Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המומחים ובוקר טוב!

אז ככה יש לנו (למשפחתי) ניסן אלמרה 1800 טקנה 2005 (מקווה שזה מפורט מספיק...:wink: )

בתחילת נסיעה בעיקר בסוף הילוך ראשון במעבר לשני נשמעות

סדרת נקישות ממרכב המכונית כאילו מכות כאלה עדינות

בבדיקה במוסך ראשי של רנו/ניסן בראשון נאמר לנו שאחד הבולמים משוחרר חיזקו את הבולם המשוחרר ואמרו לנו סעו לשלום כשראינו שהתועה לא נעלמה חזרנו אליהם והפעם טענו שהאגזוז שהחלפנו ברכב לאגזוז פתוח הוא זה שזז ויוצר נקישות עם גוף הרכב...

עכשיו ככה בנסיעה רגילה+שיבושים בכביש והזזה מכוונת של האגזוז עם הידיים או הרגל

(בעיטות..לא אלימות מידי כמובן.) לא מניבות שום רעש משום סוג כלשהו ובטח ובטח שלא נקישות

היינו אצל 2 אגזוזנים שונים ומשנים לאחר בדיקה נאמר שהאגזוז מחובר תקין ואין שום סימני מכה

כלשהם על האגזוז ככה שהרעש לא קשור אליו.

קיבלנו חוות דעת נוסף ממוסך אחר שגם מטפל בניסן ונאמר לנו ע"י מוסכניק וותיק של ניסן

שזאת בעיה ידועה ואלו הם רעשים של מערכת ה ABS שנדרכת ומוכנה לפעולה.....

והשאלות שלי הם

1)האומנם זה כך??

2)יש למישהו רעיון אחר לבעיה אחרת שלא חשבו עליה...?

בתודה מראש ויום נעים.

פורסם

רעשים צריך לשמוע כדי לאבחן ולגבי הבעיה הידועה של ה-ABS אז מכרו לך סיפור נחמד תבדוק דבר אחד זה ישמע לך קצת מוזר: תניע את הרכב תכניס לD ותתחיל לנסוע תבדוק אם הרעש מופיע רק אחרי הנעה ראשונית כלומר אחרי עצירה והתחלת נסיעה (לא בהנעה ראשונית) הרעש לא צריך להופיע .

תעשה את הנסויי הזה אם זה סוגר לך קישור לרעש אני יסביר לך מאיפה הרעש!

בברכה !

בברכה !

KamiTech

פורסם

שכחתי לציין וזה באמת חשוב אני מתנצל...

עשיתי את הבדיקה לפני חודשיים באמת והרעש מופיע בבירור רק בתחילת נסיעה לאחר הנעה.

לפעמים לפעמים לאחר עצירה ממושכת יש גם את הרעש הנ"ל ושוב רק בין הילוך

ראשון לשני.

אני מסכם הנעתי התחלתי ליסוע בין הילוך ראשון לשני יש דפיקות בתחילת הנסיעה וברוב

הנסיעות בזה זה מסתיים ואין רעשים בהמשך הנסיעה בין ההילוכים חוץ ממקרים חריגים ממש

של עצירה ממושכת ושם יש רעשים ושוב בהילוך ראשון בלבד.

אני ממש אשמח אם תוכל להאיר את עיניי אם אתה יודע מה הבעיה כי זה חשוב מאוד

במיוחד לאבי שהוא לפעמים "יוצא מהכלים" בגלל זה....

ואם הבעיה היא גדולה אולי טוב שנדע שנוכל לצעוק על מישהו במוסך הראשי אולי...:wink: (סתם)

ובאמת תודה רבה.

פורסם

צר לי לאכזב אותך ידידי אך הבעיה שלך נובעת מהגיר הרעש נמצא אצל מספר מאוד מצומצם של אלמרות אך לרוב לקוחות בכלל לא מרגישים או שומעים אותו אגב במורשה יגידו לך חבוב זה הרכב!!

אבל עצם העובדה שבמוסך המרכזי נגעו בבולמים(הרעש בכלל לא משם) מכניס אותם לבעיה איתך. כי עצם החיפוש אומר שהמוסך הבחין בבעיה ועובדה שהוא בדק .

