Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בארץ הקודש?

זה מיצר שקעים בפח לצורך חיזוק, את האמת, כבר שירטתי משהו כזה, אבל היות וחומר לא ממש זול והמחיר (בחו"ל) די מצחיק רציתי לבדוק אפשרות לקניה בארץ...

p19336.jpg

השני הוא מיצר שפה לריתוכים של פח (פלאנג')... גם אותו תיכננתי ליבנות, אבל שוב, המחיר מצחיק בחו"ל, ואם ניתן לקנות בארץ במחיר דומה, סבבה...

p501.jpg

תודה מראש...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

חבר'ה... אחד אחד... אני לא עומד בקצב... ;)

ברצינות שניה, מישהו יכול להמליץ לי על מקום שתהיה לו הסבלנות לחפש את הכלים האילו?

הייתי שילשום בל.כ. וקניתי לי כמה "דולים" (סדן ידני) נחמדים... אז כל מי שאוהב לתופף על פח ולרקע אותו מוזמן, האיכות מצויינת והמחירים בריצפה!!! (מצאתי דולי של האזט ב 60 ש"ח!!! והיו שם עוד כמה חברות טובות)

גילי

פורסם

כנראה התשובה העגומה היא שאי אפשר.

בזמנו, ניסיתי לחפש במספר חנויות המתמחות בציוד לפחחים/צבעים, אבל לא ממש ידעו על

מה אני מדבר.

המכשיר שלי, שאגב נקרא joggler, (זהה לתמונה השנייה) קניתי בסוף באנגליה.

http://www.frost.co.uk/item_Detail.asp?productID=8440&frostProductName=Joggler%20Hole%20Punch

:turn-l:
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

OK, חשבתם שניכנעתי? אז זהו, שלא...

לאחר חיפוש בארץ, לאורכה ולרוחבה, לא ממש מצאתי את הכלי המדובר, פניתי אל הכיוון שאליו הייתי צריך ליפנות מהתחלה, לבנות אחד...

לפניכם התמונות...

הסברים, המכשיר ניבנה מפסי פלדה בעובי 5 מ"מ.

את המדרגה יצרתי משתי חתיכות שריתכתי אותן במדרגה של 1.5 מ"מ...

הציר הוא מוט פלדה רכה (יחסית) בקוטר 12 מ"מ, הבית שלו הוא אותו חומר בעובי 15 מ"מ.

ניקדח חור במרכז, ודרכו עובר הציר. החור הוא בקוטר 12.5

חדי העין יראו כי כל נקודות החיבור שויפו לזווית של 45 מעלות, זה כדי ליצור ריתוך חזק יותר עקב חדירה גבוה לבשר החומר, וכמו כן הריתוכים לא בולטים מחוץ לחומר...

את החתיכות הצמדתי ע"י מגנט היות ולא היתה לי יד עוזרת. אחלה רעיון, פשוט, יעיל וזול!

התוצאה טיפה "חקלאית" ;) אבל אותי זה לא מעניין, המכשיר עובד מעולה, ועדיף שיהיה טיפה מגושם מאשר ישבר!

על דבר אחד אני ממש מיצטער, שלא עשיתי אותו יותר רחב...

כמה נק' למי שהולך ליבנות כזה דבר. חשוב נורא לדעת איזה פח הולכים לכופף כדי לעשות מירווחים נכונים...

כמו כן, התומך של הזרוע הלוחצת מגבילה את הפח בדיוק ל ס"מ וחצי של פלאנג' (שזו בדיוק המידה שצריך)... חוסך לקחת מידות ולסמן, פשוט מכניסים את המכשיר ולוחצים...

בסוף הכל ניצבע בצבע כתום מיוחד למתכת :smile:

גילי

small005.jpg

small004.jpg

small001.jpg

small002.jpg

small007.jpg

small013.jpg

פורסם

כתום, כבר אמרתי?

;)

אגב, בזמן הקרוב אסיים בניה של מכשיר אחר... מה הוא? הפתעה! (ועד כמה שאני יודע, אין עוד אחד כזה בארץ הקודש!)

תישארו דרוכים...;)

גילי

small009.jpg

small010.jpg

פורסם

כלים כאלה תוכל למצוא רק במכרזים של התעשייה הצבאית או כונסי נכסים בשוק הפרטי איו שימוש לדברים הנל אולי רק בתעשיית זיווד אלקטרוניקה וחשמל וגם רק בגדלים תעשייתיים,את הפלייר לייצור קנטים תוכל למצוא אצל אברהם שיריזלי יבואן למוצרים לפחחי רכב ,זול זה לא יהיה

הוראות לenglish wheel עליך לבנות צורת חית (האות ח)כאשר בקצוות יש גלגלים חרוטים אחד קבוע והשני למוט הברגה עבה כמו פרס של פעם 22 ממ הברגה ,תוכל לחרוט גלגלים בתצורות שונות כדי לקבל תוצאה שונה כמו חיזוק ,עירגול,

בנה לך גם מערגלת צינורות וכיפוף פחים אם תרצה אסביר איך, בשימוש חומרים מהשדה ליד הבית

יגאל

פורסם
כלים כאלה תוכל למצוא רק במכרזים של התעשייה הצבאית או כונסי נכסים בשוק הפרטי איו שימוש לדברים הנל אולי רק בתעשיית זיווד אלקטרוניקה וחשמל וגם רק בגדלים תעשייתיים,את הפלייר לייצור קנטים תוכל למצוא אצל אברהם שיריזלי יבואן למוצרים לפחחי רכב ,זול זה לא יהיה

הוראות לenglish wheel עליך לבנות צורת חית (האות ח)כאשר בקצוות יש גלגלים חרוטים אחד קבוע והשני למוט הברגה עבה כמו פרס של פעם 22 ממ הברגה ,תוכל לחרוט גלגלים בתצורות שונות כדי לקבל תוצאה שונה כמו חיזוק ,עירגול,

בנה לך גם מערגלת צינורות וכיפוף פחים אם תרצה אסביר איך, בשימוש חומרים מהשדה ליד הבית

יגאל

אווו... מדברים על טלפאטיה...;) הרסת לי טיפה...:twisted:

אגב, הגלגלים הם בצורה מסויימת, העליון שטוח ובעל קוטר גדול יותר (לפחות פי 3) מהתחתון. והתחתונים הם בעלי חתך מוזר טיפה... הם לא ממש עגולים אלא בעלי "קצה" ישר. הנקודה שהם נוגעים בגלגל העליון היא שטוחה, בניגוד למה שהרוב חושבים (נוטים לחשוב שהם עגולים לגמרי). גלגלים עגולים שימושיים רק אם הגלגל העליון הוא מגומי...

אז למה יש "צורות" שונות של גלגלים? כי לכל אחד נקודת מגע ברוחב שונה טיפה, דבר שמשנה את אופן "דחיסת" הפח, וכמו כן הנקודות שלידו משנות גם בגובה שלהן...

גילי

small019.jpg

small016.jpg

• תוכן חדש...