקן ת'רכב (את הרכב) או להתקע עם מוסך 1 שרק הוא יוכל לטפל ויקרע במחיר ויעשה מה שבא לו.

אגב על "גרין קאר" שמעתם? הם יושבים בבני ברק הם אומרים שהם הבלעדיים שהופיעו בתערוכת אוטומוטור בנושא הסבה לגפ"מ,

והם אמרו לי שהסבה למערכת איטלקית עולה 6900 וההולנדית שהם המליצו עליה יותר מפני שהצריכה יותר נמוכה בה סה"כ הבדל של 500 שקל.

הגיוני?

פורסם

אני יכול להמליץ לך על מתקין טוב ומקצועי למע' הנעה בגפ"מ ושמפעיל מוסך מכונאות וחשמל רכב כללי ועם התמחות מיוחדת במכוניות פז'ו וסיטרואן וכדאי לך לפנות אליו וזה "מוסך מסמיה מ.י" שבצומת מסמיה, טל' 08-8583568 או 08-8587340

או 08-8586881 ובקש את בני.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

פורסם

טוב אני מתיחס רק למה שלא " טוב " (חסרונות) במערכת

1 יש להקטין את מרווח הטיפולים (לא יותר מ 10,000 בכל מקרה )

2 חלק לא קטן מהדגמים מחייב משמנת (עוד מחיר להתקנה והוצאות נוספות על שמן מיוחד )

3 טיפול אח ורק במוסך מורשה גפ"ם

4 אגרת רישוי נוספת (נכון להיום עד 2010 תעלה בהדרגה עד 990 ש"ח לשנה )

5 איסור כניסה לחניונים מסוימים

ואולי יש עוד , אבל לא לשכוח שיש רווח רציני במחיר שכניראה מכסה על רוב הדברים

נ.ב אני עדין לא מעביר את הרכבים שלי לגז זה עדין בבדיקה

מי שרוצה להתקין לשים לב שיש הרבה אנשים לא אמינים בתחום הזה באמת לבדוק עם כמה לקוחות שכבר הרכיבו אצל המתקין

או המוסך ולא לחסוך לשלם על המערכת כולל העברת רישוי ותקינה .

בהצלחה

אורי

פורסם

אני לא בטוח אם אתה מודע או לא אז אני בכל זאת אתייחס - לרכבים חסכוניים

לא כל כך מומלץ לעבור הסבה, אלא אם עושים מעל 35K ק"מ בשנה.

אם הרכב זללן יחסית והקילומטרים בשנה רבים, אין הרבה מה לחשוב, אם אתה מורה לנהיגה, נהג מונית וכו'

שווה לברר כי יש מקומות שמתקינים את המערכת בחינם ובנתאי שיתדלקו אצלם בתחנה (אם קיימת).

בכל אופן, עוד חיסרון הוא התצרוכת שיורדת בכ -5% - 10%.

מה התצרוכת והק"מ שלך בשנה?

מנהל אתר LFS הישראלי.

סימולטור הנהיגה הטוב בעולם.

http://www.lfsisrael.com

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

על רקע עליית מחירי הדלקים האחרונה ראיתי נכון להקפיץ את האשקול הישן.

עברו כמה שנים, כמות תחנות תדלוק בגז גדלה משמעותית, מחיר 95 זינק , טכנולוגיות השתפרו - האם כדאי?

:?:roll:

פורסם

מאוד כדאי,אך בעיקר לרכבים שתיינים

אני התקנתי לקרייזלר וויג'ר מערכת איטלקית (לווטו) ואני מרוצה כבר כ 50 אלף ק"מ

התקנתי בגזפרו שנמצאים במוסך סובארו מרכזי בהרצליה פיתוח.

החסרון המשמעותי הוא בעיית חנייה במקומות שמקפידים על כך וכן תפוסת תא המטען

Audi A4 3.0

פורסם

לדעתי זה הכל שאלה של trade-off כמעט כמו בכל ספק שכזה. כמה אתה נוסע בשנה וכמה בדיוק תחסוך לך מערכת גז? קח בחשבון שהמדינה לא פראיירית וברגע שיהיו יותר ויותר מערכות גז, המס על הגז יעלה ואז לא עשינו כלום, בערך כמו שקרה עם הסולר... חוץ מזה בוא אני אספר לך סיפור קצר:

