Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין אותך , אתה באמת חושב שמהירות הורגת ? או שיש כאן משהו אחר ? או ששמא המהירות הספציפית הזו ?

בברכה יהודה

אני ממש לא חושב שמהירות הורגת. אני חושב שיש להתאים את המהירות לתנאי הדרך.

אם הוא נסע עם עוד חברים על הכביש, ועקפו אחד את השני, מה שאומר שהם לא נסעו בצורה רגועה, ומדובר עוד על כביש הערבה - אז בהחלט מגיע לו.

כביש הערבה לא בנוי למהירות שכזו, הוא גם לא בנוי ל150..

כביש דו-כיווני, נתיב אחד לכל כיוון, בלי גדר הפרדה, כביש שעולה ויורד לכמעט כל אורכו, שוליים של אולי 50 סנטימטר בכל צד..

זה ממש לא כביש למהירות שכזו.

ואם בןאדם לא יכול להפעיל את השיקול דעת שלו לגבי מהירות המתאימה לתנאי הדרך הללו - אז כנראה שמקומו לא על הכביש הציבורי.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם אתה יודע שהוא נהג אחראי ושולט היטב על הרכב , אני ממליץ לך ללכת לקנות לו ולנטיין ובליינדר , זה יחסוך בעתיד את העו"ד ואת הקנסות כך שזה מאוד משתלם . לדעתי זו ההוצאה הגדולה הראשונה שאעשה על רכבי (לאחר החלפת צמיגים )

ולכול אלו שצרחו על שמגיע עונש , העונש מגיע למדינה על זה שהפכה את המהירות לאוייב העם ולכן לא מחפשת מה באמת גורם לתאונות , אז צאו מהסרט שאתם חיים בו . 180 ברכב הנכון ובכביש הנכון ובידי נהג שיודע מה הוא עושה זה הרבה יותר בטוח מ90% מהנהגים על 90/100/110 .

בברכה יהודה

כבר הרבה זמן שלא יכולתי להסכים כלכך עם בנאדם!

פשוט מילה במילה!

אז נכון ישנם כבישים בארץ (והרבה) שאינם מותאמים מבחינת מצבם הרעוע למהירויות כאלו אבל נהג מיומן מספיק יודע להתאים עצמו למצב הכביש ויודע מתי הוא יכול ללחוץ קצת (הרבה) על הגז.

אמנם המהירות יכולה להחמיר את עצמת התאונה אבל ברוב המקרים היא לא הגורם הישיר!

ברגע שנהג הוא פשוט נהג לא טוב ולא מוצא את עצמו על הכביש זה לא משנה גם הוא ייסע במהירות 70קמ"ש , כי בסופו של דבר הוא ייגרום לתאונה!

אז נסכם בזה שהמהירות היא לא מה שתהרוג אותך אם אתה יודע מה אתה עושה.

מה שכן הורג זה - אלכוהול!

פורסם

180 ברכב הנכון ובכביש הנכון ובידי נהג שיודע מה הוא עושה זה הרבה יותר בטוח מ90% מהנהגים על 90/100/110 .

בברכה יהודה

הבעיה שלי עם מי שעלול לחשוב שהוא יודע מה שהוא עושה ונוהג ב180 (ויגלה שטעה)...

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם
אלכוהול גורם לקלות דעת.

קלות הדעת היא זאת שהורגת.

הלוואי שכל מה שגורם לו האלכוהול הוא קלות דעת.

שכחת לציין את הסיבות העיקריות שהן:

חוסר עירנות

חוסר שליטה עצמית

דיילי , הן בשמיעה והן בראייה = טשטוש , בלבול , סחרחורות

וזמן תגובה איטי פי כמה!

הבעיה שלי עם מי שעלול לחשוב שהוא יודע מה שהוא עושה ונוהג ב180 (ויגלה שטעה)...

צודק, אבל מה שיותר מסוכן זה ששיכור יכנס בפתאומיות לנתיב של הבחור הנ"ל שתיארת או סתם ייסע בזיגזגים ויבהיל אותו.

פורסם

אני עוד לא שמעתי על אף בןאדם שנהרג ממהירות..

