Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פתחי אוויר במצרדס W116

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול הייתה לי שיחה עם אופיר, שבמהלכה נשאלה השאלה "מה הם הפתחים האלו בW116?".

אני הייתי סבור שהם לאוורור של הנוסעים האחוריים, אבל התבלבלתי עם רכב אחר.

יש למישהו תשובה? הנה תמונה עם החלק מסומן.

07_3.JPG

פורסם
אתמול הייתה לי שיחה עם אופיר, שבמהלכה נשאלה השאלה "מה הם הפתחים האלו בW116?".

אני הייתי סבור שהם לאוורור של הנוסעים האחוריים, אבל התבלבלתי עם רכב אחר.

יש למישהו תשובה? הנה תמונה עם החלק מסומן.

לדעתי אלו פתחים למניעת אדים לחלונות צד.

דורון

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

אלו פתחים שמחברים את תעלת האיוורור שבדשבורד לאלו שבדלת ופתחה של התעלה בדלת יוצא לעבר חלונות הצד ליבוש חלונות אלו ע"מ שניתן לראות את מראות הצד.

מצא משה

פורסם

ואם כבר במרצדס הזו עסקינן, ליד אותו פתח אוורור עוברים לתוך הדלתות צינורות פלסטיק קטנים וחלולים שמכילים.....כלום!

למה נועדו צינורות אלו? למה הם שימשו, ומדוע מרצדס מיהרו להפסיק להשתמש בשיטה זו?

נמרוד

פורסם

הסיבה פשוטה, כידוע לך כל חלק במרצדס מתוכנן ומורכב ע"י שלושה מהנדסים שונים, באחד מימי שני, אחרי סוף השבוע הנוצרי התערבו שני מהנדסים כי יצליחו להרכיב חלק רציני ומשמעותי שאינו עושה כלום ואיש לא ירגיש בכך, יצאה סידרה שלמה של מרצדסים עם חלקי רפאים, עד שאתה קילקלת הכל......רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
ואם כבר במרצדס הזו עסקינן, ליד אותו פתח אוורור עוברים לתוך הדלתות צינורות פלסטיק קטנים וחלולים שמכילים.....כלום!

נמרוד

נעילה מרכזית מופעלת ואקום?
פורסם

נמרוד

מעבר לסיבה ההגיונית שרן כתב למרצדס יש דגמים של נעילת דלתות מרכזית שעובדת על ואקום זו לדעתי הסיבה לצנרת.

דורון

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם
נעילה מרכזית מופעלת ואקום?

Douze points!

זה מערכת לנעילה מרכזית לדלתות + למכסה מיכל הדלק ( :shock: ). כנראה שהיה במרצדס מהנדס צרפתי...

אצלי באוטו, זה אף פעם לא עבד.

רן - נדמה לי שקראתי משהו בדו"ח זיילר על זה.

דורון - לך Dix points כי היית שני.

נמרוד

פורסם

מרצדס עשו שימוש במערכת נעילה מרכזית מופעלת וואקום עד תחילת שנות ה 2000(!)באותה שיטה בדיוק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כן: בזמנו (עשרים שנה, אבל מי סופר?) תיקנתי מע' דומה באודי 82' של הורי..

אודי השתמשו במערכת דומה: החל מהדור השני של האודי 100 (1977-1982) ואילך הוצעה מע' נעילה מרכזית מבוססת וואקום - משאבת הלחץ (vdo) היתה ממוקמת ברצפת תא המטען (בחלל הפנימי בו היה ממוקם הגלגל הרזרבי), וממנו "רץ" צנור פלסטיק דק, ירוק וקשיח (בעלי נטייה להתפורר) למכסה תא המטען ולדלתות. הכפתור של דלת הנהג היה למעשה הסוויץ' החשמלי אשר מפעיל את יח' הלחץ אשר ינקה אויר (נעילה) או דחסה (פתיחה) לתוך הצנורות - אשר "דאגו" לפתוח או לנעול את המכונית בצורה חרישית

אודי עשו שימוש באותה מע' גם בכל דגמי הפאר של האודי 80 (החל מ-79' ועד הסוף), 100 (עד ל A6 של 97'), ופולקסווגן בדגמים המפוארים של הגולף 2, פאסאט וטרנספורטר (באודי A4 ו-A6 כבר עברו לנעילה חשמלית רועשת ורגילה..).

למע' היו שתי נק' תורפה עיקריות: המישנית והקלה לפיתרון נעוצה במיקום המשאבה, אשר היה חושף אותה לבעיות של קורוזיה

העיקרית - נטיה של הצנרת וואקום הקשיחה להתפורר מה שהוביל לדליפת אויר שהיה בורח/נשאב מהמע' החוצה (במקום למנעולי הדלתות/תא מטען), והמשאבה היתה עובדת דקות ארוכות לריק.הפיתרון לא היה מסובך אלא נעוץ בהרבה סבלנות לצורך שיחזור מע' הצינורות.

פורסם

עוד שרשור מאלף (או שלא) על נפלאות מערכת הואקום בנעילה המרכזית והשפעתה על ---> שעון צריכת הדלק.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=131961&highlight=%D7%95%D7%90%D7%A7%D7%95%D7%9D

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
עוד שרשור מאלף (או שלא) על נפלאות מערכת הואקום בנעילה המרכזית והשפעתה על ---> שעון צריכת הדלק.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=131961&highlight=%D7%95%D7%90%D7%A7%D7%95%D7%9D

אהלן רז,

כנראה שבשלהי שנות ה70'/מחצית הראשונה של שנות ה80' תעשיית הרכב הגרמנית חשבה שוואקום ונגזרותיו הם יהיו הדבר הבא..

אחרת, לא ברור על מה בדיוק חשבו כאשר החליטו ליישם מערכות וואקום - לפתיחת המצערת השנייה בקרבורטור כפול (פולקסווגן, אודי וכו'), מד צריכת דלק, מזגן, נעילה מרכזית, ו - מע' בקרת שיוט באודי (ארבע שנים הספיקו להם, וב-81' הם נמלטו למע' אלקטרונית..)

• תוכן חדש...