Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

הגיר הרובוטי המוכר יותר בשם איזיטרוניק

קיים באופל קורסה משנת 2001

זוהי תיבה ידנית רגילה כאשר במקום ידית הילוכים רגילה

ישנה ידית שמזכירה גיר אוטומטי

על הגיר ישנה יח מנועים אחד בורר אחד משלב

המצמד הוא מצמד מכני שמופעל עי יח ממוחשבת שמפעילה גם את מנועי השילוב

לפחות לגבי האופל אני יכול להעיד שהרכבים נוסעים כמו אוטומטי עם תצרוכת דלק של גיר ידני

כל הרכבים עם תיבת הילוכים כזו ולא משנה מאיזה תוצרת חייבים מוסך מורשה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני רוצה לקנות את הטויוטה החדשה וידוע לי שיש לה את הגיר הרובוטי.

יש למישהו מושג איך הגיר הזה הטויטה החדשה?{יש שיפורים ביחס לגיר של היריס}

ואיך הטויוטה החדשה באופן כללי ? האם כדאית?

לאף אחד אין כאן מושג אמיתי ומקצועי בקשר לגיר הרובוטי של הקורולה החדשה-לרוב קראתי בחודש האחרון הערות עוקצניות לאלו שכנראה שונאים טויטה אך אין להם שום בסיסי כי אף אחד מהם לא נסע בטויטה החדשה.

גם אני לא - ואני ממתין לרכבי ההדגמה.

מה שכן אני יכול לספר לך שנסעתי לפני 3 ימים ברכב ההדגמה של הונדה סיביק 5 דלתות- תוצרת אנגליה (כמו האוריס של טויוטה) ולה יש גיר רובוטי 6 הילוכים ומאד נהנתי מהנסיעה בה- למרות הרבה קישקושים פה שהמכונית "קופצת" וזה "זוועה" ועוד כל מיני ביטויים שאני לא רוצה להתייחס אליהם.,

תפקוד הגיר הרובוטי ברכב ההדגמה של הונדה, הוא בדיוק כמו גיר ידני רגיל שיש לי בניסאן סאני שלי-רק כמובן בלי קלאץ ברגל אלא ע"י קלאץ רובוטי של המחשב. גם הנסיעה במצב של אוטומט מלא של התיבה היא נחמדה מאד, וצריך להתרגל אליה - לקח לי 5 דקות- שצריך בעדינות לשנות קצת את הלחיצה על דוושת הגז לפני השינוי של המהלך האוטומטי.

לגבי זינוק בעליה עם מעצור יד - אז מה אני עושה את 40 שנה ואף פעם זה לא הפריע לי.

נראה לי שאם אקנה בסופו של דבר רכב עם גיר רובוטי- רוב הזמן אהיה במצב ידני - חוץ מאשר בתוך העיר בפקקים שאז התיבה תהיה במצב אוטומט.

לפי כל מה שקראתי באינטרנט, וחפרתי הרבה בחודשיים האחרונים, וגם בשיחות עם 2 מנהלי מוסכים ( נכון מוסכי שרות של פיאט שהכניסו את הרובוטית כבר לפני שנתיים) ועם אנשי מקצוע בתחום- המגמה בכל הרכבים האירופיים כולל היפניות שמיוצרות באירופה ובשביל אירופה - לעזוב את התיבה הרציפה האוטומטית הבעייתית, ולעבור לגיר רובוטי.

ישנם שמועות שגם חברת ניסאן מעבירה את רוב הרכבים שלה במודלי 2009 לגיר רובוטי.

זאת הקידמה ואף אחד לא יוכל לעצור אותה וביחוד לא כל הקישקושים שכותבים פה על התיבה הזאת-

מי שירצה גיר אוטומטי מיושן - יעבור לגור בארה"ב

פורסם
צודק וברכבי גולף כבר משנת 2003 קיים גיר רובוטי, מה לעשות עם קובעים את הטון וכולם רצים אחרים.

שאלתי אתמול בסוכנות הראשית-ואף אחד לא אמר לי על גיר רובוטי של הגולף ?

האם בכלל יש גולף עם גיר רובוטי או הכל אוטומט ( יש גם דגם ידני רגיל-זה אמרו לי)

פורסם
צודק וברכבי גולף כבר משנת 2003 קיים גיר רובוטי, מה לעשות עם קובעים את הטון וכולם רצים אחרים.