יש לי חבר שהייתה לו C-5 שהוא קנה אותה עם מערכת גז כבר מותקנת, הוא בעצמו נסע איתה במשהו כמו שלוש שנים בערך 100K ק"מ בלי שום בעיות בכלל. לפני חודש וחצי הוא עשה תאונה הרכב הלך טוטאל-לוסט, לפני שהביטוח לקח את הרכב הוא נסע לאיפה שהתקינו את המערכת גז ופירק אותה. הוא הציע לי אם אני רוצה את המערכת לרכב שלי (אימפלה מנוע 3400 צורכת 6.5 בעיר ו 12 מחוץ לעיר) במחיר פירוק\הרכבה בלבד (בערך 3000 ש"ח למתקין עצמו, חבר שלי לא ביקש כלום עבור המערכת), לאחר התלבטות והתייעצויות עם אנשים שאני מכיר, קרוב שלי בעל מכון בדיקות ידוע באיזור ב"ש אמר לי בשום פנים לא להתקרב במיוחד לא ברכב שלי... כשסיפרתי לו שחבר שלי נסע עם המערכת 100K בלי בעיה הוא ישר שאל אותי אם זה רכב צרפתי, הוא אומר שהרכבים הצרפתיים כבר באים יותר מוכנים לגז בגלל הפופולריות באירופה. בקיצור אני ויתרתי לגמריי ובדיעבד כנראה שהמערכת לא הייתה מתאימה לי או שהייתה צריכה לעבור התאמה ל 6 צילינדרים. בכל אופן החבר שלי קנה בכלל עוד C-5 עם מנוע דיזל ואת המערכת נתן בסופו של דבר לקרוב משפחה שלו שיש לו גם C-5 שנקנתה לפני פחות משנה מטרייד אין עם אחריות של שנה על המנוע. בקיצור תוך שבוע מההתקנה של המערכת המנוע הלך... עכשיו הוא בויכוחים עם הטרייד אין לגבי האחריות (המנוע הלך בדיוק ביום האחרון של האחריות), הם טוענים שזה בגלל מערכת הגז שהותקנה והוא מצידו טוען שלא יכוןל להיות כי זה רק שבוע...

שורה תחתונה - מנוע הלך פתאום ברכב שהכל היה בו תקין, וזה רכב צרפתי זהה לרכב שנסע עם אותה המערכת בדיוק 100K לפני כן...

לדעתי זה הכל עניין של trade-offs וכמה אתה משלם וכמה זה יחסוך לך לעומת הסיכון שיילך לך מנוע פתאום בגלל זה. גם אני שקלתי את זה כשקניתי את הרכב, אומרים שהאמריקאיות למשל ממש בנויות לזה ואכן יש המון רכבים של GM שמגיעים במקור עם מערכת גז אבל זה בדיוק ההבדל ומה שמפחיד אותי, המקוריות וגם איכות הגז פה בארץ שלפי מה ששמעתי שונה מהגז באירופה והוא יבש יותר וזה מה שגורם לחלק מהבעיות, שלא לדבר על תחנות גז שכונתיות שמוכרות בזול אבל לך תדע מה הם שמים לך בדיוק בתוך המיכל. לדעתי אם אתה נוסע משהו כמו 30K לשנה אז זה אולי שווה את הסיכון, במיוחד אם מדובר במנוע זללן.

כדי לתרום לספק כמובן יש את שאלת השאלות: אם מדובר בקטע כל כך איכותי, אמין וזול אז למה כל חברות הליסינג לא מעבירות את המכוניות שלהם ישר לגז? הרי מדובר בחיסכון מטורף במקרה הזה של רכבי ליסינג... למה היבואנים מסירים אחריות על מי שמתקין מערכת גז שאינה מקורית? שאלות לא פשוטות...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
קרוב שלי בעל מכון בדיקות ידוע באיזור ב"ש אמר לי בשום פנים לא להתקרב במיוחד לא ברכב שלי...

אני עם אותו רכב, למה הוא אמר לך לא להתקין? האמת אני גם התלבטתי אבל הצריכה היא לא כזו גבוהה, אני עומד על 8.5 משולב כשהרוב בתוך העיר, פשוט אם אפשר לשלם פחות חשבתי אולי לעשות.

הוא אמר לך לא להתקין מניסיון?

פורסם

כן יוני הוא פשוט אמר לי שלא כדאי להתעסק עם הסיפור הזה ברכב שלי. אמר שכל הסיפור של הגז מתאים יותר לרכבים אירופאיים באופן כללי בגלל הפופולריות של הגז באירופה ובגלל שהם באים עם שסתומים שמותאמים לעניין. הוא אמר לי גם שאם ההתקנה הייתה מקורית מארה"ב אז זה משהו אחר כי כבר נעשו בחברה כל ההתאמות ואין חשש אבל התקנה מקומית על אימפלה זה רק להכניס ראש בריא למיטה חולה.

מצד שני יש כאן בחור עם קוואליר כבר משהו כמו 200K על גפ"מ והמנוע של האימפלה הוא מאותו הסוג - Overhead valves (OHV) ככה שבאמת אי אפשר לדעת. שמעתי גם פעם מעוד מישהו כאן בפורום שדווקא המנועים האמריקאיים הגדולים האלה פחות רגישים לחום הגבוה יותר שנוצר בגלל הגפ"מ ובכלל פחות רגישים באופן כללי ככה שזה לא כזה נורא, אולי זה יכול להיות טוב אולי לא... מבחינתי אישית פשוט מספיק לי שמישהו עם נסיון רחב בבדיקת רכבים והתעסקויות שמכיר כמעט את כל הסוגים אמר לי באופן נחרץ לא להתקרב, זה שיכנע אותי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...