Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה העקרונות המובילים בבניית צמת חשמל מאפס?

ישנה אפשרות להוסיף לצמה הנוכחית צמת הזרקה, מכיוון שכרגע המנוע עובד על קרבורטור ובתהליך הפיכתו למוזרק.

ההצתה במנוע היא CDI ממוחשבת. מדובר על מנוע 600 סמ"ק של סוזוקי.

תודה.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אני מנסה לעזור אבל לא הבנתי מה בדיוק שאלתך. אם תפרט יותר מהי ה"צמה הנוכחית" אליה אתה רוצה להוסיף צמת הזרקה, ועקרונות לאיזו צמה אתה מבקש יהיה ניתן לעזור.ישנם הרבה כללים והם קשורים בזרם המקסימאלי, הפרעות, רעשים, מגבלת תדר, מתח גבוה, השראות ועוד הרבה שיקולים. השאלה במה מדובר.

פורסם
אני מנסה לעזור אבל לא הבנתי מה בדיוק שאלתך. אם תפרט יותר מהי ה"צמה הנוכחית" אליה אתה רוצה להוסיף צמת הזרקה, ועקרונות לאיזו צמה אתה מבקש יהיה ניתן לעזור.ישנם הרבה כללים והם קשורים בזרם המקסימאלי, הפרעות, רעשים, מגבלת תדר, מתח גבוה, השראות ועוד הרבה שיקולים. השאלה במה מדובר.

אהלן אביב

צמה נוכחית כוללת מערכת הצתה ועוד מלא חוטים שקצת קשה לסווג לאן הם שייכים

בגלל זה אני רוצה לבנות צמה חדשה.

בעיקרון אני בתהליך התקנת מחשב הזרקה נפרד שיקח אותות מחיישני ההצתה.

הבעיה שיש ממש הרבה יותר מדי חוטים!!

ככה זה נראה לפני כמה חודשים..

אני יכול להגיד שהמנוע חובר ורץ אבל עם הרבה קומבינות שאני רוצה לשנות.

IMG_2230.jpg

פורסם

לחבר שלום

ראשית פרויקט מעניין ,הזהר מהמשקל העודף המנוע הוא בעל מומנט נמוך.

לפי מה שקראתי לקחת מנוע של סוזוקי 600 בעל ארבע מאיידים התקנת חיישן מצב מצערת, חיישן נ.מ.ע,חיישן טמפ,חיישן כמות אויר ,משאבת דלק ,וכל זאת מחובר ליחידת ניהול עצמאית חיצונית

האם ההצתה שייכת ליחידת הניהול גם כן?

האם מעגל האורות ,הצופר מעניין אותך בצמה המקורית?

האם מעגלי לוח השעונים מעניינים אותך ?

האם יש ברשותך סכמה של הצמה המקורית?

בעיקרון עליך לסדר את עובי החוטים(סליחה על השימוש במושגי היום יום )בהתאם לזרם הצרכנים כאשר הסטרטר הוא הצרכן הגדול ביותר ,ואחריו משאבת הדלק ,והשלישי מאוורר הראדיאטור (או שאתה הולך על קירור השמן המקורי)

עליך להתקין את המצבר במיקום אשר לא יהיה רחוק מצרכנים אלה ,שימוש בנתיכים חובה וממסרים עבור צרכנים אלה ,יש כאן בפורום אנשי חשמל רכב מעולים שאלתך כללית מדי ,שאל שאלות ספציפיות כולל תיאור הפרויקט שלך ,ותקבל שלל תשובות בהתאם לרמת ההשקעה בשאלתך

יגאל

פורסם

שלום יגאל

קודם יש אתר שבו ניתן לראות את כל הפרטים על הרכב מכיוון שקצת קשה לי לסכם הכל בכמה משפטים, יש שם גם סרט של הרכב נוסע (אומנם כמה שניות)

http://w3.bgu.ac.il/sae%2Dcar/

כמו כן יש לי קישור להורדה ישירה של הMANUAL של המנוע (כ100MB) מהשרת של האוניברסיטה במידה ומישהו ירצה להציץ ולתת חוו"ד.

