Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

מרק

במקום להיתיחס לדברים לגופו של עיניין ולנסות אולי לעזור בפתרון של סוגיה אמיתית ומעניינת

אז אתה מטיל ספק בדברי ובדברי אחרים -איזה אינטרס יש לי ללכלך על המותג שאני מתפרנס ממנו

אתה מר אינטרנט ששולף מיסמכים באנגלית במהירות שאני מדבר אתה אני בטוח יכול לתרום תרומה

ענקית לנושא הזה ובמקום זה אתה מתרכז במי אמר מה ואיפה הוא לא דייק, תתעלה על עצמך

בפולקסווגן יש תקלות ,אמנם לא יותר מרכבים אחרים אבל גם לא פחות ,הנושא של הקולרים הוא נושא

אמיתי שלא קשור לנוזל קרור ,יש לך איזה רעיון .......תרביץ

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רון,

חיפשתי בפורומים בחו"ל מידע הקשור לקולרים ששובקים חיים טרם זמנם אבל ממש לא מצאתי כלום.

כנראה אנו בישראל התברכנו בתקלה זו.

איזה כייף לי :)

פורסם

מוסך_רון, כדי לבצע חקירה מקיפה ולנסות להבין את גורם הכשל במקרים כאלו, דבר ראשון יש לאסוף מידע סטטיסטי

איזה מכוניות, באיזה ק"מ, היסטוריית טיפולים וכו'.

לרוב תחושת של מוסך לקיום בעייה כללית במוצר או חלק כלשהו, היא נכונה. אך יש חריגים.

מרק, תקרא את דברי הסיכום שלי שוב, במיוחד צמד המילים שבחרתי להשתמש "סביר להניח", מכוון שאין לנו מספיק מידע ובהסתמך על דווחים של מוסך_רון בלבד, קשה לקבוע אם יש באמת פגם יצור או לא.

פורסם

דניאל הוצאת לי את המילים מהפה, זה בדיוק את מה שהתכוונתי לכתוב, תגיד אתה קורא מחשבות ?

רון אני פונה אליך מכיוון שאתה פתחת את האשכול, אני לא בעל מוסך ואין לי גירים תחת היד זמינים לבדיקה, אבל יש לי מספיק ידע טכני ומקצועי לנתח בעיה מהשורש בהסתמך על מידע מדוייק,תצפית והסקת מסקנות נכונות.

לכן אני נוהג תחילה לחפש חומר במאגרי המידע שברשותיי וגם פורומים בחו"ל וגם באתרים של היצרן.

אני בטוח שבזמן הקרוב נגבש דעה יותר מדוייקת בעזרת חברי הפורום.

דרך אגב אל תתפלא שלפעמים אשכול בפורום מתפתח לכיוונים בלתי צפוים זה די נפוץ. (עד שנועלים את האשכול).

רון דרך אגב יש לי קודי תקלה של גיר V.A.G. 01M. ועל איזה סולונואיד/חיישן התקלה מצביעה.

• ספונסר פורום
פורסם

אין לי בעיה עם הכוון שאליו השרשור מתפתח ,רק כשהוא חוזר אלי עם פקפוק בעובדות שאני ציינתי

אין לכם פה באמת מי שיכול לתמוך בגרסה שלי או קיי אז אולי זה לא המקום לשאול כזאת שאלה

אם בכלל

דרך אגב אני חושב שבטח ספי שהוא מכון גירים נתקל בתופעה הנל אני לא יודע למה הוא לא מגיב

בנושא הזה שאלתי אותו גם בהודעה פרטית והוא עדיין לע חזר אליי -אז ספי אין לך מה לחדש

לתשומת לבך

פורסם

רון,

אנא קבל את התנצלותיי במידה ואתה מרגיש "שהבומרנג" חוזר אלייך לא זו היתה כוונתי.

נמשיך בדיון טכני טהור.