איזה מזל שיש את הגולף,אחרת טויוטה היו ממשיכים עם הגיר האוטומטי העלוב שלהם...לא כך?!

ועוד משנת 2003, פשוט לא להאמין,מכונית שהקדימה את זמנה.

עם כל הכבוד , ויש כבוד , גולף זה גולף,וטויוטה זה טויוטה, שני הרכבים מיועדים לפלחי שוק שונים במקצת, ולא אכנס לעניין ההבדלים בין השניים כרגע כי זה יתפתח לויכוח אין סופי.

בעניין הגיר הרובוטי של טויוטה,אי אפשר לומר עליו הרבה ולא על אמינותו, למרות שזה טויוטה, עדיין, קשה לומר.

פורסם
עם כל הכבוד , ויש כבוד , גולף זה גולף,וטויוטה זה טויוטה, שני הרכבים מיועדים לפלחי שוק שונים במקצת, ולא אכנס לעניין ההבדלים בין השניים כרגע כי זה יתפתח לויכוח אין סופי.

בעניין הגיר הרובוטי של טויוטה,אי אפשר לומר עליו הרבה ולא על אמינותו, למרות שזה טויוטה, עדיין, קשה לומר.

שני הרכבים (גולף וקורולה, לא גולף וטויוטה) מיועדים בדיוק לאותו פלח שוק. וגם אם לא היו, אין שום קשר בין זה לבין הגירים המותקנים בשתיים. מעבר לכך, גיר ה-DSG עובד באופן שונה לגמרי מהגיר הרובוטי המצוי בקורולה, וגם בין השניים אי אפשר להשוות בדיון הזה.

באשר לגיר בקורולה - אם הוא זהה לזה של היאריס אז כן - הוא בהחלט מאוד מעצבן ולראייה העובדה שהיבואן דורש מהקונים לחתום כי נהגו ברכב טרם הקנייה והם מרוצים מתפקוד הגיר.

אין לי שום בעיה עם הקדמה - אני מברך שכלולים טכנולוגיים. אבל קודם כל צריך שיעבדו היטב, והגיר הזה במתכונתו הנוכחית פשוט לא עושה את זה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הטון של רוב היצרנים הולך לכיוון תיבות רובוטיות.

תיבות רובוטיות הן תיבות ידניות באופן מושלם (גלגלי שיניים, סינכרונים, הילוכים ומצמד) עם פיקוד.

איזה פיקוד ? יש תיבות עם פיקוד אלקטרוני\חשמלי ויש תיבות עם פיקוד אלקטרוני\הידראולי.

דוגמאות: סנסודרייב של C3 היא תיבה עם פיקוד אלקטרוני\חשמלי - ואילו באלפא ("סלספיד") וב- C4 פיקאסו החדשה, יש תיבות עם פיקוד אלקטרוני\הידראולי (בפיקאסו עדיין ימשיכו להציע תיבות AL4 במקביל לתיבה הרובוטית).

ישנם יצרנים שלקחו תיבת הילוכים ישנה, כשרה למהדרין (זהה לחלוטין לדגמים אחרים ידניים שנעים על הכביש) והתאימה לו מנגנון רובוטי. במקרים אחרים בנו היצרנים תיבות ידניות חדשות, כדת וכדין, המיועדות מלכתחילה להיות רובוטיות. זה מתחיל בתיכנון פנימי קטן ויעיל יותר (וקל יותר) וכלה בפתחים מתאימים למפעילים החשמליים\הידראוליים וביטול חורים מיותרים שיש בתיבות רגילות (למשל: חור ייעודי לחיישן מהירות ושאר ירקות).

אם כבר הזכירו את העניין שבתיבות רובוטיות צריך לבצע זינוק בעליה כי האוטו מתדרדר והשילוב לא תמיד אופטימלי - אז יש חדשות גם בעניין הזה. ב C4 פיקאסו החדשה קיימת מערכת אלקטרו-הידראולית שבאמצעות פיקוד מחשב (ESP) יודעת לבצע זינוק בעליה לפי פרמטרים המוזנים במחשב (מעל זוית של X מעלות) וכך פתרו את בעיית הרכב המתדרדר בין עזיבת דוושת הבלם ומעבר לדוושת התאוצה. בנוסף לזה, ברכב הספציפי הנ"ל, בנו תיבת הילוכים בעלת 6 יחסי העברה המיועדת אך ורק להיות רובוטית. יש לה מצמד נורמלי לחלוטין, שמן גיר רגיל כמו בכל גיר רגיל אחר, וכמובן - מערכת רובוטית לשליטה. נכון לרגע זה עושה רושם (חזק לחלוטין) שהתיבות הללו משתפרות בצורה מדהימה והן העתיד. המשקל אגב, קטן בשליש מתיבה אוטומטית הידראולית "רגילה".

