Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

audiocontrol DQXS או rockford 3SIXTY

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה יש במעבד כזה מעבר לאופציות שיש באלפיין 9855 למשל?

חוץ מאקולייזר משוכלל יותר שגם ככה במערכת ברמה ממש גבוהה לא כל כך נחוץ לפי דעתי.

מה באמת שווה את ה3K בערך במכשירים האלה?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל, צריך להבין מה התפקיד של אקולייזר על מנת לקבל בכלל מה הצורך בו.

מבלי להכנס לנושא הזה לעומקו, אקולייזר נועד לתקן הנחתה או הגבר בתדר מסויים, ככל שהאקולייזר יותר מפורט מבחינת אוקטבות ככה הוא יותר טוב.

וכאשר המעבדים האלה מספקים לנו אקולייזר ברמת שליש אוקטבה בתצורת מונו יעודי לכל ערוץ(קדמי ימני ,קדמי שמאלי,אחורי ימני,אחורי שמאלי,סאב ואפילו סנטר) זה יכול לתת תיקון מסקימלי של כלל המערכת ע"י תיקונים מתאימים לכל אלמנט ברכב.

פרט לכך, המכשירים הנ"ל בעלי קרוסים אקטיביים ברמות חיתוך גבוהות(מעל 12DB סלופ) ועובדים בשיטות מתקדמות יותר כמו לינקוויץ' ריליי וכו'.(24 ואפיל 48DB סלופ ).

מנגנון הטיים קורקשיין הוא הרבה יותר מדוייק (קפיצות יותר קטנות) וגם בעל טווח יותר רחב(ספקטרום נרחב יותר).

עוד דברים חשובים כמו יציאות פריוואט מאוזנות(BALANCE RCA PREOUT) למניעת חדירת רעשים חיצוניים ולולאות הארקה.

כמוכן רוב המעבדים הללו משמשים גם כליין דרייבר ומגבירים את עוצמת הסיגנל אפילו ל13V RMS, מה שמאפשר השקטה כמעט מוחלטת של רחשים ורעשי רקע.

בקיצור, מכשירים מדהימים וכל היתרון שלהם מול המכשירי ראש בעלי איקולציה פשוטה וקרוסים מינורית אלא מה שבולט הוא היכולת שלהם להגיע לרזולוציות הרבה יותר גבוהות ומדוייקות.

אני תמיד ממליץ בחום על כל מעבד חיצוני ואם לא היה לי גם אקולייזר 31 ערוצים חיצוני וגם קרוס אקטיבי חיצוני הייתי לבטח רוכש מעבד כזה או אחר.

ניר

under construction..

פורסם

שמתי לב לעניין חריג ב 3sixty, אשמח גם אם נציג אוטופרט יענה.

יש יציאת RCA בודדת לסאב. :?:

אני מכיר את זה ממערכות בייתיות ואני חייב להודות שמעולם לא הבנתי את הקטע הזה. למה בכל המונובלוקים ובכל המכשירים לרכב, הכניסות והיציאות לסאב, הן כפולות (left - ו- right) ואילו ברכיבים לבית - בודדות.

האם יש לכך משמעות? ומה עושים ע"מ לחבר את היציאה הבודדת של ה 3sixty אל המונובלוק (כניסות מפוצלות L ו R). אגב, כנ"ל לגבי הסנטר (פשוט זה פחות רלוונטי אלי)

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

ברסיברים ביתיים הסיגנל של הסאב הוא מונו (ב5.1 למשל) ולכן לא צריך שתי יציאות. בדיסק סטריאו יש שני ערוצים בלי ערוץ נפרד לסאב ולכן כביכול גם התדרים של הסאב הם בסטריאו למרות שלרוב התדרים האלו הם במונו. תקרא בחוברת של המונובלוק שלך וככה תדע אם יש צורך להזין סיגנל בשתי הכניסות.

