Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
.

בנוסף, נראה לי מוזר שהמוסך לא מצליח לתקן בעיה של עליית טורים, אפילו שהוא מזהה את מקור הבעיה (שכבל הגז נתפס).

רוני

אני עם הבעיה הזאת לסירוגין מאז שקניתי את האוטו... הבעיה היא לא בכבל היא במצערת וגם אם תנקה אותה 500 פעם זה לא יעזור, המוסכים משחקים אותה כאילו הם לא יודעים שזה הבעיה ומנסים לדחוף לך כבל גז שלרוב זה לא הבעיה. הפתרון היחיד הוא להחליף מצערת שעולה יותר מידי בשביל שטות כזאת, אחרי ניקוי מצערת לזמן קצר (יום-יומיים) זה מחמיר כי אתה מנקה את המצערת מכל השימון ולכן זה יותר גרוע.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי החיישנים - נשמע לי מוזר, לא זכור לי שבקליאו יש חיישן אחרי הממיר.

בעיות מוזרות עקב הורדת ממיר הן רק ברכבים בעלי זוג חיישני חמצן, אחד לפני ואחד אחרי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אני לא מבין משהו,

רוני/קספר ושאר בעלי קליאו ספורט מציינים בכל תר'ד דומה את סעפת הפליטה המצויינת והמותאמת שיש לקליאו.

למה בכלל להחליף חלק שמלכתחילה הושקע בו מחשבה יתרה ע"י מהנדסי הרכב?(והוא תוכנן בהתאם)

האם ההבדלים כאלה גדולים(בין צנרת מקורית לאחת מתאימה,דאון-פייפ וקוטר גדול יותר)? האם ישנו שינוי כלשהו בהתנהגות המנוע?

הנ"ל נשאל ספציפית לקליאו ספורט.

מה שאתה אומר לא ממש נכון

הרי גם לפורשה פרארי ולמבורגיני יש מערכות פליטה מיוחדות שמעלות הספקים למעלה מ 30 כוח סוס.

ולדעתי האישית המהנדסים של פורשה הם הטובים ביותר בעולם. (במוו והונדה גם).

לגבי מערכת הפליטה שלי שיעודית ספציפית לקליאו ספורט 172 עד שנת 2003 של OMP

עם בדיקות דיינו שמראות בפירוש עליה של 8 כוח סוס בגלגלים (משמע קצת יותר במנוע)

יש סעפת יעודית לקליאו ספורט שבנוסף לשאר מערכת הפליטה כיוונון מקצועי למחשב מנוע ומערכת יניקת אוויר איכותית תעלה את ההספק לאיזור 190+ כוח סוס

חישוב פשוט מראה יחס הספק של 185 כוח סוס לטון בשל משקל הנוצה של הנ"ל.

ולשם השוואה לאיפרזה WRX יש בערך 165 כוח סוס לטון.

מה גם שאת המנוע של הקליאו כבר ניצלו כמעט עד הסוף ככה שאין הרבה מה לשפר בו

וכל הוספת סוסונים חדשים זה אחלה.

המערכת שלי ספציפית מורגשת בטיפוס המהיר מאוד של הסל"ד עד המנתק וכמובן קצת יותר מומנט בטורים בינוניים (ורעש.......)

ודרך אגב המערכת שמותקנת אצלי עולה 5100 ש"ח אצל היבואן "פיט סטופ"

ומוגדרת כמאוד איכותית (תוצרת איטליה).

מה שמוביל אותנו לשאלה הבאה:

מתי יתקיים מפגש קליאו ספורט כבר?!!?!?!? :roll:

פורסם
לגבי החיישנים - נשמע לי מוזר, לא זכור לי שבקליאו יש חיישן אחרי הממיר.

בעיות מוזרות עקב הורדת ממיר הן רק ברכבים בעלי זוג חיישני חמצן, אחד לפני ואחד אחרי.

בקליאו ספורט יש 2 חיישנים , אחד לפני ואחד אחרי הממירים

פורסם
אני עם הבעיה הזאת לסירוגין מאז שקניתי את האוטו... הבעיה היא לא בכבל היא במצערת וגם אם תנקה אותה 500 פעם זה לא יעזור, המוסכים משחקים אותה כאילו הם לא יודעים שזה הבעיה ומנסים לדחוף לך כבל גז שלרוב זה לא הבעיה. הפתרון היחיד הוא להחליף מצערת שעולה יותר מידי בשביל שטות כזאת, אחרי ניקוי מצערת לזמן קצר (יום-יומיים) זה מחמיר כי אתה מנקה את המצערת מכל השימון ולכן זה יותר גרוע.

