Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דני הבנתי נכון?

א.רגל 86 פלוס.

ב.רגל 85 מינוס

ג.רגליים 30 ו 87 הם אלו שיחוברו בעת הפעלת הממסר.(או ינותקו בעת הכיבוי).

אז לאלו רגליים אני מחבר את הסוויצ שיפעיל את הממסר?

תודה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

• ספונסר פורום
פורסם
ארז טעות!

ללא מעגל בקרה כלשהו כפתור-לחצן לא גורם להפעלה/כיבוי מתחלפים (Toggle) של ממסר, לפחות לא ממסר ללא מעגל אלקטרוני.

אפשרי גם ללא מעגל אלקטרוני.

זה נקרא ממסר תפיסה עצמית .

מחברים את 86 ו30 יחד ואליהם עוד חוט שיוצא למתג, ל85 מגיע פלוס ו87 יוצא אל הצרכן(קרי מינוס) כאשר המתג יתן מינוס רגעי המעגל יסגר וישאר סגור,הזרם יזרום מהרגל 85 דרך הסליל ל86 ואז אל 30 ול87,ככה הזרם ההפעלה זורם גם דרך ההסליל.

החיסרון פה הוא שלא ניתן להעביר זרם גבוה מבלי לשרוף את הסליל.

באוטובוסים הישנים מעגל "עצור" היה עובד בעקרון דומה.

פורסם
אפשרי גם ללא מעגל אלקטרוני.

זה נקרא ממסר תפיסה עצמית .

אורן ידידי, מה אני כתבתי ומה אתה ענית?

אני כתבתי שאין אפשרות לעשות toggle בעזרת ממסר בלבד. אתה מדבר על תפיסה עצמית וזה ברור וידוע.

תפיסה עצמית אכן ניתן לחיבור בעזרת לחצן, אלא שלא ניתן אח"כ לנתק את הממסר ללא ניתוק הזרם- בתיאור שלך סגירת הסוויטץ'. אגב אין בכלל בעיה של זרם מקסימאלי, ניתן להשתמש בעוד ממסר שימתג זרם ככל שצריך מהמצבר ויבוקר ע"י הסוויץ' או ע"י לחצן כיבוי אחר.

למי שרוצה הסבר אקדמי- בעזרת ממסרים ניתן לממש כל פונקציה לוגית קומבינטורית (צירופית), כלומר פונקציות שאין בהן אלמנט של זיכרון והן אינן יכולות להתייחס למצב הקיים (מה שדרוש בעת החלפת מצב- Toggle). לעומתן לוגיקה סינכרונית דורשת אלמנט זיכרון- לא ניתן למימוש בעזרת ממסרים (למעט ממסר טמבל) והן דורשות אלמנט זיכרון, לדוגמה Flip Flop.

• תוכן חדש...