היו מקרים שאנשים נהרגו מהקטע המוזר הזה של לעבור ממצב תזוזה, במהירות של עשרות ומאות קמ"שים, למצב עמידה..

אבל סתם מהירות לא הרגה אף אחד.

ובכל זאת - תמשיכו לפזז לכם בכל אשכול בפורום שמהירות לא הורגת.. אבל מה לעשות היא כן..

כי תאונה במהירות של 190 קמ"ש לא תתן את אותו אפקט של תאונה ב20 קמ"ש.

אז אולי היא לא הגורם לתאונה - אבל היא בהחלט הגורם למוות.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

נכון שתאונה במהירות של 190 קמ"ש לא תיתן את אותו אפקט של תאונה ב 20 קמ"ש אבל עדיין צריך למצוא את הפשרה ההגיונית בין מהירות לסיכון. אין ספק ש 190 קמ"ש היא מהירות שלא מתאימה ל 99% מכבישי הארץ (ובטח לא לכביש הערבה) ול 90% מהרכבים בארץ אבל בינה לבין 120-130 המרחק עצום.

מהירות מתאימה לרכב ולתנאי הדרך לא הורגת ולא מסוכנת מידי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כי תאונה במהירות של 190 קמ"ש לא תתן את אותו אפקט של תאונה ב20 קמ"ש.צודק

אז אולי היא לא הגורם לתאונה -הגורם לתאונה זה שמרוב שכול הזמן מפמפמים לכולם שזה אוייב הציבור מספר 1 ,במקום לפמפם שתלמד לנהוג כמו שצריך ע"י הפיכת העברות הרציניות למכת מדינה אבל היא בהחלט הגורם למוות .

עוד לא קרה אף פעם בהיסטוריה שאם חיפשת את המטבע לא במקום שאבדה לך אלא מתחת לפנס שמצאת את המטבע שאיבדת.

וברגע שלא המהירות הורגת אבל אותה אתה מחפש, אתה לא מחפש מה כן הורג ולא מטפל בו , כי כול התשומת לב מופנית לאפיק שאין בו תועלת . ועכשיו הרי לא תודה שבזבזת מילארדים ושנים על חיפוש עקר , אז מה תעשה ? תכניס לכלא ותשלול את חירות הפרט ואת רכושו ?!!

אם ככה הדברים נעשים המרחק ביננו למדינת משטרה הוא קטן מאוד

בברכה יהודה

פורסם

מהירות לא הורגת? שימו לב לקטע הבא מתוך YNET בנוגע לאתמול בלילה:

בתאונה שארעה לפנות בוקר בין הרצליה וכפר-שמריהו נהרגה אישה אחת וארבעה נפצעו, בהם אחד באורח בינוני. התאונה התרחשה כאשר מכונית פרטית התנגשה במשאית, ביציאה הצפונית של נתיבי אילון.

על פי הערכות ראשוניות, בני זוג כבני 30 נסעו ברכב מסוג טויוטה בנתיבי איילון לכיוון צפון. כאשר הגיעה המכונית לקצה הכביש בהרצליה, ככל הנראה בגלל מהירות מופרזת, הנהג איבד שליטה בפנייה לרחוב הבריגדה היהודית בהרצליה, המכונית עלתה על אי תנועה, פגעה בעצים ובעמוד תאורה והמשיכה לנתיב הנגדי. במקביל, הגיעה ממול משאית עם מנוף לאיסוף גזם ושני הרכבים התנגשו חזיתית בעוצמה רבה.

גם אני נסעתי אתמול לפנות בוקר בכביש הזה, ואם היה לי קצת פחות מזל זה היה בקלות יכול להיות אני במקום אותו נהג משאית..

תגידו מה שתגידו, יש חוקי פיזיקה, ובמהירות מסויימת בתוך סיבוב האוטו ייזרק מהכביש ולא משנה עד כמה אתה נהג מיומן..

חוץ מזה, מי שנוסע במהירויות כאלה הוא פשוט אידיוט שכנראה הרישיון שלו לא חשוב לו יותר מידי..ספרתי אתמול בדרך הביתה מהרצלייה (נסיעה של כ20 דקות) כ-5 ניידות של משטרת התנועה!