מדהים לראות איך הבעיות הקטנות חוזרות על עצמם כמעט בכל הקליאו ספורט

אתה צודק לחלוטין , אכן אחרי הניקוי שימון שעשו היום במוסך המצב נהיה יותר גרוע בהרבה

כמה עולה מצערת חדשה?

ואכן אמרו לי שאם התקלה לא תסתדר הם יזמינו לי כבל גז חדש

(למרות שהיום ישבו כל היום על האוטו במוסך בראשון ובסוף היום לא חייבו אותי אפילו לא אגורה)

אני מצוטט מכתבה שעשו בעיתון "אוטו" לגבי רגישויות של הקליאו:

בקליאו ספורט, חוסר ידע בטיפול מצריך טיפולים במוסך המרכזי, ומומלץ גם לתדלק באוקטן 98.

החלפת רצועת טיימינג ומשאבת מים יקרה מאוד ועלולה להגיע ל-5000 ש''ח. הפלאגים בדגם זה עשויים אירידיום ועלותם קרובה ל-1000 ש''ח לסט. חלקים מגלגלת (פולי) המנוע נוטים להתבלות ועלות התיקון נעה בין מאות בודדות ועד ל-3000 ש''ח, תלוי בחלקים המוחלפים. עלות החלפת המצמד עומדת על כ-3000 ש''ח. תיבת ההילוכים רגישה בעיקר בדור הראשון ושימוש אגרסיבי עלול לשחוק סינכרונים ולדרוש שיפוץ גיר בעלות גבוהה. הציריות רגישות יחסית להתעללות (במיוחד הימנית) ועלות החלפתן גבוהה. תקלה במצערת החשמלית עלולה לגרום לבעיות במחשב, עלות מצערת חדשה כ-2000 ש''ח. בולמי הזעזועים האחוריים שובקים חיים מוקדם יחסית, עלותם כ-1200 ש''ח לזוג. תושבות (כריות) הבולמים מתבלות מהר ואת זאת תרגישו היטב דרך ההגה. עלות החלפתן: 200 ש''ח. תושבת מנוע עליונה רגישה להאצות ובלימות אגרסיביות, החלפתה עולה כ-400 ש''ח.

לעיתים סובלת המכונית מהנעה קשה בבקרים. החלפה לשמן איכותי יותר מטפלת בבעיה ברוב המקרים. מחבר (קונקטור) חשמלי של כרית האוויר מתחת למושבים הקדמיים עלול להתנתק, מה שיגרור הדלקת נורית חיווי לכרית אוויר. התיקון קל ופשוט. הגה העור המקורי בדור הראשון נוטה להתקלף. החלפתו במקורי עולה באזור ה-3000 ש''ח, אך הבעיה תחזור על עצמה.

פורסם

שלום,

אנסה להבהיר כמה נקודות:

1. בדור ראשון של הקליאו ספורט קיימות שתי מערכות פליטה דומות, כאשר אחרי X מכוניות הוסיפו חיישן אחרי הממיר לכיוון פליטת הגזים (בנוסף לחיישן שבין המניפולד יציאה לממיר).

2.הורדת שני החיישנים תגרום למחשב ניהול מנוע לפעול במצב של תקלה - לכן יש לבצע מיפוי חדש של המחשב.ללא מיפוי מתאים המנוע לא יעבוד בנצילות האפקטיבית, כולל צריכת דלק גבוהה יותר.

3.סל"ד לא יציב - לפי מה שנכתב טופלה תקלה מכנית במצערת ועדיין הבעייה לא "נפטרה"!

מהקל לכבד...

א. שטיח רצפה גדול מדי יגרום לצב שדוושת המצערת לא תחזור למקומה...

ב. רצוי מאד לבדוק במחשב בדיקת תקלות שבמוסך מורשה , באם שסתום אוויר חשמלי תקין ובדרך כלל יש לנקות אותו מפיח שמצטבר בו (מק"ט 8200048850 ).