אט אט, בזכות המחשבים, לתיבות תהינה האפשרות לשלוט באופן מושלם בהעברת ושילוב ההילוך (לטובת נוחות) - בזכות האפשרות לשלוט על דוושת הגז (מצערת ממונעת שכבר קיימת ברוב המכוניות המודרניות) הן יוכלו להרפות בעצמן מעט את הגז ובמידת הצורך, כמו במערכת של אלפא\C4 - לבצע גז ביניים ב-ע-צ-מ-ן בהורדת הילוך.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני רוצה לקנות את הטויוטה החדשה וידוע לי שיש לה את הגיר הרובוטי.

יש למישהו מושג איך הגיר הזה הטויטה החדשה?{יש שיפורים ביחס לגיר של היריס}

ואיך הטויוטה החדשה באופן כללי ? האם כדאית?

רק בישראל, במקום לערוך נסיעות מבחן ולדעת איזה רכב מתאים לך, קודם בוחרים מה רוצים ורק אח"כ מבררים את הנתונים.

אף אחד לא נסע עוד על הקורולה החדשה, אז אף אחד עוד לא יכול להגיד לך איך היא. אם הגיר הרובוטי זהה ליאריס החדשה (ועפ"י הנתונים מהעולם הוא כך) הרי שמדובר על גירסה נחותה של גיר רובוטי אשר יגרום לך לקחת לפני כל נסיעה כדור נגד בחילה, בגלל כל הנידנודים ברכב. לדעתי, אסור לך לקנות את הרכב לפני שתבדוק אם זה מתאים לך!

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
רק בישראל, במקום לערוך נסיעות מבחן ולדעת איזה רכב מתאים לך, קודם בוחרים מה רוצים ורק אח"כ מבררים את הנתונים.

אף אחד לא נסע עוד על הקורולה החדשה, אז אף אחד עוד לא יכול להגיד לך איך היא. אם הגיר הרובוטי זהה ליאריס החדשה (ועפ"י הנתונים מהעולם הוא כך) הרי שמדובר על גירסה נחותה של גיר רובוטי אשר יגרום לך לקחת לפני כל נסיעה כדור נגד בחילה, בגלל כל הנידנודים ברכב. לדעתי, אסור לך לקנות את הרכב לפני שתבדוק אם זה מתאים לך!

אשמח לשמוע ממך באילו תיבות רובוטיות - כלומר באילו רכבים- נהגת והיו לך תופעות כאלו ??

פורסם

טויטה יאריס החדשה, אופל קורסה איזיטרוניק, פיאט פונטו ספייס.

הגיר היחיד בו התגובה הייתה נסבלת היא הפולקסוואגן גולף וסקודה אוקטיה החדשה שהיו מצוידת בגיר הנ"ל ובאמת לא "סבלו" מאותו טילטול בעת העברת ההילוך.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

אני אמנם לא הוא, אבל נהגתי על סלספיד של אלפא (במגוון מכוניות), איזיטרוניק של אופל, גיר רובוטי של פונטו גרנדה, גיר רובוטי של יאריס חדשה ובטח עוד כמה מכוניות שאני לא זוכר. אצל חלקם זה גרוע יותר ואצל חלקם זה גרוע פחות, אבל זה עדיין לא זה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
טויטה יאריס החדשה, אופל קורסה איזיטרוניק, פיאט פונטו ספייס.

הגיר היחיד בו התגובה הייתה נסבלת היא הפולקסוואגן גולף וסקודה אוקטיה החדשה שהיו מצוידת בגיר הנ"ל ובאמת לא "סבלו" מאותו טילטול בעת העברת ההילוך.

ראה לי ש"השחלת" את הפונטו ספייס שלא לצורך.

הנושא הוא גיר רובוטי, ואילו לפונטו יש גיר רציף עם יחסים מסויימים שנקבעו מראש למצב הידיני.

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...