Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני להעלות נקודה שדי מטרידה אותי,

יש חברי פורום ו/או מנהלים שסבורים כי הם האוטוריטה העליונה בקביעת מה מותר בשינויי רכב ומה אסור,וזה בדרך כלל הולך לפי מה שהם עושים=מותר,מה שמישהו אחר עושה ולא לטעמם=אסור.

שלא יהיו אי הבנות-מאוד חשוב לי לשמור על בטיחות וסביבה נקייה,אבל אני ,כמו כל אחד אחר,

מנהל את מערכת השיקולים שלו בהתאם לתפיסה ולערכים שלי.

עם זאת יש אנשים שכניראה שלא רואים את הדברים כמוני ולכן בתוקף היותם ב"דרגה בכירה" יותר ו/או פז"מ הודעות (או whatever) ולכן מכופפים את הדברים בהתאם.

אז כמה דוגמאות להמחשה למתחכמים שביננו:

השתלת טורבו ברכב=צריכת דלק מוגברת=פליטת מזהמים מוגברת=זיהום אויר מוגבר=לא חוקי=פושע

מכוניות זוללות דלק למיניהן=אמריקאיות / מוגדשות / או סתם לא יעילות=צריכת דלק גבוהה=פליטת מזהמים גבוהה

הגדלת מידות צמיגים=יותר אחיזה=אבל שווה גם יותר התנגדות למנוע=צריכת דלק מוגברת=פליטת מזהמים גבוהה

פילטר פתוח=יותר אויר=יותר דלק=עליה בפליטת מזהמים

נהיגה יותר אגרסיבית=צריכת דלק מוגברת=פליטת מזהמים גבוהה

ווסת לחץ דלק=יותר דלק מתבזבז(לטוב ולפעמים לרע)=פליטת מזהמים גבוהה

מנוע שצורך שמן (גם אם זה קצת)=שריפת שמן לאויר=פליטת מזהמים

ואחרון חביב-ממיר מרוקן/ללא ממיר=יותר דלק=פליטת מזהמים גבוהה

ולא חסרות דוגמאות נוספות...

אז בפעם הבא שאת/ה מעבירים ביקורת על מישהו אחר בעניין הזה,קחו דקה לחשוב על המשפט הבא:

"הפוסל במומו פוסל"

פורסם

אני אולי מסתובב כאן פחות זמן ממך,אין לי אלפי הודעות וההכרות האישית שלי עם חברי הפורום מסתכמת באיש אחד בדיוק,

אבל אני קורא די הרבה מהשרשורים שמתפרסמים כאן , במיוחד אודות שיפורים למיניהם ואני חייב לציין שממש אין לי מושג על מה אתה מדבר ,

המגמה של פורום שוחרי סביבה שאתה מנסה לצייר כאן לדעתי מוטעית!

פורסם

אני חושב שאתה טועה. וטועה בגדול.

אתה יכול לראות ממתי אני כאן בפורום ככה שהדעה שלי מאוד מקיפה.

בעיקר בנושא השיפורים שהזכרת- שהנושא הזה כבר אפילו קיבל קטגוריה משלו, יש מספר נאה של בעלי מקצוע ויודעי דבר שאין להם שום סיבה לא להיות אובייקטבים, אלא להיפך-לתת כיוון ומענה לתחילת דרכם של אלו הרוצים אך לא יודעים כיצד ואיך.

דווקא לאחרונה כן שמים דגש על דברים חשובים ורלוונטים לכלל הציבור הגולש בפורום בעל רישיון נהיגה (לא רק בעלי הספורטיביות), כגון איכויות צמיגים, שיפורי בלימה/אחיזה, איכויות שמנים/דלקים וכו'.

נכון שלא הכל ורוד, וגם לי ישנם השגות בנושאים מסויימים, אבל בכל הקשור למה שציינת... אני לא רואה ביסוס כלשהו.

אמיר.

פורסם

אני רואה את הנקודה שלך ויש לי גם את ההרגשה שאני יודע אפילו בגלל איזו הודעה פתחת את השרשור הזה.

אין תשובה חד משמעית לנושאים שהעלית.

יש מגמות שונות בפורום בגלל שהן מייצגות דעות של אנשים שונים, חלקם יודעים יותר וחלקם פחות, בלי קשר להיותם משתמשים מהשורה או מנהלים.

מטרת הפורום העיקרית היא לחנך לתרבות מוטורית על שלל זרמיה וגווניה, לדעתי הכיוון הכללי נשמר.

מוטי

פורסם

מוטי,אני שמח שהבנת את הנקודה שלי.

זכותו של כל משתמש/מנהל שתהיה לו דעה וכיוון חשיבה שונה משלי,

בשביל זה כולנו כאן חולקים את דברינו ולא שומרים לעצמינו.

עם זאת אני חושב שצריך לשקול טוב את התגובות אחד כלפי השני

כי אף אחד מאיתנו לא עושה הכל כמו שצריך ב100 אחוז.בכל התחומים.

רובינו עורך שינויים כאלה או אחרים ברכבים שלנו-חלקם חוקיים חלקם לא,

חלקם משמעותיים יותר חלקם פחות,

ורובינו עברים על החוק פעם ב..

אבל זאת אחריות שאנו לוקחים על עצמינו כאנשים בוגרים.ונכון שזה משפיע גם על אנשים אחרים.

דוגמא נוספת - שמישהו מספר על כך שהוא ניתפס במהירות מופרזת,חלקינו עושה "עליהום"

אבל אם נהיה כנים לפחות עם עצמינו,מי מאיתנו לא עבר את המהירות המותרת בחייו?

ההבדל היחידי הוא בנסיבות ו/או בפער המהירות בין המותר לנמדד

ואפשר להמשיך עד אינסוף...

נקודה להבהרה-מעולם לא טענתי(או חשבתי) כי כל חברי הפורום "חוטאים" בצורה כזאת או אחרת,

רק חלק מהחברים בחלק מהזמן.

שיהיה לנו שבוע נפלא...

פורסם

אני לא חושב שיש מישהו פה בפורום שיעשה "עליהום" על מישהו רק בגלל שהוא עבר את המהירות המותרת. כולנו עושים את זה כל הזמן.

הבעיה היא כשמישהו נוהג גם מהר, וגם בצורה מסוכנת, או מתגאה בעובדה שהוא "גבר גבר". כשעושים את זה, זה משפיע על כולנו, בין אם בגלל שאנחנו יכולים להתקע בו, או בגלל שאנחנו צריכים לשמוע ברדיו באמצע הנסיעה "מחבל בחיי אדם..."

בשאר הדברים, אני נוטה להבין אותך.

פורסם

לא יודע אם המובאה הבאה תנחם אותך, אבל בכל זאת אנסה - והיא כמובן מדברי חנניה רייכמן ז"ל:

בחטאים מודה כל איש,

אבל כל חטא לחוד מכחיש.

יוסי

• תוכן חדש...