Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לא ארחיב רבות, כולם יודעים שחיפושית זהו רכב זול לקניה ולאחזקה, ואפילו המודלים הישנים והנדירים באמת לא ייזכו בארץ להערכה שלה הם ראויים. כולם גם יודעים, שכולנו חולי נפש פדנטיים שלא יחסכו שקל על הגרוטאה שלהם.

אבי כבר תקופה ארוכה דוחף אותי לגישה של לבנות את הרכב מבפנים החוצה, להפשיט לשלוח לפחחות, לטפל בחלודות. ואז להתחיל להרכיב לאט לאט - כאשר ה-Bug issue כבר טופל ולשאר יש זמן. השיטה שאני דוגל בה - שהרכב כרגע Daily Driver ולאט לאט אני אוסף חלקים שחסרים לאוטו - לא נראת לו, ובורחת מהבעיה האמיתית שלו.

אז עשיתי החלטה, ונסענו אתמול לפחח בשפרעם. הוא עבר על הרכב בסבלנות יתרה, הראה לי כל נק' שצפויה פגיעה, הבין את הראש החולה שלי ונתן הצעה מכובדת (שעושה לי חור בכיס). הוא העריך שהעבודה תיקח חצי שנה, והאוטו יהיה יצירת מופת.

להשקיע את שקליי האחרונים להבאת הרכב למצב שאולי אני לא צריך אותו בו?

להמשיך לנסוע ככה, עד ש...? מה?

למכור כל עוד המצב לא סופני, ולחלום על ייבוא חסר חלודות?

[אומנם הניסוח לוקה בחסר, אבל זה בגלל סערת הרגשות].

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

משכנתא זה קל

פורסם

אני כרגע בהתלבטות דומה .

יש לי חיפושית .

היא צריכה פחחות (אפילו ממש צריכה)

אבל אני צריך רכב נוסע (לא שהיא נוסעת כרגע אבל זה כי נמאס לי מהחנות חלקים)

להכניס לפחחות?

להגשים חלום?

הרבה כסף ....

הבעיה שלי היא שאני אוהב את האוטו ,אבל היא אחרי הכל חיפושית 74 לא דגם נדיר מעיניין ולא החלום הגדול.

מצד שני הבטחתי לעצמי שאת הרכב הראשון אני לא מוכר בחיים.

אז מה עכשיו?

יש לי הרגשה שעד שאני לא מעמיד רכב אחר היא לא תקבל את מה שמגיע לה.

לגביך, אם אתה מוכר שנת 64 אני אשמח לדבר איתך (יש עוד אחת על הפרק).

אבל אני במקומך לא הייתי מכור.

ולכן הייתי משפץ (קל לדבר מתי הגיע למעשים?)

בהצלחה

אומי

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אם אתה ממש אוהב את הרכב ויש לך את הכסף

ואתה חושב שתוכל להסתדר חצי שנה בלי האוטו

אז תעשה את זה תחשוב על איך יראה האוטו אחרי זה שווה הכל

פורסם

ניר

אני נימצא באותו מקום בדיוק מוחלט, את סופי קיבלתי לידי במצב סביר+ מישהו צבע אותה במברשת בצבע חאקי צבאי היו עליה המון תוספות שלא קשורות לכלום, ואפילו חלקי האלומיניום שלה ניצבעו, הכיסא היה במצב סופני וחלודה אבקתית כתומה פשטה על כל חלק אפשרי, כולל במנוע, הצביעה עצמה אינה יקרה מאוד אבל לאחר הצביעה מגיע שלב ההלבשות של חלקי הגומי והאלמיניום הפלסטיקה והסמלים שבלעדיהם העבודה אינה מושלמת, הדבר השני שטיפול נאות מחייב פירוק מלא, והשבתה של הכלי לכמה חודשים דבר המחייב אותי לחזור לתחבורה ציבורית או לימצוא פיתרון נוסף...מי אמר למברטה? והדבר האחרון שהוא הדבר האמיתי, סופי (אל תספר לה) אינה התחנה הסופית - אני מחפש אופנוע אספנות גדול, וגם רכב אספנות קטן... אז נישאלת השאלה מה עושים? איך מחלקים את הזמן והתקציב?