פורסם

לפי דעתי עומס החום (לחות+טמפרטורה גבוהה)מעמיסה מאוד על הקולר ,לדוגמא רכבים אמרקאיים כמו סוואנה נאבאדה מצוידים בלא פחות מ3 מצנני שמן \אויר (אלו רכבים הבנויים על פי מפרט מזה"ת אקלים טרופי )כנל bmw כאשר מחפשים בקטלוג פן קלאץ או ראדיטור עליך לציין את המפרט שעל פיו הוזמנה מערכת הקירור וגם שם יש 3 מצנני שמן\אויר ,ג'יפים וטנדרים יפניים כנ"ל ,הנקודה היא אולי היבואן חסך כסף והזמין מפרט קרור המתאים לאירופה ,היו הרבה רכבים שהגיעו לארץ ביבוא אישי וסבלו מבעיות התחממות,לפי דעתי אין פתרון לקולר הנל אלא רק מצנן שמן\אויר ,אגב אותם קולרים גם מתקלקלים מוקדם במנועי לנד רובר td5 ,איביזה ,206,405,מאגן, עסק יקר שפשוט לא מתאים למדינתנו

יגאל

פורסם

קולרים מתקלקלים בVW.

ב DPO/AL4 לא ראיתי חדירת מים מהקולר.

אולי בגלל שאם היו משתמשים בנוזל טוב, ולא מוהלים עם מי ברז זה לא היה קורה, ואולי בגלל שיצרן לא מעוניין לייצר רכב לכל החיים. תשאלו נהגי מוניות - גם מרצדס מתקלקל. אבל אם תשאלו עזתים - אז מרצדסים משנות השמונים הם בילתי נהרגים בעליל. ואז, להערכתי הפרועה, מרצדס הבינו שקליינט פוטנציאלי מחזיק יותר שנים את המרצדס, כי היא לא עושהנ בעיות. אז התחילו לעשות לה בעיות.

למי שיש כסף, שיקנה כל 3 שנים רכב חדש.

ולמי שאין כסף? היצרן לא מתעניין בו.

יסלח לי שמוליק ממועדון מזדה, אבל מזדה יודעים לייצר גירים ל 250K. איך קורה שלאנטיס 2003 עם 75K נכנס לשיפוץ גיר? גם לחברות יפניות יש מחלקות לתכנון כשל. שנה שעמרה זה היה זום-זום, ועוד שנה זה יהיה בז-בז, ואם זום זום לא יתקלקל, אף אחד לא יחפש בז-בז.

מצטער אם הרגזתי מישהו - זו לא הכוונה.

• ספונסר פורום
פורסם

יש לך מושג ספי למה זה קורה ולפעמים בקמ נמוכים מאד ,כשלכאורה אין ספק בנוגע לנוזל הקרור

והאם נתקלת בVW שהנל התקלקל בקמ נמוכים מאד

פורסם
קולרים מתקלקלים בVW.

ב DPO/AL4 לא ראיתי חדירת מים מהקולר.

אולי בגלל שאם היו משתמשים בנוזל טוב, ולא מוהלים עם מי ברז זה לא היה קורה, ואולי בגלל שיצרן לא מעוניין לייצר רכב לכל החיים. תשאלו נהגי מוניות - גם מרצדס מתקלקל. אבל אם תשאלו עזתים - אז מרצדסים משנות השמונים הם בילתי נהרגים בעליל. ואז, להערכתי הפרועה, מרצדס הבינו שקליינט פוטנציאלי מחזיק יותר שנים את המרצדס, כי היא לא עושהנ בעיות. אז התחילו לעשות לה בעיות.

למי שיש כסף, שיקנה כל 3 שנים רכב חדש.

ולמי שאין כסף? היצרן לא מתעניין בו.

יסלח לי שמוליק ממועדון מזדה, אבל מזדה יודעים לייצר גירים ל 250K. איך קורה שלאנטיס 2003 עם 75K נכנס לשיפוץ גיר? גם לחברות יפניות יש מחלקות לתכנון כשל. שנה שעמרה זה היה זום-זום, ועוד שנה זה יהיה בז-בז, ואם זום זום לא יתקלקל, אף אחד לא יחפש בז-בז.

מצטער אם הרגזתי מישהו - זו לא הכוונה.

אוסף של שטויות ללא שום בסיס (סליחה על צורת ההתבטאות).

נראה לך שהיצרנים יתכננו תיבת הילוכים עם אורך חיים מוגבל בקילומטרא'ז. מה זה בורג גזירה שמיועד להיגזר בעומס מסויים.

היצרן לא היה לוקח סיכון כזה מסיבה פשוטה אחת מהר מאוד גל תביעות מצד הלקוחות היו גורמים ליצרן הפסדים כספים ומוניטין.

