Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
א. אודה לך אם לא תשפוט את הבנת הנקרא שלי.

ב. אפס אחיזה על 4 צמיגים , או על 2 , קדמיים או אחוריים - פסול לטעמי.

מידת האחיזה הפונציאלית של הציר האחורי והקדמי איננה זהה בכל מקרה. אני חוזר וממליץ, בפעם האחרונה, על הקישור המצורף. אם לא הבנת אותו תשאל ואני אסביר לך, כי לפי מה שאתה כותב לא הבנת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

falou,קראתי את המאמר ,מעניין היה לראות שגם נהגים מיומנים בקושי הצליחו להשתלט על היגוי יתר

במצב של צמיגים אחוריים משומשים וקדמיים חדשים .

במקרה המצב אצלי הוא כזה,למרות שבקיץ נראה לי שאהפוך את הסדר.

פורסם

לדעתי אתם מקצינים דברים וככה קצת קשה להתווכח כמו בני אדם.

מצד אחד, יש לי חבר שנסע עם ג'יפ בקו ישר בכביש החוף ודפק 360 מעלות משלולית ! אז הבדלים בתופעת הציפה הם בהחלט קטלניים. (הסבסוב כנראה קרה בגלל שצד אחד היה עמוק יותר והאיט בבת אחת צד אחד של האוטו יותר מהשני.)

אבל מצד שני, כל עוד לא מדברים על תופעה של ציפה, שדורשת שילוב של שכבת מים גדולה ומהירות גדולה, ההבדלים לא ענקיים בין צמיג שחוק למחצה וחדש. בכביש רטוב "רגיל" ומהירות שבערך הגיונית בשבילו, לא תהיה תופעה של ציפה משמעותית, וההבדלים בין הצמיגים יהיו מורגשים כמובן, אבל לא מהותית.

נניח והשחוקים מקדימה- אתה בולם 10% פחות טוב, קשה להרגיש את זה.

לעומת זאת, אם לגלגלים האחוריים יש 10% פחות אחיזה מלקדמיים, ובסיבוב הם מתחילים להחליק כשהקדמיים עוד אוחזים, אתה מאוד מאוד תרגיש איך הרכב זורק, וכשזה יקרה זה יקרה מהר מאוד, וגם כשתתקן יקח הרבה זמן עד שהרכב יגיב ולך תדע איפה תגמור.

אגב בעניין הציפה, על הגלגלים האחוריים ברכב הנעה קדמית יש פחות משקל, ולדעתי זה מגדיל את הסיכוי שלהם לצוף בכניסה לשלולית.

פורסם
falou,קראתי את המאמר ,מעניין היה לראות שגם נהגים מיומנים בקושי הצליחו להשתלט על היגוי יתר

במצב של צמיגים אחוריים משומשים וקדמיים חדשים .

בכביש רטוב (אפילו מוצף).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

השבוע דנו בנושא הזה ואני מצטט את התשובה של איתי אלון, מנכ"ל "אלטרנתיבי" בנושא -

"אם יש שוני בין מצב הבלאי של הצמיגים הקידמיים לאחוריים שמצריך דיון

ומחשבה לגבי היכן לשים את מי - התשובה המתבקשת היא חד משמעית - יש להחליף את

ארבעת הצמיגים. נקודה. כל דיון נוסף חסר טעם כיוון שהתשובה לגבי היכן להתקין

את הצמיג החדש לעולם לא תהיה חד משמעית ובודאי שלא תיצור מצב של בטיחות מלאה.

יש לזכור שצמיגים הינם אחד מחלקי החילוף הזולים ברכב.

לגבי הדנלופ הספציפי - אני דוקא התרשמתי בנסיעות מבחן, שהצמיג סביר ביותר במשפחת

הצמיגים שאינם ספורטיביים וגם יכולת האחיזה שלו על רטוב סבירה ביותר. כשהכביש

חלק במיוחד עקב המצאותם של זרזי החלקה ו/או צבע על הכביש - כמעט כל צמיג יחליק

במהירות נמוכה יחסית."

ערן אביבי

אלטרנתיבי - יוצרים תרבות נהיגה

ערן אביבי

"אלטרנתיבי - יוצרים תרבות נהיגה"

פורסם

האם צמיג תקין לחלוטין (לא יבש, עם מספיק בשר) בן 3 יבלום בדיוק כמו (עד כדי הבדלים זניחים) צמיג חדש?

הייתי שמח לקבל תשובה של כן או לא. (כי אם לא, לא ברור למה ממליצים על החלפה אחרי 3-4 שנים דווקא, ולא פחות).

פורסם

לא.

אידאלית, כדאי להחליף צמיגים פעם ב-3 חודשים.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

גל, אתה לא באמת יכול לקבוע כזה דבר.

אם אני חונה בחניה מקורה ונוסע בממוצע 12K ק"מ בשנה אז זה לא יתאים לי.

החלפת צמיגים צריכה להתבצע עפ"י מצבם ותו לא.

זה תלוי בכמות הנסועה, במזג האוויר, בתנאי הכבישים ואף בצמיג עצמו (TW בעיקר).

אצלנו בבית מחליפים צמיגים פעם בשנתיים.

אני מכיר מישהו עם אמריקאית ישנה שגומר צמיגים בכמה חודשים (אבל לדוד שלי יש פנצ'ריה :D)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

זה נכתב כמובן בהגזמה צינית.

ההמלצה להחליף צמיגים כל 3 שנים היא פשרה. אין שום ספק שצמיג בן 3 יתפקד פחות טוב מצמיג חדש. אין גם שום ספק שלהחליף סט צמיגים כל 3 או 6 חודשים זה משהו שהאדם הנורמלי לא יעמוד בו (ואני לא מדבר על רכבים שמשמשים לדריפטים ועל fuel slut).

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

אוקיי. תודה על התשובה.

עכשיו לשאלה הנוספת: מדוע יצרנים מתקינים ברכבים צמיגים ירוקים שגורעים מהבלימה? אני לא מדבר על להתגרזן עם יונדאי אקסנט ודומיה, אלא על לבלום במינימום זמן!

פורסם

מאותה סיבה שיצרנים מייצרים יונדאי אקסנט, דייהו אוויאו ודומיהן.

כי זה זול יותר וזה חוסך דלק ולעזעזל הבטיחות!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ובנוסף, כי זה יותר פוליטיקלי קורקט להיות ירוק מאשר לחסוך 10 מטר מרחק בלימה.

פורסם

עפר, באמת בזבזת כרגע חמש הודעות על ויכוח עם דגנרט בור שלא מסוגל אפילו לבחור מכונית? אני מציע שתעזוב את העניין ותן לו לעמוד לבדו על משמעות מספר הקסם "19"*

* אחוזים בריסוק חזיתי לפי ENCAP

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...