4. הורדת הממירים לא רק שאמורה להכשיל אותך הטסט - כל רכב משנת 1994 חייב בבדיקה שלאחריה תקבל תעודה בדבר פליטת מזהמים מרכב עם מנוע בנזין שתאשר את תקינות המערכת מבחינת פליטת גזים ומצורפת עפ"י חוק לרשיון הרכב.

השיפור שניתן להשיג באמצעות התקנת מערכת פליטה של OMP CKCS, זניח לחלוטין וההפסד הוא משמעותי יותר בתחומים אחרים כגון: זיהום אוויר שבדרך כלל אינו מבחין בין נהג הרכב ליתר!

פעולה לא עגולה של המנוע בטווח טורים מסויימים.

רעש שבהתחלה נעים באם נוהגים נהיגה ספורטיבית, ובהמשך כשתרצה להינות ממוסיקה טובה תצטרך להסתפק בשילוב של רעשי טכנו לא ממש נעימים.

רעשים אלו גם גורמים בדיעבד לעבנות בנהיגה מנהלתית.

5. מתוך הכרות של מערכת הפליטה (OMP) היא אמורה להתאים לרכב מבחינה פיזית, לכן אפשר להסיק שמדובר על התקנה לא יעילה.

6.רצוי מאד להחליף את כל תושבות המנוע כולל תושבת ה"עצם" של הגיר, נדיר מאד שגם במצב הגרוע שלהם ישפיעו על המרווח הלא תקין שבין מערכת הפליטה נחדשה לשלדה המשנית הקדמית.

(מצב שלא היה קיים בעת שהייתה מותקנת מערכת הפליטה המקורית).

7. לא להוסיף שייבות למגדלי הבולמים.

בהצלחה,

מריוס

פורסם
ודרך אגב המערכת שמותקנת אצלי ...

מוגדרת כמאוד איכותית (תוצרת איטליה).

מצטער על הטון המנחס, אבל בד"כ שרכיבים זוכים להגדרה של "מאוד איכותי" הם לא גוררים בעקבותיהם בעיות שדורשות פתרונות חאפריים, הם פשוט מתלבשים במקום ונעלמים כאילו הם היו שם מאז ומעולם.

מוטי

פורסם

אצלי כבל גז חדש פתר את הבעיה לגמרי

פורסם

טוב, כמה הערות:

1. כפי שמריוס ציין הדגמים הראשונים היו עם חיישן אחד והמאוחרים יותר עם שניים. למרות שהוצאת הממיר במצב הזה יכולה להיות בעייתית זה כנראה לא דבר מובטח (ניתן להתרשם גם מביקור ב-cliosport.net שיש כאלה שנתקלו בבעיות ויש כאלה שלא). מניסיון ארוך ללא ממיר גם ברכב עם שני חיישנים לא חוויתי שום בעיה (למעט טסט כמובן).

2. לגבי השיפורים של צנרת פליטה, אני מכיר כמה מערכות שמותאמות לקליאו ובתיאוריה לפחות מביאות כמה סוסים. במקרה שמוותרים על הממיר אז מריוס כבר ציין את החסרונות והבעיות וגם העלות לא נמוכה כל-כך. במקרה שרוצים גם את הממיר הספורטיבי שמגיע בחבילה הזאת...עזוב, בעלות שלו עדיף כבר להחליף רכב (בדקתי את זה בזמנו כשהממיר שלי הלך). העניין עם השיפורים בקליאו הוא העלות/תועלת. אפשר אמנם לעלות לכיוון ה-200 כ"ס אבל בעלויות מאוד גבוהות.