יחידת הניהול הינה MEGASQUIRT V2.2

והיא בעיקרון שולטת לי על הדלק.

ההצתה היא עצמאית של סוזוקי (CDI) ואין באפרותי לשנות זאת. (דרישה)

מה שכן, חיישן של מערכת ההצתה יושב על הארכובה ואני מתכוון לבנות מפצל וממנו להוציא אות גם להזרקה (חיבור במקביל) כמו כן יש גם TPS שמחובר להצתה וממנו אני רוצה להוציא חוטים עבור ההזרקה. לCDI יש CPU משלה.

צופר ומעגל אורות לא מעניינים אותי פרט לבניה של מעגל פשוט עבור אור בלימה שאותו אני מחוייב לשים.

לגבי רכיבים, אני כרגע בתהליכי קבלת מחירים אבל חלק מהרכיבים כבר נימצאים אצלי כמו מזרקים - סעפת יניקה ייחודית לפי התקנון (לא משתמשים במצערות) חליל הזרקה משנה שעברה שאותו כנראה נבנה מחדש.

רדיאטור כרגע מורכב של פייסטה אבל הוא גדול מדי וכנראה נביא של טרקטורון (צריך לחשב פינוי חום דרוש)

זהו בגדול.

מכיוון שלמדתי מבוא להנדסת חשמל ממש באופן בסיסי ותיאורטי ואלק' אני עדיין לא למדתי בכלל אז אני לא יודע מאיפו אפילו להתחיל. נסיון מעשי אין לי בכלל אבל מה שכן יש לי זה רב מודד:lol:

וקצת כלים לעבוד איתם.

כרגע המנוע מורכב בתוך האוטו ודבר ראשון אני צריך לסדר לי גישה נוחה לכל החוטים.

לגבי מצבר אז יש מצבר קטן (לא כמו ברכב) שכמות אספקת הזרם אמורה להספיק לפי חישובים משנה שעברה.

תודה מראש.

נ.ב

אם יש עוד משהו שאני לא מסביר טוב, תגידו לי, מכיוון שאני לא ממש יודע לתאר מערכת חשמל ברכב.

נ.ב 2

עם ממש מעניין אותך לדעת למה הרכב מיועד אתה מוזמן להכנס לאתר

www.fsae.com

פורסם

אולי מישהו יכול לזרוק איזה אתר שממנו אני יכול "לשאוב" מידע?

פורסם

לחבר

שלב ראשון מקם את המצבר בהתאם לתיכנון חלוקת המשקל כאשר אתה בקרבה המקסימלית לצרכנים הכבדים.

2 משוך כבל עבה 8 ממ (דרך מפסק ניתוק ראשי) בצבע אדום לתיבת הנתיכים הראשית

3 משוך כבל במקביל נוסף מהמצבר לאוטומט הסטרטר באותו העובי וממסר הסטרטר לסטרטר כבל באותו העובי

4 כבל עבה 8 ממ שחור מהמצבר לבלוק המנוע ולשלדת הרכב

5 מתיבת הנתיכים אל צרכני הרכב ה"קלים" מחשב ניהול, אורות, פיקודים שונים ולמערכת ההצתה דרך ממסרי פיקוד

יגאל

כל סכמה של אופנוע בעל הזרקת דלק תתאים לך

פורסם

לגבי שאלת הצמה- באמת שאני משתדל להבין אבל השאלה עדיין נראית לי אמורפית מידיי.

