Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה

יש לנו בעיה ברכב מסוג מאזדה לאנטיס 1800 סמ"ק שנת 97 אז בהנעה הראשונה מניעים את הרכב באים ליסוע ואז צריך לילחוץ על הדוושה ממש חזק כדי שהיא תישתחרר ושהיא מישתחררת זה מסוכן כי הרכב נותן מין קיק דאון כזה אז הלכנו למוסך הוא מתח מעט את הכבל גז ושם ספריי שמן בתוך הכבל גז וזה עזר קצת ושוב חזר... אז מה שעשיתי זה פתחתי את המיכסה מנוע שהרכב מונע וסיבבתי את הגלגל שמיתחבר אליו הכבל גז וניסתי לסובב אותו וגיליתי שממנו הבעיה זאת אומרת שהוא מיסתובב בהתחלה קשה ואז משתחרר למישהו יש מושג למה זה קורה? כאילו שהגלגל הזה שמיתחבר אליו הכבל גז הוא נינעל כזה בהתחלת הסיבוב ואז הולך חלק...

ממה זה יכול לינבוע והאם אפשר להחליף רק את הגלגל הזה? (זה מנוע הזרקה למי שלא הבין)

וכמה עולה בערך ה"גלגל" הזה שעושה את הבעיות???

(אני לא זוכר את שמו של "הגלגל" שמיתחבר אליו הכבל גז במנוע)

ועוד משהו...

היה חסר שמן הגה כוח ברכב השמן הגיע לMIN אף פעם לא הוספנו שמן הגה או החלפנו אז שמתי לב שהשמן הגיע לMIN אז הלכתי ליקנות שמן הגה ונתנו לי שמן גיר שאמרו לי ששמן הגה זה שמן גיר אז הוצתי מהמיכל שמן הגה מעט שמן כדי ליראות את הצבע שלו והוא היה חום-אדמדם ומה שנתנו לי זה שמן גיר בצבע אדום חזק אז השוותי בין מה שיש ברכב למה שנתנו לי וזה לא אותו גוון של צבע של השמן האם זה בסדר כי כבר הוספתי את השמן שקניתי למיכל....

ד"א בספר של הרכב לא כתוב כלום על שמן הגה...

תודה רבה

יקיר

*** עריכה - לפני שאתה שולח את ההודעה הבאה שלך קרא את הלינק הנ"ל ***

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959

פורסם

אצלי בדייהטסו היתה תופעה דומה. בבוקר דוושת הגז דבוקה. לאחר לחיצת גז חזקה היא משתחררת ואח"כ במשך כל היום הכול בסדר.

קצת ספריי לניקוי קרבורטורים בתוך בית המצערת, שפשוף עדין עם מברשת שיניים של הג'אנק שהצטבר מסביב לפרפר המצערת בתוך הלוע, והבעייה נפתרה.

שמן הגה כוח זה שמן של גיר אוט' .

פורסם

אוקי את מה שחנן אמר אני יעשה אבל יש עוד בעיה שהכבל גז עצמו גם הולך קשה ולא חלק אז שאלתי אם אפשר לשים קצת שמן מכונות בתוך הכבל על מנת שהכבל יהיה יותר חלק זה אפשרי?

פורסם
אוקי את מה שחנן אמר אני יעשה אבל יש עוד בעיה שהכבל גז עצמו גם הולך קשה ולא חלק אז שאלתי אם אפשר לשים קצת שמן מכונות בתוך הכבל על מנת שהכבל יהיה יותר חלק זה אפשרי?

שלום .

אסור לשמן כבל כי האבק שהצטבר בתוך הכבל יחד אם שמן או ספרי חלודה הופכים את כול הליכלוך לעיסה דביקה והכבל יתפס מהר מאוד יותר גרוע.

והיה והכבל תפוס יש להחליפו כדאי למנוע מצב של התפסות הכבל במצב פול גז [אז לא תחייך]

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בעיית ה'גז הקשה' היא בעיה מוכרת למדי בקרב הלאנטיסים (אם כי על פי רוב התלונות הן על דוושה קשה דרך קבע ולאו דווקא בהנעה ראשונית).

הפתרון לבעיה הוא ניקוי בית מצערת.

ברמת העקרון הפעולה היא כפי שתואר ע"י חנן.

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

אנחלנו לא רוצים להכניס את הרכב למוסך כדי לנקות את בית המצערת כי יכול להיות שאחרי הניקוי שהטורים של הרכב יעלו ויהיה הרבה בעיות חדשות יצוצו פתאום

כי מישהו מהפורום ביצע ניקוי ואז עלו לו הטורים..

פורסם

יקיר, אם הניקוי יבוצע ע"י אדם אמין ומקצועי, אין שום סיבה שתיפתח תיבת פנדורה ויחלו תקלות נוספות.

בכל אופן, על אף שאני דבק בהמלצה שיבוצע הניקוי לא עצמאית (אם כי ההליך פשוט מאוד), אפרט דלהלן את תהליך הניקוי.

זהו מבט כללי על תא המנוע (כאן מדובר בלאנטיס מודל 1996, מנוע BP):

115dt6.jpg

וכאן מודגשים החלקים הרלוונטיים:

2bg8.jpg

האיזור הכחול הוא מכסה תיבת מסנן האויר; הסגלגל הוא חיישן זרימת האויר (אותו יש לנתק מהצמה שמתחברת אליו); הירוק הוא צינור האויר; את הצינורות הצהובים יש לנתק גם כן (אחד הוא נשם והשני הוא צינור מעקף אויר כמדומני); והאדום הוא בית המצערת - מושא הניקוי.

לאחר פירוק כל אלו (אגב, בחיבור צינור האויר המודגש בכחול לבית המצערת ישנו חבק אותו יש לפתוח ע"מ לאפשר הוצאתו), כך יראה תא המנוע:

3jz2.jpg

ומזוית שונה:

4wm3.jpg

זהו בית המצערת , ובתוכו פרפר המצערת.

הליך הניקוי פשוט: להתיז תרסיס ניקוי קרבורטורים אל פרפר המצערת, לנקות את מסות הלכלוך באמצעות סמרטוט כלשהו - לחזור על כך מספר פעמים. לאחר מכן גם יש לפתוח מעט את הפרפר ולרסס גם כשהוא פתוח, ולנגב שנית.

לאחר הניקוי יתקשה המנוע בהנעה (התרסיס מעט חונק את הבעירה).

שוב, קח את הדברים בערבון מוגבל - איני ממליץ לך ומדריך אותך כיצד לבצע זאת, אלא רק מנסה לעזור קמעא.

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...