Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו מה שאתם רוצים,עם אדם "פשוט" ההתנהלות היתה אחרת לגמרי.

אני לא אומר. אני שואל. על סמך מה קבעת את זה?

אתה עו"ד מנוסה לענייני תעבורה שניהל מאות משפטים ומכיר את אמות המידה המקובלות בבתי המשפט?

אני מסכים על כך שהעיסקה מפוקפקת למדי. אבל תזכור שני דברים:

1. יש הבדל עצום בין רצח או הריגה שנעשים בידיעה ולעיתים במחשבה תחילה , לבין רשלנות - פושעת ככל שתהיה.

2. אמות המידה המקובלות אינן שונות בהרבה לגבי כל אדם אחר. בוודאי כאלה שמסוגלים להרשות לעצמם לממן את העסק (עורך דין) - ולא משנה מהם קשריהם הפוליטיים. תרשה לי להזכיר לך את מקרה בועז פרבשטיין , שהרג את המשפחה בפרוייד לפני כמה שנים. קיבל עיסקת טיעון כמעט זהה (נכון שאח"כ העונש הוחמר בעקבות ערעור , אבל אם אתה ממש חייב, אני יכול לחפור להביא לך דוגמאות דומות.

עורך הדין קלגסבלד צריך להישפט על פי העבירה שביצע , ולא על פי מעמדו החברתי. כמו שהיית רוצה משפט צדק לאברהם X או לפאטמה Y , כך גם הוא צריך להישפט (וכן , גם לאבהרם X עומדת הזכות להביא עו"ד תותח שיציל לו את התחת. מה שקורה ברוב המקרים).

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא משפטן דגול,נכון.

אבל חוסר ראיות? למה אני צריך להוכיח שהוא עשה עבירת תנועה כדי שיענש? הוא לא בלם את הרכב,נכנס חזק בפונטו והרג בני אדם,על זה הוא צריך לשלם,אני מבין שזו טעות ,גם על טעויות משלמים.

רק טיוח ראיות יחלץ אותו מעונש.

פורסם

איפה כתוב שהוא לא ייענש? כתבתי רק שהוא ייענש בערך באותה מידה בה כל אחד אחר (לפחות כ"א אחר שיבוא עם עו"ד טוב) ייענש על מקרים דומים.

פורסם

אתה יודע מה עוד יותר מצחיק,במסגרת העיסקת טיעון הוא יודה,יודה במה? שהוא נהג ברכב? זה מגוחך.

בואו נחכה לראות מה העונש (אני מנחש עבודות שירות).

פורסם

העונש יהיה שנה אחת מאסר בפועל.פחות מזה לא יעמוד בביקורת

ציבורית ולא בערעור.

ישתחרר אחרי שבעה חודשים אחרי קיצורים על התנהגות טובה ועוד קיצור מינהלי

כלשהוא.

קיה פיקנטו 2015,סיאט לאון 2002 ,פיג'ו 206 2002 (אופל אסטרה 1995 ,פיאט אונו 1985 ,פורד אסקורט 1974 )

אדם כילה יומו, איגרת נכתבה

פורסם
אני לא משפטן דגול,נכון.

אבל חוסר ראיות? למה אני צריך להוכיח שהוא עשה עבירת תנועה כדי שיענש? הוא לא בלם את הרכב,נכנס חזק בפונטו והרג בני אדם,על זה הוא צריך לשלם,אני מבין שזו טעות ,גם על טעויות משלמים.

רק טיוח ראיות יחלץ אותו מעונש.

לא צריך. העונש על הריגה מסוג זה היא עד שלוש שנים, במקסימום. בד"כ אזרח סביר מקבל על כך חצי שנה עבודות שירות. כמובן שזה תלוי במידת הרשלנות ובשופט.

את הקשר לטיוח ראיות לא הבנתי. אין ראיות מלבד אלו המעידות שהוא פגע והרג.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

נו, אפשר כבר לזרוק לפח את תיאוריות הקונספירציה למיניהן?

התביעה, אגב, סירבה לבקשת ההגנה לעכב את ביצוע העונש עד לדיון בערעור, ואף הודיעה כי תערער בעצמה בדירשה לעונש חמור יותר.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
גזר הדין:

15 חודשי מאסר בפועל, 15 חודשי מאסר על תנאי, שלילה ל 10 שנים.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3319691,00.html

אסף

הישג לא רע בתהחשב בכך שהיו שטענו שהוא יצא כמעט ללא רבב (ו/או עם עסקת טיעון) מהעסק הזה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הישג לא רע בתהחשב בכך שהיו שטענו שהוא יצא כמעט ללא רבב (ו/או עם עסקת טיעון) מהעסק הזה.

איציק

הישג לא רע?

איציק הבחור הרג אישה וילד.

15 חודשי מאסר זו בדיחה עצובה. נקה שליש והוא בכלל הולך לעשות קייטנה.

קנס של 10K שקל? זה באמת ידגדג אותו?

ושלילה ל-10 שנים.

אני מכיר אנשים שעל הרבה פחות בילו שנים בכלא.

רון.

-אם כבר לדרוס אישה וילד - לפחות תהיה עו"ד מפורסם-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

סיפור עצוב.

אין לי שום תחושה של סיפוק למקרא העונש שנגזר על הנהג.

אני לא חושב שכבישי ישראל הפכו לבטוחים יותר בעקבות גזר הדין, ואני די משוכנע שגזר דין כבד (או קל) יותר לא היה משנה במאום את המתחולל בכבישינו.