פורסם
ברסיברים ביתיים הסיגנל של הסאב הוא מונו (ב5.1 למשל) ולכן לא צריך שתי יציאות. בדיסק סטריאו יש שני ערוצים בלי ערוץ נפרד לסאב ולכן כביכול גם התדרים של הסאב הם בסטריאו למרות שלרוב התדרים האלו הם במונו. תקרא בחוברת של המונובלוק שלך וככה תדע אם יש צורך להזין סיגנל בשתי הכניסות.

תודה על התגובה.

מה בדיוק אני אמור לחפש בMANUAL? אם ניתן לחבר רק כניסת RCA אחת? האם הם אמורים להתייחס לעניין הזה?

דבר נוסף, במידה ואני כן צריך להזין סיגנל בשתי הכניסות, אני עושה זאת ע"י מפצל? תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

היה להם בעבר מעבד דומה רק עם שלט נפרד שמאוד הצליח והיה מאוד איכותי

מאוד איכותי?

הכי איכותי!

אתה מתכון ל EPX2?

http://www.fortunecity.com/skyscraper/black/438/rf/epx2.html

epx2.JPG

מדובר על יחידת פרוססור מאמצע שנות ה-90 (95-97 או משהו בסגנון) שהשתמשה ב "SIGMA DELTA MODULATION"

http://www.beis.de/Elektronik/DeltaSigma/DeltaSigma.html

ואיפשרה 72 קוואדריליון (72 עם 15 אפסים) אפשרויות חיתוך בקרוסאובר.

למניואל:

http://www.rockfordfosgate.com/library/manuals/epx2-man.pdf

אבל היו כאלו שזה לא הספיק להם ולכן הוסיפו כרטיס עיבוד אקולייזר נוסף שנקרא E14 וגם E28 - לפי מידת הטירוף.

http://www.rockfordfosgate.com/scripts/rightnow.cfg/php.exe/enduser/fattach_get.php?p_sid=J_xYR_ji&p_tbl=9&p_id=353&p_created=1083786902

צעצוע כזה עולה 800-1,000 דולר

יש פה מישהו שמוכר את הEPX2 ב860$ ואת יחידת הEQ המורחבת E28 ב310$

http://www.adelcom.net/FosgateSignalProcessors.htm

הקשת EPX2 בEBAY מראה שיש מישהו שמוכר EPX2 עם יחידת הEQ המורחבת E28 ב 350$ - זול באופן מחשיד

http://cgi.ebay.com/Rockford-fosgate-EPX2-symmetry-SYM-E28-Equalizer_W0QQitemZ120041606390QQihZ002QQcategoryZ14931QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

לא יעזור כלום!

אין קשר בין רוקפורד של היום לבין רוקפורד שלפני 10 שנים, עצוב אבל נכון.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

oh... my... god

אוגי , איפה אתה שומר את המידע הזה

העפת אותי מהכסא הרגע:D במיוחד עם ה"72 קוואדריליון!"

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

QUATRO,

בכל המונובלוקים שפרקתי, כניסות ה - L,R מחוברות ל - OP AMP (מגבר אופרטיבי/ מגבר כניסה) היציאות של 2 ה - OP AMP מחוברות בינהם דרך נגדים. ברמת העיקרון מספיק לחבר כניסה אחת למונובלוק, אבל אם תחבר את 2 הכניסות (אפילו ע"י מפצל RCA פשוט) תקבל רגישות כניסה גבוהה יותר.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

שלו תאמין לי אתה בחור רציני. תודה על התשובה המקצועית.

אבל תאמר דבר פשוט אחד - אז למה יש שניים כאלו מלכתכילה? אם בסוף הם מחוברות ביניהם? (אני שואל ברצינות גמורה ולא בציניות חלילה!) אני פשוט לא מצליח להבין את זה. שנים!! :-D

ולאוגי - זה המכשיר שהתכוונתי באמת. נראה מטורף! לא יודע לגבי הסיגמות ...:-D אבל כן, אומרים שהוא רציני מאוד.

אני אישית חושב שה3SIXTY לא נופל ממנו בהרבה. קראתי קצת ב MANUAL שלו. נראה רציני מאוד.

פורסם
שלו תאמין לי אתה בחור רציני. תודה על התשובה המקצועית.

