Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אני סבור שאצלך חייבים להחליף ממיר ככה זה היה אצלי לפחות

ואם באמת זו הבעיה אז שום תוסף לא יוריד את התוצאות לגבול המותר

גש לאגזוזן ושיבדוק את מצב הממיר יש כאלה שעושים את זה בחינם תשאל אותו אם זה יעלה משהו

ואם אתב לא סומך על התשובה שיתן לך תוכל לבדוק בעוד מקום

בקשר לתוסף אם מיכל הדלק אצלך מאוד מלוכלך אז התוסף יכול באמת לגרום לתוצאות שהזכרת

אם עבר מספיק זמן מאז הטיפול 10 אלף אז תמשיך ליסוע עד לסוף לפני שיגמר הדלק

תתדלק מיכל מלא או יותר מחצי ואחר כך תעשה טיפול 10 אלף תחליף את המזרקים

ואת הפילטרים פילטר אוויר חשוב מאוד שתהיה זרימת אוויר טובה בשביל תוצאות טובות

ופילטר דלק גם תחליף ושים שמן איכותי

וגש אחרי זה למקום שבודקים CO ותעדכן

ו.. הרבה סבלנות

בהצלחה

פורסם
גש לאגזוזן ושיבדוק את מצב הממיר יש כאלה שעושים את זה בחינם תשאל אותו אם זה יעלה משהו

ואיך בדיוק אגזוזן יבדוק את הממיר, יש לו 4 גזים, רב מודד או סקנר? או שמספיק לו מבט אחד על הממיר כדי לפסול אותו.

פורסם

אשמח לשמוע את דעתו המקצועית של חברי דני זומרשטיין, לתגובתו האחרונה של"על גלגלים", לאחר השימוש בתוסף, ותוצאות השימוש בו, בלי לפסול את האפשרות של החלפת ממיר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

נתוני הלמבדה וה CO לכאורה סותרים זה את זה.

יש לבדוק דליפת אוויר (חור) באגזוז, זה לעניין הלמבדה, בכל מקרה לבדוק דליפות אוויר (גניבת אוויר) במע' היניקה במנוע - פחות סביר, כי אז ה CO היה צריך להיות נמוך יותר, אך תיאורטית (ואף מעשית), אם יש דליפת אוויר ביניקה (או בצנרת) לאחר תיקונה עלול הCO (הנתון שלו) אף להחמיר.

נראה שבנוסף הממיר תקול.

כך (בכתובים) נראה כי יש לטפל בחור באגזוז/ תיקונו, והח' ממיר.

הערה נוספת, כאחד שבודק במכשיר 4 גזים רכבים רבים, יש מצבים (ברכבים שיש בעיה כזו או אחרת) שבמס' בדיקות רצופות, מס' פעמים תקין ומס' פעמים לא תקין, כך שאין וודאות שהרכב במצב פחות טוב (מבחינת CO ) מאשר פעם שעברה, הנתון שהודפס הוא נתון של השנייה ה30 של זמן המדידה, נדיר שהתוצאות יהיו זהות לחלוטין אף ברכב תקין.

ברכבך, הסטייה גבוהה מידי.

נתון הלמבדה אמור להיות כמעט זהה בין בדיקה לאחרת, ועל כן פעל לפי שרשמתי.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

יש לי סוזוקי בלנו 97 . בבדיקת טסט אחרונה לפני כמה ימים הראה לי זיהום אויר 0.662 (כמאט פי 2 מהנורמה) הלכתי למוסך של סוזוקי כדי לפטור את הבעיה. הרכב יום וחצי במוסך , ממיר הקטליטי היה הדבר האחרון בו רצו לגעת , מאחר וכל הניסיונות אחרים קשלו הגיעו אל הממיר וגילו שהוא חסר.

כל הנושא התנהל בטל. ומחר על הבוקר אני נוסעה לבדוק .

השאלות שלי : * האם 3 שנים יכולתי לנסוע ברכב ללא הממיר כמו שטוענים במוסך שבמקום זה יש חתיכת ברזל דבוקה ע"י ריתוך?

* האם במוסך יכלו לשבש משהו בממיר ואז להפיל על הבעל הקודם?

* והאם יש סיכי שלרכב שלי לא אמור להיות ממיר בכלל?

פורסם

אם אתה מתכוון לCO 0.66 , ולמבדה היתה סביב הקרוב ל 1.000 אך לא מתחת ל 0.990 (למרות שמותר גם 0.970 ) יותר מסביר שממיר תקול/מרוקן /חסר, אך לא חייב, ובמיוחד לאור שחסרים נתונים רבים.

(ממיר חליפי איכותי סביב 1200-1600 שח כולל מעמ ועבודה.)

דווח מחר לאחר הבדיקה החוזרת.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הי!!

גיליתי שאכן הרכב שלי ללא ממיר קטליטי.

בעיה נפטרה לאחר שהתקנתי ממיר ואז עברתי טסט ללט בעיה.

תודה!!

פורסם

לדעתי הרכב שלי שבר איזה שיא פורום... :shock:

פיז'ו 306 מודל 1996, מנוע 1.8 ליטר

דליפה בסעפת תוקנה לפני שבוע. כרגע לא מובחן איזה רעש יוצא דופן של בריחת גאזים.