כל מה שאני כותב פה נובע מהקרת המערכת והרכב שלך בכל אופן רק שתדע היצרן(ניסן) לא מאשר באחריות החלפת מכללים שניתנים לשיפוץ כלומר לא תקבל גיר חדש אם יחליטו כן להתייחס אז ישפצו את הגיר שלך!

בברכה !

KamiTech

פורסם
רעשים צריך לשמוע כדי לאבחן ..

קצת הרחקת לכת, לא שמעת את הרעש וכבר חיסלת לבחור את הגיר.

judge_shay10 גש שנית למוסך מורשה או למרכזי בת"א ותתעקש שיתחקו אחרי מקור הרעש ויתקנו או יסבירו אותו.

אגב, מערכות ABS (של BOSCH לפחות) כן מבצעות אבחון עצמי כל הדלקת רכב במהירות נמוכה, אך לרוב מצליחים לשמוע את זה רק חדי אוזן.

פורסם

דניאל ידידי הזמן הוא הרופא הכי טוב והמורה הכי טוב. שיחזור למוסך המורשה ויעדכן אני אולי צעיר בפורם אבל ברנו ניסן ........לא סתם ביקשתי ממנו לבדוק מתי זה מופיע . שילך למרכזי ראשון ונראה ..

בברכה !

KamiTech

פורסם
אגב במורשה יגידו לך חבוב זה הרכב!!

ואם זה התשובה שהוא יקבל במרכזי, מה על ידידינו המשותף לעשות? לדרוש גיר חדש/משופץ בתוקף?

סלח לי שאני מקשה, אבל אתה מעיד שיש לך רקע של ניסאן, אז אולי תוכל לעזור.

פורסם
ואם זה התשובה שהוא יקבל במרכזי, מה על ידידינו המשותף לעשות? לדרוש גיר חדש/משופץ בתוקף?

סלח לי שאני מקשה, אבל אתה מעיד שיש לך רקע של ניסאן, אז אולי תוכל לעזור.

אתה בכלל לא! כשיגיע לגשר אני יעזור לו לחצות אותו בנתיים שילך למוסך ואז נראה אני את העזרה לחברי הפורם כבר הוכחתי. אן טעם לברבר בלי גריז שיגיע למוסך ויעדכן ואאני ילווה אותו במה שצריך ואז בסוף שהוא יכתוב אני יקשה עליך ידידי..(:

בברכה !

KamiTech

פורסם

סליחה שאני מתערב , עם הבנתי המוגבלת (בעיקר בתיבות אוט') , אבל ההגיון אומר שאם ההילוך כבר משולב , לא יהיו דפיקות , אלא בזמן הח' ההילוכים בלבד. כמו כן , התיאור של סדרת נקישות , ולא נקישה אחת (עצבנית למדי , מנסיון מר לצערי) - גורם לי לחשוב שאולי יש משהו בדברי המכונאי במוסך רנו. סדרת נקישות אופיינית לפעולת ה-ABS.

חיפוש קצר בגוגל העלה את הציטוט הבא (עבור בימר סדרה 3, אבל נשמע דומה).:

EXCESSIVE NOISE FROM ENGINE COMPARTMENT AFTER FIRST STARTING OFF(ABS SELF TEST)

MODELS AFFECTED: 3 series (E 36)- four door models only

FAULT: A noise(described as a rattle, groan or growl) occurs only after the engine is started and the

vehicle is put into motion. The noise is heard in the first 30 feet and only last a second.

CAUSE: Most of the time the noise is from the pump activation portion of the ABS self-test.

SOLUTION: The self test noise cannot be eliminated, can only be reduced, and even then not in all cases.

One way is to install insulated brake lines (only on vehicles produced before 03/92).

פורסם

חברים תודה רבה לכולם אני מפוחד יותר כי גיר זה לא צחוק

ואני עכשיו ידבר עם אבי על זה הוא היה מכוני בעברו ואני ידאג לעדכן

אתכם בהתפתחויות תודה רבה על חוות הדעת.