אבל תאמר דבר פשוט אחד - אז למה יש שניים כאלו מלכתכילה? אם בסוף הם מחוברות ביניהם? (אני שואל ברצינות גמורה ולא בציניות חלילה!) אני פשוט לא מצליח להבין את זה. שנים!! :grin:

QUATRO,

אני לרגע לא חושב שאתה שואל את השאלה הנ"ל בציניות, אני חושב שהשאלה בהחלט במקומה! עכשיו התשובה:

כאשר מדובר בדיסק שמוקלט בסטריאו, התדרים הנמוכים מוקלטים בשני הערוצים, ולכן צריך לחבר למונובלוק את 2 הערוצים על מנת שלא לאבד אינפורמציה.

ב - 3sixty יש רק יציאה אחת לסאב, כי כבר בתוך הפרוססור יש את 2 ה- OP AMP שאליהם מחוברים הערוצים L,R.

במערכת קולנוע ביתית כאשר יש סרט שפס הקול שלו מוקלט בצורה רב ערוצית ויש ערוץ יחודי לסאב אז התדרים הנמוכים מוקלטים על הערוץ הספציפי הזה.

כאשר אתה שומע דיסק מוסיקה סטראופוני במערכת קולנוע ביתית, והרסיבר נמצא במצב של 5WAY STEREO לדוגמא, קורה אותו הדבר כפי שקורה ב - 3sixty.

שלו.

פורסם

תודה רבה על התשובה המהירה והקולעת.

הבנתי פחות או יותר את עניין העיבוד, אם אפשר לקורא לזה כך, שמתבצע לפני הוצאת הסיגנל לכדי יציאה בודדת אחת שכביכול מכילה את כל אינפורמצית הצליל.

השאלה עכשיו היא, לאחר התבוננות ב MANUAL של ה 3SIXTY, כיצד לחבר את כבל הRCA אל המעבד. שכן יש גם כניסה בודדת לסאב (וכניסה בודדת ל CENTER) והרי לרב מכשירי ה HU יש יציאות כפולות (L ו- R). אשמח מאוד לקבל ממך תשובה גם על העניין הזה.

ושוב תודה רבה

פורסם
תודה רבה על התשובה המהירה והקולעת.

הבנתי פחות או יותר את עניין העיבוד, אם אפשר לקורא לזה כך, שמתבצע לפני הוצאת הסיגנל לכדי יציאה בודדת אחת שכביכול מכילה את כל אינפורמצית הצליל. אכן נראה שהבנת את העניין.

השאלה עכשיו היא, לאחר התבוננות ב MANUAL של ה 3SIXTY, כיצד לחבר את כבל הRCA אל המעבד. שכן יש גם כניסה בודדת לסאב (וכניסה בודדת ל CENTER) והרי לרב מכשירי ה HU יש יציאות כפולות (L ו- R). אשמח מאוד לקבל ממך תשובה גם על העניין הזה.

ושוב תודה רבה

רועי,

מכיוון שאני לא מכיר את ה - 3sixty, עדיין לא קראתי את ה - MANUAL שלו, אז אני לא יודע לתת לך תשובה מדוייקת לשאלתך. אני משער שיש למכשיר הנ"ל גם כניסה נפרדת לסאב וגם כניסה נפרדת ל - CENTER, כי כנראה שהמכשיר הנ"ל תומך גם במכשירי DVD שיש להם את כל היציאות הנ"ל. בכל מקרה אני אוריד ואקרא בהזדמנות את ה - MANUAL של המכשיר, ואז אדע לענות לך על שאלתך באופן מדוייק.

שלו.

פורסם

אחרי שקראתי על הפרוססור הישן.

כמה שווה אחד כזה. משומש עם המתוספת של ה28. בארץ?

איזה אופציות יש לפוססור הישן? כאשר מדובר על הפרוססור עם התוספת של הE28.

אקולייזר גרפי לכל ערוץ? בנפרד? או לכל זוג ערוצים?

יש תיקון זמן?

פאזות?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...