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

פורסם

יש מהירות מופרזת ביחס למותר בחוק ויש מהירות מופרזת ביחס לתנאי הדרך

תקרא את ההודעות הקודמות, כולם כמעט אמרו שצריך לנסוע בהתאם לתנאי הדרך, כלומר אם בסיבוב הזה מותר 60 ואפשר רק 55 אז לנסוע רק 55

לעומת זאת אם בסיבוב אחר מותר 30 ואפשר 100, אם תיסע 50 כנראה שלא תאבד שליטה

פורסם

עוד דבר בקשר לכתבה.

זה שכתבו בYNET שסיבת התאונה היא כנראה מהירות לא אומר שזו הסיבה.

הרי אף אחד עוד לא הספיק לבדוק את הרכב ואת המקום כדי ללדעת עם לא היה כשל תכני או כל סיבה אחרת.

אין ספק שאם יעוף לך גלגל ב190 או ב30 יהיה הרבה הבדל בתוצאות....

חוץ מזה אני לא אתפלא אם המשטרה כהצדקה עצמית נוטה להאשים תאונות בעברות שקל לעקוף.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

יתרונה היחסי של הנסיעה המהירה, כמובן בהתאם לתנאי הדרך והסביבה, מתבטא בערנות גבוהה של הנהג. כל מי שנהג באיטליה למשל, יבין על נקלה מהי כוונתי. נהגי הארץ מצטיינים דווקא בנסיעה איטית, מרושלת וחסרת התחשבות. מעובדה זו צומחת הנסיעה בנתיב השמאלי, בלא קשר למהירות, התעלמות מרמזורים ותמרורים, מעבר חסר אחריות בין נתיבים ועוד. כל אלו אינם נובעים מנסיעה מהירה אלא להיפך, מפיזור דעת וחוסר ערנות.

אגב, דיבור בטלפון סלולארי תוך נהיגה מדגים באופן יוצא מן הכלל את שאמרתי למעלה. אם תראה רכב נוסע לאט, מזגזג בין נתיבים ובכלל מהווה סכנה ממשית לשאר משתמשי הדרך, רוב הסיכויים שנהגו פשוט מדבר בטלפון.

פורסם
יש מהירות מופרזת ביחס למותר בחוק ויש מהירות מופרזת ביחס לתנאי הדרך

תקרא את ההודעות הקודמות, כולם כמעט אמרו שצריך לנסוע בהתאם לתנאי הדרך, כלומר אם בסיבוב הזה מותר 60 ואפשר רק 55 אז לנסוע רק 55

לעומת זאת אם בסיבוב אחר מותר 30 ואפשר 100, אם תיסע 50 כנראה שלא תאבד שליטה

גם בכביש ישר ומעולה יכול להיות מכשול באמצע הדרך, שיגרום לך לבצע סטייה פתאומית כדי לעקוף אותו, שבמהירות גבוהה מידי תוביל להתהפכות.

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

פורסם
אני עוד לא שמעתי על אף בןאדם שנהרג ממהירות..

.

תעשה לי טובה!.

____________-

לכל מי שחושב שבארץ אפשר לנהוג על 180 שיקח סיכה ויפוצץ את הבועה שהוא חי בה. בארץ תשתית הכבישים דומה לתשתית כבישים מהמאה ה19. הכביש המרכזי בארץ: כביש 1 לאורך כל אורכו רק 2 נתיבים ולפעמים כשנמצא תקציב הוסיפו ל 3, הכביש מפותל כמו מגלשת מים. כשנסעתי בגרמניה באוטובאן באזור מינכן, יש 6 נתיבים והכביש ישר כמו סרגל, במקום כזה מותר לנהוג על כמה שתרצה.

סיבה שניה: בגרמניה מרסדים נמכרים כמו מאזדות, אם מישהו יעשה תאונה עם מרסדס ב180 יש לו יותר סיכוי לשרוד מאשר אלי כהן שנוסע על פיאט אונו ב180.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

• תוכן חדש...