סרק: 878 סל"ד, CO 0.44% (מותר עד 0.5%)

סלד גבוה: 2469 סל"ד, CO 0.45% (מותר 0.3%), למבדה 1.17 !? :shock::oops:

את הטסט ביצעה אימי היקרה. נסעה בסל"ד גבוה למכון (נסיעה של חמש דקות), אבל עמדה בתור דקות ארוכות לפני שנכנסה לבדיקה.

האם יש טעם להתחיל בחיפוש התקלה ? או שעם ערכי למבדה גבוהים כל כך, כדאי לגשת שוב, הפעם אני אנהג, ואדאג לחמם את הממיר טוב-טוב?

פורסם
לדעתי הרכב שלי שבר איזה שיא פורום... :shock:

סרק: 878 סל"ד, CO 0.44% (מותר עד 0.5%)

סלד גבוה: 2469 סל"ד, CO 0.45% (מותר 0.3%), למבדה 1.17 !? :shock::oops:

האם יש טעם להתחיל בחיפוש התקלה ? או שעם ערכי למבדה גבוהים כל כך, כדאי לגשת שוב, הפעם אני אנהג, ואדאג לחמם את הממיר טוב-טוב?

1.17 ??????????????? או 1.017 ??

אם 1.17 , יש לבדוק דליפות וואקום, ו/או דליפות באגזוז, ולתקן!!!

אם הנתונים שרשמת נכונים,לא, אין טעם לגשת שוב לטסט עד איבחון ותיקון הבעיה, חבל על הדלק,

לעניין הCO , יש לתקן קודם את נתוני הלמבדה והO2 , ואז לטפל בנושא הCO , יתכנו שינויים בCO לאחר תיקון דליפות ואקום למשל, ולהתייחס (מקצועית) בהתאם.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם
1.17 ??????????????? או 1.017 ??
כן, כן. 1.17...

המלצות לבעלי מקצוע מ-י-ו-מ-נ-י-ם באיזור בנימינה\חדרה\חיפה יתקבלו בברכה (דני, אתה בעניין ? או שאם לא מתחבר לזה כבל אתה מתפנק?... 8) )

פורסם

בדוק טוב שאין איזו צינורית ואקום חופשית, בדוק שאין דליפה באטם סעפת יניקה בחיבור למנוע (עי ספריי, היזהר מחומרים דליקים) , בדוק דליפה בסעפת פליטה, סתום את יציאת האגזוז בסמרטוט (שמישהו אחר יעשה זאת) לשניות קצרות, והקשב האם אתה שומע דליפה.

תעדכן

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם
בדוק טוב שאין איזו צינורית ואקום חופשית, בדוק שאין דליפה באטם סעפת יניקה בחיבור למנוע (עי ספריי, היזהר מחומרים דליקים) , בדוק דליפה בסעפת פליטה, סתום את יציאת האגזוז בסמרטוט (שמישהו אחר יעשה זאת) לשניות קצרות, והקשב האם אתה שומע דליפה.

תעדכן

דני

יש צינורית אחת חשודה. תטופל.

לא נראה שיש דליפה מסעפת הפליטה. אמנם בדקתי לבד ולא עם שוליה, אבל נדמה לי שאין בריחה.

עם איזה ספריי לבדוק את סעפת היניקה ?

אני שומע רעש יניקה כשאני מקרב את האוזן לסעפת, אבל זה יכול להיות גם צליל תקני של האוויר בצינורות.

למי יש מושג איפה נמצא חיישן האוויר בסעפת היניקה ?

ואם כבר אנחנו בעניין, ערך למבדה של 1.17, ונורת מנוע לא נדלקת ?!

אם זאת לא תקלה לדעתה של מערכת ניהול המנוע, אז מה כן ?

היא מחכה שיצא מהצילינדרים מיץ פטל ??? :mm_surpri

פורסם

לאחר איתור התקלה, ניתן יהיה להבין מדוע נורית הצ'ק אנג'ין לא דלקה.

אין ספק שדליפה של פליטה לא תפעיל את הנורית, גם לא כל דליפת ואקום מכל מקום תפעיל נורית זו.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום, לצערי נכשלתי בבדיקת זיהום אוויר בפונטו 1300 סמ"ק מודל 96, עם 105,000 ק"מ, ללא אוברול, נוסעת בסדר, קצת נזילות שמן. התוצאות בסיבובי סרק:

-----------------

סל"ד סרק 962 תקין

CO 0.64 לקוי

התוצאות בסל"ד גבוה:

בבדיקה 30 שניות סל"ד 2610 תקין

למבדה 1.031 לקוי (מקסימום הוא 1.030 !)

CO באחוזים: 0.67 לקוי

חום מנוע 108 תקין

-----------------------

יש לציין שלא הוספתי כלום למנוע, לא חיממתי את המנוע לפני הבדיקה.

מה אפשר ללמוד מהתוצאות, ואך לעבור את הבדיקה בלי להתרושש?

תודה

נ.ב.: כמו כן אשמח מאד לקבל המלצות על מוסכים/מכונים שמבינים בתחום, בירושלים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...