אני עכשיו רק כועס יותר כי כשנסעתי ונהג לידי הבוחן הראשי במוסך בראשון אחרי שהוא שמע את הרעשים הוא קבע בנחרצות ובזלזול מוחלט כלפינו שזה מהאגזוז שהרכבנו (להזכירכם 2 אגזוזנים שללו את הרעיחון הזה לאחר בדיקות)

אני ידאג לבדוק ולחזור אליכם...אני רק לא בטוח איך להסביר למכונאי שאני בתור מבין חובב

ברכבים פתאום הופך לבכיר ואומר לו לבדוק גיר...אבל אני סומך עליכם ואני יתעקש על בדיקה

חוזרת כי זה שווה את זה

רק עוד שאלה ל KAMITECK איזו בעיה יכולה להיות בגיר לפי נסיונך?

תן לי הסבר וכיוון כללי אם אפשר אני יעביר את זה לאבא שלי "המומחה" הוא יבין טיפה יותר

ויוכל להתווכח אם צריך בבוא הזמן עם הבוחנים ושו"ת...

פורסם

1. אם הרכבת אגזוז אחר מאשר היצרן אישר - אל תתפלא אם ינסו להלביש את האשמה עליו. ולא משנה כרגע אם האגזוז תקין או לא. ברגע ששינית משהו ממפרט היצרן - חובת ההוכחה עליך , לכן אין לך כ"כ על מה לכעוס.

2. אני במקומך לא הייתי הולך לשום מוסך ואומר לו "תבדוק את הגיר כי בפורום X אמרו לי ככה וככה". בדרך זו אתה מראש יוצר אנטגוניזם כלפיך - כי אתה בא ומערער על קביעתו של בעל מקצוע , ולא כולם יקבלו את זה (למעשה אתה מראה, גם אם לא בכוונה, זלזול בידע המקצועי שלו). כמו כן , זה עשוי להכניס אותך לפינה שלא תוכל לצאת ממנה.

עצה קטנה - בעבודה עם בעל מקצוע כלשהו ,ולא משנה באיזה תחום. גם אם אתה יודע בוודאות את התשובה - תאר לבעל המקצוע את הסימפטומים ולא את האבחנה/חשדות שלך , ותן לו לשבור את הראש.

אם תראה אח"כ שהוא בכלל לא בכיוון - נסה להנחות אותו. אבל לא לסגור את כל הדלתות מהתחלה.

אגב - לדעתי הבעייה אינה בגיר , למרות שאני בטוח שקמי מבין יותר ממני במכונאות. התופעות שתיארת אינן מסתדרות לי עם גיר דפוק.

פורסם
אני מפוחד יותר כי גיר זה לא צחוק

אתה עושה מעצמך צחוק, שאתה נבהל מאבחון שנתנו לך כאן באינטרנט בלי לשמוע או לנסוע ברכב.

לאבחן תקלה בגיר דרוש בעל מיקצוע מיומן שיבצע נסיעת מבחן אמיתית, מצא אחד כזה.

ושוב אני בדעה של קודמי, לא נראה לי שיש לך תקלה בגיר.

פורסם

לידידי המפוחד!

א. דברנו על רעש נקישה או נקישות זה לא גיר דופק או מחליק או גמור!!!

ב. למוסך המרכזי בראשון יש מנהל טכני בשם ליאון בלי להזכיר מאיפה או מה אתה יודע. תבקש לדבר איתו ואם אתה רוצה תעביר לי מס רשוי בה'פ ותגיד לי יום לפני שאתה ניגש למוסך אני ידאג לדבר איתו או לכוון אותו. אגב נתון חשוב הרעש לא מעיד על זה שמחר הולך לך הגיר. אתה יכול להיות רגוע פשוט, לפי מבנה הגיר נקישות האלה יופיעו בעט הנעה ראשונית או הנעה לאחר מנוחה של מס שעות. הכיוון בתוך הגיר לרעש הנקישה הוא מע' השימון של הגיר .

בכל אופן תעדכן כי הגרון שלי יבש ומישהו הולך להרטיב אותו...

בברכה !

בברכה !

KamiTech

• תוכן חדש...