להוסיף לדבריו של יגאל- אני מניח שהוא התכוון לכבל של 50 קוואדרט (mm2) (ניתן לקנות בחנויות להספקה טכנית כבל של רתכת) תיעזר בקישורים הבאים לצורך החישובים.

http://www.vandenhul.com/artpap/awg.htm

http://www.stealth316.com/2-wire-resistance.htm

ותזכור שאם אתה מוציא מהמצבר שני כבלים מהפלוס רצוי מאד שתוציא גם שני כבלים מהמינוס, שהרי הזרם צריך לחזור מאיפה שהוא.

אישית אני ממליץ לך בשביל הארקות להשתמש במוליך שזור- מן רצועה שזורה כזאת שמעבירה הרבה זרם, גמישה יותר ותופסת פחות מקום.

אל תחסוך בגישורי הארקה. היכן שיש ספק קל שבקלים- צבע, לכלוך, מגע לא טוב וכד' גשר בעזרת כבל. דגש נוסף גם לחיבור ראוי בעזרת נעלי כבל ולוחץ מתאים.

פורסם

תודה, אני כרגע לומד את הסרטוט הקיים, כאשר אסיים אחזור לעדכן ולהתייעץ :idea:

פורסם

לאחר שלמדתי את הסרטוט אני מעלה אותו פה על מנת שתעזרו לאתר דברים לא נחוצים

קישור

הבנתי שאני צריך להוריד את כל החוטים של הדשבורד, האורות, איתותים והצופר

מה עוד מומלץ לנתק?

מה זה sidestand swich?

אני לא מצליח להבין את תפקיד הדיודה בסרטוט..

אני אבצע בקרוב "צביעה " של הדיאגרמה בצבעי החיוט עם תוכנת צביעה.

עוד דברים מומלצים?

פורסם

לחבר שלום

הside stand switch הוא מתג אשר מונע את הפעלת הסטרטר כאשר רגלית הצד פתוחה ,שים לב יש גם ממסר אותו יש לגשר בין רגליים 30 ו87 או ההדקים העבים

אין הרבה מה להוריד מכיון שזו צמה של אופנוע ואין הרבה מערכות שירות כגון איוורור מיזוג תאורות פנים מערכות שמע וכיו"ב

לכן בתור שלב ראשון הייתי מרכיב את המערכת על הרכב בוחן אותו ורק אז מתחיל ב"דיאטה " לצמת החשמל

היכן צמת המזרקים?

יגאל

פורסם

לגבי הדיודה כדי לענות בוודאות צריך לדעת איך ה-NE עובד (אם הוא מקצר כל אחת מהרגליים לאדמה או שלא). ניחוש שלי שזאת הגנה מפני המתח הגבוה שנוצר במיתוג הממסר Side Stand Relay.

פורסם
לחבר שלום

הside stand switch הוא מתג אשר מונע את הפעלת הסטרטר כאשר רגלית הצד פתוחה ,שים לב יש גם ממסר אותו יש לגשר בין רגליים 30 ו87 או ההדקים העבים

אין הרבה מה להוריד מכיון שזו צמה של אופנוע ואין הרבה מערכות שירות כגון איוורור מיזוג תאורות פנים מערכות שמע וכיו"ב

לכן בתור שלב ראשון הייתי מרכיב את המערכת על הרכב בוחן אותו ורק אז מתחיל ב"דיאטה " לצמת החשמל

היכן צמת המזרקים?

יגאל

את צמת המזרקים אני צריך לבנות (או לקחת מאיפושהוא)

יש המלצות?

חשבתי להביא מרכב מוזרק סט מזרקים בשביל הקונקטורים.

פורסם
לגבי הדיודה כדי לענות בוודאות צריך לדעת איך ה-NE עובד (אם הוא מקצר כל אחת מהרגליים לאדמה או שלא). ניחוש שלי שזאת הגנה מפני המתח הגבוה שנוצר במיתוג הממסר Side Stand Relay.

בסופו של דבר, במכונית יש צורך בממסר/דיודה/NE?

הבנתי שיש חיישן ניוטרל שרק דרכו ניתן להניע (חוט Y/G)

• תוכן חדש...