1. עושים לבד! אני פרקתי את כל מה שלא קשור לנהיגה פרופר, ליטשתי לבד את כל חלקי האלומניום, בימים אלה ממש מתאמן על צביעת הג'אנטים המנוע נוקה הוברק וכוסה במעטה ווקס.

2. במקביל התחלתי לצבור מכל מקום אפשרי חלקים לשיפוץ הגדול, גומיות, שטיח, ידיות, סמלים, חלקי אלומניום חדשים וכו'.

3. השקעתי כל מה שקשור בבטיחות יום יומית וכל מה שקשור לטסטים, ואני נוסע עליה יום יום.

המצב שלה רחוק מלהיות מלוקק, אבל יש בה את הקסם שלה הפסקתי את ההדרדרות, ושיפרתי בבטיחות, ואני נהנה ממנה, מה יהיה בעתיד, ימים יגידו, אולי תימכר לטובת בימר הארלי טרייומף ואולי תישאר איתי לדראון עולם, תשופץ תלוקק ותהיה הכי יפה בעיר, זמן יש להחליט וכל עוד אתה נהנה ממנה תן לזמן לעשות את שלו-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

דבר ראשון, חיפושיט חלודה זה כמו כלב חולה, לא מרגישים כלום, הם לא מיתלוננים, אבל יום אחד הם מיתפגרים לך...

כסף זה עניין אישי, ושיקולים כלכליים הם שלך בילבד. כל מה שאנחנו יכולים להגיד לך זה מה אנחנו היינו עושים, והשאלה הנישאלת היא, האם אתה רוצה עיצה מחבורה של אנשים שהרכב שלהם בא לפני כל דבר אחר? ;)

אם אתה חושב לטפל אצל הפחח בשפרעם, ההוא שליד ה"קניון" שלהם, דע לך שהוא תותח... הוא צבע לאחי אאת האוטו, והצבע פשוט תפס טוב. 3 שבועות אחרי הצביעה, אחרי היתהפך עם האוטו, מעט מאוד מהצבע היתקלף.

וגם חלקים של האוטו הזה ששכבו אצלינו בגינה כמה שנים בשמש, לא דהו או היתקלפו.

בקיצור, לך על זה!!!

(גם כן עיצה, ניראה לי שאתה "מת" לשפץ אותה וסה"כ מחפש חיזוקים חיוביים שיעזרו לך להחליט ש"כן" ;) )

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אם אתה חושב לטפל אצל הפחח בשפרעם, ההוא שליד ה"קניון" שלהם, דע לך שהוא תותח... הוא צבע לאחי אאת האוטו, והצבע פשוט תפס טוב. 3 שבועות אחרי הצביעה, אחרי היתהפך עם האוטו, מעט מאוד מהצבע היתקלף.

וגם חלקים של האוטו הזה ששכבו אצלינו בגינה כמה שנים בשמש, לא דהו או היתקלפו.

בקיצור, לך על זה!!!

(גם כן עיצה, ניראה לי שאתה "מת" לשפץ אותה וסה"כ מחפש חיזוקים חיוביים שיעזרו לך להחליט ש"כן" ;) )

גילי

יש לך אולי את הטלפון שלו (או את שם העסק) אני גם מחפש פחח לחיפושית.

פורסם

ניר! מה זה חצי שנה??

את שלי לוקחים רק לשבועיים! קצת הגזים לא? אולי גם תעשה בדיקה אצל עוד פחחים תראה מה ההצעה שלהם?

אני קיבלתי הצעה למייקאובר שלם ב-5 אלפיות. סביר להניח שזה קשור לעובדה שהביאנקי שלי פצפונת ואין בה הרבה חלודות אבל מבחינה כלכלית מצבנו לא כל כך שונה (אם כבר אני חושבת שמצבך יותר טוב משלי).