כמובן מדובר על ארה"ב וקנדה ששם יש להם גיבוי מצד רשויות החוק.

יש לי יום יום חג....

פורסם

רפי קליין:

עובדה שמערכות הרכב השונות בעבר, בדרך כלל, החזיקו מעמד יותר זמן.

עוד שהייתי ילד, היתה דיעה שאת הפיג'ו 404 הפסיקו לייצר כי היא הייתה אמינה מידיי.

אם לא אלה המקרים שהיצרנים מייצרים בכוונה אמינות שאינה מוחלטת , עצוב מאוד שאמינות חלק מהרכבים, והטובים שבחבורה נסוגה לאחור, ברמה כזו, שבעלי מקצוע מייעצים לקוני רכב פוטנצאיליים לרכוש רכבים יפנים מסוגים מסויימים.

אולי טויוטה לא טובים מאחרים, פשוט חכמים שמייצרים מכוניות אמינות, לא משהו שיצרן אחר לא יכול לחקות.

ואולי טויוטה לא חכמים בכך שמחלקת חלקי החילוף שלה מוכרת בדכ מוצרי טיפולים ותיקון תאונות, ולא מכלולים גדולים ויקרים, כפי שנוהג אחד היבואנים לפחות , להחזיק במחסנים שלו מלאי גירים אוטומטיים משופצים, שהחלפתם באותו סוג רכב מניבה למוסך רווח של אלפי שקלים, והיבואן לא נשאר "מסכן"

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אוסף של שטויות ללא שום בסיס (סליחה על צורת ההתבטאות).

מר קליין היקר, גם ההתנסחות בסוגריים אינה מייפה כלל את צורת ההתבטאות שלך , כאן זה לא המקום לכך ובמיוחד שהיא מופנת "לנכס פורום /בעל מקצוע מומחה" שכן יודע מה שהוא אומר (פחות או יותר).

לספי, בפורום ניתן להשיב בתגובות של מה שאתה יודע ומה שאתה חושב, בטכני אני ממליץ בכוון של מה שאתה יודע!

אין מחלקות לתכנון הכשל (אגדה אוטומוטיבית) אלה חקר הכשל ופיתוח, רכבים יתקלקלו בין המהנדסים ירצו בכל ובין אם לאו.

והיום יותר מבעבר, הסיבה העיקרית לכך היא התחרות הקשה שיש בין יצרניות הרכב שלא מאפשרות זמן לבדיקות מחמירות לכל חלק וחלק כפי שהיה בעבר.

בנוסף המעבר לחלקים זולים יותר כדי להוזיל עלויות יצור (שוב התחרות הקשה), לא ממש תורמות לאריכות חיים גבוהה של הרכב ומיכלליו.

עוד אספקט הוא כמובן הטכנולוגיה ומרכיבייה שפשוט מסבכות מאוד את מבנה הרכב ובהתאמה את הרגישות שלו לתקלות, לדוגמא נושא הנוזל קירור.

פעם, ברכב ישן אם הייתה מפספס טיפול או לא מחליף בזמן נוזל קירור - אז לא נורא, רוב הסיכויים שלא יקרה כלום, כיום הסיפור שונה. ואין צורך להמחיש לך בדוגמאות, אתה הרי חיי את זה יום יום.

יצרנים היום מתכננים מוצר שיחזיק לפחות את תקופה האחריות שהם מעניקים לרכב, מעבר לזה הם לא מוטרדים אחרת איפה העניין של מכירת חלקי חילוף? מוצר שתוכנן להחזיק נניח 3 שנים ברמת סבירות נמוכה לתקלות לתקופה זו, יחזיר מעמד במרבית המקרים גם כפול.

כאשר שרידות חלק כלשהו לתקופה האחריות עולה (באחוזים / תקופת האחריות), אז מחלקות הפיתוח וחקר הכשל עומלות על תכנון חדש או שיפור של החלק בכדי לשפר את הסטטיסטיקה.

ולגבי המקרני שמן ת"ה אוטו' של VW, כפי שציינתי קודם בשרשור, כנראה ובאמת יש פגם יצור או בעייה של מהילת נוזל קירור או שימוש בנוזל לא איכותי. לפי מרק מיודעינו הנוזל של VW הוא הכי מוצלח שיש, אז נשארנו אם פגם יצור.

• תוכן חדש...