3. לגבי הבעיה של הדפיקות, אני לא יודע כמה ההתקנה שעשו תרמה לעניין אבל זאת בהחלט בעיה ידועה ואפילו מאוד נפוצה בקליאו ספורט (לפחות בחו"ל, אני מודע לזה שבארץ לא כל-כך אבל עדיין אתה כבר הבן-אדם השלישי שאני מכיר עם הבעיה). אם תסתובבו קצת ב-cliosport.net תגלו שזאת אחת הנפוצות. גם לי הייתה את הבעיה הזאת ואחרי הרבה ביקורים במוסך מורשה שמטפל בהרבה מאוד קליאו ספורט בארץ שלא היה לו שום מושג מה לעשות (ולכן אני מאוד מתרשם שהמוסך בראשון ידע להגיד שזאת בעיה ידועה בקליאו ספורט. מצד שני זאת די חוצפה להגיד שזאת בעיה ידועה ואז לשלוח אותך לעשות שפצור חאפרי בעצמך:loco:) הלכתי לעשות שיעורי בית לבד וחזרתי אליהם עם הסבר מדוייק לבעיה וגם לפתרון (מהפורום שציינתי). הם היו קצת סקפטיים אבל אחרי שביצעו את מה שהסברתי הבעיה נפתרה. זה נבע מחופש מסויים או תזוזה קטנה של המנוע שאפשרה את המגע הזה בין ה-downpipe לתת-שלדה (אל תתפסו אותי על המיקום המדוייק). מה שהיה צריך לעשות הוא לשחרר אותו ולחזק מחדש כשהמנוע נדחף כמה שיותר קדימה (כן אני יודע, נשמע קצת מפגר). למרות שהבעיה העיקרית לפי ההסברים שאני מצאתי הם בתושבת התחתונה (העצם) במוסך טענו שבתחתונות לא היה כל-כך יכולת משחק ודווקא מהעליונה הם חילצו טיפה והמעט הזה (שלא הצלחתי לזהות בעין כמובן, מדובר על סנטימטר אולי) זה בדיוק מה שהיה צריך. אני אחפש את ההסבר ואעלה אותו יותר מאוחר.

4. אגב, עד כמה שאני יודע ברכב שלך כבר שינו תוכנה (צ'יפ) והעלו את המנתק.

5. תקנו דור שני, רוב הבעיות כבר נפתרו 8).

ניר

פורסם

נזכרתי שזה לא פשוט כל-כך להעלות את זה כי בשרשור המקורי (שנפתח לפני מעל שנה) הלינקים לתמונות לא עובדים (חסומים). בזמנו עשיתי הרבה חפירות ואילתורים כדי לחלץ גם את התמונות ואצלי על המחשב הדף הזה מסודר יפה.

זה השרשור המקורי ב-cliosport.net:

http://www.cliosport.net/forum/showthread.php?t=103096

אני מקווה שהוא פתוח...

ואגב, תראו כמה הבעיה נפוצה ש-k-tec הוציאו תושבת מחוזקת שהם מציינים שבאה לפתור את הבעיה הזאת:

http://www.k-tecracing.com/show_product.asp?id=1485

כפי שאמרתי, אצלי דווקא היא הייתה בסדר והספיק לשחק עם העליונה (למרות שגם זה יכל אולי לפתור בגלל הקשיחות).

ניר

פורסם

ואגב, תראו כמה הבעיה נפוצה ש-k-tec הוציאו תושבת מחוזקת שהם מציינים שבאה לפתור את הבעיה הזאת:

http://www.k-tecracing.com/show_product.asp?id=1485

כפי שאמרתי, אצלי דווקא היא הייתה בסדר והספיק לשחק עם העליונה (למרות שגם זה יכל אולי לפתור בגלל הקשיחות).

ניר

כדאי להזמין את החלק הזה? (תושבת "עצם")

הם עושים משלוח לישראל?

עד כמה שידוע לי אין לרכב שלי צ'יפ? אתה בטוח?

פורסם

ברגים לשינוי קאמבר - זווית גלגלים

דיפרנציאל מוגבל החלקה - מאפשר זינוק טוב יותר

בושינגס למתלים - פחות נענועי גוף יותר סבל לגוף האנושי הנוהג ברכב

קוויק שיפט - מעביר הילוכים וטוחן את הגיר מהר יותר

אני חייב להצטרף לדעה נגד המערכת שהרכבת.

לדעתי התרומה מינורית.

בייגלה הוא בעצם סוג של אטם שדומה לבייגלה ונמצא בין הסעפת למטה לצינור הממשיך דרכו תחת גוף הרכב.

בר"כ לחלק הזה יש גם מרכיב נוסף מעין 2 קפיצים שמאפשרים חופש מעלה מטה.

האם יש בריחת גז במקום הזה?

ראיתי שציינת את עניין האימפרזה. אומנם אינני מציע כל בדיקת יכולת אך לדעתי האימפרזה מהירה יותר.

על שאר החסרונות מול היתרונות ביום אחר.

יש מצב שתחזור למערכת המקורית וזהו?

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תוכן חדש...