אני לקחתי על עצמי עוד עבודה וחוסכת עכשיו כסף (עם שתי עבודות אולי אצליח לחסוך את הכסף בערך ב-3-2 חודשים- היות ועכשיו מתחיל הקיץ, החודשים האלו לא קריטיים).

תעשה את השיקול כמה חשוב לך לשמר ולשמור את האוטו הזה. אם החלטת שאתה הולך עם ההרפתקה היקרה הזו עד הסוף, אז כמו שאומרים בתחילת ספר בישול מרוקאי- קודם כל, תרגע!

תנשום עמוק, תהיה סבלני, תקנה קופת חזרזיר קטנה ותתחיל לחסוך- תנסה להספיק לחסוך לקראת החורף ואז תכניס את הרכב לפחחות ובזמן שהוא שם סע קצת באוטובוסים או באוטו של ההורים (הרי עד לא מזמן,אני מניחה,גם ככה זה מה שהיית עושה).

בהצלחה :)

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

פורסם

קודם כל עזוב תמיכה נפשית, תגיד לי איפה אתה גר ואני בא עם בונבונים לעדד :wink:

בדקת עם פחח אחד או עם כמה? ואם בדקת רק עם אחד אז יאללה סע לראות עוד כמה הצעות.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

ניר,כמו שכבר אמרתי לך אלה סדר גודל המחירים.:|

גם אני במצב דומה לשלך,לא יודע אם לשפץ-ואם אני משפץ אז אני עושה הכול וברמה גבוהה+,או האם למכור ולחפש משהו אחר:-( .

בכול מקרה,אני עדיין בודק אצל פחחים-אני אעדכן אותך,

אודה לך אם תוכל להעביר לי את הטלפון של הפחח משפרעם.

אגב,אם אתה צריך תמכיה נפשית אני במכללה בכרמיאל :wink:

עידן

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

ניר כואב לשמוע כי אתה חושב למכור את הרכב אפילו במחשבה

אבל מצד שני אני רואה שאתה משקיע בחיפוש חלקים בפורום החיפושיות

לדעתי אין מנוס מחלודה מפה או משם היא תצא גם לאחר פחחות ניקויי חול ומיגונים שונים

( וביננו אם אין לרכב חלודה אז הוא ממש ממש לא אספנות.)

גם אני הייתי חייב לבחור האם לנסוע ברכב כמו שהוא או להפשיט אותו

החלטתי בסופו של דבר להפשיט זה לוקח המון זמן ועדיין אני לא רואה את הסוף (5 חודשיים)

אבל ביננו מה יותר כיף מלהרכיב את הרכב מחדש

לפרק לקח יומיים שלושה להרכיב אני מרכיב כבר 4 חודשיים

אני מקווה שתבחר באחת מהאופציות של השאיר את הרכב ולא למיכור

עוד דבר קטן שהפריע לי הוא הזלזול המינורי הזה שחיפושית זה לא דבר נדיר ויש עוד הרבה

אז זהו מספרם הולך וקטן וחשוב לשמר אותם

בהצלחה יוסי

סתם תמונות של לפניי ואחריי...

IMG_1154.JPG

IMG_1558.JPG

IMG_1629.JPG

פורסם

לניר

איני מכירך אך אומר זאת

מרבית המשפצים נהנים יותר בדרך למוצר המוגמר ,מאשר המוצר עצמו

האם אתה "פריק" של לפני ואחרי(האם אתה מסתכל על הרכב ורואה אותו (בדמיונך)כבר לאחר השיפוץ )

האם אתה מוצא את עצמך יושב שעות ומתכנן את התוצאה הסופית

אם ענית כן לכל השאלות ,לך על זה ,אבל לא בפרוטה אחרונה אלא עם הרבה רזרבות כסף 20K להפתעות

יגאל

• תוכן חדש...