ענישה משפטית לא נועדה לספק יצר נקמה, אלא להרחיק את מי שמסכן את הציבור, ולייצר הרתעה בקרב עבריינים דומים. ספק אם אחת משתי המטרות הללו הושגה במהלך הקרקס הזה.

לצערי, כשאני רואה את ההפגנה הספונטנית של בני משפחה שיקיריהם נהרגו בתאונות דרכים במעמד גזר הדין, אני מבין שהיחיד שיוצא נשכר באמת מגזר הדין הזה, הוא הממסד במדינת ישראל.

גם בני משפחות ההרוגים שהפגינו (איני מדבר על בני משפחתם של הרוגי התאונה הזו) כבר שוכנעו שיקיריהם נהרגו בגלל נהגים אחרים, ורק בגללם.

לא בגלל תשתית, לא בגלל חינוך.

וזה בכלל לא משנה בעיני שאת התאונה הספציפית כנראה שום תשתית לא יכלה למנוע.

מדי יום נקטלים בכבישי ישראל אזרחים, וההילולה סביב העונש הכבד שקיבל "עורך הדין העשיר והמושחת" יוצרת מראית עין שקרית כאילו המדינה ומוסדותיה עושים משהו כדי לצמצם את מספר התאונות.

והם לא עושים כלום.

להרוגי התאונה הזו העונש לא יועיל.

גם להרוגי התאונה הבאה לא.

אבל לממסד זה יואיל. "הנה, הורדנו פרא אדם מהכביש, אפילו שהוא עשיר. אנחנו דואגים לכם כל הזמן, אזרחים יקרים. גם הקמנו משטרה חדשה לנתיבי איילון, ואנחנו אוכפים מהירות בכביש 6, וקנינו למשטרה קרייזלר קרוספייר, ושינינו את שיטת הניקוד, כדי שנוכל למצוא עוד פראי אדם כאלה. אנחנו ממש ממש בסדר. רק תשתדלו שלא תעלה עליכם משאית באיזה כביש אדום, חד מסלולי, חשוך ונטול שוליים. יש המון פסיכים בחוץ"

פורסם

כתבת הרבה אבל לא הצעת פיתרון.

לא צריך להרים ידיים אלא צריך להיות עקביים במתן העונשים ובחומרתם. גם הבן אדם הבא שיעבור את העבירה הזאת צריך לקבל עונש דומה. וגם זה שאחריו. וגם זה שאחריו. אולי אחרי שהעונש יהפוך להיות נורמטיבי ולא יתקבל בפליאה אז אנשים ינהגו יותר בזהירות ופחות בזלזול כלפי שאר המשתמשים בכביש.

אסף

פורסם
לא צריך להרים ידיים אלא צריך להיות עקביים במתן העונשים ובחומרתם. גם הבן אדם הבא שיעבור את העבירה הזאת צריך לקבל עונש דומה.
לא הבנת כלום, וגם אתה שטוף מוח על ידי הממסד.

כתבת "גם הבן אדם הבא שיעבור את העבירה הזאת צריך לקבל עונש דומה".

איזה עברה? עברה של להרוג שני אנשים בתאונה ?

כלומר, לפי הלוגיקה שלך, קלגסבלד הרג את שניהם כי לפני כן "לא היתה עקביות במתן העונשים וחומרתם" ?

לפי הבנתך, הוא הפנה את ההגה לתוך הפונטו ומעך אותה כי הוא ציפה לקבל עונש נמוך יותר ?

אתה מעריך שאם יהיה רצף ענישה כבד כמו שאתה מציע, אנשים דוגמת קלגסבלד יעדיפו לעצור ברמזור אדום עם הטוארג שלהם, במקום להתרסק איתה לתוך מכוניות עומדות ? :roll:

את התאונה הזו לא ניתן היה למנוע בעזרת ענישה, חמורה ככל שתהיה. גם את הבאה לא.

ובקשר ל

כתבת הרבה אבל לא הצעת פיתרון
אני מבין ש, כמו רבים מאזרחי ישראל, התרגלת שאינך צריך לחשוב בעצמך, כיוון שאתה רגיל כבר לקבל את כל הגיגיך ומחשבותיך כשהם אפויים, מוכנים ומוגשים לך בנייר צלופן עם כותרת מתלהמת בחדשות ערוץ 2 או ב"ידיעות אחרונות".

אני לא חייב להציע לך שום פתרון.

תציע אתה פתרון.

אבל לשם כך, תצטרך להפעיל את הראש וממש לחשוב, במקום להצטרף למקהלת "דעת הקהל" שאינה יודעת מה טוב לה, ומנווטת על ידי יועצי תקשורת וספינרים ציניים.

פורסם

מצד אחד אני מרוצה מהספין התקשורתי סביב המקרה כי אני חושב שאחרת הקשרים

הענפים של העו"ד היו מוציאים אותו נקי מהסיפור הזה.

לצערי אני מסכים א ארנון לגבי חוסר התועלת הכללי של עונשים כאלו בהיבט הכולל של במלחמה והמניעה של תאונות הדרכים.

לצערי אני חושב שהבעייה במציאת פתרון היא חמורה הרבה יותר,הרבה תפקידים בממשלה נעשים לא

מתוך מחשבה לעתיד או תכנון מוקדם ( שיש לו המשך בממשלה הבאה ), נראה ששרים רבים

יורים פתרונות מהמותן לפי כיוון הרוח ולא עומדת מאחורי הרעיונות שלהם כוונה אמיתית ליצירת פתרונות.

• תוכן חדש...