Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר בשלבי שיפוץ של מוסטנג 67 הוא מעוניין בסט גומיות לכל הרכב אשמח לקבל כתובות בחו"ל או במקרה למישהו יש סט כזה והוא מעוניין למכור

מספר הטלפון 642756-064

תודה ליאור

פורסם

לפני לא הרבה זמן קובי מהפורום בעל 67 כמו כן הזמין מארה"ב סט גומיות שלם לכל הרכב

( אתה מדבר על גומיות מרכב נכון? ) בכל אופן העינין בוצע דרך יורם דוהן ואם תרצה עוד פרטים אני מציע שתפנה אליו

הניק שלו בפורום הוא KobyISO

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
חבר בשלבי שיפוץ של מוסטנג 67 הוא מעוניין בסט גומיות לכל הרכב אשמח לקבל כתובות בחו"ל או במקרה למישהו יש סט כזה והוא מעוניין למכור

מספר הטלפון 642756-064

תודה ליאור

יש לי קטלוג של חברת NPD מארה"ב שמוכרים כל חלק אפשרי למוסטנג.יש שם חמישה עמודים של חלקי גומי למוסטנג (שמסתבר שמכיל יותר גומי מבית בושת ממוצע). אם החבר מעונין לעיין בחוברת או לסרוק את דף ההזמנה ולהזמין , שיצור איתי קשר.

נמרוד

פורסם

הבעיה בהזמנה זה לא הקטלוגים זה המכס.. שעל כל פריט אתה משלם פי 4 מכס.

לכן עדיף לגשת לאנשים שמיבאים חלקים ובכך יש צימצום עליות.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
הבעיה בהזמנה זה לא הקטלוגים זה המכס.. שעל כל פריט אתה משלם פי 4 מכס.

לדעתי האימה הזאת מהמכס קצת מוגזמת. אני הזמנתי עשרות חלקים לאוטו שלי מחו"ל ונדמה לי ששילמתי מכס רק על שניים מהם. וזה לא היה פי 4 ממחיר הפריט.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

קובי צודק לפעמים החלקים לא מגיעים למכס אבל שהם מגיעים הם דורשים תשלום גם על המשלוח ולמרות שהבאתי הרבה חלקי חילוף המשלוח האחרון היה קונסולה משומשת (מאוד כבדה)ודרשו ממני סכום שכמעט השארתי את החלק במכס

פורסם

כל חלק שקשור לרכב - חייב במס. אין פה חוקים-הוא יכול להגיע ישירות לסניף דואר הקרוב בלי לשלם מס או לחילופים לאגף המכס.

החישוב הוא:

מכס כללי+מס קניה שזה 26~ אחוז מהסכום הכולל (הסכום הכולל הינו סכום המוצר+המשלוח)

18 אחוז מע"מ לסכום הכולל לאחר שהוסיפו לו את 26 האחוז שמצויינים לעיל.

ולדוגמא:

נניח וסכום המוצר הוא 100 ש"ח

126 ש"ח - לאחר הוספת מכס כללי+מס קניה (100+26%)

ל-126 מוסיפים את המע"מ = 149 ש"ח (126+18%)

בקיצור, ממש לא כפול 4 אלא 50% יותר...מה שכן צריך לקחת בחשבון שזה 50% יותר ממחיר המוצר+המשלוח

motorica.net

פורסם

עד היום קניתי מחו"ל מעל 100 פריטים שונים. שילמתי רק פעם אחת מכס וזה דווקא היה על ספרים כשלא הקפדתי שערך הסחורה כפי שמופיע במדבקת המכס מחו"ל יהיה פחות מ 40 $. מתחת לזה אין מיסוי. חלק את ההזמנה או שתסתדר עם השולח ולא צריכה להיות בעיה.

אופציה נוספת זה לשלוח מה שאפשר ב global priority. זה מגיע תוך ימים בודדים בדואר שליחים עד הבית ואיתם לא חויבתי מעולם. תעריפי המשלוח קרובים או לעיתים משתווים לדואר אויר רגיל (תלוי על מה).

נמרוד

פורסם
דוגמא לטופס רשימון על יבוא טובין לארץ.

ערך החלק היה קטן מ-50$ ולמרות זאת נדרשתי לשלם מכס...

28 פאונד זה 47.6 $. התקרה לפטור ממס זה 40 $......

כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, הפתק של הצהרת המכס שממלא השולח צריך להיות על פחות מ 40 $.

נמרוד

פורסם

כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, הפתק של הצהרת המכס שממלא השולח צריך להיות על פחות מ 40 $.

נמרוד

אז כנראה שהמוכסים לא יודעים על מה הם מדברים כשהם אמרו לי, ויותר מפעם אחת, שכל חלק שקשור לרכב חלה עליו חובת המכס לא משנה מה ערכו

motorica.net

פורסם

נמרוד

אז כנראה שהמוכסים לא יודעים על מה הם מדברים כשהם אמרו לי, ויותר מפעם אחת, שכל חלק שקשור לרכב חלה עליו חובת המכס לא משנה מה ערכו

קבל קישורית:

http://www.finance.gov.il/customs/madrich_frame.htm

כנס ל"דואר חבילות",גלול לסעיף 6. לפי זה רק טבק חייב במס אם ערך החבילה הוא עד 50 $

נמרוד

פורסם

נמרוד

א. התקרה היא כמו שציינתי - 50$ ולא 40$....ולהוכחה הלינק שצירפת.

ב. בהתחשב בזה שהתקרה הינה 50$ - איך אתה מסביר את העובדה שבכל זאת שילמתי מיסים?

ג. הלוואי והייתי טועה, לא פעם ולא פעמיים נדרשתי לשלם מס על חלקי רכב שערכם קטן מ-50$, כל פעם "נתקלתי" במוכס אחר שטרח להסביר לי שחובת המכס על חלקי רכב חלה על כל סכום.

ד. אין פה חוקים, הרבה חלקים שהזמנתי שערכם היה גדול בהרבה מ-50$ פסחו על המכס והגיעו לסניף הדואר השכונתי.

בידידות,

רן

motorica.net

פורסם

הפטור ממכס הוא עד לסכום של 50$ - שימו לב שהסכום הנ"ל מחושב יחד עם סכום המשלוח!

כך ששק חול ששוויו 10 סנט וההובלה שלו עלתה 49.91$ יהיה חייב במכס!

המכס הוא 41-49% בכלליות, אולם ישנם יוצאי דופן.

בפעם האחרונה ששיחררתי חלק מהמכס, לפני שנה+, עיינתי בספר העבה של השמאים שם. זה מן אוגדן של תדפיסים שאמור לכסות כל דבר שרוצים לייבא. יש שם גם סעיפים לטנקים וחלקים לכורים גרעיניים (נשבע לכם!). לפי הספר הזה חלפים בטיחותיים פטורים ממכס. כלומר בלמים, חגורות בטיחות, איירבגים וכדומה. אז למי שמייבא כאלו חלקים, רצוי שידאג שיציינו זאת על החבילה.

כמו כן - המכס על חלפים לטרקטורים וציוד חקלאי נמוך הרבה יותר, אז אם למישהו יש קומבינה שיכתבו על החבילה שזה חלפים לטרקטור גם שווה.

לגבי ספרים - לפי אמנה בינ"ל ייבוא ספרים פטור ממכס! אבל מעל סכום מסויים צריך לשלם מע"מ.

למידע נוסף -

http://62.219.95.10/MisimMeruk/

http://mof.gov.il/customs/doar1.htm

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...