Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קדמית סליחה *

דבר שני שאני רוצה לדבר עליו , המהירות אכן משפיעה ( כח היוצא מהמרכז יותר גדול לכן החלקה יותר רחבה )

:shock: אני אחזור אחר כך

שמר זה אתה?!

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שמר זה אתה?!

לא אולי תנסה מיקסבוי תקלע יותר טוב . :wink:

BMW M3 לבעלי לב חזק !!!

Everybody makes mistakes, that’s why they put erasers on pencils!!

פורסם

הכוונה היא שחוקי הפיזיקה משתנים בעת שינוי הרכב

או שלא למדת עברית, או שלא למדת פיזיקה.

לשנות חוקים - כלומר - לשנות את המשוואה. זה כמו שתגיד עכשיו שזמן הוא מכפלה של מהירות בדרך, לצורך העניין.

לשנות את הכוחות הפועלים - כלומר, לשנות את המשתנים. לדוגמא - כאשר אתה נוסע שעה במהירות 100 קמ"ש , אתה נוסע 100 ק"מ. כאשר אתה נוסע חצי שעה במהירות 50 קמ"ש , אתה נוסע 25 ק"מ.

כנ"ל לגבי כוחות שפועלים על רכב בצירו הקדמי או האחורי, או מצידי כח הכובד. החוקים נשארים זהים.

קאפיש ?

פורסם

ראיתי את השאלה רק עכשיו, ולמרות שכל הפילוסופים והפיזיקאים הגדולים כבר ענו, אני מרגיש צורך לענות כי בבעלותי בדיוק שתי המכוניות שהשואל שאל עליהן:

E30 1987 עם מנוע 1800 מוזרק, ידנית.

E46 2000 עם מנוע 1900, אוטומטית (כי אי אפשר למצוא ידניות בארץ).

אז ככה: ה-E30 מצוידת בבולמי זעזועים וצמיגים חדשים, פרונט מכוון, ואין לה הגה כח. לאחרונה הוספתי לה מוט מייצב אחורי. מעולם היא לא החליקה לי בנסיעה, אלא אם כן גרמתי לכך במתכוון. בכביש יבש הנהיגה היא פשוטה לחלוטין, אלא אם כן אתה מגזים במהירויות הפניות. בגשם הראשון היא כבר משדרת לך בעדינות שלה, שכדאי לנסוע יותר לאט אם לא הבנת זה לבד. יצאתי איתה בכוונה בשלג באמצע הלילה - ואז התחושה היא כבר כמו בסקי, החלקות כל הזמן גם במהירות איטית.

ה-E46 נותן הרגשה של אוטו הרבה יותר חזק, למרות שהוא לא. התחושה היא של אחיזת כביש טוטאלית שלא תאכזב בשום מצב של נהיגה נורמאלית ומהירה בגדר הסביר. אפילו לא צריך להיזהר בלחיצה על הגז כי בקרת המשיכה עושה את זה בשבילך.

במעבר מרכב אחד לשני אתה מרגיש שהרכב החדש מוריד הרבה ממה שנדרש ממך כנהג, זה טוב וזה גם חבל.

לסיכום: בתשובה למה שתמיד שואלים אותי: הנעה אחורית זה לא מסוכן? אני עונה: אם אתה מחפש צרות הם ימצאו אותך. אם לא, אז סע לשלום ותהנה מהתחושה הנעימה ביציאה מכל סיבוב.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
זה בדיוק מה שהוא אמר, חוקי הפיזיקה משתנים.

:roll:

תודה רבה אופיר :wink: .

ואני חוזר ואומר שוב "חוק הוא חוק" , אגב זה ציטוט שלי, אני כתבתי את זה למעלה לפני רק שיש פה אנשים שאוהבים לדלג על המשפטים החיוניים.

דבר שני, לא אותם חוקים פועלים על אותם צרירים, כיוונים, מומנטים וכו'..בעת פניה ברכב .

BMW M3 לבעלי לב חזק !!!

פורסם
או שלא למדת עברית, או שלא למדת פיזיקה.

לשנות חוקים - כלומר - לשנות את המשוואה. זה כמו שתגיד עכשיו שזמן הוא מכפלה של מהירות בדרך, לצורך העניין.

לשנות את הכוחות הפועלים - כלומר, לשנות את המשתנים. לדוגמא - כאשר אתה נוסע שעה במהירות 100 קמ"ש , אתה נוסע 100 ק"מ. כאשר אתה נוסע חצי שעה במהירות 50 קמ"ש , אתה נוסע 25 ק"מ.

כנ"ל לגבי כוחות שפועלים על רכב בצירו הקדמי או האחורי, או מצידי כח הכובד. החוקים נשארים זהים.

קאפיש ?

פה אתה שינית ערכים ולא כוחות "גאון" תנסה משפט אחר .

BMW M3 לבעלי לב חזק !!!

