Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.

ז'אן\לובינסקי\מוסך מורשה זו לא תשובה. אני מעוניין לשלם על אונקיה בומבה פחות ממחיר של אונקיה זהב.

ואני זקוק (כרגע) ל Pressure Accumulator Sphere (טוב, נו, לבומבה מרכזית).

פורסם

ארנון, אם יש לך כח לנסוע צפונה, ליד כרמיאל לפני חצי שנה קנינו גם אני וגם אלעד בומבות (גם מרכזית) ב200 שקל אחת, עם תאריך ייצור חדש. (וצריך להתעקש על תאריך ייצור חדש, כי אחרת הוא מוכר כאלה בנות 3.

אני מקווה שהוא עדיין מוכר אותן ב200, ואם לא, בטוח שהוא לא עלה ל300.

של IFHS.

פורסם
ארנון, אם יש לך כח לנסוע צפונה, ליד כרמיאל לפני חצי שנה קנינו גם אני וגם אלעד בומבות (גם מרכזית) ב200 שקל אחת, עם תאריך ייצור חדש. (וצריך להתעקש על תאריך ייצור חדש, כי אחרת הוא מוכר כאלה בנות 3.

אני מקווה שהוא עדיין מוכר אותן ב200, ואם לא, בטוח שהוא לא עלה ל300.

של IFHS.

אם אין ברירה (ואין ברירה...) ניסע צפונה.

מי האיש ? יש לו טלפון? כתובת ?

פורסם

הוא נמצא בכפר מול כרמיאל - דיר אל אסד, קוראים לו מוסטאפה.

אני אשיג לך טלפון שלו (אולי לאלעד עוד יש טלפון שלו) ותזמין כמה ימים קודם בדרך כלל זה מגיע יום אחרי ההזמנה. ותגיד לו שאמרו לך שזה עולה 200 במזומן, ושידאג שהן יהיו חדשות,

אקיצר, אני אעשה את זה כדי שלא תבוא סתם, מחר אני אקפוץ אליו אם תרצה.

פורסם

בומבה

סליחה ארנון..

אל תקנה בומבה משופצת

חוזר שנית

אל תקנה בומבה משופצת

כשהגז בורח - אז הוא בורח.

מאחר ואי אפשר לפתוח אותם כדי להחליף את הדיאפרגמה - בס"הכ ממלאים גז חדש

הוא יברח לך אחרי חצי שנה.

לך

תשקיע בחלופית

400 ש"ח לזוג

ויש לך שנתיים אחריות.

והבטחה שלי - אתה תרגיש בהבדל בין "משופצת" לבין אחת חדשה

אני קניתי 2 חדשות - כבר 50 אלף ק"מ והן עדיין כמו חדשות

ויש עוד אחרייות...

פורסם

הבומבה היא כינוי (חיבה?) שהמציאו מוסכניקי ארץ הקודש לכדורי הפלדה שמותקנים בראש כל מתלה של סיטרואן הידרופנאומטית.

באנגלית נקראים Spheres (כדורים).

מדובר בכדור פלדה שבתוכו דחוס גז חנקן בלחץ גבוה מאוד, מופרד מאוויר העולם על ידי ממברנה גמישה.

תנועת המתלה כתוצאה משיבושי הדרך דוחסת שמן אל תוך הבומבה (יש אחת לכל מתלה, ובסה"כ 4 בומבות של מתלים, או Suspension Spheres). השמן דוחף את הממברנה ומכווץ את הגז.

פעולת הכיווץ הזו סופגת את הזעזוע. כך מתקבל הקפיץ האולטימטיבי לשיכוך זעזועים - רך מאוד בתחילת מהלכו. קשה מאוד בסוף מהלכו.

עם השנים בורח הגז אט אט דרך הממברנה (או מהר-מהר, אם היא נקרעת), ואז מחליפים בומבה.

חוץ מאותן 4, ישנה גם חמישית, "בומבה מרכזית" או Pressure Accumulator Sphere. היא מתפקדת כמאגר לחץ לשעת חירום. המשאבה ההידראולית דוחסת לתוכה שמן ושומרת אותו בלחץ קבוע.

אם נדרשת לפתע אספקה רבה של לחץ, יותר ממה שהמשאבה מסוגלת לספק (למשל, הפניה חדה של ההגה, תוך בלימה חזקה, תוך שינוי גובה מתלים), הלחץ העודף יסופק על ידי בומבה זו, והמשאבה תשלים את החוסרים בזמנה החופשי.

אצלי ברכב זו הבומבה התקולה - הסימפטום הוא שהמשאבה ההידראולית עובדת קשה, כל הזמן.

בישומים מתקדמים של המערכת ההידראולית ניתן למצוא עוד בומבות. אחת אחורית (בנוסף לשתיים של המתלה האחורי), שתפקידה לספק כח בלימה במצב חירום במכוניות המצויידות במנגנון נגד שקיעה.

יש גם בומבות נוספות מלפנים ומאחור שמחוברות או מנותקות מהמתלים בזמן אמת על ידי שסתומים אלקטרו-מכניים. כך מתקבלת מערכת מתלים אקטיבית - רכה מאוד בנסיעה רגילה, קשיחה מאוד בנהיגה ספורטיבית.

המימוש האולטימטיבי, נכון להיום, הוא מערכת אקטיבה בעלת 10 בומבות (אם איני טועה). נוחות נסיעה של סיטרואן בנהיגה סטנדרטית. אפס-זווית גלגול בפניות חדות.

עוד מידע בדפים האלה שמוקדשים ל DS, האמא של כל הסיטרואן ההידראוליות. המערכת שלה דומה מאוד למימוש ב GS, GSA, CX, BX וקסנטיה (ללא המתלים מפוקחי המחשב).

• תוכן חדש...