פורסם
:)

השאלה שלי האם יכול להיות מצב שבו E30 חלשה יחסית תהיה יותר מסוכנת בחורף מאשר מאזדה מיאטה יותר חזקה?

בין מה למה אתה מנסה להשוות בדיוק? :roll:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
חזרתי :wink: .

מוטי הכוונה היא שחוקי הפיזיקה משתנים בעת שינוי הרכב ( הנעה כדמית או אחורית ) ולא התכוונתי שחוקי הפיזיקה על אותו גורם משתנים, יש הבדל , כך שעיצוב מטבחים לפעמים מבלבל :wink:

חוק הוא חוק. והנעה אחורית לא כמו הנעה קדמית .

:roll:

שים לב שוב - אני לא יודע שנה שלישית במה אתה, אבל בהבנת הנקרא יש לך בעיה רצינית (גם בהבנה של ציניות, ע"ע אופיר והמטבחים שלי).

סתרת את עצמך כבר עשרים פעמים בהודעות שלך בגלל שאתה לא מבין איך לכתוב את מה שאתה מנסה להגיד (תתאמץ יותר, ותשתדל גם לארגן את המחשבות שלך לפני שאתה כותב חמש תגובות שלא אומרות כלום ברצף).

בוא נכתוב את המשפט הבא בגדול, כדי שנהיה בטוחים -

חוקי הפיזיקה לא משתנים, רק הגורמים המוצבים במשוואות השונות (דהיינו המשתנים במשוואה ולא המשוואה עצמה).

מניסיוני הקל על רכבי הנעה אחורית, קדמית וכפולה, אף אחד מהם לא ייכנס להיגוי יתר כתוצאה משבירת הגה על כביש שמרוח בשמן.

אם תקרא שוב את התגובה הראשונה שלי שכללה את הציטוט שלך, ולאור הרקע שלך בפיזיקה לדבריך, אתה אולי עלול להבין למה ולא לבלבל לי את המוח על "בואו נדבר במספרים".

מוטי

פורסם

עמוס שים לב לחתימה :wink:

אבל מה שכן הנכון זה העובדות לדעתי הבאות:

* לחץ אוויר לא תקין ב E30 על יבש זה מצב לדעתי הרבה יותר חמור מאשר בקורולה/מאזדה 3/פוקוס.

*וכמובן כאשר אתה מאבד אחיזה ב 316 על יבש לרוב זה איבוד אחיזה בלתי נשלט- ולא מעודף כח ,כך שלדעתי הרבה יותר קל להסתבך.

כאשר ירד ברד,והכביש היה כמו שלג - עד הילוך שלישי היא כשכשה בזנבה.

ויש לה 90 סוסים,מעניין איך זה ליסוע עם M3 בתנאים כאלה :|

פורסם
עמוס שים לב לחתימה :wink:

אבל מה שכן הנכון זה העובדות לדעתי הבאות:

* לחץ אוויר לא תקין ב E30 על יבש זה מצב לדעתי הרבה יותר חמור מאשר בקורולה/מאזדה 3/פוקוס.

*וכמובן כאשר אתה מאבד אחיזה ב 316 על יבש לרוב זה איבוד אחיזה בלתי נשלט- ולא מעודף כח ,כך שלדעתי הרבה יותר קל להסתבך.

כאשר ירד ברד,והכביש היה כמו שלג - עד הילוך שלישי היא כשכשה בזנבה.

ויש לה 90 סוסים,מעניין איך זה ליסוע עם M3 בתנאים כאלה :|

כשאתה אומר כשכשה בזנב בהילוך שלישי על ברד, זה לא עוזר לי כלום, הרכב שלי מחליק את הזנב בהילוך שלישי על סתם כביש רטוב, אז? הכל תלוי כמה אתה לוחץ, אני צריך ללחוץ הרבה בשביל זה, כנראה שאתה צריך קצת יותר, אמרו אלף פעם, תלחץ על הגז בהתאם לתנאי הכביש, בלבד. אתה רואה שרטוב, אז למה אתה לוחץ על הדוושה כמו בכביש יבש? אם היית לוחץ בהתאם על הדוושה, לא היית מכשכש בזנב ולא נעליים. שיקול דעת מקסים, קצת.

אגב, לא שאני אומר שלהחליק זה לנהוג בחוסר שיקול דעת, אבל כשאתה עוד לא יודע לעשות את זה, זה כבר חוסר שיקול דעת.

כשאתה יודע זה מתחיל למכר.

פורסם

אין איבוד אחיזה בלתי נשלט, יש נהג שלא שולט באיבוד האחיזה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אין איבוד אחיזה בלתי נשלט, יש נהג שלא שולט באיבוד האחיזה.

להכניס 316 להיגוי יתר על כביש יבש,זה איבוד אחיזה בלתי נשלט.

פורסם
להכניס 316 להיגוי יתר על כביש יבש,זה איבוד אחיזה בלתי נשלט.

אתה אישית עדיין לא שולט בו, זה לא אומר שאי אפשר לשלוט בו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...